Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 12:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
juz kilkanascie minut po tragedii PO-wcy ( ci z gornych polek ) dostali po SMS-sie " winny pilot " . no no , szybka diagnoza .

Rosja do dzis nie chce oddac wraku z kokpitem , komorek pasazerow , broni , czarnych skrzynek i komputerow wiec sprawa jasna .

Pn kwi 11, 2016 21:23
calawtrawie napisał(a):
Alus napisał(a):
Długa tyrada, ale niestety tendencyjna prezentująca racje tylko jednej strony - PiS-owskiej, nacechowana niechęcią i wrogością do inaczej myślących, uderzająca w PO i KOD
Obiektywizmu zero.....choćby w kwestii śledztwa i dowodów z katastrofy.....Polacy ponoć nie mieli możliwości odczytania czarnych skrzynek - to Koreańczycy przegrywali w Moskwie nagrania czarnych skrzynek?
A śmierć dziecka też można wybaczyć - Eleni tego dowiodła wybaczając zabójcy swej jedynej córki.
Stare polskie porzekadło mówi - przyganiała motyka gracy...a oba jednacy.

Cieszę się że zwróciłaś na to uwagę - dokładnie tak samo, jak Twoje wypowiedzi odnośnie PIS i pro PO&KOD, lub w innych tematach odnośnie prezydenta Dudy, premier Szydło. Tendencyjnych, jednostronnych Twoich wypowiedzi a la TVN na tym forum jest o wiele wiele więcej ale jakoś nie przejmujesz się tym i piszesz dalej.

Bo zwolennicy PiS nie piszą nic jednostronnie nagannie z pogardą o PO i KOD.
Ośmieszasz sie jedynie, udając obiektywizm, widzisz KOD-ziarski uczestników plujących na dziennikarza TVRepublika, a nie dostrzegasz plujących, szarpiących dziennikarzy z innych stacji, na obchodach kolejnych rocznic katastrofy smoleńskiej.
Nie uderzaj w wysokie tony o dzieciach, bo tylko się powtarzasz, w wątku o uchodźcach też stawiałaś obronę dzieci p-ko inwazji uchodźców.
Nie lubisz TVN, KOD, PO - takie prawa, ale nie zmuszaj nikogo, aby podzielali Twoje upodobania i nie usiłuj pouczać mentorsko.
Naprawia się świat zaczynając od siebie.

Cytuj:
Tak, Eleni wybaczyła - a czy zabójca jej córki nie został przypadkiem osądzony i skazany?
Czy prawomocny wyrok za przestępstwo nie może iść w parze z wybaczeniem?

Wybaczenie to zdolność rezygnacji z zemsty, zatem zaniechanie piętnowania, wskazywania przestępcy po odbyciu wyroku i nie piętnowanie bez prawomocnego orzeczenia sądu.

Na kanale Natinal Geographic oglądałam godzinny film o katastrofie smoleńskiej, rekonstrukcję uderzenia w brzozę. zatem zanim coś polecić, wcześniej sprawdź.
http://www.natgeotv.com/pl/smierc-prezydenta

Podobnie z czarnymi skrzynkami - 29.02.2016 prokuratorzy apelacyjni weszli do domu biegłego, który rozpoznał głos gen Błasika w kokpicie.....czyli rozpoznał na nienagranych czarnych skrzynkach...to na jakiej podstawie prokuratorzy dopytywali o rozpoznawanie głosu???

Pn kwi 11, 2016 22:02
calawtrawie napisał(a):
i wiesz to z cała pewnością mimo, że Polacy nie mieli okazji (!) zbadać oryginalnych zapisów czarnych skrzynek.

Oczywiście, że mieli i to wielokrotnie. Zarówno eksperci z PKBWL jak i prokuratury. Co więcej jeden z rejestratorów lotu ATM-QAR został odczytany w Polsce. Tego się rzecz jasna nie dowiesz z pokornych wobec nowej władzy mediów.

Pn kwi 11, 2016 22:07

Alus napisał(a):
Ośmieszasz sie jedynie, udając obiektywizm, widzisz KOD-ziarski uczestników plujących na dziennikarza TVRepublika, a nie dostrzegasz plujących, szarpiących dziennikarzy z innych stacji, na obchodach kolejnych rocznic katastrofy smoleńskiej.
Nie uderzaj w wysokie tony o dzieciach, bo tylko się powtarzasz, w wątku o uchodźcach też stawiałaś obronę dzieci p-ko inwazji uchodźców.
Nie lubisz TVN, KOD, PO - takie prawa, ale nie zmuszaj nikogo, aby podzielali Twoje upodobania i nie usiłuj pouczać mentorsko. Naprawia się świat zaczynając od siebie.

Nie udaję obiektywizmu. Głosowałam na PIS i wyrażam swoje zdanie, nie przekonuje mnie ani PO ani KOD. To Wy udajecie obiektywizm przy czym nie znalazłam ani jednej Waszej wypowiedzi piętnującej negatywne zachowania KODu. Oczywiście że takie zachowania podczas rocznicy są jak najbardziej naganne i nie powinny mieć miejsca. Możesz mi taką swoją wypowiedź przytoczyć o zachowaniach na marszach KODu? Ja np. z całym przekonaniem nie popieram i nie widzę dobra w wielu wypowiedziach negatywnych i prześmiewczych wobec prezydenta Komorowskiego. Choć wg mnie nie był ani prezydentem wszystkich Polaków, ani dobrym prezydentem w ogóle w mojej ocenie - takie wypowiedzi ze strony zwolenników PISu mi się nie podobały. Przy czym nie piszę o byłym prezydencie Komorowskim w olewający jak Ty sposob - Duda. Uuuu, ogromny szacunek dla urzędu prezydenta masz, dobrze że belki w swoim oku nie dostrzegasz, to możesz spać spokojnie.

To Ty się tu częściej wypowiadasz anty PIS niż ja anty PO, i nie widzisz w tym nic złego i jakoś razem z Kael na każdym kroku próbujecie mieć ostatnie zdanie w tym temacie, bo każdy kto nie podziela Waszych przekonań musi zostać przez Was uświadomiony. Piszesz więc chyba o sobie samej. Ja sie tu wiele razy nie wypowiadałam także dlatego że nie mam potrzeby zmuszać każdego na każdym kroku w każdym temacie do uznania moich racji. Wy to robicie.
Czy potrzebuje się tłumaczyć i Tobie, dlaczego akurat teraz zabrałam głos w dyskusji??

Tak, w wątku o uchodźcach też argumentowałam odnosząc się np. do dzieci - wiesz dlaczego? Bo jak patrzysz na coś z własnej perspektywy, z perspektywy własnych bliskich, to może Cię zaskoczyć, że perspektywa się zmienia. Np moja znajoma była podobnie jak Ty bardzo za przyjmowaniem uchodźców i pluła na brak miłosierdzia u PISowców. I wiesz co? Nagle jej syn w Holandii z żona i dziećmi po zmroku boją się wychodzić z domu, a dzieci to już całkiem samych nie puszczają, bo jakoś tak sie niebezpiecznie zrobiło, odkąd zjechali uchodźcy... Jak coś dotyczy nas bezpośrednio, to patrzymy jednak nieco inaczej. A Niemcy nagle zaskoczeni są, że wśród uchodźców są terroryści, że broń przemycana była... nagle już tak bardzo chętnie nie chca im przyznawać wszystkich praw i przyjmować na hurra, jakoś też im sie perspektywa zmienia. Zaskakujące!

Alus napisał(a):
Wybaczenie to zdolność rezygnacji z zemsty, zatem zaniechanie piętnowania, wskazywania przestępcy po odbyciu wyroku i nie piętnowanie bez prawomocnego orzeczenia sądu.

Ale najpierw musi być ten wyrok, ta kara do odbycia, a tu jednak jakby inna sytuacja, nie dostrzegasz? Nie dlatego PIS chce pociągnąć do odpowiedzialności winnych, a przede wszystkim wyjaśnić kto zawinił, żeby się mścić - ale żeby to w końcu wyjaśnić, bo PO zrobiło wszystko, żeby odpowiedzialnym osobom uszło płazem. Jak na razie żaden winny katastrofie smoleńskiej nie został osądzony, skazany, nie odbył kary - żebyś w ten sposób argumentowała sugerując, że PIS się mści dalej na kimś, kto już karę odbył. Natomiast samo wyjaśnianie, śledztwo itd. nie jest mszczeniem się. Ty masz usta pełne miłosierdzia, ale jakoś wybiórczo, już nie wobec J. Kaczyńskiego. Więc zastosuj się do swoich rad i zacznij od wybaczenia prezesowi, a może pociągniesz za sobą innych dobrym przykładem. Bo na razie też wytykasz więcej, niż po Twoich wypowiedziach widać, że wybaczasz. Ja osobiście nie nienawidzę D.Tuska, E.Kopacz i innych, choć wybitnie się z nimi nie zgadzam, wybitnie mnie nie przekonują i uważam, że powinni zostać rozliczeni. Czy to zemsta? Ty nadal rozliczasz PIS i Kaczyńskiego za półtora roku ich rządów! Gdzie Twoje miłosierdzie?!

Alus napisał(a):
Na kanale Natinal Geographic oglądałam godzinny film o katastrofie smoleńskiej, rekonstrukcję uderzenia w brzozę. zatem zanim coś polecić, wcześniej sprawdź.

Oczywiście, w oparciu o ustalenia Rosjan, te oficjalne, wobec których rodziny zmarłych w katastrofie mają swoje zastrzeżenia. Nic szokującego, że stacja telewizyjna tworzy dokument na podstawie oficjalnego raportu - co nie znaczy, że ten raport nie może być błędny a ustalenia sfałszowane.

Pn kwi 11, 2016 22:41
@calawtrawie: nie udowodnilas, ze napisalam, ze to nie pilot podjal decyzje.
Reszta to typowe manipulacje: ja wiem lepiej co ty chcesz powiedziec.
Ciebie prawda nie interesuje. Tylko twoje prywatne przekonanie. Przynajmniej tak to wyglada.

Moze sie zdziwisz, ale o ile mam ogolne (ale wieksze od przecietnyvh ludzi) pojecie o samolotach, to nie upieram sie, ze wiem na pewno, ze nie bylo tak i tak

Cytuj:
Polecam Ci szczerze choćby "Katastrofy w przestworzach" na National Geographic, na podstawie tych rekonstrukcji różnych katastrof lotniczych może w końcu przejrzysz na oczy, że to samoloty ścinają betonowe słupy (!), a nie drzewka skrzydła samolotów.

Cytuj:
Cytuj:
Alus napisał(a):

Oczywiście, w oparciu o ustalenia Rosjan, te oficjalne, wobec których rodziny zmarłych w katastrofie mają swoje zastrzeżenia. Nic szokującego, że stacja telewizyjna tworzy dokument na podstawie oficjalnego raportu - co nie znaczy, że ten raport nie może być błędny a ustalenia sfałszowane.

A pisala to ta sama osoba.

Jest jakas lista poprawnych pisowsko (popularno)naukowych audycji zalecanych niewiernym?
Bo jezeli obejrze niewlasciwe, to moze mi zaszkodzic.
Tobie nie. Ty juz znasz prawde i sobie wiedze selekcjonujesz.

Wt kwi 12, 2016 3:37

ktos tu pisze o rekonstrukcji uderzenia w brzoze , ktora zlamana byla w poprzek i to w dodatku grubo wczesniej przed katastrofa . ci z Nationale Geographic brali jakies prochy .

Wt kwi 12, 2016 7:29
calawtrawie napisał(a):
Alus napisał(a):
Nie lubisz TVN, KOD, PO - takie prawa, ale nie zmuszaj nikogo, aby podzielali Twoje upodobania i nie usiłuj pouczać mentorsko. Naprawia się świat zaczynając od siebie.

Nie udaję obiektywizmu. Głosowałam na PIS i wyrażam swoje zdanie, nie przekonuje mnie ani PO ani KOD. To Wy udajecie obiektywizm przy czym nie znalazłam ani jednej Waszej wypowiedzi piętnującej negatywne zachowania KODu. Oczywiście że takie zachowania podczas rocznicy są jak najbardziej naganne i nie powinny mieć miejsca. Możesz mi taką swoją wypowiedź przytoczyć o zachowaniach na marszach KODu? Ja np. z całym przekonaniem nie popieram i nie widzę dobra w wielu wypowiedziach negatywnych i prześmiewczych wobec prezydenta Komorowskiego. Choć wg mnie nie był ani prezydentem wszystkich Polaków, ani dobrym prezydentem w ogóle w mojej ocenie - takie wypowiedzi ze strony zwolenników PISu mi się nie podobały. Przy czym nie piszę o byłym prezydencie Komorowskim w olewający jak Ty sposob - Duda. Uuuu, ogromny szacunek dla urzędu prezydenta masz, dobrze że belki w swoim oku nie dostrzegasz, to możesz spać spokojnie.

To Ty się tu częściej wypowiadasz anty PIS niż ja anty PO, i nie widzisz w tym nic złego i jakoś razem z Kael na każdym kroku próbujecie mieć ostatnie zdanie w tym temacie, bo każdy kto nie podziela Waszych przekonań musi zostać przez Was uświadomiony. Piszesz więc chyba o sobie samej. Ja sie tu wiele razy nie wypowiadałam także dlatego że nie mam potrzeby zmuszać każdego na każdym kroku w każdym temacie do uznania moich racji. Wy to robicie.
Czy potrzebuje się tłumaczyć i Tobie, dlaczego akurat teraz zabrałam głos w dyskusji??

Tak, w wątku o uchodźcach też argumentowałam odnosząc się np. do dzieci - wiesz dlaczego? Bo jak patrzysz na coś z własnej perspektywy, z perspektywy własnych bliskich, to może Cię zaskoczyć, że perspektywa się zmienia. Np moja znajoma była podobnie jak Ty bardzo za przyjmowaniem uchodźców i pluła na brak miłosierdzia u PISowców. I wiesz co? Nagle jej syn w Holandii z żona i dziećmi po zmroku boją się wychodzić z domu, a dzieci to już całkiem samych nie puszczają, bo jakoś tak sie niebezpiecznie zrobiło, odkąd zjechali uchodźcy... Jak coś dotyczy nas bezpośrednio, to patrzymy jednak nieco inaczej. A Niemcy nagle zaskoczeni są, że wśród uchodźców są terroryści, że broń przemycana była... nagle już tak bardzo chętnie nie chca im przyznawać wszystkich praw i przyjmować na hurra, jakoś też im sie perspektywa zmienia. Zaskakujące!

Alus napisał(a):

Ale najpierw musi być ten wyrok, ta kara do odbycia, a tu jednak jakby inna sytuacja, nie dostrzegasz? Nie dlatego PIS chce pociągnąć do odpowiedzialności winnych, a przede wszystkim wyjaśnić kto zawinił, żeby się mścić - ale żeby to w końcu wyjaśnić, bo PO zrobiło wszystko, żeby odpowiedzialnym osobom uszło płazem. Jak na razie żaden winny katastrofie smoleńskiej nie został osądzony, skazany, nie odbył kary - żebyś w ten sposób argumentowała sugerując, że PIS się mści dalej na kimś, kto już karę odbył. Natomiast samo wyjaśnianie, śledztwo itd. nie jest mszczeniem się. Ty masz usta pełne miłosierdzia, ale jakoś wybiórczo, już nie wobec J. Kaczyńskiego. Więc zastosuj się do swoich rad i zacznij od wybaczenia prezesowi, a może pociągniesz za sobą innych dobrym przykładem. Bo na razie też wytykasz więcej, niż po Twoich wypowiedziach widać, że wybaczasz. Ja osobiście nie nienawidzę D.Tuska, E.Kopacz i innych, choć wybitnie się z nimi nie zgadzam, wybitnie mnie nie przekonują i uważam, że powinni zostać rozliczeni. Czy to zemsta? Ty nadal rozliczasz PIS i Kaczyńskiego za półtora roku ich rządów! Gdzie Twoje miłosierdzie?!

Alus napisał(a):

Ile razy Ty piszesz, to Twoja sprawa, moja ile ja zechcę.
Nie pisałaś o Komorowskim, a przybierasz ton mentorski nie znając zupełnie wpisów szkalujących, pomawiających, odbierający szacunek Komorowskiemu.
Wedle Twej optyki zapewne należało mu sie, bo PiS i zapewne Ty go nie lubicie....
Tak samo traktowany był Tusk, PO - a Ty uznajesz konieczną potrzebę miłosierdzia ale jedynie wobec PiS.Jeśli chodzi o odpowiedzialność, to sięgnij do archiwów, i przeczytaj pismo z dn 5.03.2010r min. prezydenckiego W. Stasiaka do marszałka sejmu Komorowskiego, a w nim - W dn. 10.04.20105 Kancelaria Prezydencka ORGANIZUJE przelot samolotu specjalnego...
Śp L. Kaczyński wystąpienie w marcu 2010r w TVP1 - Ja i moja Kancelaria przygotowujemy wizytę w Smoleńsku. Tusk i rząd mają sie do tej wizyty nie wtrącać.
Zapewne odniesiesz się to tego podobnie jak do National Geografic, który wpierw przedstawiałaś jako najbardziej wiarygodny dowodzący, że samoloty po zderzeniu z betonem wychodziły bez szwanku.
Choć tenże kanał pokazywała opłakane skutki zderzenia skrzydła samolotu z ptakami....dawaliśmy linki do opisów.
A gdy wskazałam Ci film o katastrofie smoleńskiej uznałaś, że został stworzony na bazie raportu Mak, choć w filmie obalono wiele tez tegoż raportu.
Nie oglądałaś, powtarzasz jedynie opinie pisowskich mediów.
Kreowanie się na obiektywną, natchnioną mentorkę coraz gorzej Ci wychodzi.....nie masz potrzeby zmuszać do podzielania Twoich poglądów, ale odczuwasz potrzebę pouczać, deprecjonować, udzielać reprymendy.

Wt kwi 12, 2016 7:36

od dzisiaj wiem ze National Geographic to kanal z bajkami dla grzecznych dzieci .

Wt kwi 12, 2016 7:46
Swoja droga, jezeli by nawet przyjac, ze zlamac moze sie albo skrzydlo albo drzewo, to .... zlamalo sie skrzydlo. Moze na innym drzewie?

Dopoki prezes i fani nie przyznaja, ze ten samolot w ogole nie powinien probowac ladowac, a z tego co wiemy dzis - nie powinien wystartowac, to beda szukac polprawd. Zeby sie zemscic. Za wlasne zaniedbania i przewiny, jak przypuszczam.

Nie mam nic przeciw wyjasnieniu, nawet szczegolowemu z zapisem wszystkich rozmow i decyzji, ale WSZYSTKIEGO. Jak prawda, to prawda.

NG to bajki? No to calawtrawie ciebie tez juz nie lubi.

Wt kwi 12, 2016 7:48

w NG puszczaja bajki o pancernych brzozach . Binienda mial do dyspozycji bardzo podobny samolot , w podobny sposob wykonal autentyczne uderzenie o ziemie . na pokladzie manekiny itd . i jakie wyniki ? ano relacjonowalem tu na tym forum .

Wt kwi 12, 2016 7:57
Dariusz-555 napisał(a):
w NG puszczaja bajki o pancernych brzozach . Binienda mial do dyspozycji bardzo podobny samolot , w podobny sposob wykonal autentyczne uderzenie o ziemie . na pokladzie manekiny itd . i jakie wyniki ? ano relacjonowalem tu na tym forum .

A dziesiątki, (google - hasło: uszkodzone samoloty po zderzeniu z ptakami) zdjęć samolotów uszkodzonych po zderzeniu z ptakami to dzieło ludzi tłukących młotkami samoloty.....taki zapewne swojski rodzaj zabawy.

Wt kwi 12, 2016 8:05

http://natemat.pl/176977,ludzie-maja-do ... ka-tv-puls

Wt kwi 12, 2016 8:10
Binienda rozwalil tupolewa nad lasem? A gdzie mozna przeczytac dokumentacje tego eksperymentu?
A jego tupolew przewrocil sie kolami do gory? Bo to byla glowna przyczyna, dlaczego nikt nie przezyl.

Wt kwi 12, 2016 8:14

Alicjo , bajki o ptaszkach to opowiadaj swoim wnuczkom . Binienda , Jorgensen , Cieszewski . dla mnie oni sa wiarygodni .

obejrzyj film " Polacy " zamiast klikac w nieskonczonosc paluszkami po " guglach " .

droga Kael , o doswiadczeniu Biniendy pisalem , i nie mam ochoty powtarzac .

Wt kwi 12, 2016 8:18
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
To smutne, a nawet żałosne, że tylko 18,6% Polaków bierze udział w rocznicowych obchodach naszej tragedii narodowej jaką była katastrofa smoleńska w której zginęło 96 ważnych ludzi o różnych poglądach i partii.
Np. W Rumi gdzie mieszkam jest 5 kościołów i co roku w innym kościele odprawiana jest msza św. w intencji Polski i ofiar katastrofy.
W tym roku msza była w moim kościele parafialnym. We mszy uczestniczył burmistrz z Platformy.
Z woj.pomorskiego zginęli również posłowie PO-Arkadiusz Rybicki oraz jeden z trzech założycieli PO-Płażyński.
Uroczysta msza niewiele różniła się od niedzielnej mszy, jeśli idzie o frekwencję. Byłam na tej mszy.
Dziwne, że burmistrz, ani radni z PO nie potrafił zmobilizować mieszkańców Rumi, ani z mojej parafii, ani z pozostałych czterech do uczestnictwa w tej mszy św.

Żadne dziwne zjawisko....tyle nienawiści i oszczerstw ujawnianych na tych obchodach skutecznie ludzi zniechęciło do czczenia rocznicy zawłaszczonej przez jedną partię do celów politycznych.
Wystarczy poczytać plakaty, krzyki, agresję wobec dziennikarzy.
Jeśli tak ma wyglądać smutek i szacunek okazywany ofiarom, to nie dziwne zniechęcenie do obchodów rocznic.....zwłaszcza wobec powszechnej autentycznej rozpaczy, żałoby wszystkich Polaków w dniach po katastrofie, która jeszcze niemal wszyscy pamiętamy :(

Kolejny dowód zniechęcenia awanturami
http://www.press.pl/newsy/telewizja/pok ... o-ma-czym_
Ops....Tomek mnie uprzedził...

Wt kwi 12, 2016 8:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 142  Następna strona