Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Wstawiłem najistotniejsze fragmenty biografii onych geniuszy prawa. Zaczynasz się szczególików czepiać, które nie mają praktycznie nic do rzeczy. Czy np. stanowisko szefa NIK-u daje temu chemikowi prawo aplikacji? No chyba że zamieni się w alchemika i wyczaruje sobie dyplom magistra prawa. Nie rób sobie jaj Alus. Nie pisałem całych biografii, bo jak słusznie zauważyłaś każdy może sobie - resztę informacji - sprawdzić sam.
|
Śr sty 06, 2010 13:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Wstawiłem najistotniejsze fragmenty biografii onych geniuszy prawa. Zaczynasz się szczególików czepiać, które nie mają praktycznie nic do rzeczy. Czy np. stanowisko szefa NIK-u daje temu chemikowi prawo aplikacji? No chyba że zamieni się w alchemika i wyczaruje sobie dyplom magistra prawa. Nie rób sobie jaj Alus. Nie pisałem całych biografii, bo jak słusznie zauważyłaś każdy może sobie - resztę informacji - sprawdzić sam. Nie robię  ....z tego co mi wiadomo Sekuła nigdy nie prezentował się jako prawnik.
|
Śr sty 06, 2010 14:29 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Prawnik, nie prawnik, a jakie to ma znaczenie? Kolejne bicie piany. W tym to PO i jej - wolontariusze lub z poboru - krasnoarmiejce to są dobrzy. Jak magicy w cyrku pozorowanymi gestami odwracają uwagę od tego skąd naprawdę wyciągają królika, tak oni zręcznie odwracają uwagę od tego czym naprawdę jest i czemu i komu służy ta partia pozorantów. Zwięźle podsumowuje to prof. Zdzisław Krasnodębski z UKSW: Cytuj: Można powiedzieć, że wybory będą podsumowaniem także dotychczasowej polityki PO. Jak Pan ją ocenia w roku wyborczym?- Partia ta zręcznie prowadzi propagandę, dobrze się prezentuje. Jednak afera hazardowa ujawniła trochę prawdy społeczeństwu. Doprowadzenie do zapaści służby zdrowia, budżetu, do upadku polskiego przemysłu stoczniowego - obciąża ten rząd. Całe szczęście, że nie udało mu się sprzedać polskiej giełdy ani koncernu energetycznego Enea. Pomysły PO są dla Polski niedobre, a ideologia, która za tym stoi - anachroniczna. To jest odgrzewanie pomysłów Kongresu Liberalno-Demokratycznego. O ile jednak w latach 90., gdy w Polsce demontowano komunizm, można je było zrozumieć, o tyle obecnie są one nieaktualne. Teraz bowiem mamy już gospodarkę kapitalistyczną, ale uzależnioną od zagranicy, i to jest najważniejszy problemem. Mamy też kraj, który jest niepodległy, ale bez podmiotowości. Moim zdaniem, to jest najgorszy rząd od 1989 r., łączy pychę z indolencją i żądzą władzy. W tym sensie Donald Tusk jest politykiem niebezpiecznym dla Polski. I groźne jest nawet nie to, co on chce zrobić. Niebezpieczny jest dlatego, że wyzwala w Polakach najgorsze cechy, zwłaszcza bierność przy pozorach samozadowolenia. Dlatego groźba przedłużenia jego rządów napawa mnie głęboką troską. Więc Donald Tusk i jego partia odpowiadają za utwierdzanie wizji Polski nijakiej?- Tak można określić politykę rządu PO, także w wymiarze gospodarczym. Ci ludzie nie myślą w kategoriach podmiotowości Polski. Cały wywiad tam: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my11.txt "Ci ludzie nie myślą w kategoriach podmiotowości Polski." Bo niby co to jest ta "Polska", prawda? Ważne by się nachapać póki można, a czy to będzie chapanie po polsku, czy po niemiecku, czy diasporalnie - co za różnica! "Wyzwala w Polakach najgorsze cechy". Dokładnie. Nawet tu na forum to widać.
Śr sty 06, 2010 17:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może i olejne bicie pary....ale Gosiewski poszedł w odstawkę - przypadek???? A dla pełności sytuacji winieneś jeszcze zaprezentować wywiad z prof. Zybertowiczem....choć może nie koniecznie - obaj panowie o PO mówią jednym głosem....nie bez powodu wszak należą do 100 osobowego grona doradców Prezydenta.
|
Śr sty 06, 2010 18:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: z tego co mi wiadomo Sekuła nigdy nie prezentował się jako prawnik. Ja nie zarzucam mu tego, że kłamie, tylko zarzucam posłom PO że chcą udowodnić, iż inni są niekompetentni a sami tą kompetencją nie grzeszą. Chemik, bankier oraz filozof wyżywają się na Bogu winnej dziewczynie iż nie jest prawniczką. Większość z polityków ubarwia swoje biografie i gdyby prześwietlić wszystkich mielibyśmy niezły skandal.
|
Śr sty 06, 2010 18:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Ja nie zarzucam mu tego, że kłamie, tylko zarzucam posłom PO że chcą udowodnić, iż inni są niekompetentni a sami tą kompetencją nie grzeszą.. Alez to PiS non stop argumentuje. że wystawili najlepszych fachowców ze swoich szeregów...jesli to rzeczywiście prawda, to fundują sobie marny wizerunek.
|
Śr sty 06, 2010 18:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego martwisz się o ich wizerunek? To problem PiS-u a jakby nie Twój i PO. Przecież tak naprawdę chodzi tylko o zdyskredytowanie na siłę obu członków żeby mieć podkładkę na wyeliminowani ich ze składu, bo są dla PO groźni. Szczególnie Wasserman jest dla nich groźny więc nawet diabła z ziemi wykopią żeby ujaić onego Pana zaś Kempa nie stanowi takiego zagrożenia więc coś się mamrocze o jej powrocie.
|
Śr sty 06, 2010 19:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Dlaczego martwisz się o ich wizerunek? To problem PiS-u a jakby nie Twój i PO. Przecież tak naprawdę chodzi tylko o zdyskredytowanie na siłę obu członków żeby mieć podkładkę na wyeliminowani ich ze składu, bo są dla PO groźni. Szczególnie Wasserman jest dla nich groźny więc nawet diabła z ziemi wykopią żeby ujaić onego Pana zaś Kempa nie stanowi takiego zagrożenia więc coś się mamrocze o jej powrocie. Zdecydowanie przeceniasz Wassermana - w innych komisjach nic nie dokonał, chyba że nalezy uzbac za sukces wspólne z Miodowiczem "odkrycie faksymile" na Cimoszkę. A żrą się pospołu, bo już inaczej nie potrafią. Marny wizerunek PiS akurat wogóle mnie martwi - bo tez PiS na własne życzenie sam sobie wystawia cenzurkę, a ja nigdy nie miałam o nich dobrej opinii 
|
Śr sty 06, 2010 21:04 |
|
 |
Gita2
|
Na prawdziwym cynicznym, bezczelnym, zakłamanym i niekompetentnym obliczy platformy poznaje się coraz więcej Polaków. Mam nadzieję, że społeczny komitet badania opinii publicznej wykaże jakie poparcie ma platforma.
|
Śr sty 06, 2010 22:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Marny wizerunek PiS akurat wogóle mnie martwi - bo tez PiS na własne życzenie sam sobie wystawia cenzurkę I vice versa. Mnie też nie martwi, że PO coraz dalej się pogrąża. Jak nie wyskoki w komisji to z leczeniem chorych na raka. Kopacz rżnie głupa, że nic nie wiedziała o idiotycznym i wręcz morderczym rozporządzeniu NFZ. Tylko kompletny imbecyl uwierzy że MZ nic z tym nie miało wspólnego. Oczywiście chodziło o oszczędności na śmiertelnie chorych, ale na szczęście zawrzało we wszystkich mediach i Kopacz rakiem się wycofuje. Teraz mamy dowody na to że PO po trupach (i to dosłownie) idzie w oszczędnościach.
|
Cz sty 07, 2010 8:05 |
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): Nic odkrywczego - pani prof. Staniszkis nigdy nie kryła swojej fascynacji bracmi Kaczyńskimi. To ciekawe, że przed wyborami 2007 popierała raczej PO jako partię bardziej "rozsądną", "europejską" i "przygotowaną do reform"  A w październiku 2008 mówiła: "Tusk podjął się rzeczy, które są znacznie trudniejsze niż rozwiązanie WSI, przegłosowanie lustracji czy CBA. Nie doceniacie go. Jeżeli uda mu się wprowadzić budżet zadaniowy, to zmieni w Polsce wszystko."eu_geniusz napisał(a): Może nie najważniejsze, ale udowadniające niekompetencję i arogancję PiSowską. Z Kempy taki prawnik jak ze świni koń wyścigowy. Skończyła studia administracyjne, napisała pracę magisterską z administracji... ale tytułuje się prawnikiem. To rzeczywiście poważny sukces Komisji do spraw Kempy i Wassermanna, która z powodzeniem nadrabia dwuletni brak sukcesów w komisji ds nacisków i innych zbrodni PiSu  Sukces tak duży, że możemy przymknąć oko na fakt, że ta niekompetentna posłanka Kempa skończyła prawnicze studia podyplomowe i przez kilkanaście lat pracowała jako kurator sądowy. Cytuj: Buhahahaha. Prędzej krowa wygra Wielką Pardubicką, niźli Kempa zostanie prawnikiem  Może nie jest prawnikiem, ale jest specjalistką od prawa administracyjnego- taki kierunek studiów skończyła. Czy to za mało na udział w sejmowej komisji śledczej? Cytuj: Rozumiem, że to boli PiSowców, takie obnażanie kompetencji i ujawnianie prawdy. Kempa i jej poplecznicy zrobią wszystko by to zataić. Tak, tak, wiemy kto za tym stoi i czemu to służy.  Znamy ten język  Często stosowany przez partię miłości. A fakty są takie, że jeśli porównać kompetencje prawno-administracyjne Beaty Kempy i członków komisji z PO, to wnioski nasuwają się same.
|
Cz sty 07, 2010 8:34 |
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): Zdecydowanie przeceniasz Wassermana - w innych komisjach nic nie dokonał, chyba że nalezy uzbac za sukces wspólne z Miodowiczem "odkrycie faksymile" na Cimoszkę. To po co było tyle starań Platformy, żeby zrobić z Wassermanna świadka (a nie np z posła Sekuły, który w swoim czasie pracował nad nowelizacją ustawy hazardowej i przy okazji miał kontakt z "lobbystą" z walizką pieniędzy, o czym zapomniał powiadomić prokuraturę)? Zrobić świadka i w efekcie wywalić z komisji. Czy ktoś z szanownych zwolenników PO odpowie na to proste pytanie?
|
Cz sty 07, 2010 8:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Są proste pytania a także proste na nie odpowiedzi. PO chce na siłę ukręcić łeb tej aferze i zamieść wszystko pod dywan. Tylko ślepy lub zaślepiony miłością do PO tego nie zauważy. 
|
Cz sty 07, 2010 9:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czas i prokuratura pokaże kto chce "łeb ukręcić". A Wasserman w PiS to jak Lenin "wiecznie żywy i wszechstronnie kompetentny" 
|
Cz sty 07, 2010 9:25 |
|
 |
Gita2
|
Reforma zdrowia w wydaniu platformy to wyrok śmierci dla wielu chorych na raka. Dziekuję Bogu za to, że nie spotyka mnie to co tych pacjentów, ale serdecznie im współczuje, tyle, że moje współczucie na wiele się nie zda, a na rządząca platformę ie mają co liczyć. http://www.tvn24.pl/0,1636949,0,1,chorz ... omosc.html
|
Cz sty 07, 2010 9:58 |
|
|
|