Karanie ludzi za znęcanie się nad zwierzętami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Nie. „Dziki też człowiek.”
|
Cz mar 29, 2018 9:21 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
felek_ napisał(a): Nie. „Dziki też człowiek.” Niby tak, ale żeby zaraz stawiać dzikusa na równi z człowiekiem cywilizowanym? Jeszcze niedawno dla wielu tzw. porządnych obywateli było to zachwianiem proporcji 
|
Cz mar 29, 2018 11:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zgadzam się, ale żeby psa stawiać na równi z człowiekiem?
|
Cz mar 29, 2018 12:29 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
A ktoś stawia?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz mar 29, 2018 13:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak, każdy kto uważa, że za skrzywdzenie zwierzęcia powinno się krzywdzić człowieka.
|
Cz mar 29, 2018 14:19 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Nie, na równi byłoby, gdyby za skrzywdzenie psa była taka sama kara jak za skrzywdzenie człowieka.
|
Cz mar 29, 2018 14:22 |
|
 |
JedenPost
|
felek_ napisał(a): Tak, każdy kto uważa, że za skrzywdzenie zwierzęcia powinno się krzywdzić człowieka. Widzę, że masz poważny problem z nie tylko z moralnością, ale i z logiką.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz mar 29, 2018 15:15 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
A jak tak można np. krzywdzić dziecko zabierając mu pilota za karę?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz mar 29, 2018 15:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Nie, na równi byłoby, gdyby za skrzywdzenie psa była taka sama kara jak za skrzywdzenie człowieka. Możliwe, ale to, by człowieka krzywdzić za zwierzę uważam za pomysł wyjątkowo groźny. JedenPost napisał(a): Widzę, że masz poważny problem z nie tylko z moralnością, ale i z logiką. Z moralnością? Dlaczego? Soul33 napisał(a): A jak tak można np. krzywdzić dziecko zabierając mu pilota za karę? Nie wiem jak Ty, ale ja stoję na stanowisku, że dziecka krzywdzić nie można.
|
Cz mar 29, 2018 15:49 |
|
 |
Johnny99
|
felek_ napisał(a): Możliwe, ale to, by człowieka krzywdzić za zwierzę uważam za pomysł wyjątkowo groźny. Człowieka krzywdzić za człowieka też nie można. Kara to co innego. 10 lat więzienia za torturowanie psa to kara absurdalna, ale cóż, taki właśnie jest wymiar "sprawiedliwości" (bo z jakkolwiek pojętą sprawiedliwością wiele on wspólnego nie ma, a na pewno sto razy mniej niż polski) w USA - tak fascynujący dla wielu Polaków..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz mar 29, 2018 16:04 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
felek_ napisał(a): Nie wiem jak Ty, ale ja stoję na stanowisku, że dziecka krzywdzić nie można. Skoro zabieranie dziecku pilota jest krzywdzeniem, to proszę bardzo: a) daj dwulatkowi nóż, bo tego chce b) daj zapałki i naucz zapalać, bo tego chce c) pozwalaj dziecku grać na komputerze ile chce itp. itd. a wychowasz terrorystę, który wszystko będzie zdobywał szantażem.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz mar 29, 2018 16:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Człowieka krzywdzić za człowieka też nie można. Kara to co innego. Faktycznie, masz rację, powinienem użyć sformułowania "karać". Małgosiaa napisał(a): Skoro zabieranie dziecku pilota jest krzywdzeniem, to proszę bardzo: a) daj dwulatkowi nóż, bo tego chce b) daj zapałki i naucz zapalać, bo tego chce c) pozwalaj dziecku grać na komputerze ile chce itp. itd. a wychowasz terrorystę, który wszystko będzie zdobywał szantażem. Przecież odebranie dziecku niebezpiecznych przedmiotów nie jest jego krzywdzeniem.
|
Cz mar 29, 2018 16:15 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
A odebranie pilota jest?
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz mar 29, 2018 16:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
felek_ napisał(a): Możliwe, ale to, by człowieka krzywdzić za zwierzę uważam za pomysł wyjątkowo groźny. A jak złodzieja się wsadzi do paki, to to jest „krzywdzenie człowieka za pieniądze”? A jak się wsadzi np. pijanego kierowcę, to „krzywdzenie człowieka za samochód”? Uważasz, że w ogóle nie powinno być kar za znęcanie nad zwierzętami, czy o co Ci chodzi?
|
Cz mar 29, 2018 17:20 |
|
 |
JedenPost
|
Johnny99 napisał(a): 10 lat więzienia za torturowanie psa to kara absurdalna Bo? Absurdalne to jest karanie 10 latami więzienia za przestępstwa nie przynoszące nikomu szkody, a jednak w Polsce musimy się z tym godzić.
|
Cz mar 29, 2018 17:31 |
|
|
|