Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 0:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Młodzież, alkohol i reklama 
Autor Wiadomość

impotencja?

no hmmm
przyznam ze nie przypominam sobie bym o tym słyszał...
może picie tych winek ale piwa i wina dobrej jakości watpię by takie działanie miało
raczzej jest bardziej w małych ilosciach dobre i na trawienie i na samopoczucie i dla organizmu potrzebne
ale tego lepiej nie podawać bo niektórzy nie wiedza że tak jak alkohol i pieprz choc jest w małych ilosciach dobry na smak to w dużych 1kg jest smiertelny bo jest trucizną

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Cz lut 16, 2006 18:56

Tak, to że chmiel działa na mężczyzn impotentnie jest potwierdzone przez medycynę. Usłyszałem o tym na wykładzie jakiegoś lekarza-profesora, poświęconym parafiliom, a jest to dość dobry lekarz z tego co słyszałem, także ja mu wierzę. Ale na tym skończmy ten wątek, nie o tym jest temat :)

Cz lut 16, 2006 19:10

Crosis

Cz lut 16, 2006 22:33

ciekawe czemu nie piszesz np Polacy bo przecież to my jesteśmy niby narodem bandytów i pijaków...

a może z tymi pijakami to trochę jakby nie o nas?

i własnie
to,ze wsadza się do głów takie teksty o rozpijaczeniu jakiegoś ludu też powoduje,ze ludzie oswajają się z ta myśla i wcale nie walcza z nałogami
bo tak mówią ,tak już jest i tak musi byc...
takie przylepienie etykietki

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pt lut 17, 2006 21:51

A ja uważam, że jak ktoś się nie zgadza z etykietką taką właśnie (Polak = pijak), to powinien sam sobie udowodnić, że tak nie jest. Czyli takowym pijakiem nie być.

Wszystko zależy od podejścia :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt lut 17, 2006 22:47
Zobacz profil WWW

Mieszek, żadnej moralności w prawie być nie powinno.

Jestem absolutnym przeciwnikiem zakazywania reklam itp. Co, więcej, akcji antyalkoholowych finansowanych przez państwo też. Niektórzy może nie chcą wyrzucać pieniędzy. Poza tym powinno obniżyć się minimalny wiek umożliwiający legalne picie alkoholu. Na dodatek, sklepy które łamałyby to prawo nie ponosiłyby na dobrą sprawę żadnych konsekwencji. Może ten wiek byłby raczej wskazówką. To nie jest problemem sklepikarz czy jakiś dzieciak się upije.

Tak, więc rozwiązaniem byłoby ostre prawo. I nie ważne czy popełni przestępstwo 12 latek czy 22 latek. Jeśli się upije i powiedzmy napdanie kogoś, to będzie robił ileś tam miesięczy czy lat w kamieniołomach.

Pt lut 17, 2006 23:59

To nie jest problemem sklepikarz czy jakiś dzieciak się upije.

No i właśnie dlatego, z powodu takiego podejścia, 16-latki nie mają dzisiaj problemów, aby kupić piwo czy wódę... A tak być nie powinno.

Futer8 napisał(a):
I nie ważne czy popełni przestępstwo 12 latek czy 22 latek. Jeśli się upije i powiedzmy napdanie kogoś, to będzie robił ileś tam miesięczy czy lat w kamieniołomach.

Za bardzo mi tu pachnie Kaczyńskimi i Ziobrem...
Ich pomysł, żeby np. karać dużo ostrzej, jak ktoś jest już notowany (np. za kradzież czegoś do jedzenie...) jest równie absurdalny, jak zrównanie w odpowiedzialności karnej notorycznego alkoholika (który chleje non-stop i bije wszystkich naokoło, od rodziny poczynając) i dzieciaka, który wypił sobie 3 piwa i zlał kolegę.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So lut 18, 2006 7:07
Zobacz profil WWW

karanie alkoholika jest wg mnie niezbyt dobrym rozwiązaniem,poniewaz nie ma ono żadnego wpływu na jego zachowanie, które przecież wynikało z dzialania alkoholu, więc nie był on w pełni świadomy. W tym przypadku przede wszytskim terapia, jeśli chodzi o pożądnie uzależnionych albo profilaktyka, jesli chodzi o młodych ludzi.

So lut 18, 2006 11:33

Kubag, w takim razie nie należy również karać ludzi którzy po pijaku spowodowali wypadek samochodowy i np. zabili komuś dzieci. Twoim zdaniem to jest dobry stan rzeczy? Moim nie. Uważam, że ludzie powinni ponosić takie same konsekwencje za popełnienie czegoś pod wpływem narkotyków lub alkoholu, co za popełnienie tego w pełni świadomie - wtedy zastanawialiby się kilka razy zanim by się upili, bo wiedzieliby że mogą w stanie pół-świadomości zrobić coś co im zrujnuje życie.

Pomysł Futer8 zrezygnowania z jakiejkolwiek profilaktyki co w efekcie nachyliłoby równię alkoholizmu pod jeszcze większym stopniem i ustawienie na dole tej równi kamieniołomów uważam za totalnie absurdalny. Zupełnie jak uczynienie broni palnej ogólno dostępnej dla wszystkich i nie wymagającej żadnego prawa do używania, przy jednoczesnym wprowadzeniu kary śmierci za zabójstwo i lat kamieniołomów za postrzelenie. Paranoja.

So lut 18, 2006 12:25

Incognito, może trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale chodziło mi o to, aby nie karać wyłącznie więzieniem, musi to też wiązać się z jakąś terapią, inaczej to nie będzie miało sensu. Oczywiście dotkliwe kary dla osoby, popełniające przestępstwa pod wpływem alkoholu są pożądane, szczególnie jeśli chodzi o prowadzenie pojazdu... ale więzienie wyłącznie problemu rozwiązać nie pomoże.

So lut 18, 2006 14:58

Dywagacje o tym jakie powinno być prawo i jak powinna wyglądać karalność zostały wydzielone do tego wątku, bo za bardzo odeszły od tematu.

N lut 19, 2006 10:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2