Autor |
Wiadomość |
osoba
|
ja przepraszam ale daczego niby Michnik powinien być zaproszony na zjazd "Slidarności"  Co on takiego dobrego zrobił??[/quote]
|
Pn kwi 25, 2005 9:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metaliku
- "najpierw na pokaz brata się z Kwaśniewskim".... sprawa konfliktu Wałęsa-RM jest znacznie wcześniejsza i sprowokowana przez RM.
Jeśli chcesz aby argumentacja Twoja była poważnie brana pod uwagę, to trzymaj się faktów, nie wspominając już o braku szacunku jaki wykazałeś w swojej wypowiedzi.
osoba
Co dobrego zrobił Michnik?...gdyby nie on i tysiące myślących podobnie, kto wie czy dalej nie bylibyśmy 17 republiką, a my wszyscy pozbawieni możliwości swobodnego wypowiadania się.
|
Pn kwi 25, 2005 14:58 |
|
 |
osoba
|
serio?/
przecież to osoba przyznająca się do tego że pochodzi z żydokomuny
|
Pn kwi 25, 2005 16:01 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Alus napisał(a): Metaliku - "najpierw na pokaz brata się z Kwaśniewskim".... sprawa konfliktu Wałęsa-RM jest znacznie wcześniejsza i sprowokowana przez RM. Jeśli chcesz aby argumentacja Twoja była poważnie brana pod uwagę, to trzymaj się faktów, nie wspominając już o braku szacunku jaki wykazałeś w swojej wypowiedzi.
To nie Radio Maryja oskarżyło Wałęsę o współpracę z SB, ale gość w nim obecny!
Jak ktoś kogoś obrazi w TVP albo w radiu RMF, to pokrzywdzony nie wytacza procesu mediom, ale konkretnym osobom!
Sprawa konfliktu RM-Wałęsa nie może być wcześniejsza, bo konflikt z Kwaśniewskim nastał po słynnej debacie przedwyborczej. Coś Ci się chyba pomyliło.
|
Pn maja 02, 2005 19:36 |
|
 |
wiking
|
Mysle ze troche splycacie. Oczywiscie ludzie maja tez zle intecje, ale czemu nie mozna zalorzyc ze pragna czegos dobrego.
Okragly stol to nadal rana spoleczna, dla jednych jest bto wielka zdrada, dla innych mniejsze zlo, jeszcze dla innych szczyt osiagniec na tamta epoke. I raczej tutaj trzebaby szukac wielu powodow do zprzeczek niz w szukaniu ludzi do nowej partii.
Co zrobil Michnik, byl na przyklad w KOR'ze, nie wiem osobo ile masz lat, i mozesz tego nie pamietac, byli to ludzie ktorzy uzywajac wlasnych nazwisk, adresow i telefonow dzwonili do np. da gazet zagranicznych i mowili co rzad robi z robotnikami. Slyszalem wypowiedz Jaruzelskiego, ktory mowil ze byli wtedy uwazani jako najwieksi wrogowie systemu.
|
Pn maja 02, 2005 21:51 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Alus napisał(a): Gest pod publikę" - ale po co? Prezydentem już nie będzie, jest na tyle świadomy. Partii nowej nie założy, bo z kim? a nadto społeczeństwo ma już "po dziurki w nosie" polityków i powstające partie.
No w to, że go nikt już więcej nie wybierze, nie wątpi chyba nikt. Ale wycofuje się też z Solidarności... Niedługo kończy się kadencja, Kwach też poleci ze stołka - może Wałęsa szuka przyjaciela z plecami  Nie wiem. Może. Tylko sobie dywaguję.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt maja 03, 2005 11:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mataliku
Nic mi się nie pomyliło. Ty piszesz 24.04.05 - "najpierw brata się z Kwaśniewskim a po przyjeżdzie wytacza proces". Prawidłowa kolejność jest następująca:
- kilka lat temu wchodzi w konflikt z Kwaśniewskim,
- w RM padają oficjalne słowa oskarające Wałęsę o agenturę SB,
- Wałęsa reaguje Listem Otwarym i zapowiada wniesienie sprawy do Prokuratury i Sądu.
- podaje rękę Kwaśniewskiemu podczas pogrzebu Jana Pawła II , oddając tym hołd "Największemu z rodu Polaków".
"To nie RM oskarzyło Wałęsę" - ależ Radio! - każde media biorą odpowiedzialność za słowa, pomówienia, padajace z anteny, napisane w artykule.
Jest takie stare przysłowie:"Pokaż mi twoich przyjaciół a powiem ci kim jesteś"....media prezentują, pozwalają na prezentację opcji, poglądów, z którymi sieę utożsamiają.
Gość prezentujacy swoje poglądy na antenie RM nie był intruzem, który pojawił się wbrew woli ojców redemptorystów.
|
Wt maja 03, 2005 15:28 |
|
 |
Metalik
|
Alus !
Gdyby tak było jak mówisz, to wszystkie media bałyby się zapraszać do swych programów gości. To osoba zaproszona ponosi odpowiedzialność!
Telewizja może być winna tylko w jednym wypadku--Jeśli nietaktowną czy oszczerczą wypowiedź wyrazi spiker czy jej pracownik.
|
Pn maja 09, 2005 19:56 |
|
 |
jo_tka
|
Metalik - jesli ktos kolo mnie kogos obraza, a ja na to nie reaguje - w jakis sposob jestem wspolwinna. Tym bardziej, jesli ktos wyraza takie poglady z moja pomoca. Nie moge mu zabronic - moge skomentowac. Skontrowac.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn maja 09, 2005 20:04 |
|
 |
Metalik
|
jo_tka napisał(a): Metalik - jesli ktos kolo mnie kogos obraza, a ja na to nie reaguje - w jakis sposob jestem wspolwinna. Tym bardziej, jesli ktos wyraza takie poglady z moja pomoca. Nie moge mu zabronic - moge skomentowac. Skontrowac.
To dlaczego Wałęsa tylko RM pozwał?
To radio jest najmniej winne. sprawa Wałęsy i SB nie była tematem tego programu.
|
Pn maja 09, 2005 20:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metaliku
Zgodnie z Kodeksem Etyki Dziennikarskiej:
- wolności słowa i wypowiedzi musi towarzyszyć odpowiedzialność za publikację w prasie, radiu, telewizji czy interniecie.
- za naruszenie zasad etyki dziennikarskiej odpowiada zarówno autor publikacji prasowej, radiowej, telewizyjnej czy internetowej, jak i redaktor, wydawca czy nadawca.
Odpowidzialność zatem ponosi autor audycji -o. Król i nadawca - Radio Maryja.
Jeśli sprawa Wałęsy i SB nie była tematem programu - to osoba prowadząca odpowiada za przyzwolenie, do zaprezentowania oskarżeń przez gościa programu.
Jak by na to nie patrzył, odpowiedzialność ponosi Radio Maryja.
|
Pn maja 09, 2005 21:54 |
|
 |
jo_tka
|
Alus - ale co do jednego Metalik ma racje. Wspolodpowiedzialnosc. Odpowiedzialny jest rowniez (a wlasciwie przede wszystkim) ten, kto te poglady glosil.
Nie potrafie powiedziec, dlaczego Walesa pozwal tylko radio - jesli tak sie stalo.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Wt maja 10, 2005 5:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wałęsa i Kwaśniewski
jo_tka napisał(a): Głównie jestem zaskoczona - ale chyba pozytywnie... Co o tym myślicie?
Cóż... Kampania wyborcza się zaczyna. Trzeba zacząć tumanić gawiedź. A poza tym - nie wiadomo tak do końca, jakimi materiałami dysponuje gestapo u naszych sąsiadów z tej czy tamtej strony. Więc teraz wolą trzymać się w kupie i na zimne dmuchać.
|
Wt maja 10, 2005 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): No w to, że go nikt już więcej nie wybierze, nie wątpi chyba nikt. Ale wycofuje się też z Solidarności... Niedługo kończy się kadencja, Kwach też poleci ze stołka - może Wałęsa szuka przyjaciela z plecami :?: Nie wiem. Może. Tylko sobie dywaguję.
Szanowni Państwo,
jesli frekwencja spadnie wystarczająco nisko (któremu politykowi nie zależy na niskiej frekwencji?) to do wyborów pójdą sami kandydaci, ich rodziny i koledzy z wojska. A wtedy wszystko jest możliwe.
Ja bym chciał spytać o taką sprawę, która mnie od dawna nurtuje - skoro w ostatnich wyborach WIĘKSZOŚĆ obywateli RP dysponujących czynnym prawem wyborczym siedziała w domu (uznając tym samym, że pójście do okalu nie ma sensu) - dlaczego demokraci nadal organizują wybory?
|
Wt maja 10, 2005 12:29 |
|
 |
mac
|
wiking napisał(a): Mysle ze troche splycacie. Oczywiscie ludzie maja tez zle intecje, ale czemu nie mozna zalorzyc ze pragna czegos dobrego.
Okragly stol to nadal rana spoleczna, dla jednych jest bto wielka zdrada, dla innych mniejsze zlo, jeszcze dla innych szczyt osiagniec na tamta epoke. I raczej tutaj trzebaby szukac wielu powodow do zprzeczek niz w szukaniu ludzi do nowej partii. okragly stol to tylko miraz stworzony dla mas jak na pokazie magika. ustalenia zapadly w moskwie i magdalence. Cytuj: Co zrobil Michnik, byl na przyklad w KOR'ze, nie wiem osobo ile masz lat, i mozesz tego nie pamietac, byli to ludzie ktorzy uzywajac wlasnych nazwisk, adresow i telefonow dzwonili do np. da gazet zagranicznych i mowili co rzad robi z robotnikami. Slyszalem wypowiedz Jaruzelskiego, ktory mowil ze byli wtedy uwazani jako najwieksi wrogowie systemu.
wlasnie - byl w KOR . wypowiedz kuronia z 1979 roku: KOR musi dazyc do naprawy systemu a nie do jego zmiany.
polecam rzeczpospolita klamcow - salon lysiaka a takze film kurskiego nocna zmiana ( http://www.radiopoloniatoronto.com/Conn ... zmiana.avi )
pozdr
mac
|
Śr maja 11, 2005 9:55 |
|
|
|