Stanisław Adam napisał(a):
Ja tylko zwróciłem "światła jupiterów" na ważne historyczne zdarzenie, które skutecznie przesłonięte zostało innymi.
A ja tylko zwróciłem uwagę, że to przekierowanie "światła jupiterów" na to wydarzenie może wynikać z chęci odwrócenia tegoż światła od dużo ważniejszego dla kraju wydarzenia.
Odwrócenie uwagi to stara technika socjotechniczna ukrywania niewygodnych faktów.
Zresztą nie przypadkowo. Po to właśnie rzucono na ruszt Jacka.
Dać zajęcie mediom. Skanalizować oburzenie. Niech się Jacek jeszcze raz na coś przyda. Kolega nie kolega, Sprawa najważniejsza !
Jasne, to był wielki spisek lewicowej koalicji: dziennikarze Życie Warszawy byli agentami lewaków, oburzeni LPRowcy to agenci SDPL, a plujący "zdrajcami" Roman Edukator to agent Demokratów. Każdy myślący własnym mózgiem, a nie gazetą,
musi przyznać, że to jedynie prawdziwa wersja wydarzeń.
Z podświadomością tak właśnie jest. Daje impuls, a kły i ręce, nie sterowane rozumem, uderzają gdzie popadnie.
A człowiek człowiekowi staje się
wilkiem. Albo i hieną.
Wniosek ? Po wyborach obecna wredna koalicja nie tylko utrzyma władzę, lecz jeszcze ją wzmocni, słabością opozycji.
I w Rzeczpospolitej Obojga Braci w pełni zapanuje Populizm i Socjalizm, rzeki będą płynęły mlekiem i miodem, na wierzbach wyrosną gruszki a zamiast liści będą wisieć komuniści.
Dobranoc.