Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 28, 2025 14:42

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Co ma wykształcenie Kempy do afery hazardowej?

To było najważniejsze zagadnienie które interesowało posłów PO w komisji.
Ustalenie czy Kempa ma na dyplomie taki, czy inny tytuł jakby to było clou sprawy hazardowej.
Widać, że PO zrobi wszystko co jest w ludzkiej mocy by zajmować się wszystkim tylko nie samą aferą co akurat było do przewidzenia.
Widać jak na dłoni, że mają coś istotnego do ukrycia bo po co takie kluczenie i ciągle mącenie w sprawach pobocznych nie mających prawie żadnego związku z meritum prac komisji.

Wt sty 05, 2010 14:39

Cytuj:
Korzystając z uprawnień Prezydenta RP w tej kwesti - a są one zerowe - prezentował tylko chęc
To M. Jurek już tej chęci nie będzie przejawiał?

Zagłosuję na Lecha Kaczyńskiego, ponieważ jest on jedynym realnym oponentem na prezydenta. Prawica wpierw musi zaistniec w mediach, musi dostac sie do sejmu, by ludzie sie dowiedzieli ze jest Chrzesciajnsko-konserwatywna alternatywa. Krok po kroku, a może kiedyś Marszałek Marek Jurek zostanie Prezydentem.Pozdrawiam.

Wt sty 05, 2010 21:28

Lecha Kaczyńskiego trudno uznać za osobę prawicową...

Wt sty 05, 2010 21:31

Po prostu wybieram mniejsze zło głosując na Lecha Kaczyńskiego. Zreszta nie uwazam by było to "straszne: zło, choc podkreslam jestem zwolennikiem Chrzescijansko-konserwatywnej alternatywy Pana Marka Jurka, i w wyborach parlamentarnych Prawica ma mój zdecydowany głos.

Wt sty 05, 2010 21:36
A dla mnie już prawie żaden polityk nie nadaje się do niczego a w szczególności na prezydenta.
Akurat na te wybory nie pójdę, bo LK nie spełnia moich oczekiwań ale także nie ma go kto zastąpić.
Obecny jest słaby a następni będą jeszcze gorsi a TUSK to już zupełna katastrofa.Polityka PO polega na przypadkowości.
Przypadkiem TUSK odniósł sukces bo nie zrobił nam 2 Irlandii, czyli drugiego syfu.
Przypadkiem zaczęli wracać rodacy, bo mamy kryzys na świecie.
Przypadkiem Kopacz odniosła sukces nie zakupując szczepionek, choć akurat w tym ją popierałem, ale jej działania nie były wcale pragmatyczne tylko kierowała się pusta kasą.

Ostatnio edytowano Wt sty 05, 2010 21:51 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt sty 05, 2010 21:48

Marcinie, a czy jeśli w tych wyborach Marek Jurek kandydowałby na prezydenta, to czy poparłbyś go?

Wt sty 05, 2010 21:50

Kamyk napisał(a):
Lecha Kaczyńskiego trudno uznać za osobę prawicową...

A "osoba prawicowa" to co to za źwierz? Rozumiem, że to taki osobnik co ma pogląd "pawicowy". Ale na czym ten pogląd polega? Jest jakaś jednie słuszna definicja? Ja takiej nie znam. Co "prawicowiec" to inaczej się samookreśla, niezależnie od tego, czy jest teoretykiem-ideologiem, czy praktykiem "prawicowości". W przypadku zaś jeszcze praktyka, to co brać pod uwagę, to co głosi, czy to co czyni? Jeśli to co czyni, to dajmy na to, szczera, generyczna postkomuna, jaką jest dajmy na to działając przez lata na rzecz dobra nowobogackich oligarchii jest "lewicowa", czy raczej "prawicowa"?

A ktoś kto w pełni zgadza się z katolicką nauką społeczną jest "prawicowcem", czy raczej "lewicowcem" bo kns mocno akcentuje społeczną sprawiedliwość, mocno ujmuje się za słabszymi w rynkowej grze? Ktoś taki to już socjalista, czy raczej nie?

W miarę jasne są takie opozycje jak konserwatyzm-postępowość, liberalizm-zamordyzm itd., ale co jest istotą opozycji prawica-lewica? Dziś, współcześnie. Przecież nie strona sali w parlamencie. Więc co? Jakieś widzimisię?

Etykietki łatwo się przykleja, wystarczy popluć i przyklepać. Ale co się kryje naprawdę pod tą nalepką? Jeśli nie chce się błądzić, chce się być w zgodzie z prawdą, wyciągać prawidłowe wnioski z przesłanek to trzeba używać precyzyjnych określeń. Zgadza się?

Wt sty 05, 2010 22:07
Zobacz profil WWW

Pani prof. Staniszkis powiedziała dzisiaj, że komisja hazardowa pracuje na rzecz L.Kaczyńskiego.
A więc L.Kaczyńskie po wyborach podziękuje Sekule,Urbaniakowi, Neumanowi, Schetynie oraz Zbychowi i Rychowi.
Pani Profesor powiedziała równiez,że PO to partia mierna i cyniczna i ja z tą opinią całkowicie się zgadzam.

Wt sty 05, 2010 23:17
Co do owej komisji jest to szczyt błazenady ze wskazaniem na PO.
Szczytem hipokryzji jest stwierdzeniem Sekuły, iż powrót członków komisji z PiS jest niemożliwy, bo nie można być sędzią we własnej sprawie.
Nie udowodniono niczego co by wskazywało powiązania jakiekolwiek z manipulacjami przy ustawach hazardowych za to mamy pewność że posłowie PO manipulowali w przedmiotowej ustawie.
Jedynym sędzią we własnej sprawie od samego początku jest tutaj PO więc wygłaszanie tego typu konstatacji jest wysoce nie na miejscu.
Ale cóż. Bezczelność i chamstwo to w ostatnich czasach znak rozpoznawczy PO.
A wracając do samej komisji to przypomina ona psa który ugania się od tygodni za swoim własnym ogonem.

Śr sty 06, 2010 7:42
Gita2 napisał(a):
Pani prof. Staniszkis powiedziała dzisiaj, że komisja hazardowa pracuje na rzecz L.Kaczyńskiego.
A więc L.Kaczyńskie po wyborach podziękuje Sekule,Urbaniakowi, Neumanowi, Schetynie oraz Zbychowi i Rychowi.
Pani Profesor powiedziała równiez,że PO to partia mierna i cyniczna i ja z tą opinią całkowicie się zgadzam.

Nic odkrywczego - pani prof. Staniszkis nigdy nie kryła swojej fascynacji bracmi Kaczyńskimi.

Śr sty 06, 2010 8:22

Ja nie jestem"zafascynowany" prezydentem, a pomimo wszystko mam takie samo zdanie o PO co pani profesor. Generalnie zdroworozsądkowo, to trudno mieć inne zdanie o Platformie....

Śr sty 06, 2010 11:20
zbanowany na stałe

Cytuj:
To było najważniejsze zagadnienie które interesowało posłów PO w komisji.
Ustalenie czy Kempa ma na dyplomie taki, czy inny tytuł jakby to było clou sprawy hazardowej.

Może nie najważniejsze, ale udowadniające niekompetencję i arogancję PiSowską. Z Kempy taki prawnik jak ze świni koń wyścigowy. Skończyła studia administracyjne, napisała pracę magisterską z administracji... ale tytułuje się prawnikiem. Buhahahaha. Prędzej krowa wygra Wielką Pardubicką, niźli Kempa zostanie prawnikiem :)
Rozumiem, że to boli PiSowców, takie obnażanie kompetencji i ujawnianie prawdy. Kempa i jej poplecznicy zrobią wszystko by to zataić. Jednak ludzie mający rozum z całą pewnością o tym nie zapomną. No chyba, że będą członkami PiS - tam rozum niepotrzebny, tam wystarczy wiara w bliźniaków.

Pani prof. Staniszkis zrobi wszystko by tylko być medialnie widzialna. Jej oslizgłe teksty ukazują ja jako medialną żmiję. A że żmije sa pod ochroną, chrońmy więc prof. Staniszkis :)

Śr sty 06, 2010 12:01
Wydział prawa administracyjne, jakie ukończyła p. Kempa, w żargonie studenckim nazywane było "sołtysówka" :D

Śr sty 06, 2010 12:32
Cytuj:
Może nie najważniejsze, ale udowadniające niekompetencję i arogancję PiSowską.

Kpijcie sobie z Kempy, tylko dlaczego nic nie piszecie o kompetencjach posłów PO?
Mirosław Sekuła - W 1980 ukończył studia na Wydziale Chemicznym Politechniki Śląskiej w Gliwicach. W latach 1980–1984 pracował w Instytucie Chemicznej Przeróbki Węgla w Zabrzu, najpierw jako asystent, później członek Rady Naukowej.
Kompetentny jak jasna ch....lera.

Następnie Sławomir Neumann - Ukończył studia w Wyższej Szkole Bankowej w Poznaniu. Następnie pracował w bankowości m.in. jako kierownik oddziału. Od 1994 związany z samorządem w Starogardzie Gdańskim. Był m.in. radnym i członkiem zarządu miasta. W latach 2002-2007 pełnił funkcję radnego powiatu i starosty starogardzkiego.

Jarosław Urbaniak =- Ukończył studia na Wydziale Zarządzania Uniwersytecie Warszawskim oraz studia na Wydziale Filozofii Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego z zakresu logiki. Pracował jako nauczyciel matematyki w szkołach średnich w Kaliszu i Ostrowie Wielkopolskim, następnie w spółkach prawa handlowego. Od 1998 do 2005 pełnił funkcję radnego Ostrowa Wielkopolskiego.

Czym mam dalej ośmieszać kompetencje Waszych pupili?
Normalnie ręce opadają na takie chamstwo, że ośmiesza się kolegów z komisji niewidząc swojej niekompetencji w tej sprawie i sprawach prawnych.

Śr sty 06, 2010 12:40
Porąbałeś nieźle biografię Sekuły ..."zapomniałeś" o stanowisku w-ce przezydenta Zabrza, o 6 letniej kadencji prezesa NIK - o czym każdy może poczytać na wikipedii.
Nie chce mi sie sprawdzać pozostałych - zapewnie podobnie merytorycznie ich potraktowałeś.

Śr sty 06, 2010 12:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 101  Następna strona