Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 19, 2025 12:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Czy Lepper może być ministrem? 
Autor Wiadomość

Niestety, Lepper swój stołek zatrzymuje...
Jest nadzieja, że jak jeszcze raz kogoś pomówi, to go wsadzą wreszcie do więzienia i ten cyrk się skończy.

Jestem pewien, że ten cyrk się skończy.
Tylko nie w taki sposób jak to sobie wyobrażacie :D

--------------------------------------

Zastanawiająca niekonsekwencja.
Zwykle wszystkie 'wolne' media cytowały Leppera aż do znudzenia. Na czołówkach. A dziś nie - milczenie. Fakt nie był faktem.

Otóż dziś o 7:20 w PR1 był wywiad z Lepperem.

- INTERIA.PL - milczy.
- ONET.PL - milczy.
- WP.PL - milczy.

Co ich tak zatkało ? :o

Pn maja 08, 2006 20:41
Zobacz profil WWW

Odpieram zarzuty Crosisa.To nie Lepper wysypał zboże na tory.Winny był kto inny i został aresztowany.A po drugie Lepper nie kradł i nie napadał.Lepper nie blokował dróg ale zdesperowani sytuacją rolnicy.

Tia - argumentacja jak Leppera - nikomu nie kradłem nikogo nie zabiłem..."
Cóż widać wolno brac kredyty i ich nie spłacać /przecież banki mają dużo pieniędzy.../ wolno linczować komornika, wolno organizować blokady dróg /tak Hanebu, Lepper uczestniczył w blokadach/, wolno publicznei pomawiać - generalnie wolno Lepperwi łamać obowiązujące prawo.

Hanebu - jak ja się zdesperuję i wzorem twego idola "dam ci w papę" wybijając kilka zębów to też nie będę winny?

Wt maja 09, 2006 9:36

Hanebu - jak ja się zdesperuję i wzorem twego idola "dam ci w papę" wybijając kilka zębów to też nie będę winny?

Przecież to proste jak instrukcja obsługi młotka: jak L komuś wybić zęby, to dobrze, a jak ktoś L wybić zęby, to niedobrze. Dla każdego L, w którym zaczyna zwyciężać dobro ;-)

Wt maja 09, 2006 10:08

taka to juz jest demokracja w polsce jak przedstawil ja kolega w pisie powyzej. :(

Wt maja 09, 2006 10:44

No to Lepper wicemarszałkiem już nie jest :)

Mały rekord - chyba najkrócej urzędujący w III RP wicemarszałek sejmu :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt maja 09, 2006 16:16
Zobacz profil WWW
I jeszcze odnośnie Leppera. Czuje się Polakiem.Myśli o sprawach wsi.Nie jest podejrzany o żadną aferę korupcyjną.Może i jest postacią kontrowersyjną ale trzeba dać mu szansę,aby na forum politycznym stał po stronie rolników.Ale ogólnie mówiąc nie jest osobą złą.To tyle jeśli chodzi o obronę.Czytałem też głosy krytyczne,a teraz niech ktoś bezstronny zabierze głos.

Cz maja 11, 2006 9:35

I jeszcze odnośnie Leppera. Czuje się Polakiem.Myśli o sprawach wsi.

I co? Piskorski też myśli o wsi /nawet ma jakies 100 ha lasu a nikt go nie lubi.
HAUNEBU III napisał(a):
Nie jest podejrzany o żadną aferę korupcyjną.

I co z tego.
Za to jest skazany prawomocnymi wyrokami za lincz, skazany za blokady, skazany za wyłudzenia, skazany za publiczne pomawianie.
Ty znasz proporcje pomiędzy podejrzanym a skazanym?
HAUNEBU III napisał(a):
Może i jest postacią kontrowersyjną ale trzeba dać mu szansę,aby na forum politycznym stał po stronie rolników.

Nie kontrowersyjną, tylko jest przestępcą.
Jakbys ty miał cztery wyroki na koncie to byś nawet posady parkingowego nie dostał.
HAUNEBU III napisał(a):
Ale ogólnie mówiąc nie jest osobą złą.To tyle jeśli chodzi o obronę.

Nie -- to po prostu samo chodzące dobro.

Cz maja 11, 2006 10:28
Oozie napisałeś,że jest skazany za lincz i wyłudzenia.Czy masz na to dowody?A poza tym nie każde media mówią prawdę.

Cz maja 11, 2006 13:33

Oozie napisałeś,że jest skazany za lincz i wyłudzenia.Czy masz na to dowody?A poza tym nie każde media mówią prawdę.

Czy ty jesteś tak durny czy zgrywasz się tylko?

Słyszałeś kiedykolwiek o czymś takim jak Centralny Rejestr Skazanych?
Idź, zgłoś się po opinię o Andrzeju Lepperze - zobaczysz czarno na białym.
Z tym że postoisz trochę, albo poczekasz na odpowiedź pocztą.
Lepper ma CZTERY wyroki.
I media tu nic nie mają do rzeczy.

Zaiste czasem dziwię się KTO stworzył takie cosie jak HAUNEBU III, bo nie może to być stworzenie boskie...

Cz maja 11, 2006 14:24

Zaiste czasem dziwię się KTO stworzył takie cosie jak HAUNEBU III, bo nie może to być stworzenie boskie...

Oozie ! każdy kij ma dwa końce :D

Pytanie brzmi: Czy Lepper może być ministrem ?
Moja odpowiedź brzmi. Nie podoba mi się to, że jest ale - może !

I dwie refleksje ogólne.

Głupio robią ci wszyscy, co tak wypominają Lepperowi te wyroki. Nie są to bowiem wyroki za ŁAPOWNICTWO, KRADZIEŻE czy nawet szroko rozumiane nadużycie władzy. To są wyroki, które można interpretować jako wyroki za publiczną działalność. Więc przypominając o nich robi się z Leppera, w oczach wielu ludzi, bojownika za SPRAWĘ. A z wyroków - ZEMSTĘ.

Ostatni wyrok. Gdyby chcieć za oszczercze, kłamliwe, obraźliwe wypowiedzi z trybuny parlamentarnej, karać sądownie, to chyba nie byłoby żadnego CZYSTEGO PARLAMENTARZYSTY. Szczególnie ci najaktywniejsi oponenci: Tusk, Rokita, Niesiołowski, Komorowski, Schetyna.

Więc: "Przyganiał kocioł, garnkowi".

Cz maja 11, 2006 18:21
Zobacz profil WWW

A gucio.
Przykład:
Dostęp do np. materiałów niejawnych wymaga przyznania Lepperowi klauzuli bezpieczeństwa przez ABW.
A takiej klauzuli nie może otrzymac ktoś skazany prawomocnym wyrokiem.
A Lepper jest skazany.
Dla przypomnienia - Lepper nie mógł brać udziału w dotychczasowych komisjach śledczych bo ABW odwmawiała przyznania mu owej klauzuli.
Jak zetem może być premierem i uczestniczyć w rządzie bez dostępu do inforamacji nad którymi ten rząd pracuje??

Pt maja 12, 2006 9:56

Stanisław Adam napisał(a):
A gucio.
Przykład:
Dostęp do np. materiałów niejawnych wymaga przyznania Lepperowi klauzuli bezpieczeństwa przez ABW.
A takiej klauzuli nie może otrzymac ktoś skazany prawomocnym wyrokiem.
A Lepper jest skazany.
Dla przypomnienia - Lepper nie mógł brać udziału w dotychczasowych komisjach śledczych bo ABW odwmawiała przyznania mu owej klauzuli.
Jak zetem może być premierem i uczestniczyć w rządzie bez dostępu do inforamacji nad którymi ten rząd pracuje??

Tak naprawdę najbardziej tajne to są prawdziwe ustalenia warunków naszej akcesji do Unii Europejskiej. Trzeba je chronić przed obywatelami, bo nie znając różnych uwarunkowań mogliby je opacznie zrozumieć.

Znajomość tajemnic wojskowych ministrowi i wicepremierowi od rolnictwa potrzebna nie jest. Odpowiedź jest więc prosta. Na te tajemne chwile będzie wychodził z sali do hm ... urzędowego wychodka.

Wniosek. Klauzury ABW mieć nie musi :D .

Pt maja 12, 2006 11:00
Zobacz profil WWW
Oczywiście, że Lepper nie może być ministrem, bo przestępca nim być nie może, a on jest pospolitym przestępcą. Ale oczywiscie w Polsce wszystko jest możliwe, jak to mówią Francuzi - "Polska to kraj absurdów". Mam nadzieję, żę kidyś kaczka zostanie pociągnięta do odpowiedzialności za te decyzję.

pozdr,
michał

Pt maja 12, 2006 11:27

Queer yyy... nie chodzi o to, że pierwszy minister jest skazany tylko pierwszy wicepremier!

Pierwszym (a może nie?) ministrem skazanym prawomocnym wyrokiem sądu (sprawa karna z powództwa prywatnego) był Ryszard Kalisz (minister spraw wewnętrznych i administracji - sic!). Zresztą później został ułaskawiony przez swojego poprzedniego szefa, Prezydenta Aleksandra K.

Nic więc nadzwyczajnego się nie dzieje czego nie byłoby wcześniej ;-)

Pt maja 12, 2006 12:25
No tak masz rację, moje gapowe, pierwszy wicepremier oczywiscie. Oddaje hołd! ;-)

A co do Kalisza to wiesz, moim zdaniem należałoby jakieś wnioski wyciagać, a niebrać zły przykład odp oprzedników i brnąc dalej w bagno bezprawia...\

pozdr,
michał

Pt maja 12, 2006 12:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona