Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 8:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 240 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona
 Prawo i Sprawiedliwość alternatywą dla Platformy 
Autor Wiadomość

Post Re: Prawo i Sprawiedliwość alternatywą dla Platformy
Nie uważam, aby PiS był rozsądna alternatywą. Jest jedynie mniejszym złem.

Nieszczęściem Polski jest niemal całkowity brak prawicy. Socjalizujący PiS z centrum kontra lewicowe PO cwilowo niepopierane przez skrajną lewicę SLD i lunpenlewaków od Palicostam. Choć własciwie u nas całą lewica to lumpy. Taśmy ujawniły lunpowatość PO, palikoty zupełnie się z tym nie kryją, a to co pomiędzy nimi, też nie odbiega.

Bez dekomunizacji nie zrobim kroku do przodu.

Wt lip 01, 2014 8:11

gita napisał(a):
Korwin, Palikot, Miller i Tusk to ludzie którym nie wierzę i mam na to mnóstwo dowodów, aby im nie wierzyć.

Politycy generalnie nie są od tego, żeby im wierzyć - chyba tylko w tym zakresie, jaki jest konieczny, by któregoś wybrać. Ale kiedy już zdobędą władzę, należy stosować zasadę "całkowitego braku zaufania" :roll: I bezwzględnie rozliczać, w niczym nie ufając i w ani jedno słowo nie wierząc.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lip 01, 2014 9:48

mauger napisał(a):
pilaster napisał(a):
A tymczasem nie może byc koalicji partii chcącej nacjonalizować z partią chcącą prywatyzować.

Pożyjemy i zobaczymy ile warte okażą się rozbieżne deklaracje odnośnie prywatyzacji, kiedy na stole będzie leżeć perspektywa czterech lat u władz i multum stanowisk do obsadzenia. Dla KNP być może pierwsza i ostatnia taka szansa.

Pokusa będzie olbrzymia. Ale będzie to pokusa mająca bardzo krótkie nogi. Ile w końcu można się nachapać przez rok-dwa przy państwowym korycie?

Cytuj:
pilaster napisał(a):
Ale jego wyborcy będą.

Wolne żarty :-D . Jeśli Kaczyński ogłosi, że sytuacja wymaga zawarcia takiej koalicji, to po chwili będzie można usłyszeć od wyborców PiS tysiąc i jeden powodów dlaczego to najlepsze rozwiązanie dla Polski .

Nie wszyscy, ani nawet nie większość wyborców PIS to gita, kosiarz, czy Johnny99 :)

Kaczyński to doskonale wie, natomiast Hoffman, Błaszczak, etc nie wiedzą.

kosiarz

Cytuj:
wszystko co wieściłeś dotychczas nie spełniło się, co wiećej było wręcz odwrotnie...

A konkretnie co wyszło odwrotnie niż wieścił pilaster?

Johnny99

Cytuj:
pilaster nadal wierzy, że jakieś "programy" mają znaczenie

Coraz większe. Istnieje w końcu jakiś powód, dla którego byli wyborcy PO głosują na KNP, a nie np na PIS, czy SP. Istnieje też jakiś powód, dla którego Palikot stracił elektorat na rzecz PIS, a nie np na rzecz PSL.

Cytuj:
należy stosować zasadę "całkowitego braku zaufania" I bezwzględnie rozliczać, w niczym nie ufając i w ani jedno słowo nie wierząc.

Oczywiscie dotyczy to wyłącznie polityków z "obozu zdrady narodowej". W przypadku polityków PIS, Johnny99 stosuje dokładnie odwrotną zasadę. :)

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt lip 01, 2014 10:33

Cytuj:
Nieszczęściem Polski jest niemal całkowity brak prawicy. Socjalizujący PiS z centrum kontra lewicowe PO cwilowo niepopierane przez skrajną lewicę SLD i lunpenlewaków od Palicostam. Choć własciwie u nas całą lewica to lumpy. Taśmy ujawniły lunpowatość PO, palikoty zupełnie się z tym nie kryją, a to co pomiędzy nimi, też nie odbiega.

ja się z tym generalnie zgadzam.
Aczkolwiek- mam wrażenie że o ile programu PIS nie da się czytać miejscami, to w praktyce jest zdecydowanie lepiej i rozsądniej niż w programie ;) natomiast o ile program PO sprzed poprzednich wyborów był może i super miejscami, to ... no cóż. Powiem tyle, że spośród bliskich mi osób, wykształconych, wolnych zawodów lub właścicieli firm było kilku którzy zagłosowali wtedy na PO. Nikt z nich w tej chwili nie zagłosuje. Dla mnie trzeba mieć klapki na oczach, uszach i jakoś totalnie zaślepionym żeby nie widzieć co oni robią.
Tylko- i to jest moje pytanie do was, do albo wyborców PIS (ja też zagłosowałam na wyborach do UE na konkretne nazwisko z listy PIS) albo do tych którzy głosowanie na PIS rozważają- dlaczego politycy PIS którym nie brakuje wydaje mi się rozeznania i doświadczenia, i są jak to niektórzy określają "asami przetrwania" puszczają takie dziwne rzeczy w programie niektóre.....

Wt lip 01, 2014 10:36

pilaster napisał(a):
Coraz większe. Istnieje w końcu jakiś powód, dla którego byli wyborcy PO głosują na KNP, a nie np na PIS, czy SP.

Oczywiście, że istnieje. Powodem jest wyrobiona u nich przez PO mentalność. Wyborcy PO odznaczają się dwiema podstawowymi cechami:

1. pojmują scenę polityczną jako bilateralną - istnieją dla nich właściwie tylko dwie partie, PO i PiS,
2. PiS jest partią "szatańską", która chce "zniszczyć Polskę", bo składa się ze złych ludzi i popierają ją źli ludzie. Trudno więc przerzucać na nią głos.

Dlatego też wyborcy, którzy mają PO na tyle dość, że nawet "strach przed PiS" już ich nie jest w stanie zmobilizować do oddania głosu, przechodzą do obozu "protestu przeciwko całej klasie politycznej". A ten w tym momencie reprezentuje JKM. No więc ma już 11% w sondażach :roll:

Cytuj:
Oczywiscie dotyczy to wyłącznie polityków z "obozu zdrady narodowej". W przypadku polityków PIS, Johnny99 stosuje dokładnie odwrotną zasadę. :)

Oczywiście, nie stosuje, chyba że pilastrowi kiedyś uda się udowodnić coś przeciwnego :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lip 01, 2014 10:41

Johnny99 napisał(a):
Wyborcy PO odznaczają się dwiema podstawowymi cechami:

1. pojmują scenę polityczną jako bilateralną - istnieją dla nich właściwie tylko dwie partie, PO i PiS,
2. PiS jest partią "szatańską", która chce "zniszczyć Polskę", bo składa się ze złych ludzi i popierają ją źli ludzie. Trudno więc przerzucać na nią głos.

Dlatego też wyborcy, którzy mają PO na tyle dość, że nawet "strach przed PiS" już ich nie jest w stanie zmobilizować do oddania głosu, przechodzą do obozu "protestu przeciwko całej klasie politycznej".

Błędne wynikanie. Gdyby tylko o to chodziło, to mogliby równie dobrze zagłosować na SLD.

Zresztą nie traktują oni sceny politycznej bilateralnie. Nie ma PO i PIS. Jest PO, PIS i "reszta" Bardziej bilateralni są już wyborcy PIS, dla których faktycznie istnieje tylko PIS i "zdrajcy". Obecnie zaś dla wyborców PO pojawiła się nowa alternatywa i mają już PO, PIS, "resztę" i KNP.

Cytuj:
Oczywiście, nie stosuje, chyba że pilastrowi kiedyś uda się udowodnić coś przeciwnego

Oczywiście nie istnieje ani jeden wpis autorstwa Johnnego99 w którym ten podejrzewałby PIS o jakieś niecne zamiary, także z okresu, kiedy PIS sprawował władzę.

Wt lip 01, 2014 10:54

pilaster napisał(a):
Błędne wynikanie. Gdyby tylko o to chodziło, to mogliby równie dobrze zagłosować na SLD.

Przecież z tego, co napisałem, wprost wynika, że nie. Większość z nich w ogóle nie zauważa SLD, podobnie, jak i PSL (nawet bardziej). Na te partie głosują już tylko ludzie dobrze określeni - w pierwszym przypadku "postkomuniści", tęskniący za PRL i domagający się pomnika dla Jaruzelskiego, w drugim przypadku "krewni i znajomi" ze środowisk rolniczych, domagający się stołków. Istnieją ci ŹLI, czyli PiS, oraz ci DOBRZY, czyli PO - z tym, że oni też się właśnie stają źli. I tyle. Skoro nie do wyobrażenia jest głosowanie na szatanów z PiS, a do PO poczuli już zbyt duże obrzydzenie, to w ich świadomości pozostała już tylko kontestacja całej klasy politycznej.

Cytuj:
Oczywiście nie istnieje ani jeden wpis autorstwa Johnnego99 w którym ten podejrzewałby PIS o jakieś niecne zamiary, także z okresu, kiedy PIS sprawował władzę.

Hmm, a co pilaster rozumie przez "niecne zamiary"? :-D Może się wreszcie uda rozstrzygnąć tę kwestię :-D

Wt lip 01, 2014 11:02
Johnny99 napisał(a):
gita napisał(a):
Korwin, Palikot, Miller i Tusk to ludzie którym nie wierzę i mam na to mnóstwo dowodów, aby im nie wierzyć.

Politycy generalnie nie są od tego, żeby im wierzyć - chyba tylko w tym zakresie, jaki jest konieczny, by któregoś wybrać. Ale kiedy już zdobędą władzę, należy stosować zasadę "całkowitego braku zaufania" :roll: I bezwzględnie rozliczać, w niczym nie ufając i w ani jedno słowo nie wierząc.

Popierałam, popieram i będę popierać Prawo i Sprawiedliwość i z Twojej propozycji, na pewno nie będę korzystać, mam zaufanie do kandydatów z listy PiS.
Sądzę , że Twoja propozycja to żart.

Wt lip 01, 2014 11:13
gita napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
gita napisał(a):

Popierałam, popieram i będę popierać Prawo i Sprawiedliwość i z Twojej propozycji, na pewno nie będę korzystać, mam zaufanie do kandydatów z listy PiS.
Sądzę , że Twoja propozycja to żart.

Bo nie jesteś wyborcą, ale wyznawcą PiS.

ps. tak na marginesie - gdy PiS straci w jakichś powodów poparcie o. Rydzyka - też je utracisz, czy nadal ufność dla PiS przełożysz nad ufność dla o. Rydzyka?

Ostatnio edytowano Wt lip 01, 2014 11:19 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt lip 01, 2014 11:15

Wręcz przeciwnie, ona jest śmiertelnie poważna. Żeby zaufać jakiemuś politykowi, musiałbym go znać osobiście jako osobę godną zaufania - a i wtedy moje zaufanie znacząco by się ograniczyło, gdyby zdobył władzę :roll: W ogóle natomiast nie rozumiem, jak można ufać politykowi tylko z tego powodu, że startuje z takiej, a nie innej listy :shock:

Wt lip 01, 2014 11:16
Johnny99 napisał(a):
Wręcz przeciwnie, ona jest śmiertelnie poważna. Żeby zaufać jakiemuś politykowi, musiałbym go znać osobiście jako osobę godną zaufania - a i wtedy moje zaufanie znacząco by się ograniczyło, gdyby zdobył władzę :roll: W ogóle natomiast nie rozumiem, jak można ufać politykowi tylko z tego powodu, że startuje z takiej, a nie innej listy :shock:

Sądziłam, że jesteś mądrzejszym człowiekiem i więcej rozumiesz, zawiodłam się, ale nie robię z tego faktu problemu.

Wt lip 01, 2014 11:23

A ja nigdy nie miałem problemu z tym, że gita (czy ktokolwiek inny) popiera PiS, ale sądziłem, że popieranie PiS nie jest dla niej dodatkowo wyznacznikiem mądrości i wszelkiej cnoty - cóż, też się zawiodłem. Ale też nie zamierzam robić z tego problemu.

Wt lip 01, 2014 11:26

Johnny99 napisał(a):
W ogóle natomiast nie rozumiem, jak można ufać politykowi tylko z tego powodu, że startuje z takiej, a nie innej listy :shock:

Chyba że to lista PIS. :-(

Wt lip 01, 2014 11:30
Alus, jeśli ja jestem wyznawcą PiS, to jak określisz siebie, fanką Platformy to chyba łagodne określenie?
Gdyby posłowie PiS wyprawiali to co od siedmiu lat wyprawiają Platformersi dawno przestałabym popierać taką hołotę.
Wiem, że masz dobrą pamięć, a więc pamiętasz, że Kurski będąc jeszcze w PiS, całkowicie stracił u mnie szacunek, gdy wystąpił w programie Wojewódzkiego.
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy z PiSu są aniołami, ale mam przecież wybór i z listy 10 kandydatów mogę wybrać najlepszego.
Mam nadzieje, że Prawo i Sprawiedliwość po najbliższych wyborach przejmie władzę w Polsce; to oczywiście tylko nadzieja, gdyż Miller już przebiera nogami do koalicji z Platformą i możliwa będzie koalicja PO.PSL,SLD jeszcze bardziej szkodliwa niż obecna.

Wt lip 01, 2014 11:31

A może pilaster odpowie na pytanie, zamiast rzucać kolejne bezpodstawne oskarżenia? :-D

Wt lip 01, 2014 11:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 240 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona