Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
 Tusk szefem Rady Europejskiej 
Autor Wiadomość

Post Re: Tusk szefem Rady Europejskiej
MayKasahara napisał(a):
Cytuj:
Gito, jeśli chcesz rozmawiać poważnie, proszę odpowiedz merytorycznie:
- W jakich konkretnie działaniach Donalda Tuska przejawia się jego wasalność wobec Angeli Merkel?
Czy podjął jakieś działania, w wyniku których zyskały Niemcy, kosztem narodu polskiego?
- Czy Gita potrafi powiedzieć konkretnie, na czym polegała zdrada Donalda Tuska wobec Polaków na wyspach? Czy Gita zna fakty o takiej zdradzie świadczące, czy jedynie obawia się, że mogło do takowej dojść?

Niekoniecznie względem Niemiec, ale ogólnie fakty takie jak te, że:
- Polska musi dopłacać za nadprodukcję mleka,
- Polska w dalszym ciągu importuje rosyjski węgiel pomimo tego, że własny zalega na składowiskach a kopalnie upadają,
- Polska położyła i rozebrała przemysł stoczniowy w Szczecinie, o czym było już wspomniane,
- Polska oddała śledztwo w sprawie śmierci własnego prezydenta najbardziej zakłamanej juncie wojskowej w Europie - Rosji,
- Premier Polski nic nie zrobił aby uchronić swoich obywateli przez aferami takimi jak Amber Gold, pomimo tego, że wszystko o nich wiedział, ba nawet synalek jego w tych firmach pracował
- Premier Polski, nic nie zrobił z ministrem MSWiA w związku z tym, że nastąpiła całkowita kompromitacja polskich służb, polskiego państwa - no ludzie, kraj w którym najważniejsi ministrowie (żrący sobie obiadki z państwowej kasy za 2kafle) są podsłuchiwani to jakaś paranoja...

Tak można wymieniać a wymieniać... o sytuacji gospodarczej kraju nie wspominając, zadłużeniu kraju... Jako Polakom w Szczecinie bardziej nam się opłaca jeździć na zakupy, nawet te spożywczo-chemiczne do Niemiec, niż kupować w Polsce. A zarobki po stronie niemieckiej są kilkukrotnie wyższe. Nawet ceny elektroniki są u nas wyższe o wiele procent niż w Anglii czy Stanach - zamiast normalnie kupować w sklepie bardziej nam się opłaca ściągać konsole czy tablety z ebaya...

Wykształceni Polacy wyjeżdzają za pracą na zmywak a Polski sprzedają się Niemcom czy Anglikom. O ile sam do tego Tusk nie doprowadził to nic nie zmienił - PRZEZ DWIE KADENCJE.

So wrz 06, 2014 9:06
Kael napisał(a):
@MayKasahara mozesz dlugo czekac na rzeczowa odpowiedz.
@gita jest slepo zakochana w mediach o. Rydzyka i wierzy im slepo i bezkrytycznie.
Politycy przez nia lubiani maja same zalety i nawet ich slabosci sa zaletami. Politycy znienawidzeni maja same wady.
Chocby liczne uznane autorytety mialy zdanie niezgodne ze zdaniem @gity, to autorytety musza sie mylic. Gita swoje wie. Fakty jej nie interesuja i zamiast odpowiadac na niewygodne pytania - ignoruje rozmowcow.

Czy ten temat o mnie czy o Tusku? Jeśli tak doskonale mnie znasz i chcesz rozsławić moje imię, to załóż wątek wyłącznie mnie poświęcony. Dlaczego mam konkurować z Tuskiem tutaj?

So wrz 06, 2014 9:08
To jest forum dyskusyjne. Uciekanie od dyskusji i unikanie odpowiedzi ma niewygodne pytania swiadczy o poziomie forumowicza.
Sama zadajesz pytania i odpowiedz stawiadz jako warunek wlasnych odpowiedzi. A kiedy padaja konkretne pytania to @gita nagle " nie lubi rozmowcow".

Podsumowujac: Tusk jest wyraznie powazniej traktowany za granicami Polski niz w polskim bagienku. Tu wielu tapla sie we wlasnym blocku i nie pozwola, zeby ktos sie wychylil. A potem obraza, ze Polakow na swiecie nie szanuja.
Sami siebie nie szanujemy.

So wrz 06, 2014 9:21
DarekM napisał(a):
MayKasahara napisał(a):
Cytuj:
Gito, jeśli chcesz rozmawiać poważnie, proszę odpowiedz merytorycznie:
- W jakich konkretnie działaniach Donalda Tuska przejawia się jego wasalność wobec Angeli Merkel?
Czy podjął jakieś działania, w wyniku których zyskały Niemcy, kosztem narodu polskiego?
- Czy Gita potrafi powiedzieć konkretnie, na czym polegała zdrada Donalda Tuska wobec Polaków na wyspach? Czy Gita zna fakty o takiej zdradzie świadczące, czy jedynie obawia się, że mogło do takowej dojść?

Niekoniecznie względem Niemiec, ale ogólnie fakty takie jak te, że:
- Polska musi dopłacać za nadprodukcję mleka,
- Polska w dalszym ciągu importuje rosyjski węgiel pomimo tego, że własny zalega na składowiskach a kopalnie upadają,
- Polska położyła i rozebrała przemysł stoczniowy w Szczecinie, o czym było już wspomniane,
- Polska oddała śledztwo w sprawie śmierci własnego prezydenta najbardziej zakłamanej juncie wojskowej w Europie - Rosji,
- Premier Polski nic nie zrobił aby uchronić swoich obywateli przez aferami takimi jak Amber Gold, pomimo tego, że wszystko o nich wiedział, ba nawet synalek jego w tych firmach pracował
- Premier Polski, nic nie zrobił z ministrem MSWiA w związku z tym, że nastąpiła całkowita kompromitacja polskich służb, polskiego państwa - no ludzie, kraj w którym najważniejsi ministrowie (żrący sobie obiadki z państwowej kasy za 2kafle) są podsłuchiwani to jakaś paranoja...

Tak można wymieniać a wymieniać... o sytuacji gospodarczej kraju nie wspominając, zadłużeniu kraju... Jako Polakom w Szczecinie bardziej nam się opłaca jeździć na zakupy, nawet te spożywczo-chemiczne do Niemiec, niż kupować w Polsce. A zarobki po stronie niemieckiej są kilkukrotnie wyższe. Nawet ceny elektroniki są u nas wyższe o wiele procent niż w Anglii czy Stanach - zamiast normalnie kupować w sklepie bardziej nam się opłaca ściągać konsole czy tablety z ebaya...

Wykształceni Polacy wyjeżdzają za pracą na zmywak a Polski sprzedają się Niemcom czy Anglikom. O ile sam do tego Tusk nie doprowadził to nic nie zmienił - PRZEZ DWIE KADENCJE.

"Tak można wymieniać i wymieniać"...oczywiście, że to prawda. Niewiele z tych "dokonań" Tuska wymieniłam, podkreśliłam natomiast to, że przedłużył wiek emerytalny do 67 lat, a sam w wieku 62 lat pójdzie na emeryturę i będzie otrzymywał stokroć więcej, niż Polacy ciężko pracujący w Polsce.
Serdecznie pozdrawiam z pomorskiego, którego wielu mieszkańców do dzisiaj odczuwa likwidację stoczni przez rząd Donalda Tuska.

So wrz 06, 2014 9:58
Kolejne klamstwa @gity, poboznej sluchaczki mediow o. Rydzyka, ktorej fakty nie interesuja ale pomowienia i plotki - jak najbardziej. To raczej ojcie Rydzyk nie uratowal stoczni i nigdy sie z ofiarowanych na jej ratowanie pieniedzy nie rozliczyl.

Jak ktos nie potrafil sie przestawic z socjalistycznego myslenia "daja" i "sie nalezy" na prace z zyskiem, to befzie zawsze szukal winy wszedzie, tylko nie u siebie. Niektorzy tak sa zarazeni socjalizmem, ze nic im juz nie pomoze.

A jak stocznia gdanska funkcjonowala to wiem, bo mialam tam praktyki: typowy socjalistyczny moloch, gdzie marnowaly sie miliony.

So wrz 06, 2014 10:10
Peany na cześć Tuska niejakiej Kael i GW, fani Tuska uczą się z nim angielskiego, ale radocha!
http://wpolityce.pl/polityka/212565-ich ... -premierem

So wrz 06, 2014 11:35
gita napisał(a):
Peany na cześć Tuska niejakiej Kael i GW, fani Tuska uczą się z nim angielskiego, ale radocha!
http://wpolityce.pl/polityka/212565-ich ... -premierem

Posłuż się artykułem obiektywnego dziennikarza, nie Janeckiego, który od lat epatuje swoją nienawiścią wobec Tuska.

So wrz 06, 2014 12:05
gita napisał(a):

Żałosne. A przy tym symptomatyczne dla nas: sporo Polaków nie potrafi się bawić. Oni potrafią mieć tylko radochę, najczęściej jak się komuś noga powinie.

Rzuciłem okiem na artykuł i przestałem czytać w momencie obśmiania pomysłu odbudowy stolicy. Tak, lepiej, żeby w środku Polski było pole ruin, a urzędy mieściły się w Łodzi. Cokolwiek przedsięwzieli komuniści, choćby było to rozsądne i słuszne, należy zmieszać z błotem, bez względu na konsekwencje społeczne. Długo jeszcze podobnie "myślący" szkodnicy będą się pętać po okolicy? Droga do Królewca (i dalej na wschód) jest wszak dla nich szeroko otwarta.

So wrz 06, 2014 12:09
@ErgoProxy, niestety masz racje. Ale osoby, ktorym sie wydaje, ze zjadly wszystkie rozumy a przyznaja sie beztrosko do tego, ze osadzaja innych nie majac zadnej wiedzy o czasach i epoce, jedynie na podstawie uprzedzen i animozji zawsze beda glupio rechotac z innych.

Gogol juz im mowil

"Z czego się śmiejecie? z siebie samych się śmiejecie! "

So wrz 06, 2014 13:02
Aha: nie mam niczego do Łodzi. Piękne miasto ponoć - nigdy nie byłem, znam z fotografii, głównie ulicy Piotrkowskiej (?) - za komuny i po odrestaurowaniu. Robi wrażenie.

So wrz 06, 2014 13:24
Cytuj:
Serdecznie pozdrawiam z pomorskiego, którego wielu mieszkańców do dzisiaj odczuwa likwidację stoczni przez rząd Donalda Tuska.

Czemu Ty sama siebie odzierasz z szacunku? :o :o :o kilkakroć podawano chronologię upadku stoczni - 1998r ogłoszenie upadłości, 2007 sprzedaż Ukraińcom przez rząd PiS, za prezesury Jaworskiego - a Ty non stop posługujesz się kłamstwem.

So wrz 06, 2014 15:30

Ergoproxy, cieszę się, że w przeciwieństwie do Gity, która chyba po prostu trolluje, potrafisz merytorycznie dyskutować, chociaż nie uważam, by wszystkie fakty, które wymieniłeś, pogrążały Tuska, zwłaszcza że jest tu kilka nieścisłości merytorcznych.
1.Mleko - jest to jeden z absurdów wspólnej polityki rolnej, który dotyka producentów w całej Unii w związku z nadwyżkami produkcji. Ja w ogóle nie jestem zwolenniczką tak silnej ingerencji w rynek, ale żeby być uczciwym - na tle wszystkich beneficjów, jakie zyskali Polscy rolnicy dzięki wstąpieniu do UE, znacznego wzrostu zarobków, modernizacji jaka dokonała się na wsi, jest to szkoda niewielka. Ale rozumiem, że dla zainteresowanych tym, poważny problem, zgoda.
2. Polskie kopalnie powinny być częściowo zamknięte tam, gdzie się do nich dopłaca, a reszta wymaga dużych nakładów finansowych (w modernizację, czyste technologie), wtedy polskie górnictwo zacznie się opłacać. Ale premierowi brakuje odwagi, by dokonać zdecydowanych reform w tym sektorze.
3.Było już wspomniane, że stocznie ogłosiły upadłość na długo, nim Tusk doszedł do władzy, więc trudno obarczać go za to odpowiedzialnością.
4.Jestem zdania, że premier nie jest od tego, by chronić Polaków przed ich własnymi ryzykownymi inwestycjami, jak w przypadku Amber Gold. Kiedy ktoś się nie zna, powinien odkładać na lokacie w banku, kupić państwowe obligacje, a nie inwestować w coś, na czym się nie zna.
5. Sprawa smoleńska już dawno została wyjaśniona, również przez polską komisję, i tylko banda Macierewicza nadal na tym robi polityczną hucpę.
6.Podsłuchiwani byli również Merkel i Cameron. Ale zgadzam się, służby dały tu dupy.

Nie zgadzam się w ogólnej opinii dotyczącej stanu gospodarki - budżet mamy zrównoważony, stabilny, zadłużenie - wcale nie duże na tle zadłużenia innych państw, bardzo rozsądne progi ostrożnościowe w Konstytucji, powolny wzrost, duże inwestycje infrastrukturalne. Nasze zarobki też rosną, chociaż minie jeszcze dużo czasu, zanim zrównają się z niemieckimi, to się nie dzieje z dnia na dzień. Wśród moich kolegów (świeżych absolwentów studiów) Ci, którzy wybrali sensowny kierunek i przykładali się do studiowania, propozycje zmywaka w Angli mogą co najwyżej wyśmiać.
Myślę, że takie opinie biorą się z tego, że wzrost rozkłada się nierównomiernie, emeryci, mniej zaradni, aktywni, nie korzystają z niego w takim samym stopniu.

So wrz 06, 2014 15:57

Cytuj:
5. Sprawa smoleńska już dawno została wyjaśniona, również przez polską komisję, i tylko banda Macierewicza nadal na tym robi polityczną hucpę.

No takie zdanie to uważam za totalny trolling internetowy albo totalny brak znajomości faktów (głównie historycznych) na temat obecnego systemu w Rosji. Polski prezydent w Smoleńsku został zamordowany, śledztwo zostało oddane Rosji, żaden minister nie został zdymisjonowany za to, że poza prezydentem zginęły najważniejsze osoby w państwie, świadkowie i osoby powiązane z katastrofą w Smoleńsku nagle zaczęły popełniać samobójstwa - ot taka zbiorowa paranoja, że twardzi faceci ze służb, z BORu zaczynają sobie w głowy strzelać ? :) Ludzie, żyjemy w państwie gdzie media potrafią wmówić społeczeństwu, że mówienie o śmierci prezydenta to coś śmiesznego, że chęć realnego dociekania prawdy to zrównanie z Macierewiczem - w d** mam taki system, od dziecka kształciłem się w tzw. "elitarnych szkołach", w Polsce i we Włoszech - i zawsze uczyli mnie aby myśleć S A M O D Z I E L N I E dlatego na taką medialną papkę nigdy nie przystanę.

N wrz 07, 2014 0:00
Cytuj:
Polski prezydent w Smoleńsku został zamordowany

To wniosek czy założenie?

Jeśli wniosek, pan szanowny przeprowadził niezależne śledztwo, z badaniem wraku, czytaniem czarnych skrzynek, wizytami w prosektorium - czy tylko siedział sobie w fotelu i rozmyślał?
Cytuj:
ot taka zbiorowa paranoja, że twardzi faceci ze służb, z BORu zaczynają sobie w głowy strzelać?

A nie przyszło samodzielnie do głowy, że to rosyjska robota, żeby nakręcić sektę smoleńską przeciw legalnemu rządowi?

Widać nie przyszło...
Cytuj:
od dziecka kształciłem się w tzw. "elitarnych szkołach", w Polsce i we Włoszech

Współczujemy gorąco oderwania od rzeczywistości.

N wrz 07, 2014 1:53

DarekM., czyżbyś był jednym z tych, których "samodzielne myślenie" sprowadza się do ślepej wiary w teorie spiskowe i media skrajnie ideologiczne, typu Gazeta Polska, Fronda, Radio Maryja?
Wybacz, ale trudno mi traktować poważnie kogoś, kto głosi takie tezy, jeszcze z całą pewnością siebie...

N wrz 07, 2014 2:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona