Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 21:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Homoseksualiści są wszędzie.... Ogejku! 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Homoseksualiści są wszędzie.... Ogejku!
Cytuj:
A jednak, może warto też wziąć pod uwagę że opisywane są w dużej mierze losy ludzi postawionych w skrajnych warunkach. Relacje jakie ich łączą, emocje i uczucia nie muszą być dla nas zrozumiałe

Ja też tak właśnie myślę. A to był fragment autentycznego pamiętnika Zośki.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 17, 2013 20:26

Na szczęście nie ma ich w mojej lodówce....

Śr kwi 17, 2013 21:17

mareta napisał(a):
Na szczęście nie ma ich w mojej lodówce....

Jeśli nie jesteś wegetarianką to masz w lodówce mięso ze zwierząt, które też czasami bywają homoseksualne.

Cz kwi 18, 2013 1:28

Świnki są hetero, mam nadzieję...

Cz kwi 18, 2013 18:47
mareta napisał(a):
Świnki są hetero, mam nadzieję...
A jeżeli nie, to przestaniesz jeść szynkę? ;)

Trochę dystansu proszę, troszkę więcej dystansu.

Cz kwi 18, 2013 19:25

G. Górny w 'Sieci' (artykuł Wojna historyczna trwa) napisał(a):
Władimir Lisiczkin, rosyjski specjalista ds. służb specjalnych i wywierania wpływu: "[...] Wykorzystanie historii jako broni w wojnie psychologicznej opiera się na konkretnej metodologii. Dokonuje się np. kanonizacji lub diabolizacji konkretnych postaci w określonych okresach historycznych. Z wielką skutecznością dzieje się to za pomocą współczesnych mass mediów".

[...]

Jednym ze sposobów jest przedstawianie bohaterów danej wspólnoty jako nosicieli wzorca zachowań, który pozostaje radykalnie obcy dla ich kodu kulturowego. Na szeroką skalę dzieje się to w sferze globalnej, gdzie w ramach dekonstrukcji świata chrześcijańskich wartości "odkrywa się nagle" tożsamość homoseksualną wielu postaci zajmujących ważne miejsce w zbiorowej wyobraźni. Pojawiają się więc teorie utrzymujące, że gejowskie pary stanowili: Robin Hood i Mały John, Sherlock Holmes i dr Watson, Old Shatterhand i Winnetou, Krzyś i Kubuś Puchatek.

W Polsce jedna z pierwszych prób takiej dekonstrukcji podjął w 2000 r. w swej książce pt. "SzatAnioł" Jan Zieliński [...]. Autor postawił tezę, że Juliusz Słowacki był homoseksualistą, choć - jak sam zaznaczył - "nie wiadomo, czy w ogóle choć raz w życiu zdarzyło mu się przeżyć stosunek seksualny". Koronnym argumentem na rzecz odmiennej orientacji płciowej wieszcza miał być fakt, że nigdy nie wspomniał o tym w swojej twórczości. Zieliński doszedł więc do wniosku porażającego w swej logice: skoro poeta nie zająknął się na ten temat nigdzie ani słowem, to znaczy, że starał się to ukryć.

[...]

W książce rekomendowanej jako pomoc dla maturzystów roi się od zwrotów w stylu: "Nie mam niezbitych dowodów, ale lubię sobie wyobrażać, że....". W ten sposób autor wyobraził sobie wieszcza nie tylko jako geja, lecz także satanistę, narkomana, pedofila i onanistę. W wywiadzie dla nieocenionej w tych sprawach "Gazety Wyborczej" Zieliński precyzował: "Nie mamy dowodów w sensie sądowym, ale tu nie chodzi o proces wytoczony Słowackiemu, lecz o inny stosunek do jego biografii - wolny od tabu".

Mamy więc tu wyłożenie intencji wprost: nie liczy się prawda, ale obalenie tabu.

Pozostaje skomentować:
Nie mamy dowodów w sensie sądowym, ale....
Słowacki był gejem tak samo,
jak Kopernik była kobietą.

Tiaa... :roll:

Cz kwi 18, 2013 20:16

Słowacki akurat był narkomanem - nawet główny bohater jednej z jego powieści poetyckich był narkomanem, zawarty jest w niej również opis narkotycznych wizji. Zaś jeśli idzie o satanizm - na pewno przez krótki czas był w sekcie towiańczyków, a w późniejszym okresie swojej twórczości stworzył sobie własną religię.

Nie jestem zwolenniczką doszukiwania się wszędzie wszystkiego na siłę, ale wybielania postaci, którą od zwykłych śmiertelników różnił tylko talent pisarski, też nie lubię.

Cz kwi 18, 2013 21:30
Zobacz profil WWW

Dzięki lobby gejowskiemu dziś już nawet strach popatrzeć drugiemu człowiekowi w oczy. Ania z Zielonego Wzgórza mogła się przytulić do Diany i nikt nie podejrzewał ją o homoseksualizm- nawet literacki. A dziś wszędzie muszą być gejevi lesbijki. Czystość myśli to coś czego bardzo brakuje naszym czasom i dlatego wszędzie szuka się podtekstów i to jest chore.

Pn kwi 22, 2013 20:03

To nie przez lobby gejowskie tylko przez homofobiczne reakcje na lobby gejowskie.

To nie gej tylko homofob nazwie ciebie gejem gdy przytulasz przyjaciela na powitanie.

Pn kwi 22, 2013 22:08

Niekoniecznie homofob~ Część yaoistek doszukuje się seksualnych podtekstów właśnie w tego typu zachowaniach u bohaterów odbieranych przez nie tekstów kultury, a te dziewczęta raczej ciężko uznać za homofobki.

http://azukari-chan.deviantart.com/art/ ... t-87342629 - proszę bardzo, yaoistka doszukała się homoseksualnej relacji między Rudym a Zośką już w 2008 roku~ Poczytajcie sobie komentarze ;>

Wt kwi 23, 2013 11:58
Zobacz profil WWW

A mnie i kolegę kiedyś ktoś nazwał gejami bo razem jeździliśmy w Holandii na miasto połazić po sklepach.
Był to jakiś gruby brzydki łysiejący facet koło 40, który tylko złapać piwo potrafił po pracy.

Wiele razy ktoś mi głupio insynuował ze jestem gejem bo mam kolegę. Bo kolegą heteroseksualisty w mniemaniu takich homofobów to chyba tylko puszka piwa może być.
Bo nie mówię o dziewczynach z którymi uprawiałem seks to muszę być gejem albo prawiczkiem. Bo nie krzyknę na mieście "ale d**a" a wiec jestem gejem.
Heteroseksualiści są czasem żałośni. A gdy widzą ze ty nie jesteś żałosny jak oni to nazwą ciebie gejem albo prawiczkiem.

Wt kwi 23, 2013 14:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2