Amnestia dla maturzystów, którzy nie zaliczyli?
| Autor |
Wiadomość |
|
Szukająca
|
hmmm... blagfam - przestancie powtarzac,ze pan G. jest prawnikiem, bo zaczynam wstydzic sie mojego zawodu...
(mam nadzieje,ze mi nigdy tak nie odbije...)
_________________ Szukajcie, a znajdziecie...
|
| So lip 15, 2006 20:02 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Przykro mi - Giertych prawnikiem jest. W tej konkretnej sytuacji - piękny przykład: jak nie należy postępować.
Chciałem zauwazyć - najgorzej matury poszły w technikach. Dlaczego  Ponieważ mają zakres materiału identyczny, jak licea, które to na przedmioty typu polski, historia przeznaczają o wiele więcej czasu. Czemu nikt o tym nie pomyślał
Marcin_jastrzębski - jak Giertych raz taki numer wyciął, skąd wiesz że na coś równie błyskotliwego nie wpadnie - pod innym pretekstem - za rok, za dwa 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| So lip 15, 2006 22:17 |
|
 |
|
Paschalis
|
Jak już mają matmę zrobić obowiązkową to już lepiej dla tych biednych maturzystów żeby jeden przedmiot można było oblać. 
_________________ www.onephoto.net
|
| N lip 16, 2006 10:49 |
|
|
|
 |
|
ToMu
|
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| N lip 16, 2006 11:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A ja sie ciesze ze pan Gietrych tak zrobil.
Nie bede sie jurz bala matury z matmy bo z polaka dam sobie rade. Tak sie urzalacie nad maturom a to tylko swistek papieru ktury jest potzebny po to by dostac lepsza prace.
PĹźynajmniej jeden mondry minister w tym rzondzie zmienilam zdanie i bede glosowala na Pis i powiem wszystkim kolerzankom by terz glosowaly na nich i rzeby pan Gietrych byl ministrem nauki
|
| N lip 16, 2006 11:40 |
|
|
|
 |
|
Paschalis
|
O ciekawej koncepcji tam piszą:
Cytuj: Zdziwiona decyzją Giertycha była też szefowa Gabinetu Prezydenta Elżbieta Jakubiak.
Jestem zdziwiona, bo myślałam, że będzie można zdawać we wrześniu (...), żeby się poprawić. Jestem zwolenniczką tego wrześniowego terminu. Uważam, że taka skrócona droga jest zawsze niebezpieczna - powiedziała w Radiu Zet.
I to by było chyba najlepsze rozwiązanie. Możliwość poprawy we wrześniu tego samego roku. 
_________________ www.onephoto.net
|
| N lip 16, 2006 12:04 |
|
 |
|
Roszwor
|
Cytuj: A ja sie ciesze ze pan Gietrych tak zrobil. Nie bede sie jurz bala matury z matmy bo z polaka dam sobie rade. Tak sie urzalacie nad maturom a to tylko swistek papieru ktury jest potzebny po to by dostac lepsza prace. PĹźynajmniej jeden mondry minister w tym rzondzie zmienilam zdanie i bede glosowala na Pis i powiem wszystkim kolerzankom by terz glosowaly na nich i rzeby pan Gietrych byl ministrem nauki
Kolezanko, to nie jest forum.onet.pl, gdzie takie prowokacje przechodza z oklaskami. Powsciagnij wiec w przyszlosci swoj zapal tworczo-literacki i nie pisz nic.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
| N lip 16, 2006 13:02 |
|
 |
|
ToMu
|
kanlinka napisał(a): A ja sie ciesze ze pan Gietrych tak zrobil. Nie bede sie jurz bala matury z matmy bo z polaka dam sobie rade. Tak sie urzalacie nad maturom a to tylko swistek papieru ktury jest potzebny po to by dostac lepsza prace. PĹźynajmniej jeden mondry minister w tym rzondzie zmienilam zdanie i bede glosowala na Pis i powiem wszystkim kolerzankom by terz glosowaly na nich i rzeby pan Gietrych byl ministrem nauki O ortografii nic nie powiem, bo Wiesz, po to się uczysz 12 lat, żeby zdać maturę i pokazać, że coś umiesz. Że tych 12 lat nie spędziłaś chodząc do szkoły i nic wiedzy nie wynosząc. To ma być "papier" który pokazuje, że nie straciłaś tego czasu, umiesz wysławiać się poprawie po polsku (... bez komentarza...), potrafisz policzyć czy kobieta w sklepie wydaje Ci dobrze resztę, odróżniasz ssaki od ryb, wiesz o co chodzi w fizyce - i wiele innych potrzebnych rzeczy. kanlinka napisał(a): pan Gietrych byl ministrem nauki
Takeigo ministerstwa nie ma. Jest za to Ministerstwo Edukacji Narodowej - i to na jego czele stoi Giertych.
|
| N lip 16, 2006 13:41 |
|
 |
|
Szukająca
|
kanlinko - obawiam sie, ze z polskiego tez nie dasz sobie rady, bo nawet sie wyslowic ie potrafisz. blad na bledzie bledem pogania. zalosne. chyba pan Giertych bedzie musial dawac mature takze tym, ktorzy nie zdali zadnego examinu (lol), bo Ty sobie z polskim napewno nie poradzisz...
ja na swoj "swstek papieru" pracowalam ciezko przez 12 lat poswiecajac wiele z zycia, zeby cos w nim osiagnac. nie obrazaj mnie prosze - nie robie przynajmniej bledow w kazdym mozliwym slowie. zastanawiam sie, czy Ty naprawde robisz takie bledy, czy to na sile zrobilas wyszukujac sie opcji ich popelnieia w kazdym napisanym slowie, bo az nie moge uwierzyc,ze tak sie da niechcacy... moj brat - maturzysta tegoroczny, ktoremu pan minister nie musi dawac "swistka papieru", bo sie do matury przygotowal i zdal dzieki swojej wiedzy, a nie lasce, ma wszelkiego rodzaju dys-ortografie, leksje itp i nie robi nawet 10% tylu bledow co Ty... zastanow sie lepiej, czy nie warto byloby w wakacje usiasc nad slowniekiem i cos poczytac zamiast liczyc na milosierdzie ministra. do przyszlorocznej matury jeszcze sporo czasu. minister moze sie zmienic
a tak btw - pan Giertych jest z LPRu, a nie z PISu. straszna z Ciebie ignorantka, dziewczyno...
_________________ Szukajcie, a znajdziecie...
|
| N lip 16, 2006 17:16 |
|
 |
|
Roszwor
|
Przeciez ona, na pewno, nie pisala na powaznie....
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
| N lip 16, 2006 17:26 |
|
 |
|
ToMu
|
Ale po co pisać takie rzeczy, w taki sposób 
|
| N lip 16, 2006 20:41 |
|
 |
|
ToMu
|
Tym bardziej - poczytaj inne jej posty.
Wszystkie "nie na poważnie" 
|
| N lip 16, 2006 20:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wg. mnie po pierwsze powoduje to utratę pewnego "prestiżu" egzaminu, po drugie to chyba jakieś kpiny. Idąc tym tropem ktoś kto chciałby iść np. na AGH, a reszta wyników by go nie obchodziła - mógłby w ogóle olać polski i napisać na 5%. No bo i tak zda.
|
| N lip 16, 2006 21:49 |
|
 |
|
Stanisław Adam
|
Jak ktoś słusznie zauważył AMNESTIA to DAROWANIE KARY.
Z tego wniosek, że matura to kara za lata nauki.
Międzynarodówka uczniowska powinna ogłosić WAKACYJNY STRAJK GENERALNY i zażądać od Giertycha LIKWIDACJI MATUR - tej nieludzkiej formy represji.
| Pn lip 17, 2006 12:51 |
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Nie matura, tylko jej niezdanie. Czytaj ze zrozumieniem.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| Pn lip 17, 2006 13:00 |
|
|
|