Ekskomunika dla Gronkiewicz-Waltz
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ekskomunika dla Gronkiewicz-Waltz
Witold napisał(a): akruk napisał(a): Zakłamani fanatycy, dla których rzekomo życie jest wartością ważniejszą niż WSZYSTKO inne, powinni być obłożonym DODATKOWYM PODATKIEM "NA ŻYCIE", z przeznaczeniem na ratowanie życia, w wysokości obliczonej w ten sposób, by pozostawiony im przychód netto był na poziomie minimum socjalnego.
PRZYMUSOWO co dwa miesiące doprowadzani do punktów krwiodawstwa na pobranie od nich krwi. PRZYMUSOWO raz w życiu powinni oddać nerkę na transplantację. W razie potrzeby z użyciem środków przymusu bezpośredniego.
Ponadto OBOWIĄZKOWO powinno się od nich pobierać narządy po śmierci. Nie hamuj się tak, nie ma po co. Napisz od razu, że powinni być zamykani w obozach koncentracyjnych i powinno się im robić cztery aborcje dziennie - nawet niebędącym w ciąży i nawet mężczyznom - tak w zemście za niepodzielanie punktu widzenia feministek. Chyba słabujesz na rozumie, bo nie rozumiesz, że właśnie tym zakłamanym fanatykom nie powinno się robić żadnych aborcji, bo na to nie godzą. Ale jeśli JAKIEKOLWIEK życie jest dla nich ważniejsze niż WSZYSTKO, to niech się nie ograniczają do tchórzliwego ZMUSZANIA INNYCH bez ponoszenia żadnych kosztów i konsekwencji. Niech rzeczywiście robią WSZYSTKO dla ratowania życia. Bo na razie to tylko ujadają i udają bohaterów CUDZYM KOSZTEM, suczesyny. Jeśli dla kogoś życie jest ważniejsze niż WSZYSTKO, to powinien bez wahania i OBOWIĄZKOWO oddawać większość swoich pieniędzy, żeby można było za to ratować ŻYCIE. Nie oddaje? Bo jest zakłamanym fanatykiem. Jeśli dla kogoś życie jest ważniejsze niż WSZYSTKO, to powinien bez wahania i OBOWIĄZKOWO oddawać krew, która ratuje ZYCIE. Nie oddaje? Bo jest zakłamanym fanatykiem. Jeśli dla kogoś życie jest ważniejsze niż WSZYSTKO, to powinien bez wahania i OBOWIĄZKOWO oddać swoją nerkę, żeby uratować cudze ŻYCIE. Nie oddaje? Bo jest zakłamanym fanatykiem. A TY, ile swoich pieniędzy oddajesz z miesięcznych przychodów, żeby można było za nie uratować ŻYCIE, faryzeuszu?
|
| Cz lip 10, 2014 13:23 |
|
|
|
 |
|
andej
|
A ja nie chcę, aby podatki, które płacę szły do kieszeni oborcjonistów. Wolę, aby kierowane były do ludzi ratujących i wspomagających życie.
|
| Cz lip 10, 2014 17:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Uważam że dobrze że podniesiono sprawę ekskomuniki dla HGW. Kościół musi mocno zareagować na prześladowanie katolików przez obecną władzę i za jej panowania. To powinno być podniesione już za Sodomską Tęczę na Placu Zbawiciela obok KOścioła.
|
| Cz lip 10, 2014 18:10 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Uważam że dobrze że podniesiono sprawę ekskomuniki dla HGW. Kościół musi mocno zareagować na prześladowanie katolików przez obecną władzę i za jej panowania. To powinno być podniesione już za Sodomską Tęczę na Placu Zbawiciela obok KOścioła. Ten sam Kościół który nie reagował na poparcie dla aborcji przez sp L. Kaczyńskiego.....
|
| Cz lip 10, 2014 18:42 |
|
 |
|
katol
|
Ciekawe, kto stoi za ludźmi plujących tutaj jadem przeciw życiu? Skąd przyszło im do głowy aby zalogować się na portalu WIARA.pl i tu się udzielać? Czy nie szkoda im czasu aby mącić? Skąd w nich tyle nienawiści? Może kiedyś znajdę odpowiedź na te pytania. Do tej pory spróbuję się za nich modlić ... .
|
| Cz lip 10, 2014 20:32 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
katol napisał(a): Ciekawe, kto stoi za ludźmi plujących tutaj jadem przeciw życiu?
Niech zgadnę... Szatan i PO?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Cz lip 10, 2014 20:43 |
|
 |
|
renata155
|
jestem katolikiem..ale uwazam,ze wsprawie doktora postapiono slusznie..a ekskomunika dla Gronkiewicz?...to glupie
|
| Cz lip 10, 2014 21:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
renata155 napisał(a): jestem katolikiem..ale uwazam,ze wsprawie doktora postapiono slusznie..a ekskomunika dla Gronkiewicz?...to glupie Tacy katolicy jak Ty, Gronkiewicz Waltz i wam podobni więcej szkodzą Kościołowi niż Miller i całe SLD.
|
| Cz lip 10, 2014 21:36 |
|
 |
|
renata155
|
moim zdaniem kosciol jaki przedstawia powyzszy ksiadz..bardziej przysluzyl sie temu ze sa w nim pustki;)...Jezus nigdy nie splamil sie klamstwem,ani wrogoscia,ani zabranianiem czegokolwiek komukolwiek...gito..twoja ocena,tez dobrze na twoj wizerunek nie wplywa..Bog jest mi bliski,a ja jestem bardzo bliska Jemu
|
| Cz lip 10, 2014 21:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
renata155 napisał(a): moim zdaniem kosciol jaki przedstawia powyzszy ksiadz..bardziej przysluzyl sie temu ze sa w nim pustki;)...Jezus nigdy nie splamil sie klamstwem,ani wrogoscia,ani zabranianiem czegokolwiek komukolwiek...gito..twoja ocena,tez dobrze na twoj wizerunek nie wplywa..Bog jest mi bliski,a ja jestem bardzo bliska Jemu Bardzo słabo znasz Ewangelię. Jezus często sprzeciwiał się złu, jest na to kilka przykładów np. zabronił handlować w krużganku świątyni. Zabrał się za to ostro, bo wziął powróz przepędził kupców i poprzewracał stoły handlarzy.
|
| Cz lip 10, 2014 21:50 |
|
 |
|
mareta
|
renata155 napisał(a): moim zdaniem kosciol jaki przedstawia powyzszy ksiadz..bardziej przysluzyl sie temu ze sa w nim pustki;)...Jezus nigdy nie splamil sie klamstwem,ani wrogoscia,ani zabranianiem czegokolwiek komukolwiek...gito..twoja ocena,tez dobrze na twoj wizerunek nie wplywa..Bog jest mi bliski,a ja jestem bardzo bliska Jemu Oj zabraniał, zabraniał a jakże, np mówił: " idź i nie grzesz więcej !"
|
| Cz lip 10, 2014 21:53 |
|
 |
|
renata155
|
stawiam przed toba dobro i zlo-zycie i smierc-wybieraj...czy i ty chcesz odejsc?..i patrzyl za nim z miloscia;)...upominanie to nie zakaz
|
| Cz lip 10, 2014 22:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
renata155 napisał(a): moim zdaniem kosciol jaki przedstawia powyzszy ksiadz..bardziej przysluzyl sie temu ze sa w nim pustki;)...Jezus nigdy nie splamil sie klamstwem,ani wrogoscia,ani zabranianiem czegokolwiek komukolwiek...gito..twoja ocena,tez dobrze na twoj wizerunek nie wplywa..Bog jest mi bliski,a ja jestem bardzo bliska Jemu Jezus wielu rzeczy zabrania tak samo jak i Ojciec, choć mamy wolną wolę i zakazy możemy łamać. Chodzę do dużego Kościoła i nigdy nie widziałem w nim pustki. Do pustki w KOściołach jeszcze daleka droga. Jeżeli popierasz zabicie dziecka przez Chazana to Jezus nie jest Ci bliski i nie znasz Bożego Prawa.
|
| Pt lip 11, 2014 0:06 |
|
 |
|
renata155
|
gdzie napisalam ze popieram zabicie dziecka?
|
| Pt lip 11, 2014 0:44 |
|
 |
|
jo_tka
|
Paragrafów Kodeksu Prawa Kanonicznego nie można interpretować rozszerzająco. Ekskomunika z mocy samego prawa dotyczy tych, którzy aborcji dokonują, namawiają i tych, którzy w niej pomagają, po zaistnieniu skutku. Po pierwsze, w tym przypadku aborcji NIE DOKONANO, zatem o ekskomunice mowy być nie może. Po drugie, decyzja prezydent Warszawy nie dotyczyła w najmniejszym stopniu samej aborcji. Po trzecie: chciałoby się, żeby przedstawiciele Kościoła nie mówili głupstw... A w przypadku dra Chazana: miał prawo odmówić aborcji i nie wskazać osoby, która ją wykona. Moralne prawo. Nie miał prawa - JEŚLI (podkreślam, JEŚLI) to robił - przedłużać sytuacji tak, aby minął termin dopuszczalnej prawem aborcji. To nieuczciwy środek zastosowany do dobrego celu - nadużycie władzy wynikającej z wiedzy. A cel nie uświęca środków. I jeszcze: protokół z kontroli w szpitalu http://www.um.warszawa.pl/aktualnosci/w ... ej-rodziny
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pt lip 11, 2014 5:59 |
|
|
|