"Dziennik" Gazeta codzienna kłamie i manipuluje
Autor |
Wiadomość |
kefas_piotr
|
Dziennik po prostu chce nadrobić sprzedaż tandetną i fikcyjną informacją, to zły PR ale widocznie ich specjalista od wizerunku i od marketingu, nie zna się na podejściu gazet do ludzi w Polsce. To przykre, ale niestety w ten sposób na zachodzie zdobywa się czytelników. Ktoś nie wziął pod uwagę, że w Polsce tak się nie da.
Swoją drogą pisanie o tym, nagłaśnianie przez media robi tylko "Dziennikowi" reklamę i to bezpłatną.
Jedyną metodą jest ignorowanie i nie dyskutowanie o ich wyczynach i wymysłach.
N kwi 23, 2006 16:32 |
|
|
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Jakich brudów W ogóle to jest sztuczny problem, po pierwsze. Po drugie ma sie nim zajmować Kościół, a nie gazety. po trzecie autorki zapomniały, ze Kosciołem katolickim jest wiele obrządków m.in. bizantyjsko-ukraiński, czyli tzw. Kosciół greckokatolicki, którego księża nie mają obowiązku celibatu- żonaci mogą zostać kapłanami. I tyle. Nigdy natomiast w Kosciele nie było sytuacji, ze ksiądz się "żeni". Co innego odwrotnie.
A wymyślenie księdza, którego nie ma, to już szczyt finezjii...congratulations. Nie wiem czy sztuczny problem.. Ale gazeta ma prawo tak somo pisa o Kościele Katolickim Sejmie innych wyznaniach Rządzie etc. To jest niezbywalne prawo prasy.  I nie widze nic w tym zdrożnego , ze opisuje różne sytuacje tu i ówdzie… Co ożenku kapłanów . Nic takiego nie istniej, Są natomiast żonaci księża podobnie jak w prawosławiu popi . Taki ksiądz musie wziąć ślub zanim przyjmie ostatecznie święcenia kapłańskie. To tak w gwoli faktu. Dla mnie te wszystkie kościoły unickie są integralna częścią kościoła katolickiego.. Trochę mnie dziwi czemu jedni księża mają legalnie żony inni nie . Zresztą historia zna przypadki dyspensy dla normalnych księży gdzie Watykan wyraził zgodę n a związek. A i w samym kościele katolickim kiedyś w historii tez byli żonaci księża . Czyli twój zwrot Cytuj: Nigdy natomiast w Kosciele nie było sytuacji, ze ksiądz się "żeni nie ma uzasadnienia historycznego.. Kamyk pisze Cytuj: Prawda jest taka, że dzisiaj wszystko co sie pisze o Kościele działa jak magnes. Szzcególnie jak sie Kościół oczernia, czyli 99% przypadków. Taką mamy dziś mode i to jest po prostu poczytne
Stare Polskie przysłowie powiada. [i] Nie rób podoby ujdziesz obmowy Te 99 procent to jest gruba przesada.. .. Za czasów JP II wiele spraw było celowo ukrywanych nie miano odwagi pisiac . Przynajmniej i nas w Polsce.. Choćby sprawa pedofilii księży w USA . została raczej tylko zasygnalizowana w polskich mediach.. Najwyższy czas nadrobić pewne zaległości. I dziennikarze to robią tym bardziej , ż et o się nie podoba oficjalnym władzom Polsce. Tak n przekór..
|
N kwi 23, 2006 16:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ta gazeta i tak ma o wiele wiekszy poziom rzetelnosci informacji niz taki np "Fakt". Na fakt sie nie oburzacie, ale na "Dziennik" tak. Widac poziom rzetelnosci Was troche przeraza, wiec dyskredytujecie go takimi wlasnie tematami.
Crosis
|
N kwi 23, 2006 16:48 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: Te 99 procent to jest gruba przesada.. .. Za czasów JP II wiele spraw było celowo ukrywanych nie miano odwagi pisiac .
Z tymi 99% to chodziło mi o to, że 99% informacji o Kościele w mediach to informacje o tym co złe
Crosis - "Fakt" uważam za najgłupszy brukowiec i mam o nim bardzo niskie zdanie. Co do rzetelności "Dziennika" to można mieć spore wątpliwości, jeśli podają nieprawdziwe dane
|
N kwi 23, 2006 17:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ich zaskarż i udowodnij, że kłamią, skoro jesteś tego taki pewien.
pozdr,
michał
|
N kwi 23, 2006 17:46 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Po co mam skarżyć i sie męczyć z procesem? I robić im darmową reklame? Wystarczy że tego nie kupie
|
N kwi 23, 2006 17:50 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Stanisław Adam napisał(a): Czyżby bliźniak Gazety Wyborczej, tyle że o niemieckich korzeniach ?
Opinia bazująca na przytoczonych fragmentach  Czy na osobistej lekturze "Dziennika"
Chyba jednak to pierwsze. NIe porównywałbym D z GW - może i też gazety codzienne, ale inne. W Dz nie ma wcale komentarzy - wszystko jest obiektywne, widać że nie ma jakieś linii, stanowiska pisma w konkretnych sprawach. Dość suche fakty.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N kwi 23, 2006 18:06 |
|
 |
Black-White Sheep
|
Miałam rację pisząc, ze nigdy w historii nie było tak, że ksiadz się żeni, bo żonaci mężczyźni zostawali księżmi. Napisałam dobrze. Natomiast owszem, są przypadki, kiedy Watykan zwalnia z celibatu. Ale to są wyjątki...
_________________ "Wszystko mogę w Tym, Który mnie umacnia."
|
N kwi 23, 2006 18:48 |
|
 |
Awa
|
Wchodzacy na rynek dziennik musi jakos zaistniec.Najłatwiej zaistniec szokujac.Koscielne "tematy ostatnio maja wziecie...Może ktos z łona kosciola glosno zaprotestuje .zaprzeczy ,bedzie nawoływał do niekupowania? Zrobi tym pismu darmową reklamę.
|
N kwi 23, 2006 20:35 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Awa napisał(a): Wchodzacy na rynek dziennik musi jakos zaistniec.Najłatwiej zaistniec szokujac.Koscielne "tematy ostatnio maja wziecie...Może ktos z łona kosciola glosno zaprotestuje .zaprzeczy ,bedzie nawoływał do niekupowania? Zrobi tym pismu darmową reklamę.
Ciepło, ciepło, coraz cieplej ...
Ojcze_Robercie - powiedz coś O SOBIE.
Rozpocząłeś ten sam temat również na Forum Katolika.pl http://www.dyskusje.katolik.pl/viewtopic.php?t=8160
Skąd ten zmasowany atak na Dziennik ?
To na pewno tylko troska o PRAWDĘ ?
N kwi 23, 2006 21:21 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Pewnie przez zwykłą grzecznośc, Stanisławie, nie odpowiadasz na to, co piszę... 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N kwi 23, 2006 22:17 |
|
 |
Ojciec_Robert
|
 Przedstawienie sie :)
Oczywiscie, ze w trosce, bo gdy czytam takie wierutne bzdury w gazecie, to przynosi wstyd dziennikarstwu. Sam mam dobre kontakty w ludzmi mediow we Wroclawiu (prasa, radio i TVP3) i uwazam, ze takie podejscie do tematu szkodzi wizerunkowi dobrych i troszczacych sie o prawde dziennikarzy.
Sam czesto wystepuje w mediach, choc daleko mi do ks. Bonieckiego  i zgodnie ze slowami Encykliki Jana Pawla II "Redemptoris missio" uwazam, ze trzeba zagospodarowac te "nowe areopagi misyjne". Jako misjonarz (taka tez nazwa zgromadzenia zakonnego) nie moge patrzec inaczej.
Natomiast pierwszorzednym motywem byla troska o prawde, tak jak ja rozumie Ewangelia (szczegolnie sw. Jan) i Kosciol. Chodzi o ukazanie blasku prawdy.
|
N kwi 23, 2006 23:32 |
|
 |
Stanisław Adam
|
 Re: Przedstawienie sie :)
Ojciec_Robert napisał(a): Oczywiscie, ze w trosce, bo gdy czytam takie wierutne bzdury w gazecie, to przynosi wstyd dziennikarstwu. [...] ze trzeba zagospodarowac te "nowe areopagi misyjne". Jako misjonarz (taka tez nazwa zgromadzenia zakonnego) nie moge patrzec inaczej
Co do bzdur w tym Dzienniku to zgoda.
Ale skąd ta nagła aktywność ?
Z 'bzdurami' mamy do czynienia od lat - w innych 'dziennikach'.
Czy równie czynnie walczyłeś z tamtymi ? Szkalowano wiernych, szkalowano duchownych.
Choćby niby obiektywne i w imię Prawdy doniesienia o agenturalnej działalności o. Klafki. Albo mijające się z prawdą doniesienia o oszustwach o. Rydzyka.
Teraz co do zagospodarowywania.
A tobie i podobnie (np. ks. Boniecki) myślącym nie przychodzi czasem myśl, że to wy jesteście 'zagospodarowywani'.
Przez 'wolne' media lub dokładniej - tych co mają te wolne media.
Dlatego tak chętnie was pokazują w różnych TVNach. Dlatego tak chętnie was goszczą w redakcjach. Dlatego tak chętnie was cytują.
N kwi 23, 2006 23:51 |
|
 |
Ronin83
|
Przeglądałem pierwszy numer "Dziennika"...
Poza klikoma artykułami w dziale ekonomicznym nie znalazłem tam nic godnego uwagi. Podobne opinie wyraziła moja rodzinka: "nic ciekawego" - to najczęściej powtarzane słowa...
Nie będę zajmował więcej stanowiska w tej sprawie. Szkoda mi kasy na tę makulatyrę...
|
Pn kwi 24, 2006 8:07 |
|
 |
Aankaa
|
Ja się krótko wypowiem co o gazecie sadzę: NIC specjalnego... Coś przeczuwam, że podzieli los innego dziennika o tytule "Nowy dzień". I jeszcze taka drobna sprawa: Szata graficzna niezaciekawa...
Nie wiem czy dobrze łącze fakty, ale czy ojciec nie jest przypadkiem Oblatem?
|
Pn kwi 24, 2006 15:41 |
|
|
|