Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Rząd Tuska chce cenzurować homilie 
Autor Wiadomość
Post Re: Rząd Tuska chce cenzurować homilie
frater napisał(a):
Katolik nie powinien kłamać nigdy.
Więc nie kłam! Rząd nie wprowadza cenzury, a tym bardziej cenzury w KK.
frater napisał(a):
Natomiast z demokracją to ten Rząd PO ma coraz mniej wspólnego.
Został demokratycznie wybrany i działa w ramach demokratycznie ustanowionego prawa, podobnie jak poprzedni rząd.
frater napisał(a):
I nie rozmydlaj tematu . Przed Sądami odpowiada każdy Obywatel. I nie ma potrzeby do tego powoiływać żadnych `rad`. A już tym bardziej monitorujących wypowiedzi Kapłanów.
Rada nie monitoruje kapłanów tylko pewne zjawiska.
frater napisał(a):
Rządu się nie wybiera.
A własnie że tak, pośrednio poprzez posłów. Posłowie mogą także rząd obalić.
frater napisał(a):
To większość Nadto ja nie należę do liberalnego elektoratu walczącego z KK. Rząd uznaję i `punktuję na deskach leżącego`.
Nie wiem jak rozumiesz liberalizm ale PO do liberalizmu daleko.
frater napisał(a):
Chciałbym, by Ci Katolicy, którzy są z elektoratu partii liberalnych `przejrzeli na oczy`. Trzeba być moim zdaniem ślepym, by nie widzieć jak ten Rząd PO walczy z KK
Jeszcze raz upominam ciebie, ze to nie "Rząd PO" ale Rząd Rzeczypospolitej Polskiej.

Nie zauważyłem też aby walczył on z KK. Ale to jest oczywiście odczucie subiektywne, masz pewne prawo tak czuć, tak jak inni katolicy mają prawo czuć inaczej. O odczuciach nie ma sensu rozmawiać.

Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 14:11 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt lis 30, 2012 14:10

Kozioł napisał(a):
A kto powiedział, że chce?? Zapoznaj się z całą sytuacją, a nie z "komentarzami".

Tak wywnioskowałem. Rzekłbym że chce, ale nie może. Pomyślałem że taki cytat Słowa Bożego dobrze opisuje sytuacje.

Cytuje z linku podanego w pierwszym poście:
"Minister Administracji i Cyfryzacji Michał Boni zapowiedział dziś w jednej z rozgłośni radiowych, że w najbliższych tygodniach premier Donald Tusk (PO) powoła specjalną radę, której celem będzie monitorowanie a tym samym kontrolowanie wypowiedzi nie tylko w mediach, wśród polityków, ale także słowa wypowiedziane w czasie homilii.

Zdaniem Boniego w Polsce potrzebna jest „tama przeciwko mowie nienawiści”."

Pt lis 30, 2012 14:11
No to jest robota dla byłych SBeków. Żeby monitorować, trzeba mieć co monitorować. Proboszcz sam z tekstem kazania do komisji nie przyleci. W internecie też nie opublikuje. No to trzeba nagrać. Przecież nie wyślą pierwszego lepszego żółtodzioba, bo jeszcze by go ten ksenofobiczny lud katolicki nakrył i w stodole spalił. Trzeba doświadczonego funkcjonariusza, sprawdzonego, co to wiecie niejedno już kazanie nagrał.

Pt lis 30, 2012 14:33

frater napisał(a):
Cytuj:
Chciałbym, by Ci Katolicy, którzy są z elektoratu partii liberalnych `przejrzeli na oczy`. Trzeba być moim zdaniem ślepym, by nie widzieć, jak ten Rząd PO walczy z KK

To nie kwestia ślepoty, ale raczej postrzegania wybiórczego. Zobaczmy.

Panie Kozioł, jakie w/g Ciebie organizacje walczą z KK ?

Pt lis 30, 2012 14:40
zbanowana na stałe

@Kozioł

Czy wiesz o ile wzrosła inwigilacja Obywateli Polskich (np. podsłuchy telefonów) za czasów Rządów liberalnej Platformy Obywatelskiej?

Że liberalnej to jest ogromna wiedza i warta oddzielnego wątku.

Mi się w głowie nie mieści, że Katolik może głosować na partie liberalne lub lewicowe. I wielu się jeszcze tym szczyci. Moim zdaniem tu jest katastroficzny brak elementarnej wiedzy o programach wyborczych liberalnej Platformy Obywatelskiej i partii lewicowych.

Pt lis 30, 2012 14:42
O czym wy dyskutujecie? - ze słowami przypisanymi Boniemu przez Nasz Dziennik?
Jeszcze nie przywykliście, że w RM, NDz wszystko można odpowiednio skomentować, aby tylko ukazać złe intencje, zakusy, na o. Rydzyka, Kościół, Polskę?
A faktem jest, że co poniektórzy duchowni pozwalają sobie na zupełnie nie związane z Ewangelia homilie, a nakierowane politykę i krytykę polityków, rządu - w mojej parafii ostatnio takie kazanie wygłosił zaproszony kapłan po procesji Bożego Ciała.

Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 15:28 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt lis 30, 2012 15:20

Ja odnoszę wrażenie, że PO nie tworzy dobrego prawa nie z premedytacją i przytupem, ale po prostu dlatego, że nie potrafi tworzyć dobrego prawa. "Mowa nienawiści" to jest jakiś abstrakcyjny twór, bubel.

Pt lis 30, 2012 15:23
zbanowana na stałe

Alus napisał(a):
Jeszcze nie przywykliście, że w RM, NDz wszystko można odpowiednio skomentować, aby tylko ukazać złe intencje, zakusy, na o. Rydzyka, Kościół, Polskę?

Nie bądź gołosłowna i zacytuj Ministra Boniego tak, by z jego wypowiedzi nie wynikła inwigilacja Kapłanów Katolickich

Możesz skorzystać z tego liberalnego tabloida Gazety Wyborczej, czy innych mediów.

[quote=”Alus”]A faktem jest, że co poniektórzy duchowni pozwalają sobie na zupełnie nie związane z Ewangelia homilie, a nakierowane politykę i krytykę polityków, rządu - w mojej parafii ostatnio takie kazanie wygłosił zaproszony kapłan po procesji Bożego Ciała.[/quote]

Obowiązkiem każdego bez wyjątku Kapłana Katolickiego jest odpowiedzialność za Lud BOŻY i uświadamianie Go o zagrożeniach dla Ojczyzny. Za to będzie Rozliczny przed BOGIEM i nawet najbardziej restrykcyjne prawo nie ugnie minimum 70% Kapłanów Katolickich gotowych nawet ponieść śmierć Męczeńską.

A, że lud jest `ślepy` w sprawach politycznych to trzeba tłumaczyć :)

Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 15:38 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

Pt lis 30, 2012 15:29
frater napisał(a):
Alus napisał(a):

Nie bądź gołosłowna i zacytuj Ministra Boniego tak, by z jego wypowiedzi nie wynikła inwigilacja Kapłanów Katolickich

Możesz skorzystać z tego liberalnego tabloida Gazety Wyborczej, czy innych mediów.

Nie muszę z GW :)
http://info.wiara.pl/doc/1378320.Boni-o ... -Przyklady
A księża politykierzy też potrafią się nieźle zapędzić - choćby ten zanoszący żale do Pana Boga, czemu samolot spadł 10 kwietnia a nie 7 kwietnia.
Albo ksiądz gromiący wiernych za wygraną SLD i grożący, że podobnie jak Izraelitów, za to spotka nas kara 40 lat nędzy - autentyk, osobiście słyszałam.

Pt lis 30, 2012 15:34
Lud jest ślepy bo nie głosuje na "jedynie słusznych"? ....w demokracji lud ma prawo nawet być ślepym :)

Pt lis 30, 2012 15:40
zbanowana na stałe

Alus napisał(a):
Albo ksiądz gromiący wiernych za wygraną SLD i grożący, że podobnie jak Izraelitów, za to spotka nas kara 40 lat nędzy - autentyk, osobiście słyszałam.

A czy wiesz za co BÓG zrównał z ziemią Haiti w 2010 roku naszej ery?

[url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Trzęsienie_ziemi_na_Haiti_(2010)[/url]

a to z Twego linka cytat;

KAI zapytała rzecznika Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji Artura Koziołka na podstawie jakich konkretnie faktów min. Boni formułuje wobec Kościoła oskarżenia o stosowanie mowy nienawiści.

Artur Koziołek powiedział tylko: "Nie będziemy podawać konkretnych przykładów, bo nie chcemy generować mowy nienawiści.

Podaj mi zatem sprzeczność z komentarzem z Naszego Dziennika?
Nadto nie podałaś linku z wypowiedzi Ministra Boniego z tej audycji na Tok FM.

Udowodnij, jakoby Nasz Dziennik źle przekazał prawdę, skoro oczerniasz tą Katolicką Gazetę

frater napisał(a):
Obowiązkiem każdego bez wyjątku Kapłana Katolickiego jest odpowiedzialność za Lud BOŻY i uświadamianie Go o zagrożeniach dla Ojczyzny. Za to będzie Rozliczny przed BOGIEM i nawet najbardziej restrykcyjne prawo nie ugnie minimum 70% Kapłanów Katolickich gotowych nawet ponieść śmierć Męczeńską.

Zrobią to chętnie za przykładem bł. ks. Popiełuszko osiągając tym samym najwyższy 10 Poziom w Niebie.

Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 16:05 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

Pt lis 30, 2012 15:47
frater napisał(a):
Alus napisał(a):

A czy wiesz za co BÓG zrównał z ziemią Haiti?

Bóg nie jest mściwy aby karać najuboższy lud na ziemi trzęsieniem ziemi.

Cytuj:
a to z Twego linka cytat;

KAI zapytała rzecznika Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji Artura Koziołka na podstawie jakich konkretnie faktów min. Boni formułuje wobec Kościoła oskarżenia o stosowanie mowy nienawiści.

Artur Koziołek powiedział tylko: "Nie będziemy podawać konkretnych przykładów, bo nie chcemy generować mowy nienawiści.

Podaj mi zatem sprzeczność z komentarzem z Naszego Dziennika?
Nadto nie podałaś linku z wypowiedzi Ministra Boniego z tej audycji na Tok FM.

Udowodnij, jakoby Nasz Dziennik źle przekazał prawdę, skoro oczerniasz tą Katolicką Gazetę

A gdzie w tej wypowiedzi znajdujesz zapowiedź cenzury?
Konstatacja faktu, że zdarzają się kapłani którzy mylą ambonę z mównicą sejmową nie wprowadza cenzury.

Pt lis 30, 2012 16:03
zbanowana na stałe

@Alus
Chyba czytać jeszcze umiesz.

Cytujesz wypowiedź z cytatem
Cytuj:
rzecznika Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji Artura Koziołka
, a nie cytat z dyskusji z red. Janiny Paradowskiej z audycji w Tok FM.

Czy czytałaś w ogóle link z pierwszego mojego postu w tym temacie `zabierając się` za oczernianie Naszego Dziennika?

ps
przepraszam, że ostrzej reaguję, ale mam nadzieję, że skończysz z tym bezpodstawnym oczernianiem mediów Redemptorystów.

Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 16:17 przez frater, łącznie edytowano 4 razy

Pt lis 30, 2012 16:10
frater napisał(a):
A czy wiesz za co BÓG zrównał z ziemią Haiti w 2010 roku naszej ery?

Nie wiem za co, ale jakże to w stylu tej Bestii Jahwe

Pt lis 30, 2012 16:11
@thornley, konsekwencją kolejnej próby strollowania dyskusji będzie ban.

Pt lis 30, 2012 16:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona