Wojna w Libanie - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA ! ! !
| Autor |
Wiadomość |
|
aga - agness
|
skoro bardzo sobie chwalisz, to może na stałe się tam przeniesiesz?
|
| Wt lip 18, 2006 19:10 |
|
|
|
 |
|
Gimlas
|
Roszwor najwyrazniej stoi po stronie Izraela i nie wnikam w to z jakich powodów. Wojna zawsze pociaga za soba ofiary niewinnych osób.Jednak eskalacja konfliktu libansko-izraelskiego jest zadziwiająca. Ja bym sobie życzył zeby media obiektywnie przedstawiały informacje o ofiarach i działlaniach wojennych obu ze stron, bez względu na to jakim poparciem politycznym cieszy sie Izrael a jakim Hezbollah.
|
| Wt lip 18, 2006 19:24 |
|
 |
|
Roszwor
|
Cytuj: skoro bardzo sobie chwalisz, to może na stałe się tam przeniesiesz? Ojejku, ja na stale jestem zameldowany tu, tam i na conajmniej 5 innych forach. Za to chyba nie jest sie jeszcze potepionym. Cytuj: Roszwor najwyrazniej stoi po stronie Izraela i nie wnikam w to z jakich powodów. Wojna zawsze pociaga za soba ofiary niewinnych osób.Jednak eskalacja konfliktu libansko-izraelskiego jest zadziwiająca. Ja bym sobie życzył zeby media obiektywnie przedstawiały informacje o ofiarach i działlaniach wojennych obu ze stron, bez względu na to jakim poparciem politycznym cieszy sie Izrael a jakim Hezbollah.
Staram sie nie stac po zadnej ze stron. Sprzeciwiam sie jednak jednostronnemu patrzeniu na ten konflikt. Nie sam Izrael jest winny i nie sam Hezbollah. Szkoda, ze jak zawsze cierpia zupelnie niewinni. Wojna jest zlem, bo niesie za soba smierc i odpowiedzialni kiedys za to odpowiedza. Zarowno po jednej, jak i drugiej stronie.
Jednak kiedy slysze teksty, ze straszni zydzi, morduja bezbronnych, do tego bez zadnych powodow, to cos sie we mnie burzy. Szkoda, ze aga nie dodala informacji, ze izraelscy zolnierze robia z libanskich dzieci mace. To mniej wiecej taki sam poziom, jak wykrzykiwanie o gniewie bozym, apokalipsie etc. Zwlaszcza, ze jak pisalem, w przypadku zamachow w Izraelu jakos nie krzyczala.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
| Wt lip 18, 2006 19:29 |
|
|
|
 |
|
Mark Zubek
|
"Kiedy słyszę teksty że straszni żydzi, mordują bezbronnych,do tego bez
żadnych powodów,to coś się we mnie burzy."
Tak, Roszwor.
Jeśli śledzisz kto prowadzi kampanię na rzecz badań embrionalnych
to łatwo rozpoznasz KTO.
Jeśli zobaczysz kto finansuje kampanię aborcyjną na świecie, to także rozpoznasz KTO.
Jeśli zainteresuje Ciebie kto robi pieniądze na szczepionkach produkowanych z ludzkich zarodków, też uwidzisz KTO.
CZY COŚ SIĘ W TOBIE NARESZCIE BURZY Roszwor?
|
| Wt lip 18, 2006 20:21 |
|
 |
|
Roszwor
|
Taaak, cos jeszcze masz do dodania? Swoja droga, ostatnio slyszalem, ze stoi za tym masoneria, ciekawe kto bedzie nastepny. Moze cyklisci? Albo panowie w rozowych sweterkach?
A teraz na powaznie
Cytuj: Jeśli zobaczysz kto finansuje kampanię aborcyjną na świecie, to także rozpoznasz KTO. Jeśli zainteresuje Ciebie kto robi pieniądze na szczepionkach produkowanych z ludzkich zarodków, też uwidzisz KTO.
Zadam, bys powiedzial kto jest "KTO" i podal jakies zrodla. Inaczej sa to zwykle oszczerstwa, nie poparte zadnymi dowodami.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
| Wt lip 18, 2006 20:47 |
|
|
|
 |
|
marcin_jarzębski
|
Przepraszam że ciągle tworze nowe tematy ale moderator ciągle je zamyka, mam przyjaciół w Libanie i dlatego tak wazne jest dla mnie to co się tam dzieje, we wrześniu miałem leciec do Libanu.
Śmieszne jest że obrońcy inwazji na Liban argumentują że wojna zawsze niesie ze soba niewinne ofiary, tych głupot nie mozna słuchać, chciało by się zapytać czy gdyby to ich dzieci, tych co bronią tej inwacji gineły nadal by tak bronili Izraela! Najgorsze jest to że obrona Libanu podciągana jest pod antysemityzm. Doszło do paradoksu, krytyka Izraela gdy yten dokonuje rzeźby jest antysemityzmem!
Jeśli znajdzie się kilkanaście osób mogę zorganizowac pikietę pod ambasada Izraela i Libanu, prosze chętnych o
kontakt na
gg 1815130 lub
skype "marcinjarzebski" lub
msn messenger marcinhector944@hotmail.com
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
| Wt lip 18, 2006 20:51 |
|
 |
|
filippiarz
|
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| Wt lip 18, 2006 21:01 |
|
 |
|
Roszwor
|
No wlasnie przegrales, teraz to Zydzi.
Cytuj: Śmieszne jest że obrońcy inwazji na Liban argumentują że wojna zawsze niesie ze soba niewinne ofiary, tych głupot nie mozna słuchać, chciało by się zapytać czy gdyby to ich dzieci, tych co bronią tej inwacji gineły nadal by tak bronili Izraela!
Smieszne to jest to, ze niektorzy maja klapki na oczach, zupelnie jak kon dorozkarski. Tylko do przodu.
Chcialo by sie niektorych spytac, co by zrobili, gdyby ich dzieci zginely w zamachu bombowym. Smieszne jest tez np. oskarzanie Izreala o to, ze jest lepiej wyposazony. W ogole duzo rzeczy jest smiesznych, jak brak podstawowej umiejetnosci czytania ze zrozumieniem u niektorych.
|
| Wt lip 18, 2006 21:11 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Nie ma konfliktów, gdzie zawiniła jedna strona.
DO WALKI POTRZEBNE SĄ DWIE STRONY.
A o tym, kto zostanie jak osądzony, zadecyduje nikt inny tylko Bóg.
Modlić się należy nie o zwycięstwo jednych, nie o porażkę drugich - tylko o POKÓJ.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Wt lip 18, 2006 21:50 |
|
 |
|
filippiarz
|
Jak już nie tylko ja wspomniałem, do wojny trzeba dwojga... Oto zdjęcia z "tej drugiej strony":

_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| Wt lip 18, 2006 22:17 |
|
 |
|
Mark Zubek
|
Roszwor i filipiarz;
Temat który poruszyłem nie nadaje się do TEJ dyskusji, jest jednak
tematycznie bliski, bo tam gdzie giną niewinni w imię finansowego
oraz ideologicznego sukcesu tam często widać działanie naszych
"starszych braci w wierze"
Nie piszę tego aby podsycać antysemickie nastroje, wprost przeciwnie
za tych i im podobnych musimy się wiele modlić.Pisał już o tym Święty
Maksymilian Kolbe.Który zresztą wolał widzieć zło w działaniu sekty
masońskiej aniżeli we wrodzonej pazerności naszych "starszych braci".
Roszwor;
Nie jestem w stanie podać Tobie całości moich obiekcji, jednak
kilka najbardziej drastycznych.
W roku 1973 w USA zalegalizowano aborcję, w wyniku której
do dzisiejszego dnia zgineło 46,644,764 dzieci.
Za ustanowieniem tego prawa stoi decyzja sędziego Harry Blackmuna,
który był powiązany w pewnym okresie z fundacją Mayo, która podobnie jak fundacja Rockefellera, niesie światu ideologię zaczerpniętą z nauki eugenicznej, tak bardzo popularnej w nazistowskich niemczech.
Drugi przykład o którym pisałem w temacie >niegodziwości firmy Microsoft<, to działalność najbogatszych ludzi świata Gates/Buffet
którzy swe miliardy przeznaczają na "zacne cele".
Łatwo się o tym przekonasz wchodząc na stronę Bill and Malinda Gates
Fundation, w okienku "search" podaj hasło Planned Parethood.
Jeśli jesteś zainteresowany rodowodem tychże ludzi, musisz trochę
sam popracować, ale kto szuka ten znajdzie.
Roszwor;
Bez wątpienia biedne są ofiary przemocy, lecz najbiedniejsi są ci którzy się tej niegodziwości dopuszczają.
Im także powinniśmy pomagać swą modlitwą o ich opamiętanie.
|
| Wt lip 18, 2006 23:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Szanowny Panie roszwor, jako katolik kiepsko Pan znasz nauczanie swojego Koscioła.
Owszem nie potepia sie samych ludzi, ale nalezy potepic czyny jakich sie dopuszczaja.
Zydzi dopuszczaja sie obecnie czynów godnych najwyzszego potepienia i żadne obroncze teksty tego faktu nie sa w stanie zmienic. Zydzi morduja CYWILI w taki sam sposób jak islamscy terrorysci robia to w druga strone.
Od sławetnego Holocaustu mineło juz 50 lat, ile jeszcze lat świat bedzie sie kłaniał Zydom by odkupic swoje winy? Ile jeszcze lat swiat ma siedziec cicho gdy Zydzi dopuszczaja sie takich samych metod jakie stosowali faszysci w stosunku do nich. Metod totalnej likwidacji wrogów.
Dziekuje za taki "naród wybrany" . To wybranie albo juz zanikło, albo Bóg sie po prostu pomylił. Chociaz Bóg jest Osoba nieomylna, w takim razie myla sie filosemici znajdujacy sie w strukturach Kościoła, a wszyscy inni tchórzliwie im przyklaskuja.
Powtarzam po raz kolejny. Działania Rządu Izraela sa godne najwyzszego potepienia! i sa adekwatne i porównywalne do działan rzadu hitlerowskiego. Najwyraźniej Zydzi wzieli nauke i czytali Mein Kampf, tylko interpretowali to na swoja korzyść.
|
| Wt lip 18, 2006 23:39 |
|
 |
|
marcin_jarzębski
|
Mam ogromny sentyment do bliskiego wschodu, kocham kulturę tej czesci świata i aby było jasne i ta arabską (chrześcijańską, muzułmanską) jak i hebrajską! Aby zrozumieć obecną sytiację trzeba pozbyc się politycznych antypatii i sympatii, trzeba zrozumieć mentalność wschodu.
Żaden Żyd nie rodzi się antymuzułmaninem ani żaden muzułmain nie rodzi się antyhebrajczykiem!
To co się obecnie dzieje to horror. Jaka siła sprawia że młodzi Palestyńczycy gotowi są się wysadzić w centrum Tel Avivu czy Jerozolimy?
Wyobrazmy sobie że przez wielki zyjemy obok innego narodu, trakujemy siebie jak bracii, rózni nas religia ale wierzymy w tego samego Boga, wyznajemy podobne prawa, i nagle rozpoczyna się wojna, nasi bracia zaczynają wyganiać nas z domów, skupiać nas w obozach, zaczynają się ataki terrorystyczne, wysadzanie hoteli, domów, zaczynają napływac obcy ludzie, często nie znający języka, wychowani w innej kulturze, zajmują nasze domy, pogardzają nami...potraficie sobie wyobrazić taką sytuację?
Palestyńczycy musieli, ich honor, duma sprawia że nie bieda ale nieustanne poniżanie kumuyluje w nich agresję. Wiecie Państwo że to nie Hamas ale IZrael prowadzi akcje prewencyjnego zabijania, kiedy to zołnierze wchodzą w obszar i morduja bez wyroku, bez prokuratora, bombarduja osiedla palestynskie.
Jeśli przynzamy że Izrael okupuje Palestyne,( niechce stworzyć opinii że Izrael powinien przestac istnieć! NIE! Ta ziemia jest wspólna) to na czym polega walka?
To co robi teraz Izrael w Libanie mnie przeraża. Zabić szyickich cywili czy sunnickich jest OK, to sa ofiary, cea bepzieczenstwa, ale gdy giną Izraelczycy to jest to terroryzm!
To jest w najczystrzej formie rasizm!
Tysiące Palestyńczyków żyje za murem, za mniej niz 2 lub 3$ dziennie, mur odciła ich od swoich pol, woda w tym rejonie jest na wage złota, i co się dzieje, Izrael odcina źródła pitnej wody!
Nie mogę uwierzyć, że zamyka się oczy na tragedię milianów ludzi, to jest straszne.
Podkreslam, stosunek do panstwa Izrael nijak sie ma do mojego stosunku do Żydów, nijak!
|
| Śr lip 19, 2006 0:36 |
|
 |
|
marcin_jarzębski
|
niżej moja rozmowa sprzed chwili z Cedric'kie, maronita z Bejrutu, rozmowę przetłumaczę póxniej bo jest już poxno, jeśli ktoś ma czas prosze o translację, nie chce aby zamknięto i ten temat.
_______________ widzisz jak się chce to można. Tłumaczenie stronę dalej, czyli tutaj > viewtopic.php?p=176070#176070 _______________
Marcin mówi:
tell me what think christians about hezbollah, they support Hezbollah or not?
Cedric mówi:
most of them support hezbollah, after the bombing more and mroe supporting them
Marcin mówi:
and you?
Cedric mówi:
of course i support them
Cedric mówi:
marcin tell everyone why hezbollah is using missiles on civilians in israel...u have to explain them ....
Marcin mówi:
ok
Marcin mówi:
i do but give me some reasons
Cedric mówi:
u have to explain that those missiles are the only way for israel to stop attacking us
Cedric mówi:
from one side , israel is number 6 in the army power in the world
Cedric mówi:
we are number 126
Cedric mówi:
they are very much superior then us in power
Cedric mówi:
the rockets that we send from lebanon to israel cities cannot be stopped
Cedric mówi:
this is where is our strength
Cedric mówi:
2
Cedric mówi:
israel is attacking and bombing civilians
Cedric mówi:
hezbollah only attacks the israeli army
Cedric mówi:
when they massively bomb our cities , we have to reply by sending those missiles on big cities of Isreal like haida and tel aviv
Cedric mówi:
then the people there will revolt against there own government
Cedric mówi:
do u understand
Cedric mówi:
those missiles are our only defence in lebanon ...
Marcin mówi:
yea I understand,
Cedric mówi:
the offence is our defence...
Cedric mówi:
now i have to go to sleep
Cedric mówi:
hard and worse days are coming ...
Cedric mówi:
becaue US diplomats are leaving tonight...
Cedric mówi:
keep emailing me
Marcin mówi:
ok, cedric i can support you only for my prayer I hope Lord will listen to my voice!
Cedric mówi:
thank u brother
Cedric mówi:
God bless u
Marcin mówi:
you’ll see in one day we’ll meet and drink a good polish beer
Marcin mówi:
Let's God be with you!
.........................................
Trudno sobie wyobrazić co czuje moj przyjaciel, co ja czuję kiedy z nim rozmawiam i nie mam mu jak pomóc!
|
| Śr lip 19, 2006 1:27 |
|
 |
|
Mark Zubek
|
Marcin;
Zdjęcia zbombardowanego Libanu przypominają jako żywo zdjęcia Warszawy po powstaniu.
Czy Powstańcy Warzawscy byli terrorystami?
Czego bronią Palestyńczycy?
Tak naprawdę swoich przekonań, boją się zindustrializowanego świata,
boją się "kultury śmierci", prowokacji medialnych, zdeptania wartości
w których wyrastały całe pokolenia.
Bronią swoich rodzin przed ateizmem który przychodzi poprzez
liberalną społeczność Izraela.
Przykro to powiedzieć, ale "naród wybrany" WYBRAŁ drogę zatracenia,
poprzez odrzucenie Boga w imię swojego egoizmu.
Czy cały naród?
Nie sądzę. Żydzi płacą wysoką cenę za egoizm swoich elit.
Cenę niechęci reszty świata, niechęci która tak często kończyła się
kataklizmem tego narodu.
Jedna i druga strona konfliktu jest teraz pod wpływem krzykaczy
i prowokatorów, którzy na siłę chcą konfrontacji.
Napisz Cedrickowi że honor nie zawsze jest wart ceny najwyższej.
|
| Śr lip 19, 2006 3:28 |
|
|
|