Rzad bez Giertycha! Zloz swoj podpis.
Autor |
Wiadomość |
Roszwor
|
Bo nie wierze, zeby odcial sie od swojej dzialalnosci w MW i od swoich pogladow.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
N maja 14, 2006 13:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna napisał(a): Roszwor, co takiego zlego zrobil nowy Minister Edukacji, przeciez dopiero zaczal swoja prace? Moze najpierw trzeba dac mozliwosc wykazania sie komus a nie wspierac tych ktorzy chca wszystko burzyc, a Wy im pomagacie. Po co to?!
Nie za ministra on jest oceniniay, ale za niebezpieczne poglady faszystwsko-nacjonalistyczne i za przeszłość. Taki człowiek nie powinine być ministrem. To skandal.
pozdr,
michał
|
N maja 14, 2006 13:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Posadzanie pana R.Giertycha o faszyzm to potwarz.
queer, zwazaj na slowa i nie powtarzaj glupot.
|
N maja 14, 2006 13:47 |
|
|
|
 |
Roszwor
|
To napisz Lucynko co rozumiesz przez slowo faszyzm.
Cytuj: Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu.
Pasuje jak ulal.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
N maja 14, 2006 14:11 |
|
 |
Duch proroczy
|
Nikt niezrozumie katolików  ! Gdy w rządzie SLD zasiadały osoby popierające eutanazje i aborcje nic nie mówili . Gdy w rządzie PiS zasiadaja katolicy (o bardzo konserwatywnych pogladach ) wszczynają alarm . Katolicy powiedzcie w końcu o co wam chodzi  !!! Bo ja was już nierozumie .
_________________ Dla katolika nie może istnieć neutralność. Pan Bóg też nie jest neutralny
|
N maja 14, 2006 14:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna napisał(a): Posadzanie pana R.Giertycha o faszyzm to potwarz. queer, zwazaj na slowa i nie powtarzaj glupot.
Prawda w oczy kole, Lucynko!
Powtórzę jeszcze raz, prawdę:
Giertych jest faszystą o pofladach skrajnie nacjonalistycznych.
pozdrawiam,
michał
|
N maja 14, 2006 14:15 |
|
 |
Roszwor
|
Duch proroczy napisał(a): Nikt niezrozumie katolików  ! Gdy w rządzie SLD zasiadały osoby popierające eutanazje i aborcje nic nie mówili . Gdy w rządzie PiS zasiadaja katolicy (o bardzo konserwatywnych pogladach ) wszczynają alarm . Katolicy powiedzcie w końcu o co wam chodzi  !!! Bo ja was już nierozumie .
Katolicyzm Radia Maryja, R Giertycha, MW nie jest dla mnie katolicyzmem, najwyzej jakas jego mutacja.
|
N maja 14, 2006 14:29 |
|
 |
SweetChild
|
Duch proroczy napisał(a): Nikt niezrozumie katolików  ! Gdy w rządzie SLD zasiadały osoby popierające eutanazje i aborcje nic nie mówili . Gdy w rządzie PiS zasiadaja katolicy (o bardzo konserwatywnych pogladach ) wszczynają alarm . Katolicy powiedzcie w końcu o co wam chodzi  !!! Bo ja was już nierozumie .
Mi chodzi przede wszystkim o to, aby zasiadały osoby o poglądach zbliżonych do mojej wizji dobrego państwa. A jak już takie osoby nie zasiadają, bo mamy demokrację i wyborcy zdecydowali inaczej, to pozostaje mi prostestować przeciwko osobom szczególnie szkodliwym dla mojej wizji dobrego państwa. Tak jak prawem zwycięzców jest rządzić, tak prawem przegranych jest protestować. Tylko w reżimach totalitarnych nie wolno mieć zdania odmiennego od jedynie słusznej linii przewodniej siły narodu.
|
N maja 14, 2006 21:45 |
|
 |
micked
|
queer napisał(a): Nie za ministra on jest oceniniay, ale za niebezpieczne poglady faszystwsko-nacjonalistyczne i za przeszłość. Może więcej konkretów. O jakie konkretne poglądy i czego dotyczące?
I jakie sprawy z przeszłości? Bo bez konkretnych przykładów jest tylko obrzucanie kogoś epitetami.
Poza tym ciekaw jestem, czy ktoś z inicjatorów tej akcji protestował przeciwko np pani min. Środzie, czy min. Jarudze-Nowackiej, których poglądy były równie, jeżeli nie bardziej dyskusyjne niż min.Giertycha?
|
N maja 14, 2006 21:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1) Reaktywowanie, przynależność i przewodniczenie faszystowskiej organizacji - Młodzierzy Wszechpolskiej.
2) Skrajnie nacjonalistyczne poglądy.
3) Szerzenie dyskryminacji i idei wykluczenia wszystkich tych, którzy nie wpisują się w ideologię EGEirtycha.
4) Chęc indoktrynacji szkół.
Wiecej nie będę pisał, wystarczy, że przewrtujesz ten temat od początku. Tam wszystko ejst opsiane, nie tylko w moich postach.
pozdrawiam,
michał
|
Pn maja 15, 2006 9:30 |
|
 |
SweetChild
|
micked napisał(a): I jakie sprawy z przeszłości?
Polecam lekturę "Naszego Dziennika", ze szczególnym uwzględnieniem okresu bezpośrednio poprzedzającego zawarcie obecnej koalicji rządowej, kiedy to Giertych wzbraniał się przed obcowaniem z Czystym Dobrem.
|
Pn maja 15, 2006 10:17 |
|
 |
micked
|
SweetChild napisał(a): micked napisał(a): I jakie sprawy z przeszłości? Polecam lekturę "Naszego Dziennika", ze szczególnym uwzględnieniem okresu bezpośrednio poprzedzającego zawarcie obecnej koalicji rządowej, kiedy to Giertych wzbraniał się przed obcowaniem z Czystym Dobrem. Cieszę się, ze nie tylko ja czytuję Nasz F\Dziennik  Co do faszystowskiego charakteru MW, mógłbyś to bliżej uzasadnić, i nie chodzi tu o jakieś głupie zdjęcia, co konkretnie w programie, czy statucie tej młodzieżówki jest związane z faszyzmem, czy narodowym socjalizmem w wydaniu III Rzeszy? Bo niemieccy faszyści np usuwali religię ze szkół i lansowali neutralność światopoglądową państwa. A Giertychowi zarzuca się coś przeciwnego.
|
Wt maja 16, 2006 5:56 |
|
 |
SweetChild
|
micked napisał(a): Cieszę się, ze nie tylko ja czytuję Nasz Dziennik  Ja muszę się jednak przyznać, że czytuję wybiórczo  Przeważanie jedynie linki podawane na forum. micked napisał(a): Co do faszystowskiego charakteru MW, mógłbyś to bliżej uzasadnić, i nie chodzi tu o jakieś głupie zdjęcia, co konkretnie w programie, czy statucie tej młodzieżówki jest związane z faszyzmem, czy narodowym socjalizmem w wydaniu III Rzeszy? Bo niemieccy faszyści np usuwali religię ze szkół i lansowali neutralność światopoglądową państwa. A Giertychowi zarzuca się coś przeciwnego. Faszyzm niejedno ma imię. Zresztą celowo zostawiłem z cytacie jedynie pytanie o "sprawy z przeszłości". Ale w innym wątku faktycznie nazwałem Giertycha "nacjonalistą i półkrwi faszystą", więc podam parę sformułowań z deklaracji ideowej MW, które uważam za szczególnie faszyzujące: Deklaracja Ideowa MW napisał(a): Młodzież Wszechpolska zamierza dokonać odnowy moralnej i narodowej młodego pokolenia, wypowiadając wojnę doktrynom głoszącym samowolę, liberalizm, tolerancjonizm i relatywizm." Co to jest odnowa narodowa? Nur für Polen? Albo co to wojna z doktrynami? Deklaracja Ideowa MW napisał(a): Młodzież Wszechpolska odwołuje się do kanonu zasad Jedynej, Prawdziwej, Świętej Wiary Katolickiej,(...)
Ein Reich, ein Führer, ein Volk.
|
Wt maja 16, 2006 11:15 |
|
 |
micked
|
SweetChild napisał(a): micked napisał(a): Cieszę się, ze nie tylko ja czytuję Nasz Dziennik  Ja muszę się jednak przyznać, że czytuję wybiórczo  Przeważanie jedynie linki podawane na forum. Szkoda, czasami warto znać poglądy wroga  A serio mówiąc, to w dzisiejszych czasach lepiej czerpać informację z kilku niezależnych źródeł, jeżeli ktoś chce orientować się co się naprawdę dzieje. Ale przyznam uczciwie, że ja Wyborczą też bardzo rzadko biorę do ręki Cytuj: Faszyzm niejedno ma imię. Tak, to bardzo pojemne pojęcie, często odnoszone do partii prawicowych (co jest o tyle dziwne, że narodowy socjalizm, jak sama nazwa wskazuje, miał korzenie raczej lewicowe). Cytuj: Ale w innym wątku faktycznie nazwałem Giertycha "nacjonalistą i półkrwi faszystą" p A jaka jest różnica między narodowcem i nacjonalistą, bo nie zgodzę się z tym, że każdy, kto głosi potrzebę wychowania patriotycznego, to nacjonalista (w znaczeniu szowinista). Cytuj: podam parę sformułowań z deklaracji ideowej MW, które uważam za szczególnie faszyzujące: Deklaracja Ideowa MW napisał(a): Młodzież Wszechpolska zamierza dokonać odnowy moralnej i narodowej młodego pokolenia, wypowiadając wojnę doktrynom głoszącym samowolę, liberalizm, tolerancjonizm i relatywizm." Sprzeciw wobec samowoli, dogmatycznego liberalizmu, fałszywie pojętej tolerancji, czy relatywizmu moralnego, to przecież podstawowe elementy nauczania Jana Pawła II. Co do odnowy moralnej, to golym okiem widać, że jest ona naszemu społeczeństwu potrzebna. Można dyskutować o "odnowie narodowej", ale jeżeli przez wiele lat samo pojęcie patriotyzmu było u nas deprecjonowane, a badania socjologiczne pokazują że samoocena Polaków jest znacznie gorsza niż innych narodów europejskich, to chyba warto przynajmniej zastanowić się nad taką potrzebą? Cały czas nie widzę tu faszyzmu Cytuj: Co to jest odnowa narodowa? Nur für Polen? Jeśli ktoś chce sprowadzać wszystko do absurdu, to co mamy mieć zamiast upowszechniania świadomości narodowej? Ma nam wystarczyć "We are Europeans"??? Deklaracja Ideowa MW napisał(a): Młodzież Wszechpolska odwołuje się do kanonu zasad Jedynej, Prawdziwej, Świętej Wiary Katolickiej,(...) A czy to źle, że się odwołuje do wiary? Żeby tylko wprowadzała te zasady w życie. Cytuj: Ein Reich, ein Führer, ein Volk. Tak było, kiedy bogiem był człowiek. Jednak wiara to nie jest to samo, co ideologia wymyślona przez
ludzi. Myślę, że celować trzeba nie w tym kierunku. Przytoczone zasady sa dobre, problem w tym, czy maja charakter tylko deklaratywny, czy faktyczny.
|
Wt maja 16, 2006 19:36 |
|
 |
Stanisław Adam
|
SweetChild napisał(a): micked napisał(a): ]Co do faszystowskiego charakteru MW, mógłbyś to bliżej uzasadnić, i nie chodzi tu o jakieś głupie zdjęcia, co konkretnie w programie, czy statucie tej młodzieżówki jest związane z faszyzmem, czy narodowym socjalizmem w wydaniu III Rzeszy? Bo niemieccy faszyści np usuwali religię ze szkół i lansowali neutralność światopoglądową państwa. A Giertychowi zarzuca się coś przeciwnego. Faszyzm niejedno ma imię. Zresztą celowo zostawiłem z cytacie jedynie pytanie o "sprawy z przeszłości". Ale w innym wątku faktycznie nazwałem Giertycha "nacjonalistą i półkrwi faszystą", więc podam parę sformułowań z deklaracji ideowej MW, które uważam za szczególnie faszyzujące: Deklaracja Ideowa MW napisał(a): Młodzież Wszechpolska zamierza dokonać odnowy moralnej i narodowej młodego pokolenia, wypowiadając wojnę doktrynom głoszącym samowolę, liberalizm, tolerancjonizm i relatywizm." Co to jest odnowa narodowa? Nur für Polen? Albo co to wojna z doktrynami? Deklaracja Ideowa MW napisał(a): Młodzież Wszechpolska odwołuje się do kanonu zasad Jedynej, Prawdziwej, Świętej Wiary Katolickiej,(...) Ein Reich, ein Führer, ein Volk.
"Faszyzm niejedno ma imię". A inne można poprosić ?
"Odnowa moralna". Uważasz, że wszystko jest OK ? A ostatnie ekscesy przed-, w trakcie i pomeczowe to nie przykład tego że COŚ trzeba zrobić ? I to nie tylko pustym gadaniem, czy zaostrzaniem prawnych represji ale w sferze wychowania. Pół tej idealnej, wzorcowej Europy boi się NASZYCH KIBIBOLI (vide "Cała Europa obawia się pseudokibiców z Polski").
"doktrynom głoszącym samowolę, liberalizm, tolerancjonizm i relatywizm". Czy takich doktryn nie ma ? Spójrz na to z perspektywy zasad swojej katolickiej wiary. Nawet jeśli ktoś ich formalnie nie deklaruje to są w codziennej praktyce (szczególnie tzw. wolnych mediów) stosowane.
"kanonu zasad Jedynej, Prawdziwej, Świętej Wiary Katolickiej". Jest wiele kanonów ? Kanon toruńsko-rydzykowy? Kanon łagiewnicko-życiński ? Niedawno Episkopat dał jednoznaczne potwierdzenie, że w Polsce obowiązuje jeden kanon.
Wątpliwości masz, że "Wiara Katolicka" jest "jedyna", "święta" i "prawdziwa" ?
Te wszystkie strachy " faszyzmu, nacjonalizmu, szowinizmu" to naciągane interpretacje dla tych co nie myślą, co mają być zmanipulowani. One rzeczywiście mogą urosnąć w siłę. Zagrożenie jest realne. Ale nie z tego kierunku.
Wt maja 16, 2006 19:37 |
|
|
|