Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Związki prezydenta Komorowskiego z WSI 
Autor Wiadomość
Post Re: Związki prezydenta Komorowskiego z WSI
gita napisał(a):
Siłą??? NIEPRAWDA!!! Moja rodzina pochodzi z Gdyni i Kaszub i ŻADEN z dziadków, rodziców i krewnych nie był w Wermachcie.Do Wermachtu wcielani byli ci Polacy , którym zależało na lepszym życiu, czyli dostawali kartki na produkty żywnościowe.

Raport Delegatury rządu na Kraj w raporcie podaje liczbę 450 tys Ślązaków i Kaszubów wcielonych siłę do Wermachtu - co 4 zamieszkujący Śląsk i pomorze
Dla polskiego rządu w Londynie ofiary faszyzmu, dla prawych zdrajcy.

So mar 28, 2015 14:23
Co to ma wspólnego z Komorowskim, który rozwiązanie WSI nazwał HAŃBĄ i ZBRODNIĄ??? no co to ma wspólnego???
Komorowski i WSI, więcej na ten temat tutaj:
http://niezalezna.pl/58475-komorowski-i ... -we-wprost

So mar 28, 2015 14:37
gita napisał(a):
Co to ma wspólnego z Komorowskim, który rozwiązanie WSI nazwał HAŃBĄ i ZBRODNIĄ??? no co to ma wspólnego???
Komorowski i WSI, więcej na ten temat tutaj:
http://niezalezna.pl/58475-komorowski-i ... -we-wprost

Rzeczowe i obiektywne opracowanie kwestii likwidacji WSI, obiektywnie i rzeczowo zostanie opracowane za kilka/naście lat przez ludzi w żaden sposób nie związanych z aktualną polityką.
Choć zapewne nie wszyscy przyjmą faktów, podobnie jak w przypadku ofiar faszyzmu przymusowo wcielonych do Wermachtu, a dla innych zdrajców poświęcających własne życia dla kartek żywnościowych.

PS zawsze bawi mnie tytuł portalu - "niezależni" - gdy powszechnie wiadomo, że całkowicie uzależnieni od kasy PiS :D :D

So mar 28, 2015 15:04

Nie wiem czemu, ale za każdym razem gdy mignie mi tytuł tego tematu w pierwszej chwili czytam "Zwłoki prezydenta Komorowskiego" :|

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pn mar 30, 2015 6:52
JedenPost napisał(a):
Nie wiem czemu, ale za każdym razem gdy mignie mi tytuł tego tematu w pierwszej chwili czytam "Zwłoki prezydenta Komorowskiego" :|

To ciekawe, gdyż kończąc swą prezydenturę i tak spadnie na cztery łapy, jak cała rządząca sitwa. :(

Cz maja 14, 2015 9:43

gita napisał(a):
JedenPost napisał(a):

To ciekawe, gdyż kończąc swą prezydenturę i tak spadnie na cztery łapy, jak cała rządząca sitwa. :(

A dlaczego upadł Olszewski? Dlaczego Macierewicz jest wrogiem numer 1? Dlatego, że wtykali łapy w służby specjalne i resorty siłowe. Oni tworzą państwo w państwie. Przejęli majątki po okrągłym stole i nie chcą ich utracić. Przejęli media i dobrze im z tym. BK korzysta na swoich układach. Ale może też układ trzyma go za głowę?

Cz maja 14, 2015 10:39
andej napisał(a):
gita napisał(a):
JedenPost napisał(a):

A dlaczego upadł Olszewski? Dlaczego Macierewicz jest wrogiem numer 1? Dlatego, że wtykali łapy w służby specjalne i resorty siłowe. Oni tworzą państwo w państwie. Przejęli majątki po okrągłym stole i nie chcą ich utracić. Przejęli media i dobrze im z tym. BK korzysta na swoich układach. Ale może też układ trzyma go za głowę?

Jakbyś zapomniał - mediami panowie w latach 90-tych podzielili się po równo. Spółka PiS "Srebrna" to właśnie ten kawałek mediów, które przypadło Porozumieniu Centrum.
Tytuł "Wprost" przejął członek KC PZPR, sekretarz d/s propagandy pan Krół, który aktualnie jest bardzo prawicowy i jest kombatantem walko o wolną Polskę.
Na łapy spadają wszyscy bez wyjątku przekazujący władzę - tak ci z PRL, jak i ci w III RP.

Cz maja 14, 2015 10:57

Alus napisał(a):
...
Na łapy spadają wszyscy bez wyjątku przekazujący władzę - tak ci z PRL, jak i ci w III RP.

To prawda. To boli.
A kto przejął GW (najpierw GWS)? PZPR czy PiS?

Cz maja 14, 2015 14:36
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
...

To prawda. To boli.

GW była utworzona przed wyborami 4 czerwca 1989r przez NSZZ "Solidarność", a po wyborach przejął ja Michnik wraz z kilkoma redaktorami.

Cz maja 14, 2015 15:13

Alus napisał(a):
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
...

To prawda. To boli.

GW była utworzona przed wyborami 4 czerwca 1989r przez NSZZ "Solidarność", a po wyborach przejął ja Michnik wraz z kilkoma redaktorami.

Czyli, ani PZPR, ani PiS!

Cz maja 14, 2015 20:16
Wczoraj u Pośpieszalskiego w TVP puścili Szumlińskiego który w publicznej telewizji wygłaszał przekaz sugerujący zdradę Komorowskiemu i związki przestępcze.
Nie dość że Komorowski panicznie reaguje na pytania ludzi z tym związane, to w rozmowie specjaliści dziwili się że Komorowski nic z tak poważnymi oskarżeniami nie robi poza uciekaniem i unikami, a przecież powinien zaskarżyć Szumlińskiego od ręki w trybie wyborczym, kiedy ten w kampanii wyborczej sugeruje głowie państwa zdradę i związki przestępcze.

Pt maja 15, 2015 10:51
Cytuj:

GW była utworzona przed wyborami 4 czerwca 1989r przez NSZZ "Solidarność", a po wyborach przejął ja Michnik wraz z kilkoma redaktorami.[/quote]

Cytuj:
Czyli, ani PZPR, ani PiS!

Każdy z powyższych otrzymał swój kąsek.

Pt maja 15, 2015 11:08

Związki te potwierdziła TVP, zgodnie z zasadą: Uderzw stół, a nożyce się odezwą.

Pospieszalski zadał pytanie: Czy głosowałbyś na osoby popierane przez WSI?

A TVP uznała to za naruszenie godności BK. I zawiesiła program. Przynajmniej do wyborów.

A swoją drogą powstało nowe przysłowie: Lis zawinił, Pospieszalskiego zawiesili.

Śr maja 20, 2015 9:23
Reżimowa TVP władzy nie po raz pierwszy pokazała jaką jest telewizją. Pośpieszalski prowadzi w tej polskojęzycznej stacji jedyny program godny uwagi w którym można mówić jeszcze o dziennikarstwie, reszta to nie dziennikarze tylko propagandowe marionetki.

Ze strony obcych massmediów nie można mówić w żaden sposób o uczciwej kampanii bo i taka władza rządzi krajem. Dlatego nawet jak Komorowski wygra to już można mówić że wygrał nieuczciwie, nie na równych i demokratycznych zasadach, a jak przegra z takim zapleczem medialnego kartelu to dlatego że taki ta władza miała plan.

Śr maja 20, 2015 10:46
quas napisał(a):
nawet jak Komorowski wygra to już można mówić że wygrał nieuczciwie, nie na równych i demokratycznych zasadach, a jak przegra [...] to dlatego że taki ta władza miała plan.
No to po co masz sobie zelówki zdzierać. Nie idź na wybory, bo i tak nic niczego zmienisz.

Śr maja 20, 2015 14:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona