Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 13:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Następna strona
 Macie Wasz LPR - gen. Pinochet 
Autor Wiadomość

sugerując że jest to wymysł lewicowej propagandy
W książce "Czarna legenda generała" sami ci lewicowi propagatorzy przyznaja sie do klamst.

Cytuj:
Czyli raczej logika: był katolikiem, więc nie popełnił przypisywanych mu mordów i wobec tego nie jest zbrodniarzem.
Logika ale chodziło raczej o kłamstwa komunistów.

Cytuj:
No a ja uważam że świat bez tych "bohaterów" jest znacznie piękniejszy.
Może..? coś w tym jest... Ciekawe jak wygląda niebo z nimi?

Wt gru 19, 2006 16:36

No a ja uważam że świat bez tych "bohaterów" jest znacznie piękniejszy.
Może..? coś w tym jest... Ciekawe jak wygląda niebo z nimi?[/quote]

Oni chyba nie sa kanonizowani :roll:

Wt gru 19, 2006 16:42

Cytuj:
sugerując że jest to wymysł lewicowej propagandy
W książce "Czarna legenda generała" sami ci lewicowi propagatorzy przyznaja sie do klamst.

Ja nie twierdzę, że każde źródło i każda informacja negatywna dla Pinocheta jest prawdziwa.
Komunistyczna propaganda przypisywała Hitlerowi zbrodnię katyńską. Okazało się, że niesłusznie, ale czy to czyni z niego bohatera?

Cytuj:
Może..? coś w tym jest... Ciekawe jak wygląda niebo z nimi?

O to niech się martwi Gospodarz ;)

Wt gru 19, 2006 16:45

Komunistyczna propaganda przypisywała Hitlerowi zbrodnię katyńską. Okazało się, że niesłusznie, ale czy to czyni z niego bohatera?
Okazało się?

Wt gru 19, 2006 17:16

Cytuj:
Okazało się?

Założyłem, że jesteśmy zgodni co do tego, że to nie hitlerowcy rozstrzelali polskich oficerów w Katyniu, dlatego użyłem tak kategorycznej formy. Mogę skorygować na "Według źródeł, które uważam za wiarygodne, niesłusznie, ale czy to czyni z niego bohatera?"

Wt gru 19, 2006 17:23

Założyłem, że jesteśmy zgodni co do tego, że to nie hitlerowcy rozstrzelali polskich oficerów w Katyniu, dlatego użyłem tak kategorycznej formy. Mogę skorygować na "Według źródeł, które uważam za wiarygodne, niesłusznie, ale czy to czyni z niego bohatera?"
ze to nie niemcy rozstrzelli raczej jesteśmy zgodni ale ty piszesz o przypisywaniu winy a to juz co innego. 28 września 1939 roku zostało podpisane porozumienia miedzy NKWD i Gestapo o nietolerowaniu na swoich terenach polskiej agitacji. Spotykali się wielokrotnie: w Krakowie, Lwowie, Zakopanem(są fotografie). Sądzono że lubią imprezy i do tego ograniczała się ich wspołpraca. W kwietniu 2005 Maciej Kozłowski w artykule Swiadek specjalnego znaczenia przytacza relacje swiadkow ktorzy w maju 1940(Czas egzekucji) widzieli oficerow niemieckich w willi NKWD polozonej niedaleko miejsca kazni.

"Niemcy wiedzieli więc o zbrodni od samego początku, lecz nie zamierzali przyznawać się do swojego (biernego) w niej udziału, tym bardziej że w tym samym czasie, gdy w Katyniu, Charkowie i Tworze ginęli polscy oficerowie, Niemcy na terenie swojej strefy okupacyjnej rozstrzeliwali przedstawicieli polskich elit politycznych, społecznych i intelektualnych w ramach tak zwanej akcji AB(Ausserordentliche Befriedungsaktion)- "Zamach" str 27

Kuratow i Poliakow w 1990 w "Nowoje Wriemia" przedstawili hipotezę, że była to z góry zaplanowana i skoordynowana akcja gestapo i NKWD. Przemawia za tym: bliskie kontakty obu tajnych policji, zbieznosc dat i podobienstwo zastosowanych metod.

Wt gru 19, 2006 17:49
3tys to dość mały rachunek jak za ochronę przed komunizmem

Błagam Dominiko...nie pisz juz więcej. Tym zdaniem pokazałaś kim jesteś i że jesteś @@@@@*
Nad czym sie tutaj dłużej rozwodzić, skoro pseudokatolik pisze takie teksty?

Crosis!
Jesteś ateista, ale rozsądnym człekiem. Prosze nie wkładaj mnie katolika do tej samej szuflady co Lucynę i Dominikę. One maja mordercze zapędy i one nie należą do tego samego Koscioła do którego należe ja.
To nie ich wina, zostały zindoktrynowane przez takich osobników jak Poradowski i jemu podobni prawicowi siepacze (czynem i słowem)

* - cenzura nie przepuści

Wt gru 19, 2006 20:59

nie należą do tego samego Koscioła do którego należe ja.

Troche pokory, zeby nie nalezec do Kosciola, to trzeba zaciagnac ekskomunike latae / ferendae sententiae, co w przypadku lucyny i Dominiki jest raczej malo prawdopodobne :roll:

Wt gru 19, 2006 21:05
Jeżeli ktoś kieruje sie tylko i wyłacznie przepisami....to sie zgadza. Instytucjonalnie to należą. Skoro jednak chwala ludobójstwo....no cóż Himmler też był katolikiem i instytucjonalnie należał do Kościoła katolickiego...jak i wielu jego podwładnych

Dla mnie przepisy wymyslone przez ludzi nie sa najwazniejsze, jeżeli tego nie rozumiesz to już nie mój problem.

Wt gru 19, 2006 21:13

Jeżeli ktoś kieruje sie tylko i wyłacznie przepisami....to sie zgadza. Instytucjonalnie to należą. Skoro jednak chwala ludobójstwo....no cóż Himmler też był katolikiem i instytucjonalnie należał do Kościoła katolickiego...jak i wielu jego podwładnych

Dla mnie przepisy wymyslone przez ludzi nie sa najwazniejsze, jeżeli tego nie rozumiesz to już nie mój problem.

Powiedziales, ze nie naleza do Kosciola. Tylko, ze nie masz racji. Pamietaj, ze to kanony decyduja o tej sprawie. A kwestia grzechu, to kwestia czyjegos sumienia. Natomiast krytykujac innych ferujesz wyroki na lewo i prawo.

Wt gru 19, 2006 21:29

Rozumne czytanie się kłania.
Napisałem, że instytucjonalnie należa....tak jak należał Himmler

Wt gru 19, 2006 21:55

mirror

Rozumne czytanie się kłania.
Napisałem, że instytucjonalnie należa....tak jak należał Himmler

Chodzilo mi o poprzedni post :idea:

Wt gru 19, 2006 22:24
Chodzilo mi o poprzedni post :idea:

Mnie też :D

Wt gru 19, 2006 23:06

one nie należą do tego samego Koscioła do którego należe ja.

Wt gru 19, 2006 23:21

ze to nie niemcy rozstrzelli raczej jesteśmy zgodni ale ty piszesz o przypisywaniu winy a to juz co innego.

Pisałem o przypisywaniu zbrodni, a nie winy za nią. Zbrodni, czyli właśnie rozstrzelania. Ale mniejsza o to, może nie było to wstraczająco czytelne, chodziło jednak o co innego: komunistyczna propaganda niesłusznie przypisywała hitlerowcom rozstrzelanie polskich oficerów w Katyniu. Nie zmienia to jednak faktu, że pozostałe zbrodnie popełnione przez Niemcy podczas IIWŚ pozwalają nazwać Hitlera zbrodniarzem a nie bohaterem. To jest sedno sprawy.

Podobnie z Pinochetem: nieprawdziwość niektórych zarzutów stawianych mu przez propagandę komunistyczną nie umniejsza ciężaru zbrodni faktycznie przez niego dokonanych.

Śr gru 20, 2006 10:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Następna strona