Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 16:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Myslisz ze sie wycofal z przesuniecia wieku emerytalnego? W jakim wieku zaczyna sie dzis przecietnie prace, jezeli kazdy studiuje?

Śr maja 20, 2015 10:17

W wieku 23 lat. Czyli realny wiek emerytalny Komorowski ustanowił na poziomie 63 lat. W odniesieniu do mężczyzn to mniej niż było nawet przed reformą.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr maja 20, 2015 10:21

Prof. Nałęcz w TVN24: w momentach wyborów i przed wyborami naród odzyskuje suwerenność i tak naprawdę ludzie władzy tylko wtedy liczą się z narodem .

I jeszcze: Prezydent jest człowiekiem walki, bitwa go ożywia. No proszę, a myślałem, że jest człowiekiem zgody i bezpieczeństwa, dzień i noc szukającym kompromisów.. ale cóż, Misiek Kamiński zmienił hasło, to i linię.

Aaaaluuuus! Jak to było? Ciemny lud to kupi?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr maja 20, 2015 10:28
Po debacie z pierwszej tury przy której Komorowski stchórzył i postawił się ponad demokracją, następnie wyśmiewał innych kandydatów, że nie mają pojęcia czym jest prezydentura. Czy Komorowski który najpierw stchórzył i wyśmiewał innych w drugiej turze podczas debaty rzeczywiście pokazał że on wie lepiej czym prezydentura jest ??

Śr maja 20, 2015 10:53

Johnny99 napisał(a):
...
Aaaaluuuus! Jak to było? Ciemny lud to kupi?

Oczywiście, że kupi. Jeśli tylko będzie podane przez TVN i GW. Wystarczy tylko odpowiednią ilość razy powtórzyć.

Najbardziej fantastycznym wynalazkiem totalitaryzmów jest selektywna amnezja. U nas była przez wiele lat wprowadzana. Efekty widać.

Śr maja 20, 2015 12:37

Alus, twój idol leczy się u bioenergoterapeuty.
Cytuj:
sztab Komorowskiego sięgnął po medycynę alternatywną. – Były wątpliwości, czy prezydent da radę wytrzymać 80 minut na nogach. Potrzebna była specjalistyczna pomoc i się przydała – mówi polityk PO.

A kysz, a kysz

http://www.fakt.pl/polityka/komorowski- ... 46384.html

Śr maja 20, 2015 12:52

Johnny99 napisał(a):
Po takim numerze możliwe są tylko dwa honorowe wyjścia: albo Komorowski wycofa się z kandydowania, albo PO wycofa poparcie dla niego. Podwyższenie wieku emerytalnego to w końcu ich sztandarowa reforma, której latami bronili jak niepodległości, wskazując, jak tragiczne dla państwa skutki miałoby jej niewprowadzenie.. uzależnienie emerytury od stażu pracy to istota projektu OPZZ, złożonego jeszcze w grudniu - jedyną partią, która się wtedy mu sprzeciwiała, była PO.

Od kiedyż to złożenie ustawy jest równoznaczne z jej uchwaleniem?

Śr maja 20, 2015 13:10

zepp napisał(a):

Nie chcesz chyba posądzić Prezydenta RP o zachowanie tak niegodne urzędu, jak składanie projektu ustawy dla picu, jedynie po to, by za parę dni wygrać wybory?

Śr maja 20, 2015 13:14

zepp napisał(a):
...

Od 10 maja 2015 jest równoznaczne z populizmem, włażeniem w d... potencjalnym wyborcom, a także z paniką, głupotą. A najgorsze, że też z całkowitym odlotem. Może już używa marychy?

Śr maja 20, 2015 18:43

andej napisał(a):
zepp napisał(a):
...

Od 10 maja 2015 jest równoznaczne z populizmem, włażeniem w d... potencjalnym wyborcom, a także z paniką, głupotą. A najgorsze, że też z całkowitym odlotem. Może już używa marychy?

Podlicz miliardy obiecane przez kandydata AD, a zobaczysz skalę prawdziwego odlotu.
Z pewnością nie po trawce : podejrzewam dopalacz , znany pod nazwą 'mgła smoleńska"...

Cz maja 21, 2015 5:51

Johnny99 napisał(a):
zepp napisał(a):

Nie chcesz chyba posądzić Prezydenta RP o zachowanie tak niegodne urzędu, jak składanie projektu ustawy dla picu, jedynie po to, by za parę dni wygrać wybory?

Nie chciałbym innego kandydata do najwyższego w Polsce urzędu posądzać , że obiecuje sumy wzięte wprost z sufitu, no ale takie są fakty....
Chyba nie odmawiamy wszystkim kandydatom równego prawa do uczestnictwa w tym karnawale obietnic ?

Cz maja 21, 2015 5:58

zepp napisał(a):
...
Nie chciałbym innego kandydata do najwyższego w Polsce urzędu posądzać , że obiecuje sumy wzięte wprost z sufitu, no ale takie są fakty....
...

Kłopoty z jężykiem? Czy z percepcją przekazu mas mediów? A może to ino owczy pęd za GW i TVN?

Wszak powinno być KANDYDATÓW (l.mn.). Przykładowo, skąd BK weźmie kasę na wcześniejsze emerytury (po wypracowaniu 40 - więc już mógłbym iść, mimo tego, że jeszcze nie osiągnąłem "starego" wieku emerytalnego).

A może też zmieniają się kompetencje prezydenckie? Czy to on wydaje, czy jest ino strażnikiem? Masz prawo bronić BK. I chwalić. Ale czyń to konsekwentnie. Proszę.

Cz maja 21, 2015 9:32

zepp napisał(a):
Chyba nie odmawiamy wszystkim kandydatom równego prawa do uczestnictwa w tym karnawale obietnic ?

Cóż, on jedynie obiecuje i, umówmy się, składanie w kampanii wyborczej obietnic nie jest jakimś szczególnie oryginalnym pomysłem. Natomiast realne naginanie Konstytucji, prawa, zaprzęganie (równie realne) do kampanii instytucji państwowych (senat, ministerstwa) przez kandydata w tym momencie sprawującego najwyższy urząd w państwie to coś, czego w tej skali jeszcze w III RP nie oglądaliśmy. Takie są fakty.

Cz maja 21, 2015 9:47

Nałęcz o prezydencie: http://www.salon24.pl/video/3163,nalecz-szczerze-o-intencjach-prezydenta

Cz maja 21, 2015 14:57

Odpowiadam na pytanie z tytułu watku:prezydent jest przesądny.
Dlaczego?Jak wiemy od prezydentowej na debatę zabrał :o krzemień pasiasty
Cytuj:
Energie ogólne: dodaje energii, wzmacnia witalność, usuwa zmęczenie, chroni przed negatywnymi wpływami, sprzyja pogłębieniu poczucia więzi z naturą, zakotwicza w realności.

Oddziaływanie psychiczne: wzbudza zaufanie do swoich wyborów, wycisza wewnętrznie nie pozbawiając energii zewnętrznej, pobudza umiejętności korzystania z zebranych doświadczeń ( również tych z poprzednich wcieleń).
Oddziaływanie zdrowotne: dodaje sił fizycznych, usuwa znużenie, skutki przepracowania, bóle mięśni powstałe na skutek nadmiernego wysiłku fizycznego ( tak zwane zakwasy ), oczyszcza organizm z zastarzałych toksyn. Woda z krzemienia lub on sam starty na na proszek regeneruje blizny po oparzeniach, poprawia wygląd skóry odmładzając ją. Zalecany jest również w przypadku zaburzeń hormonalnych. Odmładza i wzmacnia organizm. Zapewnia spokojny sen.

Zastosowanie w magii naturalnej: stosuje się go do wszystkich rodzajów magii. Warto nosić go przy sobie, jeśli chce się, aby coś " zaiskrzyło" między partnerami. Stanowi doskonałą- ochronę podczas snu. Zabezpiecza przed wypadkami, urazami ciała ( złamania, skaleczenia ). Zapewnia sukcesy w sferze materialnej i awanse w pracy. Każdy adept magii naturalnej powinien sam znaleźć kamienie, które później będzie wykorzystywał w swojej praktyce."

Cz maja 21, 2015 18:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 128  Następna strona