Autor |
Wiadomość |
Wloczykij
|
 Re: Idą zmiany...
Cytuj: Kraj ten do 2005 (o ile pamietam) nie mial zadnych swiat narodowych! Rozumiesz?! Calkowita kapota! No ale w Polsce póki co SĄ święta narodowe więc skoro już są, to czy nie można ich obchodzić na jakimś poziomie? Nie mówię, że mamy być nie wiadomo z czego dumni bo ja za ten kraj się tylko wstydzę ALE nie zamienił bym go na żaden inny. I tylko z tego powodu, że mam swój kraj i nie muszę się tułać po świecie będąc na czyjejś łasce mógłbym świętować 1,2 i 3 maja. I ja się naprawdę nie podniecam polskością, bo raz, że akurat nie ma czym, a dwa że jest to dla mnie irracjonalne (ale to akurat wynika z wiary - jestem przede wszystkim chrześcijaninem a wszystkie poboczne tytuly jak "Polak" czy "Europejczyk" są dość mało istotne). Polska była silna - kilkaset lat temu. Było to tak dawno, że wręcz nie wypada się dziś tym szczycić. To byli inni ludzie, inne charaktery, inny naród. Tym niemniej, gdybym urodził się gdzie indziej, to teraz byłbym pewnie byłbym zupełnie innym człowiekiem a tego bardzo bym nie chciał i dlatego szacunek do Ojczyzny mam.
|
So maja 04, 2013 0:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak widać Polacy olali impreze Komorowskiego i nie ma się czemu dziwić skoro prezydent olewa Polaków tak jak cała PO. Oto chodzi od dawna tej władzy, odebranie Polakom godności. Impreza pod patronatem prezydenta w nasze narodowe święto miała wyglądać jak gejowska parada, Polskie barwy zostały zbeszczeszczone, a naszemu godłu odebrano godność robiąc czekoladowego orła bez korony. Wszystko pod patronatem kogoś kto udaje prezydenta Polaków. Był to obraz stanu dzisiejszej Polski odartej nawet z godności.
|
N maja 05, 2013 12:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@quas: a gdyby czekoladowy orzel mial korone, to byloby wedlug ciebie lepiej?!
Widze, ze tylko zle strony potrafisz dostrzec, choc papiez Franciszek przed taka postawa przestrzega. A pomodliles sie juz chociaz za naszych rzadzacych?
|
N maja 05, 2013 12:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A po co orłu korona?
Przeciez orzeł w koronie nie poleci. A z reszta to co mamy w godle bardziej oskubanego koguta przypomina niz orła.
|
N maja 05, 2013 13:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @quas: a gdyby czekoladowy orzel mial korone, to byloby wedlug ciebie lepiej?!
Widze, ze tylko zle strony potrafisz dostrzec, choc papiez Franciszek przed taka postawa przestrzega. A pomodliles sie juz chociaz za naszych rzadzacych? Modlić się za "morderców, masonów, zwolenników homo, zdrajców narodu...etc", których quas nie wybrał???
|
N maja 05, 2013 14:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @quas: a gdyby czekoladowy orzel mial korone, to byloby wedlug ciebie lepiej?!
Widze, ze tylko zle strony potrafisz dostrzec, choc papiez Franciszek przed taka postawa przestrzega. A pomodliles sie juz chociaz za naszych rzadzacych? Kael powili nam tu wyrastasz na pierwszego fajtera Platformy który do tego wciela się w role partyjnego kapłana od pouczeń religijnych przeciwknków partii, sypania z rękawów cytatów Słowa Bożego pięknie wkąponowanych w partyją jadke. Widzisz dla mnie Twoje partyjne pouczenia religijne nie mają w sobie ani kszty dobrej woli i ociekają pychą. Nie jesteś też dla mnie osobą która jest odpowiednia do udzielania innym religinych pouczeń gdzie nawet Słowo Boże używasz w politycznym kontekscie. Osoba która jest dla parti gotowa popierać związki partnerskie i zabijanie dzieci, wybrała swoją drogę która nie jest drogą Boga bo są to prawa szatana, ale widzę w niczym Ci to nie przeszkadza aby wcielać się tu w pierwszego paryjnego kapłana od religijnych pouczeń przeciwnków partii. Jedne co robisz to wypaczasz Słowo Boże i nie jesteś osobą kompetentną do roli w jaką próbujesz się wcielać. Jeżeli orzeł ma być symbolem narodowym to koronę powinien mieć, a jeżeli ma być zwienczeniem zbeszczeszczenia barw narodowych i czegoś co przypomina gejowską paradę patronowaną przez kogoś kto stara się udawać prezydenta tylko wybranych, to lepiej żeby jej nie miał i pewnie dlatego tak było. Czekoladowy orzeł bez korony jest dobry na gejowską parade pod szyldem barw które imitują barwy narodowe. Alus napisał(a): Modlić się za "morderców, masonów, zwolenników homo, zdrajców narodu...etc", których quas nie wybrał??? Alus jak zwykle piewsza do sugerowania osądów, ta która pierwsza jest do atakowania katolików właśnie za modlitwę i słuchanie Słowa Bożego, teraz dla potrzeb swojej parti zmienia kierunek i pluje za brak modlitwy, który jest jej osądem. Ale żebyś już na mnie nie pluła za modlitwę to Ci odpowiem. Modlę się za wszystkie dzieci Boże, o nawrócenie dla każdej duszy, a zwłaszcza za te które najabradziej oddaliły się od Pana aby do niego wróciły, w tym także za te które zostały oszukane przez szatana i myślą że można iść drogą Pana popierając związki partnerskie i zabijanie dzieci, a w rzeczywistości popierają prawa szatana, i także za te które zwodzą innych do tych praw powołując się na swoją wiare bo sieją największy zamęt. Z polityków szczególnie za Janusza Palikota.
|
N maja 05, 2013 16:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus jak zwykle piewsza do sugerowania osądów, ta która pierwsza jest do atakowania katolików właśnie za modlitwę i słuchanie Słowa Bożego, teraz dla potrzeb swojej parti zmienia kierunek i pluje za brak modlitwy, który jest jej osądem. Ale żebyś już na mnie nie pluła za modlitwę to Ci odpowiem. Modlę się za wszystkie dzieci Boże, o nawrócenie dla każdej duszy, a zwłaszcza za te które najabradziej oddaliły się od Pana aby do niego wróciły, w tym także za te które zostały oszukane przez szatana i myślą że można iść drogą Pana popierając związki partnerskie i zabijanie dzieci, a w rzeczywistości popierają prawa szatana, i także za te które zwodzą innych do tych praw powołując się na swoją wiare bo sieją największy zamęt. Z polityków szczególnie za Janusza Palikota. A nie wystarczy modlić się za wszystkich nie wyszczególniając kto gorszy, kto lepszy, kogo uwiódł szatan, kto lepiej a kto gorzej służy szatanowi....Pan Bóg najlepiej wie komu potrzeba najwięcej szczerej modlitwy. Można się modlić słowami daj im Panie łaskę wiary, łaskę mądrości i równie dobrze podobnie jak na Krakowskim Przedmieściu Niech spadnie
Ostatnio edytowano N maja 05, 2013 17:50 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N maja 05, 2013 17:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@quas, widze, ze jestes jasnowidzem. Po raz kolejny wmawiasz mi jakas propagande za PO, ciekawe na podstawie czego? Pytania o korone orla?
Boli ciebie przypomnienie nauki Kosciola? Przeciez to obojetne kto ci przypomina to, co powinno byc dla ciebie oczywiste, a nie jest, bo PO uroslo w twoich oczach do rozmiarow kuli ziemskiej i juz nic poza tym nie widzisz. A szkoda.
Moje uwagi ociekaja pycha? A twoje? Pokora?
|
N maja 05, 2013 17:45 |
|
 |
Wloczykij
|
troszki chyba z tematu zeszliście 
|
N maja 05, 2013 18:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Boli ciebie przypomnienie nauki Kosciola? Przeciez to obojetne kto ci przypomina to, co powinno byc dla ciebie oczywiste, a nie jest, bo PO uroslo w twoich oczach do rozmiarow kuli ziemskiej i juz nic poza tym nie widzisz. A szkoda.
Moje uwagi ociekaja pycha? A twoje? Pokora? Nauki Kościoła nie musisz mi przypominać bo ja nigdy nie popre parti chcącej zabijania dzieci i związków partnerskich. Puczaj tu siebie bo najwyrazniej jest to potrzebne Tobie i Alus. Popieranie tych praw szatańskich jest raczej pogardą dla nauk Kościoła więc nie bądz razem z Alus dwulicowy i nie powołuj się na nauki których się wyparliście. Ja w przeciwieństie do Ciebie nie wycieram się politycznie Słowem Bozym, dla umniejszania przeciwników partii. Alus napisał(a): A nie wystarczy modlić się za wszystkich nie wyszczególniając kto gorszy, kto lepszy, kogo uwiódł szatan, kto lepiej a kto gorzej służy szatanowi....Pan Bóg najlepiej wie komu potrzeba najwięcej szczerej modlitwy. Można się modlić słowami daj im Panie łaskę wiary, łaskę mądrości i równie dobrze podobnie jak na Krakowskim Przedmieściu Niech spadnie Podział na gorszych robisz Ty, ja takiego podziału nie robię. Modle się za wszyskie dzieci Boże o nawrócenie, a w szczególności za te które najdalej są od Pana. Niech spadnie, to Twoja modlitwa, ja takiej nie znam i nie znam nikogo kto tak się modli. Poraz kolejny oczerniasz katolików i pokazujesz że najważniejsza dla Ciebie jest tylko lojalność dla PO, bo tą dla Kościoła masz za nic.
|
N maja 05, 2013 18:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Podział na gorszych robisz Ty, ja takiego podziału nie robię. Modle się za wszyskie dzieci Boże o nawrócenie, a w szczególności za te które najdalej są od Pana. Niech spadnie, to Twoja modlitwa, ja takiej nie znam i nie znam nikogo kto tak się modli. Poraz kolejny oczerniasz katolików i pokazujesz że najważniejsza dla Ciebie jest tylko lojalność dla PO, bo tą dla Kościoła masz za nic. Od kiedy to przytaczanie faktów nosi miano oczerniania? Mówisz, że nie dzielisz....tylko non stop jojczysz w każdym temacie na wszystkich którzy nie popierają PiSu, nie godzą się z wersją zamachu pod Smoleńskiem, pomawiasz o ciągotki mordercze w aktualnie obowiązującej ustawie o aborcji.I nie chcesz uznać powszechnie znanego faktu, że kompromis ustawy aborcyjnej uchwalił posłowie PO pospołu z posłami PiS, a śp L. Kaczyński nazywał to dobrym kompromisem, J Kaczyński zaś twierdził, że nie zmusi zgwałconej 13-latki do urodzenia dziecka"Zapominasz" dlaczego M. Jurek odszedł z PISu. Więc nie pisz bzdur o dwulicowości innych, skoro sam ją w każdym poście wykazujesz.. Uważasz, że lepiej udawać, że nie istnieje problem zamrożonych zarodków w metodzie in vitro. Dobrze sobie zdajesz sprawę, że parlament nie ma zdolności uchwalić zakazu stosowania tej metody, więc nic nie robienie w tej kwestii, to właśnie przyzwolenie na uśmiercanie lub handel zarodkami. Z samego pomawiania, oskarżania nic dobrego się nie wykluje.
|
N maja 05, 2013 19:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lubię i szanuję Program Trzeci Polskiego Radia, ale akcja „Orzeł może” to był jakiś teatr absurdu. To, że Komorowski wspierał coś takiego autorytetem swojego urzędu, świadczy jedynie o tym, że jak miernym politykiem był w przeszłości, tak miernym prezydentem jest obecnie.
|
N maja 05, 2013 22:14 |
|
 |
kooool
|
O moja Najświętsza Matko Ocalenia, proszę, poproś swojego Syna, aby wylał swoje Łaski i Miłość na tych przywódców, którzy rządzą światem. Módl się, aby Światło Boga uleczyło ich ślepotę i odblokowało ich serca z kamienia. Powstrzymaj ich od prześladowania niewinnych ludzi. Proszę, módl się, aby Jezus pokierował nimi i nie dopuścił, by przeszkadzali w rozpowszechnianiu Prawdy Jego Nauczania krajom na całym świecie. Amen
_________________ Mt.22.37-40 Miłość-na tym opiera się całe Prawo i Prorocy Ef.4.30-32 Nie zasmucajcie Bożego Ducha Świętego, którym zostaliście opieczętowani na dzień odkupienia... Przebaczajcie sobie, tak jak i Bóg nam przebaczył w Chrystusie.
|
N maja 05, 2013 23:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Kael napisał(a): Boli ciebie przypomnienie nauki Kosciola? Przeciez to obojetne kto ci przypomina to, co powinno byc dla ciebie oczywiste, a nie jest, bo PO uroslo w twoich oczach do rozmiarow kuli ziemskiej i juz nic poza tym nie widzisz. A szkoda.
Moje uwagi ociekaja pycha? A twoje? Pokora? Nauki Kościoła nie musisz mi przypominać bo ja nigdy nie popre parti chcącej zabijania dzieci i związków partnerskich. Puczaj tu siebie bo najwyrazniej jest to potrzebne Tobie i Alus. Popieranie tych praw szatańskich jest raczej pogardą dla nauk Kościoła więc nie bądz razem z Alus dwulicowy i nie powołuj się na nauki których się wyparliście. Ja w przeciwieństie do Ciebie nie wycieram się politycznie Słowem Bozym, dla umniejszania przeciwników partii @quas, przykro mi to pisac, ale jestes czlowiekiem chorym z nienawisci i zaslepionym. Nigdzie nie pisze, ze ja, albo Kosciol (!) oczekuje od ciebie popierania PO, badz PiSu, ktore nie zabraniaja zamrazania dzieci. Nie popieram zadnych praw szatanskich, nie mam w pogardzie Kosciola, i nie mam wrazenia, ze Slowo Boze jest zastrzezone do uzytku tylko w kosciele, a poza to juz mozna gadac co slina na jezyk przyniesie i pluc na kazdego, byle nie uzywajac cytatow z Biblii. Szkoda mi ciebie, naprawde. quas napisał(a): [Poraz kolejny oczerniasz katolików i pokazujesz że najważniejsza dla Ciebie jest tylko lojalność dla PO, bo tą dla Kościoła masz za nic. Skad te informacje o Alus? Kolejne pomowienia.
|
Pn maja 06, 2013 7:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@mauger dwa posty wyżej wrócił do tematu i tego się proszę trzymajcie.
@quas, już raz prosiłam aby osobiste uwagi umieszczać w Uwagach między użytkownikami, a najlepiej przesłać je na priv. Proszę nie robić na forum ogólnym ringu, to jest zaśmiecanie tematów. Zacznę w końcu przyznawać ostrzeżenia, jeśli inaczej się nie da.
|
Pn maja 06, 2013 8:06 |
|
|
|