Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: PISowcy widzą tylką tą "manipulacje w TVNenie czy Polsacie . Błąd! Tylko w TVN, bo o dziwo Polsat stara się być obiektywny i za to go cenię. Z wielką nadzieją czekam, aż uruchomiona zostanie stacja Polsat24 i złamie monopol TVN24, który chodzi na pasku Tuska. Ja nawet wolę oglądać Wiadomości Polsatu niż Dziennik TVP. Cytuj: No i co PIS zrobił ?
O tym było już wcześniej więc szkoda klawiatury.
Lepiej się pochwal i wymień sukcesy Tuska przez te 6 miesięcy.
Dla mnie ten okres to jedna wielka żenada.
Tylko ładnie wyglądają i mówią, ale to trochę za mało.
|
N maja 18, 2008 11:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Dlaczego ciagle kłamiesz"..wskaż kłamstwa, bo w podobnym stylu argumentacji, ja mogę Tobie zarzucić "Dlaczego ciągle kradniesz?".
Jaką szubienicę - tę która tak się "obrońcom Polski i Kościoła" podobała...hasło: "Powieś swojego posła - niech gnida wisi".
Wściekłość i inwektywy nie zatępują braku merytorycznych argumentów - których Ci wyraźnie brak 
|
N maja 18, 2008 12:37 |
|
 |
maxio99
|
Cytuj: Cytuj: Rozumiem że "złodziejem" jest każdy kto się nie zgadza z braćmi K. ? To coś takiego jak w hameryce że każdy kto jest przeciwny administracji Busha to terrorysta . Tam i tu jest to skierowane do elektoratu zaściankowego czytającego tabloidy i nie potrafiącego wskazać na mapie świata własnego kraju .
Kosiarz tobie chłopie brakuje argumentów . Poprostu Uśmiech... . Rozumujesz tak jak chcesz, to jednak wada, a nie zaleta. Jasno określiłem ludzi oszukujących nas od lat... To wkońcu oszust czy złodziej ? Bo jest jednak różnica? Pamiętasz kto powiedział że nie będzie koalicji nigdy z SO ? Kto powiedział że jak mój brat będzie prezydentem ja nie będe premierem ? A bracia K. nie potrafią realnie nic zrobić ... tylko wieczna Vendetta .... Cytuj: Argumenty sam przedstawiasz, nie wiedząc czemu obwiniasz za to ludzi chcącycyh coś zmienić, i mających relną władzę /choć niepełną? tylko przez ok 2 lata.
Co to znaczy "nie pełną" . Większość w sejmie mieli , premiera , rząd , prezydenta , władze w regionie . Demokracja ma to do siebie że to nie jest nigdy władza jednego człowieka . Jak już mówiłem dla większości PISowego elektoratu ideałem jest Putinowska Rosja . Cytuj: Cytuj: Gdybyś ktoś ci powiedział 20 lat temu że średnia pensja w Polsce będzie $1500 to byś chyba zwiątpił . Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia . Kosiarz co roku sprzedaje się kilka mln samochodów w Polsce (nowych i uzywanych) . Ilość oddawanych mieszkań jest najwyższa od roku 1990 czy 91 roku (a o jakości to nawet nie ma porównania) , co roku 8-9 mln osób jeździ na wakacje za granicą (głównie do zachodnio-południowej Europy) . Polska jest w UE , jest w Schengen , w NATO . Przecież Ty chcesz reform...zdecyduj się, czy jest dobrze,czy zle, bo kilka Twoich tekstów wcześniej było o tym, ze brzydki PiS nie reformował kraju...więc jak to jest? Tak chce reform . Zmian bo jeszcze są isntytucje rodem z PRL . To że się wiele zmieniło to nie znaczy ze wszystko się zmieniło . Reformy to jest coś ciągłego a nie zakończonego . Reformy będą teraz i będą za 20 lat potrzebne . Bo czy to ci się podoba czy nie gospodarka i ekonomia ewoluuje . I trzeba ciąge dostosowywać przepisy do rzeczywistości . Cytuj: Cytuj: Prawda jest taka że na tle innych krajów postkomunistycznych wypadamy raczej dobrze i zawsze jesteśmy w pierwszej 3 najbardziej rozwiniętych krajów .
Nie wszystko się udało ale prawda jest taka że ci "złodzieje-terroryści" odpowiadają za to jak dzisiaj wygląda Polska . I to jest dla nich duży plus . Był okres transformacji który przebiegał mniej lub bardziej podobnie w różnych krajach . Ale fakt jest taki że na tle "konkurencji" wypadamy raczej dobrze . maxio99 PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 8:24 Przeczytaj siebie kilka postow wyżej, nie uwierzysz , ze napisałeś to i tamto...mi też ciężko uwierzyć... Mi też ciężko uwierzyć że ludzie mogą być tak ograniczeni ... Cytuj: Nie mam czasu ani ochoty, na prostowanie Twoich demagogii, mam wrażenie, ze sam narazie nie możesz sie w tym odnaleść...
Mówi to osoba której jedynym argumentem jest to że tamci to złodzieje ... bo oszukiwali (!?!) nas od 20 lat .
I ja uprawiam demagogie ?
|
N maja 18, 2008 13:45 |
|
|
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Piszesz i piszesz maxio...nie wiem jak Ci wytłumaczyć, ze wszystko to za co nienawidzisz tak PiS- u to "popierdółki" medialne, nie znasz wypowiedzi, nie znasz kontekstu, powtarzasz farmazony.
Gdybym był czepialski, także pana premiera Tuska mógłbym conajmniej o setki takich kłamstw wygłoszonych przed wyborami posadzac..choćby takie...pierwsze z brzegu,,,
Cytuj: 2007-04-28 13:03:00 Obietnice PO: podatek liniowy i ulga prorodzinna
Lider PO Donald Tusk - otwierając w sobotę w Gdańsku konwencję gospodarczą Platformy - powiedział, że na dziś "jednoznaczna, polityczna deklaracja" Platformy to "przywracanie i ugruntowywanie wolności gospodarczej w kraju".
[b]Tusk podkreślił, że jeśli PO wygra najbliższe wybory parlamentarne, to "pierwsze pytanie do potencjalnych partnerów koalicyjnych będzie brzmiało: czy chcecie razem z nami uprościć i obniżyć podatki?". "Kto odpowie tak, będzie partnerem Platformy" - mówił lider partii. [b]
Jak wiesz PSL jest przeciwnikiem obniżania podatków a już napewno wprowadzenia podatku liniowego i co? a no jest partnerem PO...teraz Ty mi zacytuj słowa Kaczyńskiego, "nigdy nie bedzie koalicji z Samoobroną".....
_________________ http://www.kppis.pl/forum/index.php
|
N maja 18, 2008 19:55 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Mówi to osoba której jedynym argumentem jest to że tamci to złodzieje ... bo oszukiwali (!?!) nas od 20 lat . I ja uprawiam demagogie ?
Nie tak dawno, ato tylko jedna firma...
http://www.medianet.pl/~naszapol/MAIN/sp0612i.php
http://www.czaswarszawski.pl/artykul.php?id_a=84&id=11
Wszystko to demagogia?
|
N maja 18, 2008 20:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To brednie to nawet nie demagogia a zwykła śmierdziawka jakiegos wyznawcy spiskowej teorii dziejów.
A zestawianie tragicznej śmierci madrego i uczciwego prof. Waleriana Pańki ze zgonem nawuiedzonego i niedouczonego inspektorka, popaprańca o mentalnosci donosiciela, to nawet coś więcej niż śmierdziawka - to prawie podłość 
|
Pn maja 19, 2008 6:45 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Gruby napisał(a): To brednie to nawet nie demagogia a zwykła śmierdziawka jakiegos wyznawcy spiskowej teorii dziejów. A zestawianie tragicznej śmierci madrego i uczciwego prof. Waleriana Pańki ze zgonem nawuiedzonego i niedouczonego inspektorka, popaprańca o mentalnosci donosiciela, to nawet coś więcej niż śmierdziawka - to prawie podłość 
Twój merytoryczny wywód skłania mnie do zmiany zdania, jak zawsze....
Wszyscy współpracują z wyznawcami "spiskowych teorii dziejów"..NIK, policja, uks itp...do dopiero spiskowa teoria dziejów Grubego!  ....
|
Pn maja 19, 2008 7:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To nie ja jestem autorem tego penego bredni artykułu mitogilizującego zasługi nawiedzonego Micjhała, ktory wprawdzie na cos trafił ale zamiast dokumentować to co znalazł pisał nawiedzone donosy i spaprał sprawe dokumentnie. To wina tego niedouka,ze parę spraw wymknęlo sie sadowi.
A co do śmierci prezesa prf. Pańki to jakos nie trafiłem na sensowne i poparte faktami uzasadnienie tezy ze to był zamach, chociaż wypadek wygladał dziwnie, a kierowca nnuie był tkim poprańcem w swoim fachu jak Michał F. w swoim.
Może ty wiesz coś wiecej, wiec napisz komu i jakie korzyści mogła przynieść smierć prof. Pańki
|
Pn maja 19, 2008 7:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ktoś jednak miał korzyści, podobnie jak w przypadku dziwnej śmierci W. Sikorskiego.
Przez lata szeptało się, że to Moskwa maczała w tym palce - a jednak po ponad 50 lat aarchiwa brytyjskie nie ujawniły dokumentów.
Nie koniecznie to co wydaje się oczywiste - takie jest.
|
Pn maja 19, 2008 8:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Ktoś jednak miał korzyści, podobnie jak w przypadku dziwnej śmierci W. Sikorskiego. Przez lata szeptało się, że to Moskwa maczała w tym palce - a jednak po ponad 50 lat aarchiwa brytyjskie nie ujawniły dokumentów. Nie koniecznie to co wydaje się oczywiste - takie jest.
na śmierci Sikorskiego skorzystało wiele stron i wiele osób, co nie znaczy że były sprawcami jego śmierci.
Artykuł wskazany przez Kosiarza sugeruje,ze śmierci Michała F. i prof. Pańnki nastapiły w w wyniku zamachów.
Pytam wiec, komu te śmierci miałyby służyc według tych , ktorzy wierza w te zamachy.
jezeli chodzi o Michał F. to nie wiidze nikogo. Wręcz przeciwnie, ci co mieli cos na sumieniu z pewnościa woleli nawiedzonego popaprańca od inspektora z prawdziwego zdarzenia. W przypadku prof. Pańki moge skonstruować karkołomna teoriwe, ale niech najpierw wypowie sie Kosiarz lub ktoś inny kto podziela jego poglady na śmierć prof. Pańki  ale niech
|
Pn maja 19, 2008 10:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wietrzę wszędzie spisków  ...ale fakt jest faktem, że przy sprawie FOZZ manipulacji, kruczków, dziwnych zdarzeń było co niemiara i tak naprawdę nikt nie poniósł winy za tą gigantyczną aferą.
Ukarać i wskazać winę pionka - kierowcy - to najlepszy myk, znany od wieków we wszystkich obszarach świata.
Kiedyś byłam przesłuchiwana jako świadek w CBŚ - po raz e-nty, po 7 latach od przestępstwa (byłam osobą poszkodowną).
"Winowajca" to dawny esbek.
W trakcie przesłuchania wyrażiłam opinię, że bez sensu jest ciąganie nas, bo efektu żadnego nie będzie.
Na co oficer zareagował nerwowo i zażadał abym uzasadniła moje przekonanie.
Odpowiedziałam, że dopuki policja i służby nie znajda mordercy gen Papały, mam prawo tak sądzić.
Wkurzony do maksa oficer palnął, że wykonawca wyroku jest znany policji.
Na co ja zapytałam czemu ten "sukces" nie jest podany do publicznej wiadomości?
A pan oficer odpowiedział...to tylko pionek, a mocodacy są poza zasięgiem działań policji.
Zreflektował się, że palnął, trzasnął drzwiami i wyszedł.
Stąd nie mam przekonania, że w przypadku W. Pańko podobnie, nie wszystko jest wyjaśnione.
Na marginesie - pan w sprawie którego zeznawałam (oszukał pracowników, kontrahentów, banki, wyłudził pieniądze) czuje sie dobrze. Prowadzi następna firmę - czwartą. Trzy poprzednie "upadły" w podobny sposób: bez syndyka, likwidatora, "sprzedane" nieznanym kupcom.
To przykład przekręciku w skali mikro i działań policji, prokuratury CBS, sądu...a cóż dopiero gdy w grę wchodziły miliony......
|
Pn maja 19, 2008 13:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): (...) Gruby, do Twojej wypowiedzi też się ustosunkuję, ale sam rozumiesz, koszula bliższa ciału, najpierw trzeba brudy w rodzinie uprać.[/quote] *** Gruby napisał(a): W porządku, będę cierpliwie czekał - byle nie ad mors… Jeżeli więc będziesz zbytnio zwlekał, to będę Ci przypominał ;-) (...)
Qpamieci Stanisława Adama of kurz  Ale zdaje się że on całkiem utonął w tych swoich rodzinnych brudach
|
Pn maja 19, 2008 14:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A wracając do podatku liniowego.
Dlaczego My (znaczy Tusk i PO) tak przemy do tego rozwiązania.
Z tego co przeczytałem podatek liniowy wprowadziły nieliczne kraje, które potentatami gospodarczymi raczej nie są (jeśli pominiemy Rosję)
Taka Mongolia, Rumunia i im podobne nie mogą nam wytyczać przyszłość i być wzorcem do naśladowania.
Gdzieś podziałem listę krajów, które zostasowały ów podatek i to jest śmiech na sali.
Żadna licząca gospodarka nie wprowadziła tego idiotycznego podatku.
Można by rzec, że jest to podatek wymyślony w krajach bananowych na chwałę oligarchów, bo tylko im będzie służyć.
|
Wt maja 20, 2008 7:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie do końca oligarchom..policz.
Hipotetycznie - przy dochodach rocznych 100 tys zł, wg dotychczasowych stawek:
- do 44490 zł dochodu - podatek 19% = 8300 zł
- ponad 44490zł do 85528zł podatek 30% = 12311 zł
- ponad 85528 podatek 40% = 5788 zł
razem = 26.399zł (bez odliczeń kosztów przychodu i kwot wolnych od podatku)
Przy linionej stawce 32% od 100 tys zł podatek wyniesie 32 tys. zł (bez odliczeń)
Zyskają zatem oligarchowie czy dopłacą?
Służyc bedzie US, bo PITy będą uproszczone.
|
Wt maja 20, 2008 7:42 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Służyc bedzie US, bo PITy będą uproszczone. Służyć też będzie podatnikom, którzy te PITy wypełniają  Natomiast nie widzę, aby Tusk i PO parli do tego rozwiązania. Z tego co pamiętam, Chlebowski od czasu do czasu bąknie coś o podatku liniowym, ale już minister finansów nie jest zwolennikiem jego wprowadzenia. Tusk chyba woli się nie wychylać, tak jak i w sprawie podatku Belki. osiris napisał(a): Żadna licząca gospodarka nie wprowadziła tego idiotycznego podatku.
Jeśli pominiemy Rosję  Poza tym, aby uzupełnić Twoją listę, przytoczę jeszcze Słowację, Litwę i Estonię.
Jeśli natomiast jest coś idiotycznego w podatku liniowym, to tylko to, iż nie jest pogłówny i dyskryminuje obywateli tylko za to, że więcej zarabiają.
|
Wt maja 20, 2008 9:35 |
|
|
|