Autor |
Wiadomość |
Elbrus
|
 Re: Wybory 2010
Crosis napisał(a): Mnie osobiście ciekawi, jaka będzie ta kampanie... zastanawiam się, czy ktoś będzie na tyle bezczelny, by z wypadku pod Smoleńskiem uczynić jej element... Nie trzeba było długo czekać: Apel: Zapisujcie się do PiS! W imię Lecha Kaczyńskiego! (tak uważa Krzysztof Wyszkowski - skłócony (również procesowo) z Lechem Wałęsą). Zapisuję się do PiS-u - Winny to jestem mojemu Prezydentowi. Cały świat jest biało-czerwony, cała Polska popiera PiS, prezydent poległ w obronie Wawelu... - było to do przewidzenia. 
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr kwi 14, 2010 18:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
eu_geniusz napisał(a): Teresse napisał(a): Pan Jarosław powinien zrezygnować z polityki i zostawić Polaków w rękach tych, na których zasługują...Rychy, Zbychy i "mordy" ( cyt. za "mordo ty moja"). Pierwszy raz mam nadzieje, ze jesteś prorokinią. Szczególnie jeżeli chodzi o pierwsza część zdania. Polska naprawdę nie zasługuje na "Pana Jarosława" - dosyć sie już ten kraj nacierpiał. Widać jeszcze nie dosyć by nabrać rozumu. 
|
Śr kwi 14, 2010 18:34 |
|
 |
mazli
|
Teresse napisał(a): eu_geniusz napisał(a): Teresse napisał(a): Pan Jarosław powinien zrezygnować z polityki i zostawić Polaków w rękach tych, na których zasługują...Rychy, Zbychy i "mordy" ( cyt. za "mordo ty moja"). Pierwszy raz mam nadzieje, ze jesteś prorokinią. Szczególnie jeżeli chodzi o pierwsza część zdania. Polska naprawdę nie zasługuje na "Pana Jarosława" - dosyć sie już ten kraj nacierpiał. Widać jeszcze nie dosyć by nabrać rozumu.  Ja widocznie pozostanę tak samo bezrozumny jak wcześniej. Chyba, że zostanę oświecony - jakie cierpienie zadał Polsce Jarosław Kaczyński?
|
Śr kwi 14, 2010 18:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja akurat jestem zwolenniczką "Jaro".
Ucieszyłam się, że nie zginął on i pan Macierewicz.
Obydwoje mieli lecieć.
Ale teraz widzę- jako osoba wierząca w Boga- że może lepiej gdyby tam byli. Ich cierpienie dobiegłoby końca.
|
Śr kwi 14, 2010 18:51 |
|
 |
Elbrus
|
Teresse napisał(a): może lepiej gdyby tam byli. Ich cierpienie dobiegłoby końca Czy Jarosław Kaczyński otrząśnie się po stracie brata i znajdzie siły, by wystartować w wyborach? ' Będzie to jego osobista decyzja i podejrzewam, że wpływ z zewnątrz będzie niewielki. W interesie PiS (wygrania wyborów, przy utrzymaniu jedności partii) leżałoby wystawienie kandydata, który jest mniej jednoznacznie identyfikowany z tą formacją, a który obejmie szeroki front, tzw. patriotyczny (jak to niektórzy proponowali -np. Jan Olszewski).
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Śr kwi 14, 2010 19:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): Pan Jarosław powinien zrezygnować z polityki i zostawić Polaków w rękach tych, na których zasługują...Rychy, Zbychy i "mordy" ( cyt. za "mordo ty moja"). I senatorów z pod Tater z żebraczym senatorskim uposażeniem 
|
Śr kwi 14, 2010 20:44 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Zwróćcie uwagę na to - wybory będą po 60 dniach od ogłoszenia ich daty. Z rozporządzenia wynika, że kandydaci mogą zgłaszać kandydatury do... 45 dni przed wyborami. Czyli na ich zebranie mają jakieś 15 dni. 100 000 podpisów. Ciekawe, co by się stało, gdyby wymaganą ilość zebrał tylko jeden, albo żaden 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz kwi 15, 2010 9:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Zwróćcie uwagę na to - wybory będą po 60 dniach od ogłoszenia ich daty. Z rozporządzenia wynika, że kandydaci mogą zgłaszać kandydatury do... 45 dni przed wyborami. Czyli na ich zebranie mają jakieś 15 dni. 100 000 podpisów. Ciekawe, co by się stało, gdyby wymaganą ilość zebrał tylko jeden, albo żaden  Zbiorą...przecież dla zwolenników, sympatyków poszczególnych partii nie będą dużą róznicę sprawiać postacie innych kandydatów. Partie napewno mają zebrane podpisy - wpiszą tylko inne nazwiska.
|
Cz kwi 15, 2010 9:21 |
|
 |
Gita2
|
Liczyłam i oczekiwałam rezygnacji Jurka i Dorna z ubiegania się o prezydenturę. Czy to prawda, że zrezygnowali?
|
Cz kwi 15, 2010 12:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2, czy naprawde teraz wszyscy kandydaci powinni zrezygnowac? A moze w ogole zniesc urzad prezydenta?
|
Cz kwi 15, 2010 13:08 |
|
 |
Gita2
|
Kamala! z demagogicznymi komentarzami nie mam zamiaru dyskutować!
|
Cz kwi 15, 2010 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to rzeczowo napisz, dlaczego piszesz: Gita2 napisał(a): Liczyłam i oczekiwałam rezygnacji Jurka i Dorna z ubiegania się o prezydenturę.
|
Cz kwi 15, 2010 13:35 |
|
 |
Elbrus
|
Może np. dlatego, że wtedy kandydat PISu (lub zjednoczonej prawicy) będzie miał większe poparcie?
|
Cz kwi 15, 2010 14:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli powinnismy teraz zrobic farse z demokratycznych wyborow prezydenckich i w imie emocji i wspolczucia zostawic miejsce dla JEDYNEGO GODNEGO NASTEPCY?
A potem plakac przez 5 lat, ze przeciez co innego mialo byc.
Czego Polacy sie ucza z historii? Niczego.
|
Cz kwi 15, 2010 15:31 |
|
 |
Elbrus
|
Kamala napisał(a): zostawic miejsce dla JEDYNEGO GODNEGO NASTEPCY? Nie zrozumiałaś mnie. Chodziło mi o to, że byłaby to decyzja skierowana na korzyść polityczną prawicy. Podobne głosy pojawiały się na lewicy (np. u Kwaśniewskiego), że jeśli największe poparcie będzie miał Andrzej Olechowski, to zwolennicy Nałęcza i (może jeszcze) Szmajdzińskiego powinni w imię dobra programu centro-lewicowego poprzeć właśnie Olechowskiego.
|
Cz kwi 15, 2010 15:51 |
|
|
|