| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Smoleńsk 10.04.2010
equuleuss napisał(a): Cytuj: "Lecący z Kuala Lumpur do Pekinu samolot Boeing 777-200ER należący do Malaysia Airlines zniknął z radarów nad Morzem Południowochińskim[1]. Samolot jednak cały czas leciał, wykonał skręt w kierunku Oceanu Indyjskiego i przypuszczalnie po kilku godzinach lotu runął do niego." Współczesna technologia i satelity US Navy są w stanie prześwietlić ocean do samego dna. Zajrzeli nawet do Rowu Mariańskiego. Naprawde wiedza dokladnie gdzie spadl i nikomu nie powiedza?
|
| N kwi 17, 2016 7:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Wyborcza?, antykościelna i antyklerykalna gazeta o wybaczaniu??? koniec świata!!! Cytuj: A papież umywający nogi muzułmaninowi to diabeł w ornacie, podobnie jak Jezus rozmawiający przy studni z kobietą lekkich obyczajów. A wybaczanie i klepanie bez refleksji odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy znaczy podobnie entliczek - pentliczek...... Cytuj: Co Ty pleciesz? Papież umywający nogi muzułmaninowi to diabeł w ornacie??? BÓJ SIĘ BOGA!!! P.S.znowu dałam się wciągnąć w off top Jedynie po raz kolejny nie zrozumiałaś pisanego tekstu. Jest takie powiedzenie:mądry głupiemu ustąpi! Ty Alus NIGDY nie ustępujesz. Mądry rozumie czytany tekst....
|
| N kwi 17, 2016 8:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): equuleuss napisał(a): Cytuj: "Lecący z Kuala Lumpur do Pekinu samolot Boeing 777-200ER należący do Malaysia Airlines zniknął z radarów nad Morzem Południowochińskim[1]. Samolot jednak cały czas leciał, wykonał skręt w kierunku Oceanu Indyjskiego i przypuszczalnie po kilku godzinach lotu runął do niego." Współczesna technologia i satelity US Navy są w stanie prześwietlić ocean do samego dna. Zajrzeli nawet do Rowu Mariańskiego. Naprawde wiedza dokladnie gdzie spadl i nikomu nie powiedza? Nie mówię że wiedzą gdzie spadł, ale mogliby się dowiedzieć. Satelity US Navy zaglądają nawet do Rowu Mariańskiego. Istnieją radary - echosondy gdzie prześwietla wszystko do dna i taki radar wykrywa obiekty na dnie oceanu. W takim razie zastanawia mnie że przy współczesnej technologii samolot zniknął i nie wiedzą co z nim jest, skoro jesteśmy podglądani codziennie przez satelity i te satelity wiedzą gdzie chodzisz po bułki na śniadanie. Czy to nie jest nieco zagadkowa sprawa? Nie wiem jakie podejmowano środki i czy w ogóle została podjęta akcja poszukiwania samolotu, czy też spisano to na straty bo nie opłaca się wyciągać wraku z kilku kilometrów głębokości.
|
| N kwi 17, 2016 16:08 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Obawiam sie, ze przeceniasz mozliwosci techniki. Jakos mi umknely mozliwosci rozdzielczosci satelitow na glebokosci kilku kilometrow. Masz jakies dane?
Poza tym, jak widac, satelity nie zaobserwowaly calego lotu zaginionego samolotu. Podobnie z lotem do Smolenska. Jakas konfiguracja satelitow odpowiedzialnych za GPS byla akurat niekorzystna. Nie wierz w to, ze ktos wie wszystko o kazdym z 7 miliardow ludzi.
|
| N kwi 17, 2016 16:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Doczytalam, ze satelity GPS maja rozdzielczosc 5-20 metrow. Ale w oceanie plywaja rozne stwory, sa nierownosci gruntu, fale itp itd, a i woda niekoniecznie pomaga. Samolot mial okolo 60x60 metrow, kiedy sie rozpadl to zostaly kilkumetrowe szczatki. Jak chcesz je zlokalizowac? Kto ma te zdjecia (gdyby byly) z taka rozdzielczoscia z powierzchni okolo 50 milionow kilometrow kwadratowych przegladac? To jest 50 bilionow metrow kwadratowych!
|
| N kwi 17, 2016 17:02 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Obawiam sie, ze przeceniasz mozliwosci techniki. Jakos mi umknely mozliwosci rozdzielczosci satelitow na glebokosci kilku kilometrow. Masz jakies dane? Satelity US Navy robią zdjęcia nawet Rowu Mariańskiego a na pewno wiesz ile to mierzy głębokości. Widziałem te satelity nie raz podczas obserwacji nieba, latają zazwyczaj w formie trójkąta. Cytuj: Doczytalam, ze satelity GPS maja rozdzielczosc 5-20 metrow. US Navy to satelity wojskowe Amerykańskiej Marynarki - Marines. A także okręty US Navy dysponują sprżętem pozwalającym zaglądać na dno oceanu. Mają na pewno o wiele lepszą rozdzielczość niż zwykłe GPS. Czy też jakiś wojskowy okręt armii państwa do ktorego należą wody terytorialne. Oni dysponują sprzętem. Cytuj: Samolot mial okolo 60x60 metrow, kiedy sie rozpadl to zostaly kilkumetrowe szczatki. Jak chcesz je zlokalizowac? Kto ma te zdjecia (gdyby byly) z taka rozdzielczoscia z powierzchni okolo 50 milionow kilometrow kwadratowych przegladac? To jest 50 bilionow metrow kwadratowych! Kilkumetrowe szczątki pływałyby po wodzie. Zależy jak wszedł w wodę, mógł wejść w całości. Mimo wszystko istniałaby możliwość przeszukania terenu i dna morskiego, ale być może to jest zbyt kosztowne. Myślę że po prostu zakończono sprawę bez poszukiwania wraku, i tak raczej nie byłoby akcji wydobywania wraku, bo wydaje się to być bezcelowe. Mogli być tam ludzie którzy jakimś cudem przeżyli katastrofę utrzymując się przez jakiś czas na powierzchni wody ale musieli utonąć z powodu braku pomocy.
|
| Pn kwi 18, 2016 6:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
W TOKFM była rozmowa z synem Stanisława Komorowskiego, wiceministra Obrony Narodowej, który zginał w katastrofie w Smoleńsku. Dotychczas w każdą rocznicę była praktyka powiadamiania i zapraszania wszystkich krewnych ofiar katastrofy. Bywały drobne wpadki ale nie było działań umyślnych. Przy obchodach w tym roku wiele osób ani nie została zaproszona, ani nawet powiadomiona. I patrząc na skalę tego i listę osób zaproszonych intencje są przejrzyste - niezaproszone rodziny zakwalifikowano do wrogiego Pisowi obozu politycznego. Tzw. "dobra zmiana" sortuje nawet rodziny ofiar katastrofy. Jak dla mnie to zwykła podłość. Nie dość, że żerować politycznie na katastrofie , to tak potraktować żałobników.
|
| Pn kwi 18, 2016 7:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): W TOKFM była rozmowa z synem Stanisława Komorowskiego, wiceministra Obrony Narodowej, który zginał w katastrofie w Smoleńsku. Dotychczas w każdą rocznicę była praktyka powiadamiania i zapraszania wszystkich krewnych ofiar katastrofy. Bywały drobne wpadki ale nie było działań umyślnych. Przy obchodach w tym roku wiele osób ani nie została zaproszona, ani nawet powiadomiona. I patrząc na skalę tego i listę osób zaproszonych intencje są przejrzyste - niezaproszone rodziny zakwalifikowano do wrogiego Pisowi obozu politycznego. Tzw. "dobra zmiana" sortuje nawet rodziny ofiar katastrofy. Jak dla mnie to zwykła podłość. Nie dość, że żerować politycznie na katastrofie , to tak potraktować żałobników. Co w tym dziwnego, skoro swoich sortują - prezydent "poległ", a poseł G. Gęsicka jedynie "zginęła".
|
| Pn kwi 18, 2016 7:57 |
|
 |
|
kosiarz1
|
Kozioł napisał(a): W TOKFM była rozmowa z synem Stanisława Komorowskiego, wiceministra Obrony Narodowej, który zginał w katastrofie w Smoleńsku. Dotychczas w każdą rocznicę była praktyka powiadamiania i zapraszania wszystkich krewnych ofiar katastrofy. Bywały drobne wpadki ale nie było działań umyślnych. Przy obchodach w tym roku wiele osób ani nie została zaproszona, ani nawet powiadomiona. I patrząc na skalę tego i listę osób zaproszonych intencje są przejrzyste - niezaproszone rodziny zakwalifikowano do wrogiego Pisowi obozu politycznego. Tzw. "dobra zmiana" sortuje nawet rodziny ofiar katastrofy. Jak dla mnie to zwykła podłość. Nie dość, że żerować politycznie na katastrofie , to tak potraktować żałobników. Nie wiem czy ty kłamiesz czy dziennikarze tokfm? Komorowski nie zostal zaproszony na inauguracje działalnosci komisji smolenskiej, a nie rocznice. Najlepiej gdy do takich rewelacji, gdy już o nich piszesz, link zamieścić... http://wyborcza.pl/1,75478,19582342,syn ... stosc.htmlPrawdziwy z ciebie "kodowiec" ...gdzie byłes....a nie istotne... 
|
| Pn kwi 18, 2016 7:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Najwygodniej dac zawiadkę artykułu i bluznąć "kłamca", choć ponoć GW jedynie kłamie http://audycje.tokfm.pl/odcinek/Maciej- ... rofy/36438Trudno orzekać czy Kozła prawdziwy KOD-owiec, ale swoimi wpisami dowodzisz niezbicie, że z Ciebie prawdziwy PiSowiec....
|
| Pn kwi 18, 2016 8:24 |
|
 |
|
kosiarz1
|
Alus napisał(a): Najwygodniej dac zawiadkę artykułu i bluznąć "kłamca", choć ponoć GW jedynie kłamie http://audycje.tokfm.pl/odcinek/Maciej- ... rofy/36438Trudno orzekać czy Kozła prawdziwy KOD-owiec, ale swoimi wpisami dowodzisz niezbicie, że z Ciebie prawdziwy PiSowiec.... Czytac się nauczyłas do dziś, i zapewne nie ma na co liczyć. Nie odrożniasz tytułu od tego co nabazgrał kozioł. W sumie to nieistotne. Tobie wolno się odnosić do mnie, a nie do moich wpisòw. A ja znowu nie mogę znaleźć kilku swoich postòw ... 
|
| Śr kwi 20, 2016 6:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
@kosiarz1 Przeczytałeś pewnie tylko dostępny fragment w GW, a nie miałes dostępu do calego tekstu.
Odsłuchaj audycje w TOKFM, przekonasz się jaka jest prawda. Zarówno Maciej Komorowski jak wiele innych bezpośrednich krewnych ofiar katastrofy nie zostało zaproszonych. To pierwszy taki przypadek.
|
| Śr kwi 20, 2016 7:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): @kosiarz1 Przeczytałeś pewnie tylko dostępny fragment w GW, a nie miałes dostępu do calego tekstu. Nie chodzi o całość tekstu i wypowiedź Komorowskiego, istotą jest przyłożenie temu, kto nie podziela poglądów kosiarza......nic nowego.
|
| Śr kwi 20, 2016 7:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
W tej chwili w TVPINFO-Kolejne nagrania rozmów załogi TU-154M z wieżą. Komisja pracuje i są efekty.
|
| Pn maja 23, 2016 14:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Efekty? No chyba takie, ze im kasa rosnie. Z gity podatkow. Poprzednia komisje na pewno przebija.
|
| Pn maja 23, 2016 14:37 |
|
|
|