Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Młoda Polska
Alus napisał(a): Nie wiadomo tym, którzy nie chcą wiedzieć. Raczej tym, którzy słuchają, co faktycznie zostało powiedziane, bez dośpiewywania sobie reszty po to, żeby rzucać osądami na prawo i lewo Cytuj: Miano "zdrajca" to przecież laur. Laur pewnie nie, ale czy inwektywa? Może po prostu polityczna ocena?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 10, 2014 12:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zdrajca to raczej w Polsce jedno z najgorszych okresleń szczegolnie dla polityka. Ale frustraci, ktorzy plota bez zadnych konsekwencji to, co im slina na jezyk przyniesie, zawsze moga sie tlimaczyc, ze to "polityczna ocena" bez podawania uzasadnien. Jak np autorka tego watku.
Z obfitosci serca mowia wargi...
A watek jest o lekkoslownej Marysi a nie o tym kiedy, ile i za kogo @Kael sie modli. Niewatpliwie nie chwali sie modlitwa publicznie jak @Marysia...
|
Wt cze 10, 2014 12:40 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Ale frustraci, ktorzy plota bez zadnych konsekwencji to, co im slina na jezyk przyniesie, zawsze moga sie tlimaczyc, ze to "polityczna ocena" bez podawania uzasadnien. Jak np autorka tego watku. No ale nie o autorce wątku jest wątek. Cytuj: A watek jest o lekkoslownej Marysi a nie o tym kiedy, ile i za kogo @Kael sie modli. Niewatpliwie nie chwali sie modlitwa publicznie jak @Marysia... Co dopiero się pochwaliła modlitwą za Tuska - no ale Tusk to, wiadomo, co innego. Pod każdym względem jest wyjątkowy 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 10, 2014 12:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Nie wiadomo tym, którzy nie chcą wiedzieć. Raczej tym, którzy słuchają, co faktycznie zostało powiedziane, bez dośpiewywania sobie reszty po to, żeby rzucać osądami na prawo i lewo Johnny - niezależnie od faktów, Twoje strzyżone na górze Cytuj: Laur pewnie nie, ale czy inwektywa? Może po prostu polityczna ocena? Adekwatna do tej jaką stosował Palikot wobec J. Kaczyńskiego i kilku polskich biskupów.
|
Wt cze 10, 2014 13:20 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Johnny - niezależnie od faktów, Twoje strzyżone na górze  Od jakich faktów? Jedynym faktem, do jakiego masz dostęp, jest wypowiedź Marysi, że "ludzie nie wybaczą Tuskowi". Całą resztę dośpiewałaś sobie sama i na tej podstawie wydałaś osąd (i to poważny) Cytuj: Adekwatna do tej jaką stosował Palikot wobec J. Kaczyńskiego i kilku polskich biskupów. No i? Zapytam inaczej: czy pogląd, że Tusk jest zdrajcą Polski, jest "niechrześcijański"? A może powiedzenie mu tego było "niechrześcijańskie"?
|
Wt cze 10, 2014 13:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No i?
Zapytam inaczej: czy pogląd, że Tusk jest zdrajcą Polski, jest "niechrześcijański"? A może powiedzenie mu tego było "niechrześcijańskie"? No i.....poglądy głoszone przez Palikota na temat J. Kaczyńskiego i polskich biskupów są "niechrześcijańskie"?
|
Wt cze 10, 2014 13:32 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): No i.....poglądy głoszone przez Palikota na temat J. Kaczyńskiego i polskich biskupów są "niechrześcijańskie"? O poglądzie "niechrześcijańskim" możemy mówić w przypadku poglądu, który jest sprzeczny z nauką chrześcijańską - na przykład pogląd: "Jezus nie jest Bogiem". Pogląd "biskup x jest pedofilem" nie jest ani chrześcijański, ani niechrześcijański (no i określenie "pedofil" nie jest inwektywą - na razie przynajmniej..).
|
Wt cze 10, 2014 13:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i sprawach sprzecznych z nauka Jezusa. Jak pomawianie o najgorsze. Pamietasz kto skonczyl na krzyzu za takie osady? A podstawy do osądów byly, jak najbardziej solidne i uzasadnione.
Watek JEST o Marysi. Bo kto niby jest przykladem twj "Mlodej Polski"?
|
Wt cze 10, 2014 16:46 |
|
 |
Witold
|
Zamieszanie wokół tej dziewczyny jest po prostu śmieszne. Coś tam palnęła, zapewne zasłyszany slogan, a nie jakiś przemyślany pogląd, ale w sumie co mnie to obchodzi. To co zwraca uwagę to raczej jak łatwo zostać bohaterem narodowym dla środowisk okołopisowskich i trafić na pierwsze strony okołopisowskich gazet. Wystarczy publicznie powiedzieć, że Tusk jest zdrajcą, nawet będąc siedemnastoletnią licealistką.
Tak się zastanawiam, co by tu jeszcze można zrobić, żeby zostać autorytetem dla zwolenników PiS? Myślicie że jak wejdę do Sejmu, przykuję się do kaloryfera i będę wrzeszczał "Tusk sprzedał Polskę" to w następnych wyborach mogę liczyć na jakieś dobre miejsce na liście?
|
Wt cze 10, 2014 18:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziwny jest ten świat, w którym wszyscy z jedynie słusznej partii na siłę chcą umniejszyć sens wypowiedzi Marysi, poprzez : kpinę , technikę odwracania kota ogonem, "święte oburzenie" tudzież innymi sztuczkami ....(miejsce na własną wenę twórczą).
bez odbioru.
|
Wt cze 10, 2014 20:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt cze 10, 2014 21:32 |
|
 |
Witold
|
Cytuj: Dziwny jest ten świat, w którym wszyscy z jedynie słusznej partii Znaczy z PiS? Cytuj: na siłę chcą umniejszyć sens wypowiedzi Marysi Umniejszyć? Przecież zwolennicy PiS od dawna powtarzają to samo. Ona nie powiedziała nic oryginalnego.
|
Wt cze 10, 2014 22:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziwny jest ten swiat, gdzie ludzie ignoruja regulamin, na ktory sie zgodzili, pod plaszczykiem jedynie slusznie pojmowanego patriotyzmu odmawiaja dyskusji i przyznania sie do swoich pogladow, narzekaja na rodzicow, ktorzy powinni sie wstydzic "zlego" wychowania swoich dzieci a sami zamiast konkretow i jasnych odpowiedzi wyglaszaja komunaly.
Droga @Mario-Magdaleno, dopoki nie uzasadnisz, dlaczego wedlug ciebie Marysia jest bohaterka narodowa za chlapniecie obelgi pod adresem czymkolwiek, jestes dla mnie tak samo niepowazna. Twoje przytyki o "ludziach z jedynie slusznej partii " ten styl pomowien bez dowodow tylko potwierdzaja.
Jezeli ciebie taki styl zycia , nie tylko politycznego, zadowala, to nie dziw sie, ze tak wlasnie Polska wyglada: pomyje, krzyki o przesladowaniu i zero rzeczowosci
O odpowiedzialnosci to akurat nie tobie wklejac. Zacznij byc odpowiedzialna za swoje wypowiedzi i poglady i je uzasadnij. Tak to sie zadnej polityki nie da zrobic.
|
Śr cze 11, 2014 2:02 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Pamietasz kto skonczyl na krzyzu za takie osady? A podstawy do osądów byly, jak najbardziej solidne i uzasadnione. Donald Tusk jak Jezus.. nie powiem, wzruszyłem się Witold napisał(a): To co zwraca uwagę to raczej jak łatwo zostać bohaterem narodowym dla środowisk okołopisowskich i trafić na pierwsze strony okołopisowskich gazet. Wystarczy publicznie powiedzieć, że Tusk jest zdrajcą, nawet będąc siedemnastoletnią licealistką. Ależ jest bardzo istotne, że to jest siedemnastoletnia licealistka. Ba, jest bardzo istotne, że to jest dziewczyna. Antybohaterem dla mediów platformerskich została równie łatwo - sam Tomasz Lis, kawaler Krzyża Komandorskiego Orderu Odrodzenia Polski, uznał za konieczne, by jej dokopać! W obydwu przypadkach powód jest zapewne podobny - siedemnastoletnia dziewczyna to ostatnia osoba, o której sądzono by, że może mieć poglądy w rodzaju "Tusk to zdrajca Polski". To nawiedzone staruszki z różańcami w dłoniach ze wsi tak uważają, a nie nastolatki chodzące do liceum i na dodatek płci żeńskiej. Cytuj: Tak się zastanawiam, co by tu jeszcze można zrobić, żeby zostać autorytetem dla zwolenników PiS? Ona nie jest autorytetem, raczej symbolem. Choćby dlatego, że jest chodzącym dowodem na to, iż PiS jednak ma zdolność przyciągania młodych zwolenników, a nawet zwolenniczek (nawet jeśli polega to jedynie na wynoszeniu poglądów z domu). Trudno się dziwić, że to pisowców ekscytuje, bo wielu z nich samemu w to nie wierzyło. Cytuj: Myślicie że jak wejdę do Sejmu, przykuję się do kaloryfera i będę wrzeszczał "Tusk sprzedał Polskę" to w następnych wyborach mogę liczyć na jakieś dobre miejsce na liście? Pewnie tak, Henryka Krzywonos zrobiła całą karierę medialną i prawie-że polityczną (dwójkę na liście dostała) tylko i wyłącznie na tym, że raz publicznie nawrzucała Kaczyńskiemu..
|
Śr cze 11, 2014 6:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maria-Magdalena napisał(a): Dziwny jest ten świat, w którym wszyscy z jedynie słusznej partii na siłę chcą umniejszyć sens wypowiedzi Marysi, poprzez : kpinę , technikę odwracania kota ogonem, "święte oburzenie" tudzież innymi sztuczkami ....(miejsce na własną wenę twórczą).
bez odbioru. Umniejszać?.....Tusk jej nie stworzył żadnych perspektyw - a przecież powszechnie wiadomo, że młodzież w całej Europie ma przeogromne perspektywy, tylko brać i wybierać, a bezrobocie wśród młodych wynosi 0% Cytuj: Ależ jest bardzo istotne, że to jest siedemnastoletnia licealistka. Ba, jest bardzo istotne, że to jest dziewczyna. Niesamowicie istotne  .....10 letnia wnuczka mojej sąsiadki bez zająknięcia wyrecytuje argument za tym, że Tusk jest mordercą. Jedyny niekwestionowany sukces jaki odniosła Marysia to kłótnia na prawicy http://natemat.pl/105749,miala-byc-boha ... sokolowska
|
Śr cze 11, 2014 8:02 |
|
|
|