| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Lucyna napisał(a): Luki, to co chce zrobić PiS, mianowicie odsunąć od władzy ludzi, którzy byli agentami, służyli mafii, działali na niekorzyść państwa, jest rzeczą konieczną po to by krajem rządzili ci, którzy dbać będą o jego interesy. Pytanie - czy wystarczy im ich kadr do uzupełnienia braków  Właśnie chyba nie koniecznie. Czyszczenie - ok, ale trzeb aperspektywicznie myśleć. PTRqwerty napisał(a): Elektrorat PiS jest roszczeniowy, a samo PiS robi ważenie partii, która chce jedynie władzy nieważne jakim kosztem. To, że elektorat PiS jest roszczeniowy nie trzeba chyba uzasadniać. PO mając elektorat, który akceptuje liberalną gospodarkę, ma wolną rękę przy wprowadzaniu koniecznych zmian. PiS nie ma tu pola manewru. To, że partia ta bardziej się skupia na przetrwaniu i władzy niż na jakimś sensownym programie można próbować uzasadnić pośrednio, np. becikowe, czy próby koalicji z Samoobroną. Poza tym program gospodarczy PiS jest lewicowy z całym tym ich nastawieniem na sferę socjalną. W zasadzie nie rozumiem, jak można oddać swój głos na PiS. Bardzo dobry post. Trafne i krótkie uwagi. Zgadzam się  :):) Becikowe, Luki, to ryba. A kto tym ludziom bez kasy da wreszcie wędkę  To jest właśnie rola ludzi u władzy.
Owszem wętke ale i instrukcje do ntej edtki też bo nie kazdy umie łowić i jak mam łowić jak mam zaraz jakieś opłty może by go na jakies okres zwolić z opład
|
| N sty 15, 2006 23:39 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
No widzisz. Ale póki co - nie ma ani wędki ani instrukcji. Tylko ryba.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pn sty 16, 2006 0:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ale lepsze ryba niż nić
|
| Pn sty 16, 2006 0:08 |
|
|
|
 |
|
ToMu
|
I to jest mentalność... Delikatnie mówiąc, prosta bardzo. A w ogóle - popularna u ekip rządzących (jak PiS teraz). Tyle się gada o zmianach - póki co zapchajdziura pt. becikowe, i może się tak dojedzie do końca kadencji; a dalej? niech się następni martwią 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| Pn sty 16, 2006 0:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
to nie tak jak kogo nie stac by dac mu wędkte nie da rybe na jakis czas ale nie do konca kadenci
|
| Pn sty 16, 2006 0:33 |
|
|
|
 |
|
ToMu
|
Założymy się  Dociągną bez problemu do końca kadencji - a potem się będą zarzekali "zrobiliśmy wszystko, co się dało".
|
| Pn sty 16, 2006 8:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mma się o co zakładac dla mnie sprawa jest janse ten rza nie mam szans
|
| Pn sty 16, 2006 11:33 |
|
 |
|
SweetChild
|
Lucyna napisał(a): Bacikowe ma sens i to wielki, a PiS wcale tego nie wymyslil, tylko jest to program LPR. To prawda, PiS jedynie popsuł ten i tak niezbyt udany pomysł, zamieniając becikowe na kolejny zasiłek socjalny. Lucyna napisał(a): Jezeli ktos podwaza sens becikowego, to nie wie chyba na czym polega cywilizacja lacinska.
Jeśli możesz, to wyjaśnij sens becikowego, tak aby i inni, słabiej od Ciebie zorientowani w cywilizacji łacinskiej, mieli szansę to zrozumieć.
|
| Pn sty 16, 2006 11:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Lucyna napisał(a): Bacikowe ma sens i to wielki, a PiS wcale tego nie wymyslil, tylko jest to program LPR. To prawda, PiS jedynie popsuł ten i tak niezbyt udany pomysł, zamieniając becikowe na kolejny zasiłek socjalny. Lucyna napisał(a): Jezeli ktos podwaza sens becikowego, to nie wie chyba na czym polega cywilizacja lacinska. Jeśli możesz, to wyjaśnij sens becikowego, tak aby i inni, słabiej od Ciebie zorientowani w cywilizacji łacinskiej, mieli szansę to zrozumieć.
Becikowe mam sens ale w tedy gdy dostanie kazde polka i tez dosteni rodznia co dziecko adoptuje
|
| Pn sty 16, 2006 12:00 |
|
 |
|
SweetChild
|
neutralny napisał(a): Uchwalenie tzw. becikowego było ze strony opozycji graniem na nosie rządowi. PO głosowała za tylko po to żeby utrudnić domknięcie budżetu.
PO głosowała za becikowym, proponowanym przez LPR, jako jedynej alternatywie do kolejnego socjalu forsowanego przez PiS. Jeśli już dopatrywać się jakiegokolwiek sensu w becikowym, to wersja LPR (zepsuta potem w Sejmie) daje jakieś szanse, w przeciwieństwie do zupełnie beznadziejnej wersji rządowej.
|
| Pn sty 16, 2006 12:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): neutralny napisał(a): Uchwalenie tzw. becikowego było ze strony opozycji graniem na nosie rządowi. PO głosowała za tylko po to żeby utrudnić domknięcie budżetu. PO głosowała za becikowym, proponowanym przez LPR, jako jedynej alternatywie do kolejnego socjalu forsowanego przez PiS. Jeśli już dopatrywać się jakiegokolwiek sensu w becikowym, to wersja LPR (zepsuta potem w Sejmie) daje jakieś szanse, w przeciwieństwie do zupełnie beznadziejnej wersji rządowej.
Co do PO chiało dać 2000zł ale PIs to popsuł jak wszytko
|
| Pn sty 16, 2006 12:02 |
|
 |
|
SweetChild
|
luki napisał(a): SweetChild napisał(a): PO głosowała za becikowym, proponowanym przez LPR, jako jedynej alternatywie do kolejnego socjalu forsowanego przez PiS. Jeśli już dopatrywać się jakiegokolwiek sensu w becikowym, to wersja LPR (zepsuta potem w Sejmie) daje jakieś szanse, w przeciwieństwie do zupełnie beznadziejnej wersji rządowej. Co do PO chiało dać 2000zł ale PIs to popsuł jak wszytko
Becikowe w wysokości 1000zł dla wszytskich było pomysłem LPRu, a nie PO. PiS przepuścił go przez swój filtr "Polski socjalnej" i z becikowego został kolejny socjal. Wówczas parlament na własna rękę popsuł ideę LPRu i powstał mutant w wersji sejmowej (pierwotne 1000 zł dla wszystkich i kolejne 1000 zł socjalu).
Ja nie widzę tu żadnych specjalnych zasług PO, najmniej zły był pierwotny pomysł LPR. Już na wstępie słaby pomysł został dodatkowo zepsuty, jak za czasów III RP.
|
| Pn sty 16, 2006 12:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): luki napisał(a): SweetChild napisał(a): PO głosowała za becikowym, proponowanym przez LPR, jako jedynej alternatywie do kolejnego socjalu forsowanego przez PiS. Jeśli już dopatrywać się jakiegokolwiek sensu w becikowym, to wersja LPR (zepsuta potem w Sejmie) daje jakieś szanse, w przeciwieństwie do zupełnie beznadziejnej wersji rządowej. Co do PO chiało dać 2000zł ale PIs to popsuł jak wszytko Becikowe w wysokości 1000zł dla wszytskich było pomysłem LPRu, a nie PO. PiS przepuścił go przez swój filtr "Polski socjalnej" i z becikowego został kolejny socjal. Wówczas parlament na własna rękę popsuł ideę LPRu i powstał mutant w wersji sejmowej (pierwotne 1000 zł dla wszystkich i kolejne 1000 zł socjalu). Ja nie widzę tu żadnych specjalnych zasług PO, najmniej zły był pierwotny pomysł LPR. Już na wstępie słaby pomysł został dodatkowo zepsuty, jak za czasów III RP.
owszem pomysł był LPR tak ale PO chciało podnieś do 2000Zł.
PO jest partija które chce wolnego pańśtwa bogatego a nie biednego chce dac ludzią wędki i mapy na dobre łowsika owszem na początki nie bede brały sam szczupaki czy sumy ale płotki ale od płotki do suma nie wielek droga
|
| Pn sty 16, 2006 12:27 |
|
 |
|
SweetChild
|
luki napisał(a): owszem pomysł był LPR tak ale PO chciało podnieś do 2000Zł.
Nic takiego nie zauważyłem. Będę wdzięczny za wskazówki, skąd masz takie informacje.
|
| Pn sty 16, 2006 12:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
1Ogładam wiadomość
2czytałem kieys na stronie PO
|
| Pn sty 16, 2006 12:46 |
|