Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Dariusz-555
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Koziol , wyobraz sobie ze tracisz dobra prace i masz dwie mozliwosci - patriotyzm za 50 zl miesiecznie ( tak , tyle mi zaproponowali , slownie PIECDZIESIAT ) , lub ewakuacja z " zielonej wyspy " i zycie na normalnym poziomie .
patriotyzmem chleba sie nie posmaruje .
|
| Cz kwi 28, 2016 9:53 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Koziol , wyobraz sobie ze tracisz dobra prace i masz dwie mozliwosci - patriotyzm za 50 zl miesiecznie ( tak , tyle mi zaproponowali , slownie PIECDZIESIAT ) , lub ewakuacja z " zielonej wyspy " i zycie na normalnym poziomie .
patriotyzmem chleba sie nie posmaruje . Wyobraź sobie, ze praca w Polsce jest i czeka. Nawet gdy nie masz kwalifikacji, to znajdziesz. Jest znacznie lepiej niz w czasach gdy wyjeżdżałeś. To, co. Wracasz? Rozważasz to chociaż? Nieee, ty cieszysz się z tego, że nie żyjesz w Polsce. I tyle wart twój patriotyzm. Ale ale, masz też możliwości "u siebie". Są przeróżne organizacje np. szerzące kulturę polską, czy pomagające Polakom. Uczestniczysz? Też nie. To na czym polega twój patriotyzm?
|
| Cz kwi 28, 2016 10:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Koziol , wyobraz sobie ze tracisz dobra prace i masz dwie mozliwosci - patriotyzm za 50 zl miesiecznie ( tak , tyle mi zaproponowali , slownie PIECDZIESIAT ) , lub ewakuacja z " zielonej wyspy " i zycie na normalnym poziomie .
patriotyzmem chleba sie nie posmaruje . Co Ty za bzdury opowiadasz o tych 50 zł miesięcznie? Nigdy nie było takiej stawki. Z pracą było wtedy rzeczywiście tragicznie. Albo dostałeś pracę za najniższą krajową, albo nie, ale takiej stawki nikt nie mógł Ci zaproponować.
|
| Cz kwi 28, 2016 10:34 |
|
|
|
 |
|
Dariusz-555
|
praca w PL jest i czeka ? egzotyczne poczucie humoru . pamietasz jak wicepremier Bienkowska nabijala sie ze ten kto zarabia ponizej 7000 zl jest idiota . znajdz mi taka prace w PL bym nie byl idiota a postawie Ci duze bawarskie piwo .
wladza w PL zachowuje sie jak by nie bylo bezrobocia i uskutecznia tematy zastepcze jak trybunal czy roznoszenie wiencow pod wszelkie mozliwe pomniki .
moj patriotym od 27 lat skutecznie wymazuja politycy i . . . . . udaje im sie to .
Helenko , te 50 zl to byla umowa smieciowa . pisalem tu o tej tirmie , nawet zapodawalem fotki , i to calkiem niedawno .
to wstyd ze obcy kraj bardziej docenia moja prace niz Ojczyzna .
no i firma , ktora produkuje wience niedlugo nie bedzie nadazac z produkcja dla pana Dudy . no chyba ze zaczna jechac na trzy zmiany .
Ostatnio edytowano Cz kwi 28, 2016 10:46 przez Dariusz-555, łącznie edytowano 1 raz
|
| Cz kwi 28, 2016 10:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): praca w PL jest i czeka ? egzotyczne poczucie humoru . pamietasz jak wicepremier Bienkowska nabijala sie ze ten kto zarabia ponizej 7000 zl jest idiota . znajdz mi taka prace w PL bym nie byl idiota a postawie Ci duze bawarskie piwo. Widzę, że znowu idiotę udajesz. Jeżeli masz kwalifikacje poszukiwane przez administrację rządu, to wakaty za 7 tys są. Chyba nawet podwyżki były. A i tak chętnych brak, bo na rynku pracy płaca dwa razy więcej. Dariusz-555 napisał(a): moj patriotym od 27 lat skutecznie wymazuja politycy i . . . . . udaje im sie to . Czyli patriota byłeś za komuny? Dariusz-555 napisał(a): to wstyd ze obcy kraj bardziej docenia moja prace niz Ojczyzna . Przyjedź, pracuj, płac podatki, głosuj, to może płace się zrównają. Jak na razie to wygląda na to, że w tobie patriotyzmu tyle, co w portfelu i w kuflu.
|
| Cz kwi 28, 2016 10:45 |
|
|
|
 |
|
Dariusz-555
|
no i znowu opozycja poleci z kolejna skarga do Brukseli na Polske . dobrze ze ten cyrk nie z moich podatkow . a idioty nie udaje , po prostu przestalem nim byc 4 lata temu - wg tego co powiedziala Bienkowska .
czy wszyscy bezrobotni widza co napisal Koziol ? w PL jest praca za 7000 i nawet beda podwyzki . wybacz Koziol ale bajki o szklanych domach juz przerabialismy 100 lat temu .
|
| Cz kwi 28, 2016 10:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): no i znowu opozycja poleci z kolejna skarga do Brukseli na Polske . dobrze ze ten cyrk nie z moich podatkow . a idioty nie udaje , po prostu przestalem nim byc 4 lata temu - wg tego co powiedziala Bienkowska .
czy wszyscy bezrobotni widza co napisal Koziol ? w PL jest praca za 7000 i nawet beda podwyzki . wybacz Koziol ale bajki o szklanych domach juz przerabialismy 100 lat temu . Do dogonienia liczby donosów przez PiS, jeszcze opozycja ma kilka przed sobą. Kozioł, Helena - znacie porzekadło o rzucaniu grochem w ścianę?:)
|
| Cz kwi 28, 2016 10:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
@Dariusz-555 Czyli twój "patriotyzm" opiera się tylko na pieprzeniu, że wszystkiemu winne PO, pracy u niemca i popijaniu niemieckiego piwa w najbardziej nacjonalistycznym regionie Niemiec. Bardzo się juz zasymilowałeś?
Ostatnio edytowano Cz kwi 28, 2016 11:08 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Cz kwi 28, 2016 11:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): czy wszyscy bezrobotni widza co napisal Koziol ? w PL jest praca za 7000 i nawet beda podwyzki . wybacz Koziol ale bajki o szklanych domach juz przerabialismy 100 lat temu .
Chwileczkę, z jednej strony chwalisz PiS, a z drugiej ... nie chcesz wracać. Bezrobotni? Jacy bezrobotni? Chyba wysoko wykwalifikowani, tzn. tacy, co to jak stracili pracę w latach 90 i tak im jest wygodnie. Ogłoszenia o zatrudnieniu już są nie tylko w prasie, ale i na ulicy, nawet w takim małym miasteczku jak moje. A za 7 tys. to trzeba mieć odpowiednie kwalifikacje i na pewno do dłubania w nosie nie wystarczą.
|
| Cz kwi 28, 2016 11:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
PiS atakowany ze wszystkich stron ukazuje jak rozumie misję mediów narodowych, na utrzymanie których nałożą haracz na wszystkich - http://natemat.pl/178471,dziennikarz-po ... i-wszystko
|
| Cz kwi 28, 2016 11:19 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
przed chwila wlaczam TV i co widze ? tak zwana komisja wenecka ponownie jedzie do PL bo " Ewa i przyjaciele " znowu poskarzyli sie na Polske . Benny Hill przy nich wysiada .
|
| Cz kwi 28, 2016 11:24 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): Nie wpadli jeszcze na pomysł w jaki sposób zmusić Polaków do oglądanie publicznej...a oglądalność leci na łeb  ....w ostatnim tygodniu TVP1 spadła na 3 pozycję - oglądalność 9, 58% w tym samym badaniu najlepiej wypadł Polsat. Przypomnę że ramówka tej stacji obejmuje głównie programy wysokich lotów takie jak Trudne Sprawy, Malanowski i Partnerzy, Dzień który zmienił moje życie, Dlaczego Ja, Pielęgniarki, Małolaty, Zdrady no i perełka w stadzie Pierwsza Miłość wraz ze Światem według Kiepskich.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Cz kwi 28, 2016 11:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): w tym samym badaniu najlepiej wypadł Polsat. Przypomnę że ramówka tej stacji obejmuje głównie programy wysokich lotów takie jak Trudne Sprawy, Malanowski i Partnerzy, Dzień który zmienił moje życie, Dlaczego Ja, Pielęgniarki, Małolaty, Zdrady no i perełka w stadzie Pierwsza Miłość wraz ze Światem według Kiepskich. Z tego wniosek, że widzowie z wyższymi wymaganiami odpuścili sobie całkowicie TV.
|
| Cz kwi 28, 2016 11:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Efekt dobrej zmiany w stadninach: Organizator aukcji koni arabskich m.in. ze stadnin w Janowie Podlaskim i Michałowie - czyli firma Polturf - rozwiązuje umowę na organizację Dni Konia Arabskiego 2016. Powodem jest brak jakiejkolwiek współpracy z obecnymi zarządami stadnin. Aukcja Pride of Poland, która właśnie została bez organizatora, ma się odbyć w połowie sierpnia.http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money
|
| Cz kwi 28, 2016 15:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ale co tam renoma swiatowa i pieniadze! Boso ale w ostrogach! To jest polska fantazja ulanska! Na DWA pomniki smolenskie kasa sie znajdzie (przypominam, ze na Powazkach juz jeden jest plus extra pusty grob Lecha i Marii Kaczynskich). http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 01023.htmlCytuj: Kaczyński jest przekonany, że uda się zebrać społecznie środki na budowę. Liczy też, że konkurs pozwoli na znalezienie rozwiązań artystycznych, które będą właściwe ze względu na wagę pomnika i miejsce Proponuje rozwalic Krakowskie Przedmiescie i odbudowac na nowo wokol pomnika polskiej prowizorki, ktora spowodowala te katastrofe. W ogole mamy wiecej katastrof, ktore Narod niewatpliwie chetnie uczci pomnikami. Na zbiorke na rozbiorke tego na Krakowskim Przedmiesciu (jesli powstanie) juz deklaruje, ze sie doloze.
|
| Cz kwi 28, 2016 15:27 |
|
|
|