Cud i podejrzenie o przestępstwo
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
Cytuj: W samej analizie w tym przypadku zapewne nie ma nic niezwykłego. Tam nie ma czego publikować. Niezwykły jest sposób powstania materiału, o którym histopatolog nie wie nic.
Ale pytamy się, na jakiej postawie pani profesor orzekła, że ma do czynienia z cudem. Ona sama odpowiedziała, że na podstawie badań, które są tajne.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt paź 23, 2009 9:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Ale pytamy się, na jakiej postawie pani profesor orzekła, że ma do czynienia z cudem. Ona sama odpowiedziała, że na podstawie badań, które są tajne.
Jeśli stwierdziała, że adekwatnie do badań z Buenos Aires, tkanka pochodzi od żywego człowieka w stanie agonalnym, to jakim mianem okreslisz to zjawisko?
|
Pt paź 23, 2009 9:47 |
|
 |
Johnny99
|
Czy cudem jest fakt istnienia tkanki żywego człowieka w stanie agonalnym ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt paź 23, 2009 10:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Czy cudem jest fakt istnienia tkanki żywego człowieka w stanie agonalnym ?
Po roku od wystapienia fenomenu?
|
Pt paź 23, 2009 10:04 |
|
 |
Johnny99
|
Czy to zostało naukowo udowodnione, że po roku ?
|
Pt paź 23, 2009 10:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Czy to zostało naukowo udowodnione, że po roku ?
A co?.... dla sensacji jakiś oprawca wyrwał konającemu człowiekowi kęs serca?
Jesteś chrzescijaninem, więc wierzysz słowom Chrystusa - "To jest ciało Moje", a tak trudno Ci uwierzyć, gdy to Ciało przyjmie postac fizyczną???
Gdyby owa p. profesor orzekał naukowo o przyczynie fenomenu, byłoby to z jej strony nadużciem.
Słowo "cud" obejmuje wiele zjawisk z różnych dziedzin, które nie na obecnym stanie wiedzy nie znajdują wyjasnienia.
|
Pt paź 23, 2009 10:14 |
|
 |
Sheeta
|
No to niech porównają DNA, co stoi na przeszkodzie??
|
Pt paź 23, 2009 10:14 |
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: Kościół zapewne (mam nadzieję) opublikuje wyniki analiz po zakończeniu swojej procedury. Nie widzę najmniejszych powodów by robić to przed oficjalnym uznaniem cudu.
Tutaj się zgadzam. Jednak z takiej postawy musimy wyciągnąć pewną konsekwencję: stwierdzenie Pani profesor nie może być uznawane w naszej dyskusji jako dowód. I właściwie tyle, nie można ani zaprzeczyć ani potwierdzić.
PS: Jednakże niezwykle dziwne jest dla mnie to, że nie ujawnia się badań, a Pani profesor może wygłaszać oficjalnie SWOJĄ ICH INTERPRETACJE - i to jest według mnie nadal nadużycie
_________________ MÓJ BLOG
|
Pt paź 23, 2009 10:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sheeta napisał(a): No to niech porównają DNA, co stoi na przeszkodzie??
To zwróć się w tej kwestii do kurii białostockiej, do UB - nic nie stoi na przeszkodzie 
|
Pt paź 23, 2009 10:19 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: A co?.... dla sensacji jakiś oprawca wyrwał konającemu człowiekowi kęs serca? Nie wiem, ale uczono mnie, że trzeba taką możliwość wziąć pod uwagę, a to na pewno byłaby sprawa dla prokuratury  Cytuj: Jesteś chrzescijaninem, więc wierzysz słowom Chrystusa - "To jest ciało Moje", a tak trudno Ci uwierzyć, gdy to Ciało przyjmie postac fizycznąPytajnik? Ależ dla mnie to w ogóle nie jest na razie kwestia wiary. Jestem katolikiem, i wierzę, że podczas każdej Mszy Św. dzieje się cud. Mam to dogłębnie wyjaśnione i opisane w Biblii i w Katechiźmie. W tej jednak sprawie mam na razie wyjaśnione bardzo niewiele  Cytuj: Gdyby owa p. profesor orzekał naukowo o przyczynie fenomenu, byłoby to z jej strony nadużciem.
Być może p. prof. chciała powiedzieć jedynie tyle, że JEŻELI ta tkanka faktycznie ma pół roku, to zdarzenie jest cudem. To co innego.
|
Pt paź 23, 2009 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Ależ dla mnie to w ogóle nie jest na razie kwestia wiary. Jestem katolikiem, i wierzę, że podczas każdej Mszy Św. dzieje się cud. Mam to dogłębnie wyjaśnione i opisane w Biblii i w Katechiźmie. W tej jednak sprawie mam na razie wyjaśnione bardzo niewiele 
Bo badania nadal trwają. a Kościół zawsze wykazuje w takich przypadkach ogromną wstrzemięźliwość.
Po wypowiedzeniu się oficjalnie uzyskuje się wiecej informacji, np w kwestii cudu w Buenos Aires z 1996r.
|
Pt paź 23, 2009 10:32 |
|
 |
Johnny99
|
No to czekamy na oficjalne wypowiedzenie, i proponuję na tym na razie zawiesić dysputę 
|
Pt paź 23, 2009 10:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): No to czekamy na oficjalne wypowiedzenie, i proponuję na tym na razie zawiesić dysputę 
Amen 
|
Pt paź 23, 2009 10:41 |
|
 |
Sheeta
|
O tak, zdecydowanie działają powoli, skoro nie przebadali DNA tkanki przez 10 lat. Może za kolejne 20 do czegoś dojdą, ale wątpię
Alus, oni albo są tak głupi, że nie potrafią przebadać tej tkanki, albo się boją jej przebadać, albo już to zrobili i wyszło gucio. I to wszystkie możliwości. Co ja mam napisać? Przecież oni na pewno wpadli na ten pomysł, tylko z jakiegoś powodu tego nie robią. Dla mnie sprawa wygląda na oczywistą.
|
Pt paź 23, 2009 13:28 |
|
 |
Kancermeister
|
Alus napisał(a): dla sensacji jakiś oprawca wyrwał konającemu człowiekowi kęs serca? Nie wiedziałem, że fragment tkanki mięśnia sercowego pobierany w trakcie biopsji, może być nazwany "kęsem", a lekarz wykonujący zabieg - oprawcą.
Pt paź 23, 2009 13:37 |
|
|
|