Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 13:05

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość
Żeby bronić, to trzeba jeszczcze mieć przed czym. Bronienie krzyża przed poświęceniem i ustawieniem w kościele jest co najmniej niesmacznym żartem.

Cz sie 05, 2010 7:10
Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Cytuj:
z tego ,co wiem konstytucja też mówi o wolności wyznania i stawiania symboli religijnych oraz poszanowania wolności innych.

Polscy muzułmanie zechcą uczcić ofiary katastrofy i wzorem katolików ustawią przed pałacem prezydenckim ogromny półksiężyc......zgodnie z konstytucją wolno im.
Ciekawe byłoby zobaczyć zapienione, wykrzywione z nienawiści twarze "obrońców krzyża" :D
Cytuj:
nie ,cierpliwości. poza tym jestem kobietą . I wcale nikogo nie obrażam- po prostu nazywacie ludzi broniących krzyża i pamięci chorymi psychicznie- Jezusa za uzdrawianie nazywali szatanem.
To nie jest daleko idące porównanie.

Oczywiście - jedna z obrończyń dowodzi non stop, że Chrystus konał w ranach śp. L. Kaczyńskiego.
Najbardziej adekwatne porównanie to słowa Jezusa z krzyża....."przebacz, bo nie wiedzą co czynią".
Cytuj:
oredaktor czy Jezus był zrównoważony i spokojny ,kiedy rozwalał stoły przed Świątynią i krzyczał,kiedy bronił dobra?

Przeganiał ludzi, którzy ze świątyni uczynili sobie narzedzie dla włsnych interesów - adekwatnie jak współcześni walą krzyżem .....ale przecież "80% księży to agenci i ubecy"
Cytuj:
Przez kogo?
Przez Ciebie, Palikota PO oraz Kościół?
Dla mnie ma on taką samą wagę jak każdy inny krzyż symbolizujący ofiarę Chrystusa.
Nie ma znaczenia czy jest czy nie jest poświęcony, bo to tylko dla kościoła ma znaczenie a dla wiernego żadne, jeśli taka jest jego wola.
Uważasz Kamyku że ludzie przez tyle miesięcy na marne modlili się przy tych (jak uważasz) dwóch zbitych deskach?
Tzn. wg Ciebie, kościoła , Palikota i PO wyszli na idiotów modląc się pod i do dwóch kawałków bezwartościowych desek zbitych na krzyż?

Czasem modlitwa jest "na marne" jeśli motywem nie jest dobro, ale chęć ugrania interesu;
- Strzeżcie się, żebyście uczynków poboznych nie wykonywali przed ludźmi po to, aby was widzieli: inaczej nie będziecie mieli nagrody u Ojca waszego, który jest w niebie" (6,1)
-" Gdy sie modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawac i modlić się, żeby sie ludziom pokazac" (Mt 6,5).
- "Lecz jeśli nie przebaczycie ludziom i Ojciec wasz nie przebaczy wam waszych przewinień" (Mt 6,15).....
Modlitwa i krzyki pod adresem kapłanów Chrystusa - ZOMO. UB, agenci :o :o

Cz sie 05, 2010 8:32

osiris napisał(a):
Cytuj:
Mam nadzieję, że będą sądzeni za (sic!) obrazę uczuć religijnych.

Zapomniałeś dodać że za obrazę uczuć religijnych Palikota (śmiech na sali)

Kamyk napisał:
Cytuj:
a krzyż tam stojący nie jest obecnie traktowany jako symbol religijny.

Przez kogo?
Przez Ciebie, Palikota PO oraz Kościół?
Dla mnie ma on taką samą wagę jak każdy inny krzyż symbolizujący ofiarę Chrystusa.
Nie ma znaczenia czy jest czy nie jest poświęcony, bo to tylko dla kościoła ma znaczenie a dla wiernego żadne, jeśli taka jest jego wola.

Skoro masz inne zdanie na ten temat, to wypisz się z Koscioła - proste.

a co do krzyża - ludzie się do niego modlą... a może powinni modlic się do BOGA?

Cz sie 05, 2010 9:08

osiris napisał(a):
Cytuj:
Mam nadzieję, że będą sądzeni za (sic!) obrazę uczuć religijnych.

Zapomniałeś dodać że za obrazę uczuć religijnych Palikota (śmiech na sali)

Oh no tak. Bo jeśli Madonna koncertuje to jest to obraza uczuć katolików, ale jeśli ci sami katolicy profanują krzyż, mażą po nim pisakami, przywiązują się do niego, Palikot za te zniewagi chce ich pozwać to ten ostatni jest nienormalny. I zaznaczam - wiem, że to działanie populistyczne ze strony Palikota, ale nie zmienia to faktu, że ma rację. Gdyby ktoś inny taki pozew wystosował (nawet sam Nycz) to również bym go poparł.

Hipokryzja, obłuda i brak słów.

Cz sie 05, 2010 9:34
Cytuj:
Gdyby ktoś inny taki pozew wystosował (nawet sam Nycz) to również bym go poparł.
Bo dla mnie Nycz to jest ktoś a ten drugi jest dla mnie niczym i wypowiadanie się przez tego drugiego o ranienie czyiś uczuć jest niestosowne, bo on rani uczucia bez znieczulenia co dzień i jakoś mu to w niczym nie przeszkadza.

Cytuj:

Niech się wypiszą Ci którzy zapisali się tam dla swego interesu a nie wiary.

Cytuj:
a co do krzyża - ludzie się do niego modlą... a może powinni modlic się do BOGA?

Aha, czyli rozumiem że kościół też wg Ciebie jest niepotrzebny bo przecież można modlić się do Boga bez pośrednictwa kościoła?
Całkiem celna uwaga.

Ostatnio edytowano Cz sie 05, 2010 9:50 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Cz sie 05, 2010 9:47
A pielgrzymka sobie poszła bez krzyża... bo im nie dali. Obronili. :D

Cz sie 05, 2010 9:49
Post Re:
liam napisał(a):
A pielgrzymka sobie poszła bez krzyża... bo im nie dali. Obronili. :D

I zapewne teraz wszyscy pielgrzymi płaczą a w bólu łączy się z nimi Palikot.

Cz sie 05, 2010 9:51

osiris napisał(a):
Cytuj:
Gdyby ktoś inny taki pozew wystosował (nawet sam Nycz) to również bym go poparł.
Bo dla mnie Nycz to jest ktoś a ten drugi jest dla mnie niczym i wypowiadanie się przez tego drugiego o ranienie czyiś uczuć jest niestosowne, bo on rani uczucia bez znieczulenia co dzień i jakoś mu to w niczym nie przeszkadza.

Oczywiście, że rani i dlatego napisałem - jest to działanie populistyczne, ale sam fakt złożenia pozwu jest pomysłem dobrym.

P.S. Krótki filmik amatorski, a na nim obrończyni krzyża: http://www.youtube.com/watch?v=axr9salo ... r_embedded

"Suko żydowska"? Katoliczka?

Wstydziłbym się utożsamiać z tymi ludźmi, naprawdę.

Cz sie 05, 2010 9:59
Cytuj:

A ja z Palikotem. Naprawdę!

Cz sie 05, 2010 10:01
osiris, chyba ci jednak RM i TV Trwam zaszkodzily. Nie rozumiesz prostego tekstu. Znowu przeinaczasz. Kosciol chce przeniesc krzyz, ale grupka odsczepiencow wlasnie jednostronnie oglosila sie "prawdziwym kosciolem krzyza sprzed palacu prezydenta" i jedynym jego "wlascicielem".
Wlasnie dla nich Kosciol i krzyz sa "interesem", ktorym chca sobie zalatwic spelnienie ich prywatnych zadan. Co Kosciol naprawde mowi i glosi ich kompletnie nie obchodzi. Jak Zydzi za czasow Jezusa zaslaniaja sobie uszy i krzykiem chca zagluszyc sumienie. Ich sprawa, jezeli nie zaklocaja spokoju spolecznego. Nie musza sluchac, nie musza myslec, ale to nie znaczy, ze "ma wyjsc na ich". Bo sa chuliganami i potrafia sterroryzowac reszte spoleczenstwa.
Krzyz jest znakiem milosci Boga i meczenskiej smierci Jezusa, ktory zalecal przebaczenie, pojednanie, pokore, niewywyzszanie sie, modlitwe za wrogow, a na pewno nie czczenie dwoch kawalkow drewna jako "swietego znaku".
Obroncy krzyza juz dawno zapomnieli, co ten znak oznacza dla chrzescijan. Dla nich to tylko znak sprzeciwu wobec "zlego", ktory nie chce uczcic w tym miejscu, tak jak oni sobie tego zycza (wbrew zdecydowanej wiekszosci spoleczenstwa, ale to naszych "sarmatow" nie obchodzi) sp prezydenta Kaczynskiego, ktory to prezydent dzieki histerii mediow publicznych i nie tylko, po smierci zostal gloryfikowany na bohatera narodowego. I teraz na kazdym miejscu, gdzie stanela jego noga musza byc pomniki, tabliczki itp.

Cz sie 05, 2010 10:02

osiris napisał(a):
Cytuj:

Wiem, dlatego się z nim nie utożsamiam. :)

Cz sie 05, 2010 10:04
Cytuj:

Piszesz, że Palikot jest dla Ciebie NIKIM - czemu zatem nadal odnosisz się do nicości :D

Cz sie 05, 2010 11:16

osiris napisał(a):
Cytuj:

Przestań wreszcie odwracac uwage od meritum zasłaniając się zwyczajową bezczelnością Palikota.

Cytuj:
Cytuj:

Niech się wypiszą Ci którzy zapisali się tam dla swego interesu a nie wiary.

Nie, własnie wyżej napisałes, ze nie stosujesz się do instrukcji Koscioła, bo robisz jak czujesz. Więc - załóz własny. Chyba że chcesz się zaliczyc do tych wszystkich, którzy z religii biorą tylko to, co im odpowiada a odrzucają tezy dla siebie niewygodne. ;)

Cytuj:
Cytuj:

Aha, czyli rozumiem że kościół też wg Ciebie jest niepotrzebny bo przecież można modlić się do Boga bez pośrednictwa kościoła?
Całkiem celna uwaga.

Celna, bowiem własnie tym ludziom Kościół okazał się niepotrzebny. Ich totemem sa teraz dwie drewniane, zapisane markerem deski.

Osiris, gdybysmy nie słuchali Koscioła, to dzis modlilibyśmy sie do kamieni i drzew. To własnie księża mają za zadanie uczyc ludzi modlitwy - jej sposobu i miejsca. Ludzie spod pałacu się tych nauk wyrzekli, a Ty im przyklaskujesz pisząc "Nie ma znaczenia czy jest czy nie jest poświęcony, bo to tylko dla kościoła ma znaczenie a dla wiernego żadne, jeśli taka jest jego wola." - czyli od dziś modlimy sie do drzew, po co swięcic, po co budować świątynie. Lud wie lepiej. Bzdury. ;)

Cz sie 05, 2010 12:15

Ukyo.Nie pleć,że Kościół jest za usunięciem krzyża z placu.Mylisz Kościół z niektórymi purpuratami lubiącymi się afiszować w towarzystwie POlityków i bywać w świecie,którego władcą jest wiadomo kto.
Tutaj podaję link do blogu prostego kapłana pełen zdrowego rozsądku
http://sorkovitz.blogspot.com/2010/08/c ... -mecz.html

co robi leming,jak nie czyta Gaziety? Łoglonda tefałen24!A,co robi leming,jak nie łoglonda tefałen24?Łoglonda tefałen! :badgrin:

Cz sie 05, 2010 12:28

Cyryl, a co ci księża tam robili? Przyszli poogladac czy rozdawać święte obrazki?

Stało się, Kościół okazał się słaby, autorytet księdza nic dla tych ludzi juz nie znaczy. Teraz mają dwa wyjsćia - albo odciąć się od "obronców", albo próbowac wybrnąć z tej sytuacji, jak ten "zdroworozsądkowy" kapłan.

Ostatnio edytowano Cz sie 05, 2010 12:33 przez Ukyo, łącznie edytowano 1 raz

Cz sie 05, 2010 12:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 94  Następna strona