Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 9:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Elbrus napisał(a):
Cytuj:
dekonspiracja
Nie tylko samych agentów, ale i mechanizmu całej akcji.
Czy była to robota w białych rękawiczkach, czy raczej w rękawicach bokserskich?

W żadnym wypadku. Nie ma żadnej dekonspiracji.
Tak jak o Gibraltarze- będą programy na ten temat snujące pewne domysły i na tym koniec.

Cz kwi 15, 2010 22:32
Alus napisał(a):
Rzecz w tym, ze nie wolno nikomu odmawiać patriotyzmu.
A z osób spoza kręgu prezydencko pisowskiego przez przypadek zapewne znaleźli się:Szmajdziński i Jaruga Nowacka.
Trudno wymagac aby umieszczono zdjęcia wszystkich 96 osób.
Ale w sytuacji gdy kilka zdjęć powtarza się, nie wydaje się przypadkiem, że zabrakło miejsca np.na zdjecie posła A. Rybickiego, który wspólnie z A. Walentynowicz, L. Wałęsą współorganizował strajk w 1980r i własnoręcznie wypisywał 21 postulatów.
Przypadek?...nie sądzę.....

Jeśli się nie mylę to jest tam jeszcze Karpiniuk. Rozumiem, że prezydent Kaczorowski to też z PISu?
Przecież nie ma innej metody niż umieszczenie tam 96 zdjęć, żebyś nie kombinował.
Byłby poseł Rybicki znalazł byś inną osobę, żeby ogłosić swoją teorię.

Cz kwi 15, 2010 22:38
kacperek napisał(a):
Jeśli się nie mylę to jest tam jeszcze Karpiniuk. Rozumiem, że prezydent Kaczorowski to też z PISu?
Przecież nie ma innej metody niż umieszczenie tam 96 zdjęć, żebyś nie kombinował.
Byłby poseł Rybicki znalazł byś inną osobę, żeby ogłosić swoją teorię.

Gdyby nie było zdjęcia Prezydenta Kaczorowskiego to byłby totalny blamaż.
96 zdjęć - taką kompozycję napotykaną na niemal wszystkich portalach, też można było umieścić :)
Mniejsza o to, teraz istotniejsze zagadnienie - chmura pyłu nad Europą.
Można mieć tylko nadzieję, że do niedzieli zniknie.

Cz kwi 15, 2010 22:55

Pieśń na POŻEGNANIE
http://www.youtube.com/watch?v=zTaX1Je3 ... r_embedded

Pt kwi 16, 2010 3:47
zbanowana na stałe

Linka011 napisał(a):
No raczej że musiał być tam pilot. Ja tez sie nie znam ale jak może lecieć pusty samolot bez pilota, no chyba że taki zdlanie sterowany ale nie prawdziwy, a wogóle skąd te informacje, nie słyszałam o tym w tv...

no wiesz w wszechwiedzącym i wszechprawdziwym TV nikt Ci prawdy nie powie...

Pt kwi 16, 2010 5:55
zbanowany na stałe

Marian17
Cytuj:
A bardzo ci przeszkadza ten wpis ?

Nie chodzi o przeszkadzanie. Az takim wybitnym chyba nie jest bym znal go na pamiec? Jesli z jakiegos powodu musisz sie powtarzac, to chociaz zmien pojedyncze slowa, zygac, rozwolnienie, smierdziele tez ladnie brzmi.

Teresse
Cytuj:
Rosja nie myśli logicznie. Ona nie myśli jak zaprowadzić porządek na terytoriach, które ma. Ona myśli o tym, by się rozszerzać.

No na taki dowod to ja odpowiedzi nie mam. Nie ta glowa. :)
Powiedz zatem, czy byl to jedyny, genialny zamach, czy bylo ich juz tysiac. Tysiac takich prawie doskonalych, jednak nie na tyle by udanych, ale na tyle by calkowicie zatrzec slady proby?
I co za geniusz ten smolenski zmajstrowal skoro pilot mogl jednym zdaniem "To ja lece dalej" zepsuc plany Rusa?

Cytuj:
no wiesz w wszechwiedzącym i wszechprawdziwym TV nikt Ci prawdy nie powie...

TV to sie oglada! Slucha sie meza! :P

Pt kwi 16, 2010 6:23

Dural napisał(a):
zygac
Rzygać - zapamiętałem od podstawówki, to wiem. ;-)
Cytuj:
I co za geniusz ten smolenski zmajstrowal skoro pilot mogl jednym zdaniem "To ja lece dalej" zepsuc plany Rusa?
Przecież napisałem - poleciał na misję samobójczą, bo ktoś go przekupił
(może 72 flaszkami bez dna w Raju - ci terroryści mają podobne metody przekonywania).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt kwi 16, 2010 11:50
Dural napisał(a):
No na taki dowod to ja odpowiedzi nie mam. Nie ta glowa. :)
Powiedz zatem, czy byl to jedyny, genialny zamach, czy bylo ich juz tysiac. Tysiac takich prawie doskonalych, jednak nie na tyle by udanych, ale na tyle by calkowicie zatrzec slady proby?

Jeśli uszkodzony był układ sterowania czy jakiś element potrzebny do lądowania- to czy lądował w Smoleńsku czy Mińsku- skończyłoby się tak samo.

Tak a propos czy wiemy to juz na pewno, że proponowano inne lotnisko- czy to stwierdzenie kontrolera, który twierdzi tez, że nasza załoga nie znała rosyjskiego ?

Tak- Dural zamachów było wiele. Choćby wspomniany przeze mnie gen. Lebiedź, który także zginął w katastrofie lotniczej.

Albo dwóch synów płk. Kuklińskiego, którzy zginęli w USA.

Celem zamachu nie zawsze jest ukrycie, że to zamach. Czasami odkrycie, iż był to zamach jest wkalkulowane w plan albo wręcz wskazane jako demonstracja siły.

Przyjrzyj się niedawnej operacji Mossadu w Dubaju albo otruciu Litwinienki na terenie GB, gdzie trucizna była do wykrycia jeszcze w samolocie, którym leciał zamachowiec.

A ten "dowód" to cytat znawcy Rosji- szukam autora- ale na razie bez skutku.

TVP info napisał(a):
Jeśli TAWS – urządzenie ostrzegające pilotów przed przeszkodami i nadmiernym zbliżeniem się do ziemi, w które wyposażony był prezydencki Tupolew działało poprawnie, nie powinno dojść do katastrofy, chyba że mapa okolic lotniska pod Smoleńskiem była niedokładna. – Żaden pilot nie zbagatelizowałby takiego ostrzeżenia niezależnie od nacisków, jakim byłby poddawany czy warunkom pogodowym – mówi amerykański ekspert od katastrof lotniczych John Cox w rozmowie z „USA Today".

Według Johna Coxa, jeśli system działał poprawnie, byłby to pierwszy wypadek wyposażonego w niego samolotu od 20 lat. I ten właśnie fakt „stawia więcej pytań niż odpowiedzi".

– Naprawdę chciałbym wiedzieć, co działo się na pokładzie, ponieważ niezależnie od tego, pod jaką presją byli piloci i z jakimi warunkami pogodowymi mieli do czynienia, nigdy żaden pilot nie zignorował ostrzeżenia TAWS. Czym różnił się ten samolot, że stało się inaczej? – pyta Cox.

TAWS – to specjalny system komputerowy, zawierający skomputeryzowane mapy świata, który ostrzega pilotów za każdym razem, gdy za bardzo zbliżą się do szczytu, wieży radiowej lub innej przeszkody, a także w przypadku zbyt małej odległości do ziemi.

Gdy pilot niebezpiecznie zbliża się do takiej przeszkody albo leci zbyt nisko, w słuchawkach rozlega się alarm i polecenie – ciągnij w górę. Syrena rozlega się także, gdy system wykryje, że samolot zaczął zbyt wcześnie schodzić do lądowania i grozi mu rozbicie się przed pasem startowym.

Ponieważ najwięcej katastrof zdarza się właśnie podczas lądowania, system montowany jest w samolotach pasażerskich od 1990 roku i jak do tej pory sprawdzał się doskonale. Wypadki, których przyczyną było np. zahaczenie o jakiś maszt lub zbyt niski lot, jeśli TAWS działa poprawnie, już się nie zdarzają. Obecnie jedynie 5 proc. maszyn nie jest w niego wyposażonych.

TAWS zainstalowano także w polskich rządowych Tu-154. System powinien uruchomić alarm na długo przed uderzeniem prezydenckiego samolotu w antenę przed smoleńskim lotniskiem, dzięki czemu załoga miałaby czas, by podnieść samolot i przelecieć nad przeszkodą.

Istnieje jednak powód, dla którego system mógł „nie zauważyć” przeszkody. – Mapy USA i innych krajów rozwiniętych są bardzo dokładne, ale istnieją białe plamy na mapach takich krajów jak Rosja i krajów rozwijających się – wyjaśnia Bill Voss, prezes organizacji Fundacji Bezpieczeństwa Lotów (Flight Safety Foundation). Jego zdaniem mapa okolic lotniska pod Smoleńskiem prawdopodobnie była niedokładna.

Ani rosyjscy, ani polscy śledczy badający sprawę katastrofy pod Smoleńskiem nie wspominają jednak o systemie TAWS. Nie wiadomo też, czy z zapisu czarnych skrzynek udało się uzyskać informację o aktywności urządzenia.

Jak tylko wczytacie się w newsy- to naprawdę przerażające...

Pt kwi 16, 2010 12:16
Przerażające dla tych, którzy kochają teorie spiskowe.

Pt kwi 16, 2010 12:18
No cóż- jak dla Ciebie ekspert z USA to teorie spiskowe...
Żadne spiski nie istnieją ?

Swoją drogą odpowiedziałaś tak szybko, że wątpię, że przeczytałaś ten artykuł z TVP info.

Jaki ma sens taki ping- pong słowny ?

Pt kwi 16, 2010 12:19
zbanowany na stałe

Bardzo proszę o niestosowanie takich zwrotów. Eu_geniuszu, nie jest to pierwszy raz kiedy zwraca Ci się uwagę na kulturę dyskusji, dlatego dostajesz ostrzeżenie.
Kamyk

Pt kwi 16, 2010 12:28
Dlaczego w ten sposób zwracasz się do mnie?

Masz jakiś komentarz do artykułu, które zamieściło TVP ?

Szczerze- to jeszcze jeden taki komentarz i podejmę decyzję, z którą juz się noszę od jakiegoś czasu.

Pt kwi 16, 2010 12:38
Teresse napisał(a):
Dlaczego w ten sposób zwracasz się do mnie?

Masz jakiś komentarz do artykułu, które zamieściło TVP ?

Szczerze- to jeszcze jeden taki komentarz i podejmę decyzję, z którą juz się noszę od jakiegoś czasu.

TVP zamieściło tylko przypuszczenia, które nie są żadnym dowodem.
takich przypuszczeń, teorii będiz jeszcze mnóstwo do opublikowania oficjalnego orzeczenia komisji badającej wszystkie okoliczności katastrofy.
Traktowanie Rosjan jako idiotów, którzy dopuszczają się takiej zbrodni na oczach całego świata jest nonsensem, zwłaszcza w sytuacji, gdy widzimy ich wszechstronną pomoc i zaangażowanie.

Pt kwi 16, 2010 12:46

eu_geniusz napisał(a):
Ty teresse wyłącz RM, bo ci się mózg przegrzewa od tych bzdur jakie wygaduje tam Naczelny Siewca w Polsce.
Rydzyk już się z tego dawno wycofał.
Zauważył, że byłoby to nielogiczne, żeby Rosjanie zrobili to "u siebie" - mieli tyle lepszych okazji. :D

Teresse napisał(a):
jeszcze jeden taki komentarz i podejmę decyzję, z którą juz się noszę od jakiegoś czasu.
Nie odchodź, wierzę ci!
Poczekam z odrzuceniem koncepcji zamachu do czasu oficjalnego wyniku badań black boxów.
Czy uważasz, że raport komisji śledczej będzie wiarygodny?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt kwi 16, 2010 13:29
zbanowany na stałe

Nie interesuje mnie co ty tam sobie nosisz. Interesuje mnie byś przestała powielać tutaj wszystkie te bzdurne i kretyńskie teorie spiskowe, bo robi mi sie niedobrze i czuje się jakbym słuchał RM lub jakies inne oszołomskie medium

Pt kwi 16, 2010 13:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 93  Następna strona