Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 0:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Ruch Narodowy - wypędzenie lewactwa,... 
Autor Wiadomość

Post Re: Ruch Narodowy - wypędzenie lewactwa,...
Niezly post quasi-Stasi wysmarowal, a upaly maja byc jeszcze wieksze. :D
W naszej polityce wladza czesto przechodzi z ojca na syna, z patrioty na patriote!! W takim razie narodowcy wypedza wlasnych ojcow, tylko gdzie? Kto przyjmie bande komuchow i dziadkow z Wehrmachtu?
O ile dobrze pamietam Madagaskar wlasciwie nam sie nalezy, chyba tam? :P

Cytuj:
Miałbym prośbę, aby w wolnej chwili ktoś odniósł się i do mojej wypowiedzi, bo bardzo mnie ciekawią zdania na ten temat.

WIST, cierpisz na koulrofobie? :)
Dzisiejszy RN to pajace ktorzy wypisuja glupie hasla na plotach i oblewaja farba pomniki. Maja szczescie, ze to nie czasy carskiej policji.
Niewiadomski byl postacia tragiczna, czlowiekiem prawdziwie oddanym Ojczyznie. Niestety jego patriotyzm skonczyl sie w "Zachecie", tam stal sie zwyczajnym zbojem.

Pn sie 05, 2013 8:39
Kael napisał(a):
Wiesz, niektorzy w obronie zycia dzieci morduja innych. Nie wiem, czy jest to sluszne rozwiazanie.

Kto moroduje i ile ludzi zamordował w obronie życia dzieci ?? Bo z drugiej strony jest lewacki masowy mord życia i dzieci. Nikt tu nie jest za mordowaniem, ale widać jak na dłoni jak krzyczysz że ktoś kogoś zabił w obronie życia dzieci, ale o lewackim masowym mordzie nie piśniesz ani słówka krytyki. Więc pytam kto i ilu ludzi zamordował za zabijanie dzieci, bo po drugiej stonie lewacki mord dzieci w UE można liczyć w milionach.
Kael napisał(a):
To moze ty czytaj ze zrozumieniem? Ja pisze o cywilizowanym prawie np do przebywania na terenie wlasnej ojczyzny, a ty tylko aborcje i in vitro widzisz.

Więc czytaj ze zrozumienim i swoje chore urojone zarzuty kieruj pod swój adres. Siedz se na czterech literach gdzie Ci się podoba i nie kompromituj się swoimi schizofrenicznymi zarzutami z sufitu o prawie do przebywania w ojczyżnie. Ani o tym nie pisałem, ani nie podwarzałem, ani mnie to interesuje. Przmyśl 10 razy a jak to mało to i więcej co do mnie piszesz człowieku, a nie zlatujesz się jak wściekły byk do każdego słowa quasa które Ciebie nie dotyczy, a jedyne co robisz to próbujesz przypinać mi swoim kłamliwym językiem swoje urojone zarzuty z którymi nie mam nic wspólnego. Kael nie umiesz normalnie rozmawiać z ludzmi, tylko bazujesz na swoich urojeniach to nie zaśmiecaj mi wątku.

Pn sie 05, 2013 14:40
No to quas, zebys nie trollowal we wlasnym watku, odpowiedz na to proste pytanie: jak twoim zdanie nalezy to "lewactwo" usuwac? I dokad?

Zreszta to nie tylko ja pytam, wiec dobre wychowanie nakazywaloby jednak udzielic odpowiedzi.

A poniewaz najprawdopodobnie nie przeczytales regulaminu, to ci przypomne jego czesc
Cytuj:
3. Dyskusja zakłada dopuszczenie wyrażania własnych pogladów i przekonywania. W sposób kulturalny mogą być zatem wyrażane również poglądy kontrowersyjne. Nie oznacza to jednak prawa do prowadzenia agitacji na rzecz poglądów i działań, które są sprzeczne z zasadami wyznawanymi przez gospodarzy forum (np. rozpowszechnianie informacji o akcjach propagujących aborcję, związki homoseksualne itp.)

4. Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym, propagującym treści satanistyczne, erotyczne (szczególnie w jakikolwiek sposób promujace pedofilię), faszystowskie, rasistowskie, ezoteryczne, neopogańskie itp. czy głoszących naukę sekt (dotyczy to również reklamowania stron o takiej tematyce).
(...)
6. Rozwój tematu to wypadkowa pierwotnej jego koncepcji w założeniu autora i kolejnych, kształtujących temat, wypowiedzi dyskutantów. Linii tematycznej powinni się trzymać wszyscy rozmówcy (również autor tematu). Nie jest możliwe zakładanie "własnych" tematów, w których jeden autor porusza kolejne niezwiązane ze sobą wątki.

Autor tematu ma prawo do określenia jego charakteru (np. tematy rozważaniowe, dzielenie się doświadczeniem, rozważanie konkretnych wypowiedzi autorytetów lub dokumentów, czy konkretne pytanie w którym autor oczekuje odpowiedzi zgodnej ze swoim światopoglądem); może również w pewnym stopniu określić założenia konkretnej dyskusji (np. może wyrazić życzenie, aby w tym temacie dyskusja była prowadzona z punktu widzenia katolika czy chrześcijanina) albo zechcieć, aby w dyskusji np. na tematy etyczne nie odwoływać się do argumentów biblijnych, a jedynie naukowych (z oczywistych powodów to ostatnie ograniczenie nie może dotyczyć zagadnień, które są przedmiotem wiary). Takie ograniczenie powinno być szanowane. Nie może ono jednak nigdy dotyczyć wypowiadania się w danym temacie jednej osoby lub grupy osób, a jedynie założeń światopoglądowych.

7. O sposobie moderowania zawsze decyduje moderator, nie autor tematu. Prawo do określenia charakteru tematu nie oznacza "prawa do tematu" i dopuszczania na życzenie autora tematu wypowiedzi, które są sprzeczne z regulaminem forum.

Czekam na odpowiedz.

Pn sie 05, 2013 14:46

Lurker napisał(a):
A swoją drogą, co się dziwisz: bezpośrednio po mordzie ludzie stawiali w oknach ołtarzyki Niewiadomskiemu. Teraz to się próbuje odrodzić - w planktonie... - co można na to powiedzieć poza wzruszeniem ramion? Ludzie w miarę syci i ubrani, to i na głupawe pomysły niepodatni. A i służby państwowe, jak się okazuje (Brunon K.), czuwają.

Ci którym się nie podobał to stawiali. Ale czy było się z czego cieszyć? Jak pokazal historia blaski i cienie były, a to morderstwo nawet jako akt dezaprobaty, czy desperacji, pokazalo słabość państwa. Dobrze że dziś służby działają skutecznie, oby tak było zawsze. Ale służby nie mają wpływu na umysły, a nich kryją się najgorsze rzeczy. Hitler też kiedyś był przeciętnym człowiekiem, a jego partyjka jedną z wielu. Nadszedł czas że skupiał wszystkie służby w swoim ręku.

lokis
Boje się, że czy klauni, czy nie, tacy ludzie zdobędą poparcie, bo radykalizm dobrze się sprzedaje w złych czasach. Oni zapewne wierzą w to co mówią. Zapewne w wielu kwestiach znaleźli by i u mnie poparcie, ale nie w całości. Skoro Palikot może jeszcze być w polityce, to czemu nie oni? Przynajmniej kojarzą się z ideą.

Wiem, że czasy były niespokojne, że tak jak ocenia się zachowanie Niewiadomskiego, tak przez pryzmat jego zachowania można ocenić też czasy, bo on nie był zawieszony w próżni. Ale właśnie dlatego że czasy były niespokojne, że w międzywojniu jeszcze wiele się będzie działo, tak bezkrytyczne uwielbienie dla idei zamachu, jest dla mnie podejrzane. I jak ktoś pisał już, jak można chrześcijaństwo kojarzyć z takim zachowaniem, z morderstwem? Boje się ludzi, którzy popierają zamach, bo to oznacza dla mnie że i dziś byli by gotowi na taką metodę walki politycznej.

Pn sie 05, 2013 14:50

quas powinien udać się do psychiatry zanim ruszy z bronią na jakiegoś lekarza, który dokonał aborcji. Skąd się biorą [tacy ludzie - s33]? Śmiem myśleć, że gdyby taki quas urodził się gdzieś w Palestynie, to już dawno wysadziłby się w autobusie z Żydami.
A wszystkim chrześcijanom przypominam: Non est potestas nisi a Deo - św. Paweł.

Pn sie 05, 2013 15:12

Ja myśle że quas to prowokator. Jego celem jest kompromitowanie katolików poprzez dorabianie im łatki antysemity i ksenofoba. Tego typu durnych nacjonalistów wielu kojarzy z gorliwymi katolikami. To powoduje że niektórzy ludzie odwracają się od Kościoła.
Do wątpiących powiem tak: słuchajcie Papieża Franciszka a nie quasa

Pn sie 05, 2013 22:12

Jak to ktoś kiedyś powiedział m/w tak: "Nie ma nic gorszego jak połączenie głupoty i idei w jednej głowie". I to jest racja, bo wtedy właśnie dochodzi do terroru i wszelkiego innego syfu.
Nie twierdzę, że quas jest głupi, ale to jego religijne nawiedzenie czasem mnie zadziwia.

Wt sie 06, 2013 12:39

Po pierwsze sądzę, że będzie jak z tematem Intronizacji - nie dowiemy się raczej od quasa kto to konkretnie są ci "lewacy" i co konkretnie proponuje quas z nimi zrobić. Po drugie przypuszczam, że jedno jest z drugim powiązane i tym samym nawet logiczne - należy w bliżej nieokreślony sposób "wypędzić" bliżej nieokreślonych "lewaków" ażeby nie przeszkadzali bliżej niekreślonej "Intronizacji".

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt sie 06, 2013 12:47
Moderator

Dokładnie takie samo mam wrażenie. Wygląda na to, że żadnych konkretów nie poznamy. Sprawia to wrażenie takiego ruchu, który realnie może doprowadzić najwyżej do kolejnej burdy na mieście lub kilku innych przejawów agresji, ale niewiele więcej.

quas, zwrócę Ci uwagę na coś jeszcze. Nawet gdyby udało się zrealizować część postulatów, np. poprzez zamknięcia w więzieniach polityków, którzy są członkami partii oficjalnie popierających aborcję, to należy się zastanowić, jakie może mieć to konsekwencje. Otóż najprawdopodobniej skończyłoby się izolacją Polski na arenie międzynarodowej, w postaci choćby sankcji gospodarczych oraz odpływu kapitału ze względu na destabilizację sytuacji politycznej. O skutkach "wieszania na latarniach" (krwawy przewrót?) szkoda w ogóle gadać.

Zatem można by tutaj zapytać w stylu wielu nacjonalistów: komu na tym zależy?

Zaznaczam też, że propagowanie takich poglądów, jak próbowałeś propagować w tym wątku, może być prostą drogą do bardzo szybkiego bana. Proszę także o nieużywanie słów typu "lewactwo" wobec ludzi, ponieważ takie słowa są nie tylko obraźliwe ale też dehumanizujące (czyli odnoszą się do ludzi jak do rzeczy).

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt sie 06, 2013 22:37
quas napisał(a):
Ruch Narodowy mysle że miałby szanse na dostanie się do zabetonowanej polityki i znalazłby wielu którzy by popierali. Myślę że taki Ruch miałby większe szanse na początek niż PJN, Solidarna Polska, Ruch Palikota.
Priorytety to wartości chrześcijańskie, wypędzenie z Polski zdradliwego i drążącego jak pasożyt lewactwa, patriotyzm Polski a nie wypieranie go, odpór dla lewackiego multikulturalizmu zaszczepianego w narodach włącznie z szerzący się islamem....itd.

quas sie obrazil na dyskutantow (czyli mnie), ale ja mam wrazenie, ze "lewactwo", to dla wielu, glownie prawicowych radykalow (czyli z drugiego konca sceny politycznej) slowo-klucz. Mozna tam podpiac kazdego, czyje poglady ktos uwaza za nieprzyzwoite. Akurat lewactwo dla quasa, skupialo sie na popieraniu, czy wrecz propagowaniu aborcji i in vitro (zadne nie jest przymusowe). Cala reszta, jakby mu umknela.

No i zachowal sie jak typowy krzykacz polityczny: wpuscil w obieg tekst o "wypedzeniu lewactwa", ale jak maja wygladac konkrety? To juz nie podlega zadnej dyskusji. Samo pytanie go obrazalo.
To czesty unik roznej masci politykow: obiecuja cuda wianki, ale obrazaja sie na pytania, jak te cuda wianki chca konkretnie zrealizowac. A pytajacych obrzucaja blotem.

Śr sie 07, 2013 9:37
@Val, moze ty wiesz, dlaczego quas sie w tym temacie nie wypowiada?
Obrazil sie na mnie, za moje (przyznaje w podobnym tonie, jak jego) wypowiedzi tudziez za moj wklad w "jego" temacie i zamiast odpowiedziec na konkretne pytanie zwinal sie ze swojego tematu.
Mam niejasne wrazenie, ze oczekiwal szerokiego poparcia dla wlasnej tezy o tym, ze RN zbawi Polske na miare hasel "Jaroslaw Polske zbaw", a na rzeczowej dyskusji raczej mu nie zalezalo. Ale moge sie mylic.

Śr sie 07, 2013 10:16
Nikt nie ma obowiązku odpowiadać na posty userów. Ludzie mają różne oczekiwania i to już ich problem, czy one dojdą do skutku czy nie. Jeżeli uważasz, że quas jest taki, jak myślisz, dlaczego podejmujesz się dyskusji z nim? Jesteś optymistą? :P

Śr sie 07, 2013 10:22
Odpowiedz jest prosta: pewne poglady wymagaja moim zdaniem reakcji. Szczegolnie tak radykalnie niebezpieczne poglady i to gloszone przez katolika na katolickim forum.

Śr sie 07, 2013 10:23
Gdy wg mnie pewne poglądy wymagają reakcji, również piszę posta. Nie obrażam się jednak, jeśli adresat mi nie odpowiada.

Śr sie 07, 2013 10:29
A ja sie obrazam???
Po prostu interesuje mnie odpowiedz quasa na moje (i nie tylko moje) pytanie o konkrety.
Brak tej odpowiedzi swiadczy o samym quasie i jego merytorycznosci, co do ktorej ja (znow: i nie tylko ja) mam niejakie watpliwosci

Val napisał(a):
A co do zawartości merytorycznej posta @quasa:
Swoje poglądy przedstawił. Są lub bywali na tym forum userzy, którzy swoje posty pisali w podobnym tonie(chociażby w swoim poście cytowałam gościa) i im żaden mod dotychczas nie groził banem, nawet ostrzeżenia nikt z nich nie dostał. Poglądy @quasa są kontrowersyjne, ale zachęcają do dyskusji i inni chętnie się w jego wątkach wypowiadają.

Śr sie 07, 2013 10:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona