Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
 Do trzynastu razy sztuka - koniec defraudacji pieniedzy WOŚP 
Autor Wiadomość
Owsiak wielkim głosem krzyczy, jaki to sprzęt jest niezbędny, ile go trzeba, kto go potrzebuje.
A jak już kasa jest, to miast kupować ten sprzęt i przekazywac go- trzyma sobie.

Było już o tym, ale przypomnę, bo widzę, ze co niektórzy są nadal mało rozgarnięci.
Jest różnica pomiędzy dożywianiem dzieci w szkołach, czyli kupowaniem żywności, a kupowaniem sprzętu medycznego.
Co ważne sprzętu wysokiej klasy. Tego się nie kupuje jak bułeczek, to nie leży na ladach w butikach.
Taki sprzęt należy wpierw zamówić i to w tej firmie która wygra przetarg.

Warto czasem najpierw przeczytać watek, a potem dopiero pisywać bez sensu i bez pomyślunku - panie iduodu

P.S.
Nawet Caritas nie kupiłaby od ręki specjalistycznego sprzętu medycznego, nawet gdyby sie wszyscy o to codziennie modlili.

Pt sie 17, 2007 12:42

No coś takiego! A nie można się do tego wcześniej przygotować?
Przecież Owsiak to taki super organizator!

Jak chcesz planować wydatki nie wiedząc ile pieniędzy będziesz miał?
iduodu napisał(a):
WOŚP rozdaje sprzet, ale już nie zadba o przeszkolenie ludzi go obsługujących. A bezużyteczny sprzęt to to samo co wyrzucenie pięniędzy do kosza.

Na zasadzie "można zrobić więcej" to do wszystkiego się można przyczepić, a od zarządzania personelem jest szpital.

Pt sie 17, 2007 12:43
WOŚP rozdaje sprzet, ale już nie zadba o przeszkolenie ludzi go obsługujących. A bezużyteczny sprzęt to to samo co wyrzucenie pięniędzy do kosza.

Ile ty masz lat? Bo z tego co piszesz wynika, ze jesteś na poziomie umysłowym 5 latka!!!

Co jeszcze ma robić Owsiak? Nie dosyć, że zbiera na sprzęt, kupuje go to jeszcze ma szkolić obsługę? A od czego jest dyrektor szpitala?

Nie no naprawdę, albo jesteś chory, albo zaślepiony nienawiścią. Takich idiotyzmów dawno już nie czytałem

Pt sie 17, 2007 12:46

Jak chcesz planować wydatki nie wiedząc ile pieniędzy będziesz miał?

tak jak się to robi zw cywilizowanym świecie.
Robi się założenia!
Ponoć z roku na rok Owsiak zbiera więcej.
No to podstawy do założeń są.
Potrzeby też można zbadac wcześniej.
Ale po co, jak można kasę na naiwniakach trzepać pod płaszczykiem dobroczynności?

Pt sie 17, 2007 12:48

Fundacja wydała na dzieci więcej pieniędzy niż zebrała.

Tak, tylko stosunek pieniędzy z odsetek wydanych na Łudstok do tych dołożonych do zakupów sprzętu wynosi 2:1.

Dołożenie tych około 3% (dwukrotnie mniej niz na Łudstok) rocznie do zakupów aparatury to też nie jest żaden cymes - to mniej niż średnia inflacja roczna przez te wszystkie lata...

Pt sie 17, 2007 12:52

filippiarz napisał(a):
Fundacja wydała na dzieci więcej pieniędzy niż zebrała.
Tak, tylko stosunek (...)

Fundacja nie musiała wydawać więcej niż zebrała - mogła po prostu zamknąć bilans na zerze. Te dodatkowe pieniądze na dzieci są dobrą wolą zarządu fundacji (Owsiaka).

Pt sie 17, 2007 13:13

Zarzuty m_q i iduodu można w zasadzie sprowadzić do "WOŚP jest złe, bo zrobiło dobrze, a mogło zrobić lepiej". Jak łatwo jest wymagać od innych, zamiast od siebie, nie? :-)

Pt sie 17, 2007 13:21

Moje zarzuty są nieco inne, WOŚP pod płaszczykiem dobra głosi chwałę Owsiaka oszukując przy tym ludzi, którzy im wierzą zarabiając i dając zarobić swojakom (plakaty, ulotki, zbieranie danych osobistych), demoralizuje młodzież.
I jeszcze jedno. Wmawia Polakom jacy sa wspaniali. Wystarczy dac 2 zł i ma się miłośc bliźniego z głowy na cały rok. To tez demoralizacja.

Pt sie 17, 2007 13:31

Cytuj:
nie czepiam się lokowania

A ja tak.
Czy np PAH pieniądze zebrane np na Akcję Pajacyk chowa po bankach czy dokarmia za to dzieci?
Czy Caritas zbierając dla róznorakie cele (powodzianie, ofiary trąby powietrznej) przekazuje środki na swe konto na pół roku czy pomaga innym?

Zrozumcie do jasnej anielki, że to są ICH pieniądze i każda z tych fundacji robi z nimi CO TYLKO SOBIE ZECHCE. Nie podoba się wam to nie dawajcie, kuźwa to takie trudne do pojęcia? Kupcie sobie za te 2zł browara i będziecie mieć czyste sumienie, że przepiliście pieniądza, który mógł uratować życie.

Pojmijcie tylko to, że z pieniędzy z O D S E T E K fundacje mogą robić co chcą.

A jeśli się nadal nie podoba to zastosujcie się do mojego podpisu.

Pt sie 17, 2007 13:46

1) Dawanie komuś zarobić to nic złego, o ile nie łamie się przy tym prawa i nie postępuje nieuczciwie.
2) Jakie konkretnie elementy przesłania WOŚP demoralizują młodzież? Tylko proszę ogranicz się do WOŚP a nie osoby Owsiaka, bo to nie są rzeczy tożsame.
3) Czy WOŚP sugeruje, że jak sypniesz im groszem, to już nie musisz nic robić dla innych? Nie.

Pt sie 17, 2007 13:47

Dawanie komuś zarobić to nic złego, o ile nie łamie się przy tym prawa i nie postępuje nieuczciwie.

prawda. Pod warunkiem, że robi się to za swoje i uczciwie. naprawdę Akcja Owsiaka potrzebuje tylu plakatów, ulotek itd?

Cytuj:
Jakie konkretnie elementy przesłania WOŚP demoralizują młodzież? Tylko proszę ogranicz się do WOŚP a nie osoby Owsiaka, bo to nie są rzeczy tożsame

Zaraz, zaraz, a to nie za pieniądze zebrane przez WOŚP Owsiak może sobie krzyczeć " róbta itd'?

Cytuj:
Czy WOŚP sugeruje, że jak sypniesz im groszem, to już nie musisz nic robić dla innych? Nie.

O! jak najbardziej. Upewnia dających w samozadowoleniu powtarzając do znudznia mantrę o ich wspaniałości.

Pt sie 17, 2007 13:55

prawda. Pod warunkiem, że robi się to za swoje i uczciwie. naprawdę Akcja Owsiaka potrzebuje tylu plakatów, ulotek itd?

Nie jestem pracownikiem agencji reklamowej więc nie wiem. Skoro Ty zadajesz to pytanie to wnioskuję, że też nie wiesz ;)
iduodu napisał(a):
Zaraz, zaraz, a to nie za pieniądze zebrane przez WOŚP Owsiak może sobie krzyczeć " róbta itd'?

Nie. Owsiak może sobie krzyczeć za to co dostaje z banku. To było już pisane wiele razy w tym temacie.
iduodu napisał(a):
O! jak najbardziej. Upewnia dających w samozadowoleniu powtarzając do znudznia mantrę o ich wspaniałości.

Naciągany wniosek. Na takiej samej zasadzie można oskarżyć Jego Świątobliwość Jana Pawła II, że upewniał katolicką młodzież w samozadowoleniu mówiąc im "wy jesteście solą ziemi, wy jesteście światłem świata". Wyrażanie wdzięczności poprzez pochwałę jest naturalne, a Ty to niesłusznie demonizujesz.

Pt sie 17, 2007 14:07

Skoro Ty zadajesz to pytanie to wnioskuję, że też nie wiesz

Pytanie było retoryczne. takiego marnotrastwa papieru i farby jak w przypadku ulotek wysławiających Owsiaka rozkładanych w szpitalach nie widziałam nigdy wcześniej.

Cytuj:
Owsiak może sobie krzyczeć za to co dostaje z banku

A dlaczego dostaje z banku? Bo ludzie dali na dzieci, a on zamiast na dzieci trzyma sobie na koncie ( co za brak organizazji u takiego doskonałego organizatora!!!!) i stad bank mu 'daje".

Cytuj:
Na takiej samej zasadzie można oskarżyć Jego Świątobliwość Jana Pawła II, że upewniał katolicką młodzież w samozadowoleniu mówiąc im "wy jesteście solą ziemi, wy jesteście światłem świata".

manipulacja. Sługa Boży Jan Paweł II zawsze przy tym stawiał wymagania.

Pt sie 17, 2007 14:13

Pytanie było retoryczne. takiego marnotrastwa papieru i farby jak w przypadku ulotek wysławiających Owsiaka rozkładanych w szpitalach nie widziałam nigdy wcześniej.

A ja widziałem.
iduodu napisał(a):
A dlaczego dostaje z banku? Bo ludzie dali na dzieci, a on zamiast na dzieci trzyma sobie na koncie ( co za brak organizazji u takiego doskonałego organizatora!!!!) i stad bank mu 'daje".

Manipulujesz używając słowa "zamiast". Te pieniądze trafiają do dzieci, a to że z procentów są dodatkowe pieniądze to nic złego i chyba tylko przez zazdrość tak się na to rzuciłaś. :?
iduodu napisał(a):
manipulacja. Sługa Boży Jan Paweł II zawsze przy tym stawiał wymagania.

To niczego nie zmienia, Owsiak nie jest od moralizowania. Ty skrytykowałaś formę dziękowania tak jakby ona sama w sobie była zła, ja pokazałem, że nie jest - i tyle.

Pt sie 17, 2007 14:19

iduodu napisał(a):
Manipulujesz używając słowa "zamiast". Te pieniądze trafiają do dzieci, a to że z procentów są dodatkowe pieniądze to nic złego i chyba tylko przez zazdrość tak się na to rzuciłaś.

Gdyby nie odsetki z banku, trzeba by zabrać trochę z zebranych pieniędzy na utrzymanie fundacji - dzieci otrzymały by mniej niż zebrano. A tak otrzymały więcej niż zebrano.

Pt sie 17, 2007 14:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona