Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Sen o spokojnym rządzeniu już sie skończył dla Tuska na samym początku.
Związek Nauczycielstwa Polskiego dzisiaj pikietował i zapowiada potężne strajki w sprawie płac.
Gowin - przyszły minister edukacji - miał tak głupią i zaskoczoną minę, że aż strach.
Na pytanie dzienikarza TVN24, co on o tym wszystki sądzi odpowiedział:
"Nie wiem do kogo jest kierowany ten protest, ale chyba jeszcze do starego rządu, a w ogóle to jest polityczny protest.(sic!)
Za jakiś moment dziennikarz pyta Broniarza (przewodniczącego ZNP) do kogo kierują ten protest?
Na co Broniarz:
"No jak do kogo? Do Pana Gowina"
Widać jak na dłoni, że Gowin jest zszokowany tym protestem, że w ogóle ktoś śmie protestować, kiedy PO i cały świat świętują wygrane wybory.
Jedynie słuszna partia, wyzwolicielka Polski od ucisku Kaczystów, jest nagle, niespodziewanie i niesprawiedliwie atakowana przez niewdzięcznych nauczycieli. którzy powinni kwiaty (nie postulaty) wręczać PO.
Zapomniał Gowin, wraz z PO o jedym.
Ludzie może i nielubili PiS oraz sympatyzowali z PO, ale najbardziej kochają pieniądze i siebie samych.
PS
PO samo na siebie ukręciło ten bat tak zdecydowanie popierając strajk lekarzy.
Teraz kamyczek poruszył lawine protestów, bo pozostała budżetówka chce dorównać do lekarzy.
Życze miłego rządzenia PO!!!
|
Cz paź 25, 2007 19:03 |
|
|
|
 |
keylan
|
raczej jest zaskoczony protestem bo nie objął jeszcze urzędu troszke to chore protestować jeszcze zanim nowy rząd zostanie powołany, nie uważasz? nie mówiąc o tym że nowy rząd będzie pracował na budżecie przygotowanym jeszcze przez PiS...
|
Cz paź 25, 2007 19:10 |
|
 |
Renata_ZG
|
to był protest przypominający o swoich roszczeniach, gdyż Pan Giertych obiecał podwyżkę, a teraz okazuje się, że z budżetu dostaną o 40 zł mniej. Może jednak źle zrobiliśmy, głosując na PO, chłopaki z PiSu mają głowę do interesów: dać tak, aby nie dać 
|
Cz paź 25, 2007 19:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: troszke to chore protestować jeszcze zanim nowy rząd zostanie powołany, nie uważasz? Te pytanie skieruj do nauczycieli, nie do mnie. Ja nie protestuję i wiem, że jeszcze nie ma nowego rządu. Nie można jednak odbierać inteligencji nauczycielom. Chyba są na tyle rozumni, że zapewne wiedzą po co ta checa. Może jeszcze raz sam zacytuję samego siebie, co powinno wytłumaczyć niby irracjonalne postępowanie onych. Cytuj: Zapomniał Gowin, wraz z PO o jedym. Ludzie może i nielubili PiS oraz sympatyzowali z PO, ale najbardziej kochają pieniądze i siebie samych.
|
Cz paź 25, 2007 19:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tylko ktoś o inteligencji meduzy, może twierdzić, ze ten protest jest skierowany przeciwko Gowinowi, który jeszcze nie zdążył objąć urzędu.
Jeżeli Gowin się nie sprawdzi na swoim stanowisku, to sam go będę krytykował, ale jak na razie nie ma za co...bo Ministrem Edukacji jeszcze nie jest.
To protest przypominający PO o tym, że nauczyciele chcą godnie żyć. Trochę głupi w obecnej sytuacji, ale sam osobiście znam paru nauczycieli o meduzowatej inteligencji 
|
Cz paź 25, 2007 19:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wychodzi na to, że Broniarz jest meduzą. 
|
Cz paź 25, 2007 20:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pt paź 26, 2007 4:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ten wywiad jest dobrym asumptem do informacji, która chce podać.
Cytuj: Ale później mają być kolejne podwyżki. Z czego, jeśli przy tym chcą obniżać podatki?
Nie będzie żadnych obniżek podatków - przynajmniej na początku.
PO zaczyna od niemiłej "niespodzianki"
Od 1 stycznia 2008 roku miała być obniżona - ponownie (bo w lipcu tego roku zmniejszono tą składkę o 3%) - o 4 % składka rentowa, co automatycznie dawało tej samej wysokości podwyżkę wszystkim pracownikom zatrudnionym na umowę o pracę (na zlecenie w zasadzie też)
Już wiadomo, że PO chce zaoszczędzić naszym kosztem kilkanaście miliardów złotych, obniżając tą składkę nielicznym, a nie jak zakładał PiS - wszystkim.
Ciekawe ile "nowości" in minus jeszcze nas czeka za rządów PO?
To jest pierwsze wiadro zimnej wody na nasze głowy.
Choć nie na wszystkich głowy, bo dla mnie to żadna nowina i wiedziałem, że tych kwiatków będzie bez liku.
To dopiero początek.
|
Pt paź 26, 2007 7:25 |
|
 |
godunow
|
Cytuj: Od 1 stycznia 2008 roku miała być obniżona - ponownie (bo w lipcu tego roku zmniejszono tą składkę o 3%) - o 4 % składka rentowa, co automatycznie dawało tej samej wysokości podwyżkę wszystkim pracownikom zatrudnionym na umowę o pracę (na zlecenie w zasadzie też) Już wiadomo, że PO chce zao
I PO wchodzi z jedną z najlepszych decyzji..  !!!
Mianowice
Obniżenie składki rentowej związało się z decyzja Pani Minister finansów Zyty która kazała Prezesowi ZUS!! Uzdrawiać rencistów .!
A renty wydawać na nie dłużej jak na jeden rok (Poleceni pani Gilowskiej) .. Wczoraj w TVP publicznej (Teleekspres) Zus człowiek baz ręku uzdrowił..
ZUS jest lepszy jak Kaszpirowski.. Takie decyzje uzdrawiające biją w podatnika.. Duzo taniej leczyć zapobiegawczo niż potem ambulatoryjnie.. Bo w konsekwencji ci uzdrowieni trafią do szpitali gdzie my podatnicy zapłacimy 10 razy więcej niż gdy by byli na rentach i leczyli się zapobiegawczo..
Mamy podpisać Kartę Europejska tam opieka zdrowotna jest gwarantowana na wyższym poziomie niż obecnie w Polsce..
Podatki trzeba obniżać ale nie składkę rentową.. i w tym kierunki idzie PO..
Obniżać akcyzę Vat podatek dochodowy etc..
Mniejsze te wymienione podatki to większy napływ kapitału wzrost miejsc pracy etc..
|
Pt paź 26, 2007 9:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Obniżenie składki rentowej związało się z decyzja Pani Minister finansów Zyty która kazała Prezesowi ZUS!! Uzdrawiać rencistów .!
Uzdrawianiem rencistów, a co za tym idzie finansów ZUS, nie było pomysłem li tylko PiS-u.
Trwa to już od dawna.
ZUS jest chorą instytucją od pradziejów, więc to żadna nowość i sensacja.
|
Pt paź 26, 2007 9:30 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Nie będzie żadnych obniżek podatków - przynajmniej na początku. PO zaczyna od niemiłej "niespodzianki" Od 1 stycznia 2008 roku miała być obniżona - ponownie (bo w lipcu tego roku zmniejszono tą składkę o 3%) - o 4 % składka rentowa, co automatycznie dawało tej samej wysokości podwyżkę wszystkim pracownikom zatrudnionym na umowę o pracę (na zlecenie w zasadzie też) Już wiadomo, że PO chce zaoszczędzić naszym kosztem kilkanaście miliardów złotych, obniżając tą składkę nielicznym, a nie jak zakładał PiS - wszystkim. PO to liberalni inaczej. Jeśli te informacje się potwierdzą, to mają u mnie duży minus. Na otarcie łez zapowiadają zniesienie podatku Belki. osiris napisał(a): To jest pierwsze wiadro zimnej wody na nasze głowy. Choć nie na wszystkich głowy, bo dla mnie to żadna nowina i wiedziałem, że tych kwiatków będzie bez liku.
Nie chwaląc się, ja też wiedziałem. Tak już jest, gdy wybiera się między grypą a cholerą. Grypa też ma sporo bardzo nieprzyjemnych objawów, a niekiedy może być być śmiertelna.
|
Pt paź 26, 2007 9:55 |
|
 |
godunow
|
osiris napisał(a): Cytuj: Obniżenie składki rentowej związało się z decyzja Pani Minister finansów Zyty która kazała Prezesowi ZUS!! Uzdrawiać rencistów .! Uzdrawianiem rencistów, a co za tym idzie finansów ZUS, nie było pomysłem li tylko PiS-u. Trwa to już od dawna. ZUS jest chorą instytucją od pradziejów, więc to żadna nowość i sensacja.
Uzdrawianie ZUsu nie ma nic wspólnego z uzdrawianiem rencistów.
Ilość samych rencistów Polsce na 100 tysięcy mieszkańców nie jest większa od przeciętej UNiI. Za czasów PiS-u Zus zakupił 20 tysięcy licencjii Officca 2007 i 20 tysięcy licencji Vista to trzeba uzdrowić..
Pytanie zasadnicze po co przeciętnemu urzędnikowi Zus Office 2007 ..  Czy Vista..
Takich przykładów można mnożyć..
Ta instytucja jest chora nie dlatego ze sa renciści.. tylko dlatego ze to jest moloch państwowy niereformowalny od lat.. źródło korupcji przechowalni swoich etc..
Dla rencistów uzdrowienie mam pomysł.. uśmiercić te kilka milionów ludzi będzie taniej i fajniej wypłacić jednorazowo zasiłki pogrzebowe..
Pytanie zasadnicze dlaczego nikt w krajach starej UE nie wpadł na tak genialny sposób uzdrowienia rencistów..
|
Pt paź 26, 2007 11:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Na otarcie łez zapowiadają zniesienie podatku Belki. No to będziesz musiał poczekać 2 lata na to otarcie łez, bo wcześniej nie przewidują znieisienia tegoż podatku. Dziwne to, bo krytykują z drugiej strony PiS, iż dawno powinna to zrobić, więc dlaczego sami z tym się ociagaja, i przesuwają decyzję na kiedyś tam? Cytuj: Uzdrawianie ZUsu nie ma nic wspólnego z uzdrawianiem rencistów. Możliwe, że masz rację, ale samo zjawisko istnieje niezależnie od jego racjonalności. Cytuj: Pytanie zasadnicze po co przeciętnemu urzędnikowi Zus Office 2007 .. Czy Vista..
I tu jest pies pogrzebany.
Widać ktoś na tym nieźle zarabia, a My wszyscy ponosimy olbrzymie koszty tej niegospodarności.
I pomyśleć, że można by zainstalować Linuxa, oraz OpenOffice i ile miliardów zaoszczędzonych.
Tylko czy ktoś w tym cholernym kraju chce oszczędzać?
|
Pt paź 26, 2007 11:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mówiąć już jakie pałace - nowe siedziby - wznosi ZUS.
W Kielcach od 1990r wniesiono już dwa gmachy - szklane domy - zmniejsza się ilość ludności w mieście, a ZUS zwiększa wielokrotnie powierzchnie biurowe 
|
Pt paź 26, 2007 11:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W moim mieście tez w ostatnim roku zwiększona kubaturę budynku ZUS.
Zmnieszamy ilość rencistów i zwiększamy ilość pracowników.
Niedługo zostaną tylko pracownicy, a renciści i emeryci wymrą.
ZUS będzie istniał sam dla siebie i ciągnął składki.
|
Pt paź 26, 2007 11:29 |
|
|
|