Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 0:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Kolejna hańba obecnego prezydenta, to zaproszenie na posiedzenie RBN, generała , który wypowiedział wojnę Narodowi.
To nie tylko hańba, ale kolejny dowód na to, że Komorowski pcha Polskę pod dominację Rosji.
Cieszę się, że oddałam swój głos na Jarosława Kaczyńskiego, który nie weżmie w tym poniżającycm Polaków spaektaklu.

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-g ... nId,309222

Śr lis 24, 2010 9:33
Wiesz co mnie denerwuje? Jestem Polakiem i nie czuję się poniżony. Większość moich znajomych także nie i, jak podejrzewam, większość tych którzy głosowali na prezydenta Komorowskiego. A jednak Ty uważasz, że albo masz prawo wypowiadać się w moim imieniu, albo my nie jesteśmy Polakami.

Gdybyś napisała "poniżającym część" lub "niektórych Polaków" - byłabyś obiektywna. I ja cieszyłbym się razem z Tobą. :)

Śr lis 24, 2010 9:38

Post Re:
liam napisał(a):
Wiesz co mnie denerwuje? Jestem Polakiem i nie czuję się poniżony. Większość moich znajomych także nie i, jak podejrzewam, większość tych którzy głosowali na prezydenta Komorowskiego. A jednak Ty uważasz, że albo masz prawo wypowiadać się w moim imieniu, albo my nie jesteśmy Polakami.

Gdybyś napisała "poniżającym część" lub "niektórych Polaków" - byłabyś obiektywna. I ja cieszyłbym się razem z Tobą. :)

Przyjmuję Twoją uwagę, że chodzi o część Polaków, tą część Polaków, która nie chce powrotu pod hegemonię Rosji, dawnego ZSRR, a ja dobrze pamietam te czasy.
P.S. Ta część Polaków dość dosadnie wypowiada się na ten temat na portalach internetowych np. niepoprawni.pl

Śr lis 24, 2010 9:49
Kolejny błąd w rozumowaniu: tym razem uważasz, że lepiej od nas wiesz, czego chcemy.

Śr lis 24, 2010 10:00
zbanowany na stałe

Cytuj:
Wiesz co mnie denerwuje? Jestem Polakiem i nie czuję się poniżony.

Prawdopodobnie juz po czesci jestes przekabacony, chociaz jeszcze z tego nie zdajesz sobie sprawy! Oczy Ci sie otworza, gdy za jakis czas, wstajac z lozka przywitasz rodzine cieplym "zdrastwujcie". :)

Śr lis 24, 2010 10:18

Śr lis 24, 2010 10:39

Post Re:
liam napisał(a):
Kolejny błąd w rozumowaniu: tym razem uważasz, że lepiej od nas wiesz, czego chcemy.

Nie mam zamiaru analizować czego wy chcecie.
Analizuję osobowość i kierunek działań obecnego prezydenta.
Dla mnie to hańba zaproszenie generała, który wypowiedział wojnę Narodowi i ta opinia się nie zmieni, tak samo jak nie można cofnąć kistorii.

Śr lis 24, 2010 10:43
Post Re: Re:
Gita2 napisał(a):

A jednak robisz to w niemal każdym poście... Nieświadomie. I to jest straszne.

Śr lis 24, 2010 10:53

Straszne dla Polski jest to, że Komorowski na posiedzenie RBN zaprosił gen.Jaruzelskiego, a nie zaprosił premiera Olszewskiego.
To jest na prawdę STRASZNE !!!!!!!

Śr lis 24, 2010 10:56
Tym zaproszeniem Jaruzelskiego przypieczętowuje Komorowski swoją ocenę dając nam odpowiedź na pytanie : Jakim jest Prezydentem.
Zaczynam się bać.
Chyba już niedługo na narady BBN będą zapraszani politycy rosyjscy, aby wyrazili swoją opinię na naszą politykę zagraniczną.
I tak już widzę iż większy wpływ na ową politykę ma opinia naszych braci ze wchodu niż opinia opozycji.

Śr lis 24, 2010 11:57
Cytuj:
Zaczynam się bać.

Uspokoję Cie.... nie musisz zabiegać o wydanie paszportu w bezpieczny kącik w jakimś kraju UE
Cytuj:
I tak już widzę iż większy wpływ na owa politykę ma opinia naszych braci ze wchodu niż opinia opozycji.

Której?? - SLD to nie wadzi, a PIS poza sobą i budowaniem pomników, nie dostrzega nic nadto.

Śr lis 24, 2010 12:02
Post Re: Re:
Cytuj:
Analizuję osobowość i kierunek działań obecnego prezydenta.
Dla mnie to hańba zaproszenie generała, który wypowiedział wojnę Narodowi i ta opinia się nie zmieni, tak samo jak nie można cofnąć kistorii.

Uczciwie oceniając historię powinnaś swoją niechęć skierowac także na JPII - wiedział, znał plany, może i datę, wprowadzenie stanu wojennego, a nie ostrzegł, nie wezwał do chwytania broni.
On miał pełną perspektywę oglądu rzeczywistości, nie jak niszowe "niezależni" uzurujący sobie prawo wyrażac opinię w imieniu narodu.

Śr lis 24, 2010 12:08
Cytuj:
I tak już widzę iż większy wpływ na owa politykę ma opinia naszych braci ze wchodu niż opinia opozycji
Której?? - SLD to nie wadzi,.....................

SLD jest to na rękę, bo przecież jej korzenie oraz proradzieckie sympatie są powszechnie znane, więc dla czego mieli być przeciwko temu?
Zresztą SLD została ugłaskana przez PO poprzez zaproszenie polityków z nimi związanych do wspólnego rządzenia, więc jakieś długi wdzięczności zobowiązują.
Dziwię się że jeszcze Kiszczaka nie zaprosili.
Co za strata że nie ma stosownego tytułu, bo przecież taki doświadczony człowiek tylko się marnuje.
Myślę że dalszymi posunięciami PO będzie wsadzenie całego PiS-u do więzienia a "zaszczutych " polityków za czasów PRL-u ukoronuje się Orłem Białym i wszystko, wreszcie wróci do normalności.

Śr lis 24, 2010 12:09

Gita2 napisał(a):
Straszne dla Polski jest to, że Komorowski na posiedzenie RBN zaprosił gen.Jaruzelskiego, a nie zaprosił premiera Olszewskiego.

Na jakiej podstawie uważasz, że premier Olszewski nie został zaproszony?

Śr lis 24, 2010 12:30
Cytuj:
Myślę że dalszymi posunięciami PO będzie wsadzenie całego PiS-u do więzienia a "zaszczutych " polityków za czasów PRL-u ukoronuje się Orłem Białym i wszystko, wreszcie wróci do normalności.

A cóż dziwnego - PiS mianował ich ministrami Skarbu Państwa, wiceministrami sprawiedliwości, dyrektorem generalnym służby więziennej...a nawet w-ce premierem :D :D

Śr lis 24, 2010 12:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 128  Następna strona