Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 23:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Wildstein - prezesem TVP? 
Autor Wiadomość
queer napisał(a):
(...) wieszam psy na prawicy, ale to chyba za mało, aby móc się określać mianem "zwolennika lewicy".

Dla mnie wystarczające. Inaczej byłoby wbrew logice. A chyba się nią posługujesz. :-D

Twoje poglądy określiłbym jako skrajnie lewicowe. Gdzieś w okolicach towarzyszki Sierakowskiej. Taka sama nienawiść do Kościoła, 'czarnych' i ludzi wierzących.

Kolejny "wszystko wiedzący o querrze"....

1) Nie sympatyzuję się z żadną partią.
2) Mało się intersuję polityką.
3) Nie mam nienawiści do całego KK, a jedynie do określonmych "punktów programowych"
4) Wiara/niewiar nie ma nic wspólnego z tym, czy kogoś lubię, czy nie. Mam mase znajomych wśród ludzi wierzących, których bardzo lubię.

Na przyszłość nie kłam, Stasiu :)

pozdr,
michał

Pt maja 12, 2006 13:16

Zasłużył się publikacją swojej listy to i odbiera nagrodę.
Wiernym pieskom musi coś się rzucić, nie?

A uważasz, że nie należało tych nazwisk ujawnić :?: Należało, oczywiście. Ale nie w sposób, w jaki to zrobił Wildstein.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt maja 12, 2006 17:58
Zobacz profil WWW

Kolejny "wszystko wiedzący o querrze"....
1) Nie sympatyzuję się z żadną partią.
2) Mało się intersuję polityką.
3) Nie mam nienawiści do całego KK, a jedynie do określonmych "punktów programowych"
4) Wiara/niewiar nie ma nic wspólnego z tym, czy kogoś lubię, czy nie. Mam mase znajomych wśród ludzi wierzących, których bardzo lubię.
Na przyszłość nie kłam, Stasiu :)

Piękne 'autodafé'.

Nie miałem zamiaru kłamać. Tak mi poprostu wyszło z podsumowania twoich wypowiedzi na Forum.
Myliłem się. Przepraszam.

Pt maja 12, 2006 19:24
Zobacz profil WWW

Należało, oczywiście. Ale nie w sposób, w jaki to zrobił Wildstein.

ToMu. Nie róbmy subwątka o lustracji. Zgoda ?
Jak będą nowe fakty, a będą, to będzie o co się pospierać ;)

Pt maja 12, 2006 19:29
Zobacz profil WWW

Żaden subwątek, Stasiu. O ile nie zauważyłeś, ten wątek ja założyłem - i od początku moją jedyną obiekcją co do osoby Wildsteina jest sposób jego działania. Konkretnie - w kontekście tego, jak postanowił po swojemu zabrać się za teczki, których spis po prostu rąbnął z IPNu i opublikował.

Pt maja 12, 2006 20:01
Zobacz profil WWW

Post Re: Wildstein - prezesem TVP?
ToMu napisał(a):
Żaden subwątek, Stasiu. O ile nie zauważyłeś, ten wątek ja założyłem - i od początku moją jedyną obiekcją co do osoby Wildsteina jest sposób jego działania. Konkretnie - w kontekście tego, jak postanowił po swojemu zabrać się za teczki, których spis po prostu rąbnął z IPNu i opublikował.

Myślałem, że chcesz dyskutować o trafności tego wyboru w kontekście ucywilizowania telewizji publicznej:
ToMu napisał(a):
Cytuj:
Bronisław Wildstein prezesem TVPBronisław Wildstein został wybrany na stanowisko prezesa TVP. Zdecydowała o tym Rada Nadzorcza TVP.
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=11963

Krótko, zwięźle. Bez komentarza.
Co myślicie o takiej decyzji :?:

Przepraszam za pomyłkę. :oops:

Pt maja 12, 2006 20:15
Zobacz profil WWW

Rzeczpospolita donosi o pierwszych ruchach kadrowych nowego prezesa :)

So maja 13, 2006 8:28
Zobacz profil WWW

Facet zaczyan działać o to szybko !! A jak !!
Dwa w jednym !!
Za jednym zamachem będzie bis TV Trwam i bis Tv Puls.!!!
To tak na początek...!!
Był czas komuny cenzorowania .. etc. niedługo bedziemy musieli prze tv stawać jak jego eminecja Kaczyńsk Jarosław lub Lech będą pzremawiać.. Narazie posłowie PiS powstają gdy ich wódz J. Kaczyński przemawia z mównicy !!
Juz dzisiaj żartować z kaczek nie wolno podobno obraza majestatu III najjaśniejszej !!

So maja 13, 2006 8:59

Rozumiem, że piszesz w kontekście Pospieszalskiego :?:

Chyba przesadzasz.

So maja 13, 2006 9:03
Zobacz profil WWW

Nic nie przesadzam takowe są fakty .A w kontekście tego co Pisza na tema nadchodzących roszad w TV . Na to się zanosi . Ze posłowie Pis- wstają jak przemawia ich wódz to fakt ..Coraz większym zaufaniem społecznym zaczynają się cieszyć media komercyjne a zwłaszcza programy informacyjne. Tylko czekać jak w wiadomościach TVP będą tyrady na tema sukcesów . Obojga Kaczorów
A sam Pospieszalki facet ideologicznie ustawiony w jedną stronę..!! Po linii

So maja 13, 2006 9:08

Pojawiło się sprostowanie co do rzekomych rewelacji odnośnie roszad w TVP:

Cytuj:
Wildstein: informacje o zmianach szefów anten TVP nieprawdziwe
PAP 16:05

Nowy prezes telewizji publicznej Bronisław Wildstein zaprzeczył medialnym doniesieniom na temat zmian na stanowiskach dyrektorów anten TVP. Jedyne jak dotąd zmiany personalne to odwołanie osób mianowanych w ostatnich dniach urzędowania przez Jana Dworaka - powiedział Wildstein.

Ogół informacji na temat moich posunięć, dotyczących zmiany dyrektorów anten jest z gruntu nieprawdziwy. Jedyne zmiany, jakich do tej pory dokonałem to zmiana decyzji mianowania na stanowiska kierownicze, które prezes Dworak podjął w ostatnich dniach urzędowania. Ja te decyzje odwołałem - mówił Wildstein.

Poinformował, że wymówienia otrzymali Krzysztof Knittel - mianowany w czwartek tuż przed odwołaniem Dworaka na stanowisko dyrektora redakcji kultury TVP 1 oraz Andrzej Kneiffel, który miał być redaktorem w planowanym kanale TVP Sport.

Odwołałem te osoby, bo jeśli ktoś mianuje w dzień swego odejścia, to czyni kogoś kierownikiem dla mnie, a ja jednak chciałbym sobie rezerwować prawo do podejmowania takich decyzji. Poza tym zostały stworzone zostały nowe redakcje i uważam, że ta zmiana struktury nie była uzasadniona - podkreślił nowy prezes TVP.

Wyjaśnił, że zgodnie z decyzjami Dworaka Knittel miał być dyrektorem redakcji kultury, którą wydzielono z redakcji kultury i rozrywki w TVP 1.

Poza tymi decyzjami na razie nikogo nie wymieniłem. Wcześniej muszę się dokładnie przyjrzeć funkcjonowaniu TVP. Nie wiem, jak to będzie w przyszłości. Natomiast dotychczasowe informacje prasowe, o tym, że np. złożyłem jakąś propozycję Janowi Pospieszalskiemu to jest bzdura zupełna. Nie składałem takiej propozycji - podkreślił Wildstein.

Pospieszalski, prowadzący w TVP 2 program "Warto rozmawiać", w sobotniej rozmowie z PAP również zaprzeczył, by miał otrzymać jakiekolwiek propozycje.

Były prezes Dworak w ostatnich dniach urzędowania mianował ponadto m.in. Marka Ostrowskiego (na stanowisku głównego specjalisty do spraw finansów w TVP 3; poprzednio Ostrowski był członkiem Rady nadzorczej TVP) i Stanisława Wójcika (miałby odpowiadać za analizy finansowe TVP, poprzednio był członkiem zarządu TVP).

Wildstein przypomniał, że w piątek nowym szefem biura zarządu TVP został Marcin Mazurek, który zastąpi na tym stanowisku Krzysztofa Posadzkiego.

Sobotni "Super Express" napisał, że "przesądzony jest los dyrektora Jedynki Macieja Grzywaczewskiego", który uchodzi za człowieka PO. Zdaniem gazety odejdzie także Nina Terentiew, szefowa Dwójki oraz Monika Olejnik.

O tym, że Grzywaczewskiego ma zastąpić szefowa publicystyki "Jedynki" Małgorzata Raczyńska, a nowym szefem Dwójki ma być Jan Pospieszalski, napisały również w sobotę "Rzeczpospolita" i "Gazeta Wyborcza". Według "GW" pracę mieliby stracić także szef "Wiadomości" Robert Kozak oraz wicedyrektor TVP 1 Dorota Warakomska. (sm)

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=119a0

Czyli Wildstein tylko poodkręcał ostatnie, na gorąco, nominacje Dworaka :)

N maja 14, 2006 7:49
Zobacz profil WWW

Koniec rządzenia mediami publicznymi przez PO i SLD . Nareszcie !!!

N maja 14, 2006 14:16

a nie lepiej by było, jakby TVP była apolityczna? :)

pozdrawiam,
michał

N maja 14, 2006 14:22

TV publiczna, której władze zmieniają się razem ze zmianą prezydenta, nigdy apolityczna nie będzie chyba :)

N maja 14, 2006 18:42
Zobacz profil WWW

Czyli Wildstein tylko poodkręcał ostatnie, na gorąco, nominacje Dworaka :)

Niestety, tymi gorącymi nominacjami Dworak załatwił swoje prywatne interesy na koszt podatników.

N maja 14, 2006 21:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona