Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Psychologicznie biorąc faryzeusze stosowali Reakcję Odwróconą . https://pl.wikipedia.org/wiki/Mechanizmy_obronneA dodatkowo od siebie klasyczny przykład na reakcję odwróconą- matka , która mówi ,że kocha swoje dziecko do innych ludzi - kłamie. Kochanie dziecka okazuje się przez opiekę, czułość, gesty itd. Ewangelicznie przez owoce a nie słowa. Dodatkowo jak ktoś mówi ,że jest szczęśliwy - kłamie na kilometr. Zaprzecza w ten sposób swojemu nijakiemu życiu. Dodatkowo by zwieść innych naiwnych i wciągnąć w bagno.
|
So kwi 23, 2016 20:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
c.d dobrej zmiany: 1 stycznia 2017 roku wchodzą w życie przepisy ustawy o publicznym transporcie zbiorowym, które likwidują ulgi[...]Po zmianie prawa ulgowe bilety mają być oferowane tylko w pociągach i autobusach, których uruchomienie zleci minister, powiat lub sejmik wojewódzki. Ale na razie w urzędach niewiele się w tej sprawie dzieje, a wybór przewoźnika publicznego, który będzie oferował tańsze przejazdy, może trwać miesiącami![...]Powodów do niepokoju nie mają posłowie i senatorowie - im darmowe przejazdy autobusami, pociągami i samolotami nie zostaną odebrane http://metrocafe.pl/metrocafe/7,145523, ... metro_cafeZ czegos trzeba finansować 500+ 
|
So kwi 23, 2016 21:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Od 40 proc. standardowej stawki w przypadku drzew na terenach wiejskich do 130 proc. w przypadku drzew rosnących w pasie drogowym, na terenie zabytkowej nieruchomości czy w uzdrowiskach. Takie zmiany wprowadzi nowe rozporządzenie Ministerstwa Środowiska w sprawie opłat za usunięcie drzew i krzewów.http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title, ... &_ticrsn=3
|
So kwi 23, 2016 21:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hominibus napisał(a): A co do literalnego zapisu. To literalnie faryzeusze stosowali Prawo- faryzeizm bis! Z powodu obłudy i zakłamania faryzeuszy Jezus musiał umrzeć żeby dowieść ich zakłamania. Mówili ,że służą Bogu a w rzeczywistości służyli diabłu. Literalne stosowanie prawa jest gorsze od bezprawia. Jestem winna wyjaśnieniu Ci co do wczorajszego Wojewódzko-Metropolitarnego Konkursu Biblijnego, który odbył się w Rumi. Pomagałam, ale nie miałam nic wspólnego z układaniem pytań, a na wiele z nich nie znałam odpowiedzi dopiero nim otrzymałam ARKUSZ DLA SPRAWDZAJĄCYCH, oczywiście po napisaniu odpowiedzi przez uczestników na który mieli 60 minut czasu. 1.Jak miał ma imię i kim był człowiek, któremu św. Łukasz dedykuje swoje dwa dzieła Nowego Testamentu? 2.Dla kogo w rzeczywistości św. Łukasz napisał Ewangelię? Jestem pewna, że gdybym dosłownie przytoczyła te pytanie Twoja odpowiedź byłaby bardzo dobra. P.S. W prasie i telewizji lokalnej jest informacja na temat tego konkursu.
|
N kwi 24, 2016 6:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hominibus napisał(a): A co do literalnego zapisu. To literalnie faryzeusze stosowali Prawo- faryzeizm bis! Z powodu obłudy i zakłamania faryzeuszy Jezus musiał umrzeć żeby dowieść ich zakłamania. Mówili ,że służą Bogu a w rzeczywistości służyli diabłu. Literalne stosowanie prawa jest gorsze od bezprawia. Literalnie faryzeuszy można by swobodnie nazwać nacjonalistami. O ile saduceusze wybierali politykę mocno osadzoną w realiach, ugodową, pełną ustępstw i dobrosąsiedzkich stosunków, to faryzeusze - peruszim (odłączony) - stawali w obronie tożsamości narodu izraelskiego, na zasadzie izolacji, nacjonalizmu. Faryzeusze stanowili hermetycznie zamkniętą grupę, obok intelektualistów wśród faryzeuszy znajdowali się - ludzie o nastawieniu sekciarskim, bigoci, fanatycy religijni, zajadli nacjonaliści, wyzyskiwacze zarabiający na pobożności innych. Nienawidzili pogan, gardzili innymi ludami. Talmud odnotowuje 7 rodzajów faryzeuszy: - gdzie moja korzyść, wyglądam na prawdziwego faryzeusza, ach moja rozbita głowa, na czym polega mój obowiązek, spełniam codziennie dobry uczynek, tłuczek w moździerzu i wreszcie prawdziwy faryzeusz kochający Boga i pełen bojaźni Bożej.
|
N kwi 24, 2016 7:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
N kwi 24, 2016 21:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sukces PiS?: Według najnowszego raportu Głównego Urzędu Statycznego, odsetek osób bez pracy w marcu wyniósł 10 procent. Tak dobrego wyniku w marcu nie odnotowano od 25 lat. Dane są zgodne z wcześniejszymi prognozami resortu pracy.http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 68227.htmlnic bardziej mylnego: Póki co nie ma szans na zatrzymanie emigracji. Jak wynika z przeprowadzonego pod koniec marca sondażu Millward Brown dla „Faktów” TVN, aż 41 proc. młodych Polaków deklaruje, że chce wyjechać z kraju. 58 proc. ma zamiar pozostać w kraju. 1 proc. respondentów jeszcze nie wie, czy wyjedzie z Polski. Sondaż dotyczył Polaków w wieku od 18 do 34 lat. Młodzi obywatele Polski byli pytani o plany czasowej lub stałej emigracji.http://expresselblag.pl/wydarzenia/dram ... yjezdzaja/Młodzi wyjeżdżają i będą wyjeżdżać ( na stanowiskach zostaną w przeważającej większości 50+)i dlatego rząd nie obniży wieku emerytalnego, bo nie będzie komu pracować na emerytury.
|
Pn kwi 25, 2016 10:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najwięcej ludzi wyjechało z Polski po otwarciu granic. Teraz nie będą tak gremialnie wyjeżdżać z dwóch ważnych powodów: 1.Rynek zachodni nasycony jest uchodźcami 2.Dobre zmiany np. 500+ również zachęca do pozostania, chociaż ten pierwszy powód jest znacznie ważniejszy.
|
Pn kwi 25, 2016 11:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najwyraźniej nie bierzesz pod uwagę głosu młodych, którzy w 41% deklarują wyjazd za granicę.
|
Pn kwi 25, 2016 11:06 |
|
 |
Dariusz-555
|
przedwczoraj audycja na TRWAM " z parlamentu europejskiego " , wypowiadali sie europoslowie PiS nazywajac niektorych z PO zdrajcami . i slusznie ze wala wreszcie bez ogrodek . kto ogladal ten wie o kim mowili .
Gita , na program " 500 + " brakuje kasy . idea oczywiscie dobra jednak na ten cel mialy byc opodatkowane zagraniczne banki , ktore sobie hasaja po Polsce i zagraniczne domy towarowe . co zrobiono w tym temacie ? ano , nic .
|
Pn kwi 25, 2016 11:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): Najwyraźniej nie bierzesz pod uwagę głosu młodych, którzy w 41% deklarują wyjazd za granicę. Najwyraźniej nie widzisz różnicy między deklaracją, a możliwością jej realizacji.
|
Pn kwi 25, 2016 11:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Helenka napisał(a): Najwyraźniej nie bierzesz pod uwagę głosu młodych, którzy w 41% deklarują wyjazd za granicę. Najwyraźniej nie widzisz różnicy między deklaracją, a możliwością jej realizacji. Możliwości realizacji pogorszyły sie jedynie w Wlk Brytanii - zmniejszenie dopłat dla dzieci przez rząd Camerona, co PiS przyklasnął entuzjastycznie.
|
Pn kwi 25, 2016 11:34 |
|
 |
Dariusz-555
|
ja nie deklarowalem , w czerwcu 2012 otworzyla sie jednak mozliwosc ewakuowania sie z " zielonej wyspy " na Bawarie i tyle juz mnie widzieli w krainie " irlandzkich cudow gospodarczych " . i ciagne do dzisiaj .
|
Pn kwi 25, 2016 11:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Możliwości realizacji pogorszyły sie jedynie w Wlk Brytanii - zmniejszenie dopłat dla dzieci przez rząd Camerona, co PiS przyklasnął entuzjastycznie. A jakie to ma znaczenie, skoro zarobki sa tam wyższe, a dodatek 500+ dostana w Polsce?
|
Pn kwi 25, 2016 11:43 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Wątek o narkotykach wydzielony: viewtopic.php?f=47&t=37903
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn kwi 25, 2016 18:08 |
|
|
|