Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 16:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
 RÓBTA CO CHCETA PANA OWSIAKA 
Autor Wiadomość

co do tych gadżetów to miałem mieszane uczucia, ale dzięki meritusie że mnie uświadomiłeś :-o . Jaguar Jankowskiego to też bujda? (no chyba, że ktoś inny chetnie użyczył prałatowi swej limuzyny z szoferem, to mały offtopic).

Na woodstoku to sajgon był, nie przeczę :D tylko że z większości koncertów muzyki ciężkiej można przywieść "fajniejsze" zdjęcia.
Gdyby trfamowi rzeczywiście zależało na piętnowaniu takiego zachowania to co roku kręciliby 10 kolejnych odcinków z serii: Przystanek do piekła pokazując 80% takich koncertów pod churką. Póki co ciągle puszczają ten sam :shock:

Wt lut 08, 2005 13:20

Byłam na Woodstocku w 2004 roku. Bardzo mi się podobało :D Jestem katoliczką i nie widzę w tym nic złego. Oglądałam program poświęcony Woodstockowi w TV Trwam... Nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać... To było żałosne...

Wt lut 08, 2005 16:57

Nie osmieszaj się tym helikopterem i pogłoskami o samochodzie. To jest tragikomiczne jeżeli uwierzyłeś w te bzdury. Zaczynam sądzić, że jeżeli napiszą, że ziemia jest płaska w jakimś dzienniku to wielu uwierzy i będzie to propagować np na tym forum .

Jasne, wywiad z nim, w którym mówi o wyższości jaguarów nad BMW to tesh bujda. Podejrzewam kolejny spisek żydomasokomuny z księzyca...

Cytuj:
O czym to ma niby świadczyć ?

O tym, że ma coś na sumieniu. Niewinnych się nie broni. Niewinni są poza podejrzeniami.

Cytuj:
Kamera nie kłamie.

Ale można nią sprytnie manipulować, ukazując złe, bądź dobre strony. Dlatego nie powinniśmy calkowicie ufać telewizji.

Wt lut 08, 2005 18:39
Zobacz profil WWW
Fakt....Telwizji nie można ufac......gdyz od samego poczatku każda Telewizja Trwale kłamie

Wt lut 08, 2005 19:57

No przepraszam, według mnie pacyfka nie jest symbolem szatana...A w Tv Trwam właśnie takie coś jest pokazywane.

Wt lut 08, 2005 21:11

O tym, że ma coś na sumieniu. Niewinnych się nie broni. Niewinni są poza podejrzeniami.

Pokaż mi szanowny kolego z łąski swojej w którym to miejscu broniłem O Rydzyka ?

pzdr ;-)

Śr lut 09, 2005 7:21

Jeśli ktoś kogoś o cokolwiek oskarżył, to już jest winny?
Nie tylko nie ma mowy o udowadnianiu winy zamiast niewinności, ale i jej udowodnić się nie da (bo jak ktoś sie broni, to jest winny)? A jak się nie broni - to sam uznaje swoją winę?

To tak niezależnie od przykładów :)

Śr lut 09, 2005 7:43

Hare Kryszna........sekciarze ostro działaja podczas każdych wakacji i mozna ich spotkac dosłownie wszędzie. W Częstochowie az sie od nich roji......czy zakazac Pielgrzymek?

Polecam przeczytanie definicji sekta.
Jak już przeczytasz to sam stwierdzisz SWOJE zaszeregowanie.
Pozdro. :biggrin:

Pt paź 28, 2005 12:47
Zobacz profil WWW

Popieram Jurka Owsiaka w całej rozciągłości. Cieszę się, że raz w roku jest takie przedsięwzięcie jak orkiestra. Trochę martwi mnie to że jest tyle malkontentów, dla których każdy kto robi coś dla innych jest z założenia oszustem.
Ale cóż...ludzka zawiść nie zna granic.

P.S. Aha, temat było jego kontrowersyjności, zgadza się- jest kontrowersyjny, ale mnie ro nieprzeszkadza akurat. :biggrin:

Wt lis 01, 2005 10:05

Chyba jesteśmy narodem, który ma to we krwi - jak tylko ktoś się weźmie za pomaganie innym, to zaraz odezwie się stadko 'święcie oburzonych' - jak ktoś śmie działać w taki medialny i głośny sposób.
Czy to jest dobre, czy złe? - jak to rozpoznać? Jest na to sposób: "Poznacie ich po ich owocach"
Jak na razie efekty działań Jurka Owsiaka są dobre (może poza agresją przeciwników).

Nasuwa mi się niedparcie porównanie z Markiem Kotańskim (ś.p.) - człowiek, który swoje życie poświęcił pomocy biednym, potrzebującym, ludziom odrzuconym przez społeczeństwo. Za to swoje poświęcenie był często krytykowany.

Myślę, że cześciowo był tak nielubiany przez zazdrość - mało kto byłby w stanie się tak poświęcić dla innych, więc łatwiej było go zdyskredytować we własnych oczach niż uznać, że jest lepszy ode mnie. Być może podobny mechanizm działa w przypadku WOŚP?
Jestem pełen podziwu dla ludzi formatu Marka Kotańskiego, Jurka Owsiaka - są oni solą w oku dla nietolerancyjnych ludzi działających konwencjonalnie i nieskutecznie, bo pokazują, że można COŚ zrobić w tym kraju gdzie przysłowiem stało się 'polskie piekło'. Należy życzyć powodzenia podobnym inicjatywom.

Fakt że J.Owsiak sprzyja harekrysznowcom trochę mnie martwi, jednak mam nadzieję, że nie trafiają do nich pieniądze ze składek, poza tym fakt ten nie przekreśla pięknej idei przyświecającej tej wielkiej akcji.

Pn lis 07, 2005 23:11

O stosunku pewnych osób do Owsiaka powiem tak: udomowione zwierzęta wydają odgłosy a pochód kupców przez pustynię sunie dalej.

So sty 14, 2006 15:50
Post RÓBTA CO CHCETA PANA OWSIAKA
Wyrażenie "róbta co chceta " budzi kontrowersje,gdyż jedni zrozumieli że trzeba czynić dobro , a inni mogli to odebrać jako wezwanie do czynienia zła. Wyrażenie to może też być odebrane jako zachęta do swobody obyczajów,przez co jest ryzykowne.Dziękuję.

N mar 05, 2006 21:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12