Czy działania PIS to zagrożenia dla demokracji?
| Autor |
Wiadomość |
|
Leszek, Jan
|
Ale przez to, że buduje się Świątynia Opatrzności Kościół wcale nie zaniedbuje budowania i prowadzenia szkół, domów dziecka, domów samotnej matki. Żeby się o tym przekonać wystarczy wejść na strony Caritas Polska.
Jeśli jednak jesteś tak bardzo zainteresowany poprawą doli ludzi, to chcę ci uświadomić, że inwestycje, także kościelne, ożywiają ekonomię. Pomyśl, ile miejsc pracy przybędzie nie tylko przy samej budowie, ale i w różnych firmach sprzedających swoje produkty do konstrukcji świątyni. A i potem przecież będą musieli być zatrudnieni ludzie w celu zapewnienia funkcjonowania obiektu. Tak samo pielgrzymki to zysk dla przewoźników, hotelarzy, gastronomów itp.
|
| Śr lut 01, 2006 21:32 |
|
|
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: iszesz, jakbyś nie wiedział, że PO stara się szkodzić PiS gdzie tylko może. Oczywiście. Przeznaczenie więcej pieniędzy na ratownictwo to w pierwszej kolejności szkodzenie PISowi, a nie próba poprawy czegoś w społeczeństwie, co się bezpieczeństwo nazywa. Cytuj: Budowa świątyni Opatrzności Bożej to sprawa honoru. Oczywiście. Tylko czyj niby? Rozumiem, że ten zakichany honor jest ważniejszy niż życie ludzkie. Mam nadzieje, że nigdy nie przekonasz się na własnej skórze, że zabrakło pieniędzy na ratownictwo, ale znalazło się na zimne, puste, nic nie znaczące mury. Cytuj: Ale przez to, że buduje się Świątynia Opatrzności Kościół wcale nie zaniedbuje budowania i prowadzenia szkół, domów dziecka, domów samotnej matki. Czemu więc nie da tych 20 milionów na to? Po co kolejna bezsensowna świątynia, obraz pychy? Nie lepiej nakarmić głodujących? Widać nie. Cytuj: Jeśli jednak jesteś tak bardzo zainteresowany poprawą doli ludzi, to chcę ci uświadomić, że inwestycje, także kościelne, ożywiają ekonomię.
Niezbyt ożywia ekonomię. A jak pewnie się okaże, zarobią Ci, którzy bynajmniej do życia nie potrzebują jeszcze większej kasy.
Dla mnie to wszystko jest zimne, nieczułe, wręcz niechrześcijańskie. A pomyśleć, że Jezus nauczał siedząc na kamieniu, który bynajmniej nie kosztował 20 milionów.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| Śr lut 01, 2006 22:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Jeżeli Pan domu nie zbuduje, na próżno się trudzą ci, którzy go wznoszą" Ps 127,1
Od 1791 r do dziś...a w Licheniu: 1994 r - 2004r; Łagiewniki 1996 r - 2002r.
|
| Śr lut 01, 2006 22:45 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
Uprzejmie donoszę, że oto jesteśmy już na salonach tej tak długo wyczekiwanej IV RP:
Szefowie PiS, Samoobrony i LPR podpisali umowę stabilizacyjną. Jako pierwsza informację tę podała Telewizja 'Trwam', która jako jedyna relacjonowała wydarzenie na żywo. Innych mediów nie zaproszono. Porozumienie ma obowiązywać przez rok, ale szef PiS Jarosław Kaczyński ma nadzieję, że termin ten zostanie przedłużony.
Gratuluję wszystkim wyborcom LPR, SO a w szczególności PiS.
|
| Cz lut 02, 2006 18:35 |
|
 |
|
Awa
|
oby tylko ten salon ni e stał sie ciasnym korytarzem chwytajacym za gardło PIS:)
|
| Cz lut 02, 2006 21:46 |
|
|
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
A może warto byłoby powiedzieć oby się zmieniła 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| Cz lut 02, 2006 22:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo podoba mi się ten tydzień. Zarówno to, że zabrano część moich podatków na budowę Świątyni O.B. w Warszawie, jak i Koalcja Moherowa, a najbardziej podpisanie paktu na antenie TV Trwam. Złamano rozdział Państwa od Kościoła (Templum), Koalicja doprowadzi do zdysredytowania PiS, a tak ewidentne upolitycznienie TV Trwam może w końcu spodowuje, że biskupi zmotywowani próbą upolityczniania Kościoła (albo zmartwieni, że władza nie im się kłania) zrobią coś konstruktywnego z Toruńskim Sanktuarium. Podoba mi się ten tydzień. Obfituje w wydarzenia mogące wykończyć tę część sceny politycznej, która wzbudza moją szczerą i niekłamaną troskę.
|
| Pt lut 03, 2006 10:11 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
PTR - tak rzeczowego i ciekawego posta nie czytałem dawno  Dzięki  Popieram w całej linii 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pt lut 03, 2006 11:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A jak narazie zdjęto z programu TV1 Jacka i Placka i kabaret Fedorowicza....zresztą po co kabaret - politycy bez wysiłku tworzenia, nagrywania, przedstawiają kabaret - mniejsza o jakość...i śmieszno i straszno.
|
| Pt lut 03, 2006 12:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Włąsnie przed chwila ...szef "pisuarów" Jarosław z Kaczewa na zywo przyznał, ze jednym z pomysłodawców tego porozumienia był Pan Rydzyk....dlatego jego medialne Imperium dostało wyłacznośc na transmisje.
Sprawa wyjasniona:
AVE IMPERATOR [...] RYDZYK - wnet tak bedziemy sie pozdrawiac....ten kraj schodzi na..kaczki ....
[...] - jo_tka
|
| Pt lut 03, 2006 14:56 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
1) pomysł Kaczorów, który został przyklepany, uważam za prowizorkę - nie jest to żadne rozwiązanie, a jak widać Kaczyńscy chyba boją się przedterminowych wyborów, więc za wszelką cenę chcieli (i dopięli swego) sklecić cokolwiek
2) jeśli wszystkim inicjatywom w tym kraju ma bieg nadawać Rydzyk... 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pt lut 03, 2006 15:04 |
|
 |
|
kefas_piotr
|
Zdziwiłem się bardzo widząc tę konfrencję w innym medium tv niż Tv Trwam...
a swoją drogą biedni pracownicy publicznej, albo stracą pracę albo przeniosą się do Torunia....
SweetChild, mnie tam jedno czy to I, IV, czy X Rzeczpospolita, ważne by nam się dobrze żyło, a tego jak na razie nie widać i widoków nie ma
Awa salony też czasami są zaciemnione, żeby nie było widać co się w nich dzieje
z drogi którymi czasami się idzie zdarzają się ślepymi zaułkami
| Pt lut 03, 2006 15:06 |
|
 |
|
SweetChild
|
kefas_piotr napisał(a): SweetChild, mnie tam jedno czy to I, IV, czy X Rzeczpospolita, ważne by nam się dobrze żyło, a tego jak na razie nie widać i widoków nie ma
Jak to nie ma widoków? Pakiet stabilizacyjny obejmuje ponad sto ustaw, dzięki którym Polska będzie rosła w siłę a ludziom będzie się żyło dostatniej. Ciekawe, czy w tej "Strategii Toruńskiej" zostało zadekretowane, że w 2010 roku będziemy najbardziej konkurencyjną gospodarką Unii?
Po drugie zauważalna jest odnowa moralna klasy politycznej, zniknęło zjawisko naginania prawa dla osiągnięcia doraźnych celów politycznych, a ludzie z wyrokami sądowymi zostali ostatecznie odsunięci od władzy.
Kroczymy odważnie naprzód, nie zważając na wściekłe ujadanie zaplutych karłów liberalizmu, pozostających na łańcuchu wrogich, masońskich sił. 
|
| Pt lut 03, 2006 15:40 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Po drugie zauważalna jest odnowa moralna klasy politycznej, zniknęło zjawisko naginania prawa dla osiągnięcia doraźnych celów politycznych, a ludzie z wyrokami sądowymi zostali ostatecznie odsunięci od władzy.
Heheheheheheheheh.....czyżbym wyczuwał ironie w Twoim poscie?
Andrzej L. patron kryminalistów u władzy wciąż 
|
| Pt lut 03, 2006 15:45 |
|
 |
|
kefas_piotr
|
100 ustaw....
a ty je znasz??????
czy tam jest ustawa pozwalająca przejść na wcześniejszą emeryturę nauczycielom, a nie nakazywać 65 letniej kobiecie skakać razem z przedszkolakami?
wcześniejsza emerytura dla zawodów zagrożonych zdrowiem?
opieka dla niepełnosprawnych?
rewaloryzacja rent i emerytur ze "starego Portwela"?
że nie wspomnę o miejscach pracy dla absolwentów szkół średnich i wyższych zasilających rzesze bezrobotnych,
ratownictwo medyczne które miało dostać 300 mln zł a dostało aż 70?
nie tego nie ma, to tylko nasze życzenia więc proszę nie żartuj sobie
bez przesady....
| Pt lut 03, 2006 16:06 |
|
|
|