Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
 Wybory samorządowe 
Autor Wiadomość

Post Re: Wybory samorządowe
Poza tobą? Nie, sami antypolacy i rusofile.

Pn gru 06, 2010 23:51
Cytuj:
Biorąc pod uwagę zaangażowanie polskojęzycznych mediów i elity różnej maści typu Wajda wyniki PISu nie są sukcesami - swego rodzaju sukcesem jest jako takie istnienie tej partii.

A co stoi na przeszkodzie aby "jedynie polski" monopolista w kwestii prawdy osiągał słuchalność w granicach 60%, miast marne 2%.
Elita owych mediów J.R.Nowak, prof. Wolniewicz zapewne przyspozyłaby PiSowi przynajmniej 50% poparcie.

Cytuj:
Pewnie, że sługusy Kremla z PZPR oddali grzecznie władzę w państwie krystalicznie uczciwym obywatelom. Nikt nie chciał zarobić na państwie i natychmiast Polska stała się wolna od wieloletnich powiązań z Rosją.

A czemu sługusy z SD temu nie zapobiegli?
I czemu dwaj sługusi z Solidarnosci tak gorliwie promowali, budowali zaplecze swojemu mocodawcy Wałęsie, który później wzmacniał lewa nogę?

Cytuj:
Żadne państwo na świecie nie myśli o wykorzystaniu innych. Każde państwo raczej zadba o interesy sąsiadów w geście pojednań. Które to państwo myśli o sobie? Przecież wszystkie są altruistyczne! A już podczas wojen pokazują pełnię braterskiej miłości i wzajemnych poświęceń!

A biskupi byli ślepi i głusi na ta oczywistośc i pisałi list "przebaczaby i prosimy o przebaczenie"

Cytuj:
No przecież Rosja nigdy nie zabiła, nie zabija i nie będzie zabijała! To niemożliwe żeby państwo w którym znaczną większość władzy stanowi była KGB mogło namieszać w śledztwie! Przecież to nie Rosja zagłodziła 7 mln Ukraińców, nie Rosja dzień w dzień mordowała swoich obywateli, to nie Rosja eliminowała elity innych państw strzałami w lasach, to nie Rosja uśmierciła dziesiątki milionów w łagrach, to nie Rosja mordowała Czeczenów w obozach i to nie w Rosji kulkę dostają dziennikarze za zły artykuł.

I to stanowi koronny dowód zamachu pod Smoleńskem?

Cytuj:
Droga Gito! Chodzi o to, aby uświadomić, że podczas gdy Niemców kartano śmiercią mordercy stalinowscy do dzisiaj są odznaczani za nieporównywalnie większe zbrodnie. Takie państwo nie wzbudza mojego zaufania. Rosja się nie zmienia - Putin kilkanaście lat był funkcjonariuszem KGB aby po przekształceniu tejże organizacji na FSB sprawować funkcję jej szefa. I chociaż Miedwiediew jest fajnym gościem w supermodnym garniturze, jednak moje zaufanie względem tych ludzi nie drgnęło.

Nie przesadzaj z tym karaniem Niemców, poza procesem Norymberskim, wyłapywaniem, karaniem bardziej zajmuje sie instytut Yad Vahem niż państwo niemieckei.
A ilu zbrodniarzy uniknęło odpowiedzialności uciekając na kontynent amerykański,,,,i co smutne pomagali im w tym ludzie Kościoła :(
Zaufanie w każdym przypadku należy mieć ograniczone....
"Sukces" z budowa tarczy rakietowej był tylko nadmuchana wydmuszką, bo amerykanie za plecami "sojuszników" Polaków układali się Rosją.

Wt gru 07, 2010 9:10
zbanowany na stałe

Spragniony napisał(a):
. bo zamiast rozmawiać o rzeczach ważnych to toczy się długie dyskusje na tematy zupełnie nieistotne.

Ty masz racje, tylko zwroc uwage na jedno. Jesli napisze, ze Moody's Investors Service chce obnizyc ratingi obligacji rzadowych, to kto podtrzyma dyskusje? Moi przeciwnicy sa glownie zajeci zbieraniem PO-wskiej sliny po roznych zakatkach kraju. Ich takie "drobiazgi" nie interesuja. Nie mozna wmuszac w kogos tematow rozmowy. Taka rozmowa sie nie klei.
Napisalem z pewnym podtekstem. Ciekawe czy zrozumieja. :P

Wt gru 07, 2010 11:59

Cytuj:
Niestety obie te bandy kretynów mają aktualnie dość duże wpływy i nic nie zapowiada, żeby miało się to zmienić. Kłótnia toczy się o to, która z nich jest bardziej szkodliwa. Niestety zdaniem niektórych (np. Gity i osirisa), jedna z tych band jest ucieleśnieniem wszelkiego dobra, sprawiedliwości, mądrości, sprawiedliwości, patriotyzmu itp. a kto mówi inaczej, albo co gorsza śmie twierdzić że ich banda wcale nie jest lepsza od bandy rządzącej, ten antypolak i powinno się go rozstrzelać.

no nie ma za bardzo szans na zmianę na razie. przyczyną jest to, że żyjemy w przekomicznej sytuacji. otóż jedni głosują na PO, żeby PiS nie wygrał, a drudzy odwrotnie. i mamy ten syf i normalni ludzie muszą godzić się na to, że rządzi nimi jakaś rozkrzyczana "większość", której jedynym celem jest dowalenie przeciwnikowi politycznemu. Gdzie jakieś ideały, tradycje, no i ojczyzna? teraz widać komu na czym zależy.

Cytuj:
Jesli napisze, ze Moody's Investors Service chce obnizyc ratingi obligacji rzadowych, to kto podtrzyma dyskusje? Moi przeciwnicy sa glownie zajeci zbieraniem PO-wskiej sliny po roznych zakatkach kraju. Ich takie "drobiazgi" nie interesuja. Nie mozna wmuszac w kogos tematow rozmowy. Taka rozmowa sie nie klei.

finanse państwa to podstawa. oczywiście w Polsce prawo też jest do wymiany, bo mamy absurdalny system prawny. Jednak obecnie finanse to nasze największe zmartwienie o tym powinny się toczyć zacięte dyskusje. Dług publiczny, podatki, deficyt, finanse unii, scenariusze wyjścia z tego bagna, w którym tkwimy itp itd. Wiem, że jakbyśmy zaczęli dyskusję np. o rentowności obligacji poszczególnych państw to by może się z tego niewiele rozwinęło. Ale myślę (mam nadzieję), że jednak rozmowa sama skieruje się na dobry tor po pewnym czasie.

Swoją droga skoro ktoś poruszył sprawę finansów Polski to jestem ciekaw czy ci zaciekli po-wcy i pisowcy mają jakiś pomysł na wybrnięcie z tej sytuacji? w sumie POwców nie ma co pytać, bo ich guru sami nie mają pojęcia co robić.

pozdrawiam

Wt gru 07, 2010 16:28
zbanowany na stałe

[quote]po-wcy i pisowcy[quote]
Wlasciwie to nie do mnie jednak odpowiem. Wszyscy zwiazani z ekonomia panstwa doskonale wiedza co trzeba zrobic. Co z tego, kiedy polityka wazniejsza?
Piekny jest kraj w ktorym po 15-tu latach sluzby otrzymujesz emeryture, gdzie dostajesz wegiel na zime, bilety na pociag - tylko dlatego, ze kiedys pracowales. Poniewaz Polak chce zyc w pieknym kraju, dlugi musza wzrastac, az Moody spowoduje odciecie doplywu mamony.
Polak chce zyc w kapitalizmie z dodatkiem komunistycznych ulg. Polak jest cwany. :)

Wt gru 07, 2010 17:19
Cytuj:
Piekny jest kraj w ktorym po 15-tu latach sluzby otrzymujesz emeryture,

I to w wieku niewiele po 30-dziestce w kwocie 4 tys. zł - słynny amant Tomek.
Przy czym może sobie dorobić wielokroć tej kwoty.
A starsza osoba po przepracowaniu 30/35 lat, na zasiłku przedemerytalnym otrzymuje 1100zł netto i nie wolno już dorobic ani grosza.
Piękny kraj, ale dziwny kraj....

Śr gru 08, 2010 9:55

Spragniony napisał(a):
no nie ma za bardzo szans na zmianę na razie. przyczyną jest to, że żyjemy w przekomicznej sytuacji. otóż jedni głosują na PO, żeby PiS nie wygrał, a drudzy odwrotnie. i mamy ten syf i normalni ludzie muszą godzić się na to, że rządzi nimi jakaś rozkrzyczana "większość", której jedynym celem jest dowalenie przeciwnikowi politycznemu. Gdzie jakieś ideały, tradycje, no i ojczyzna? teraz widać komu na czym zależy.

Rządzi większość, bo to się najlepiej sprawdza. Jaką proponujesz alternatywę? Monarchię z Jego Królewską Mością Januszem Korwinem-Mikke? Jak to jest alternatywa dla normalnych, to ja jestem nienormalny. Dla mnie proponowanie ustanowienia monarchii jest przekomiczną sytuacją.

Spragniony napisał(a):
finanse państwa to podstawa. oczywiście w Polsce prawo też jest do wymiany, bo mamy absurdalny system prawny. Jednak obecnie finanse to nasze największe zmartwienie o tym powinny się toczyć zacięte dyskusje. Dług publiczny, podatki, deficyt, finanse unii, scenariusze wyjścia z tego bagna, w którym tkwimy itp itd. Wiem, że jakbyśmy zaczęli dyskusję np. o rentowności obligacji poszczególnych państw to by może się z tego niewiele rozwinęło. Ale myślę (mam nadzieję), że jednak rozmowa sama skieruje się na dobry tor po pewnym czasie.

Aby zacząć dyskusję, należałoby zebrać odpowiednie dane. Jeśli masz takowe, to zapodaj aby inni mogli się zaznajomić.

Spragniony napisał(a):
Swoją droga skoro ktoś poruszył sprawę finansów Polski to jestem ciekaw czy ci zaciekli po-wcy i pisowcy mają jakiś pomysł na wybrnięcie z tej sytuacji? w sumie POwców nie ma co pytać, bo ich guru sami nie mają pojęcia co robić.

Najlepiej zapytać JKM-a, on na każde pytanie ma jedynie słuszną odpowiedź. Tylko głupi motłoch nie potrafi docenić jego geniuszu ;)

Pn gru 13, 2010 14:30

Cytuj:
Rządzi większość, bo to się najlepiej sprawdza. Jaką proponujesz alternatywę? Monarchię z Jego Królewską Mością Januszem Korwinem-Mikke? Jak to jest alternatywa dla normalnych, to ja jestem nienormalny. Dla mnie proponowanie ustanowienia monarchii jest przekomiczną sytuacją.

ktoś tu jest przewrażliwiony, bo nie doczytał, że nie wspomniałem o monarchii i JKM ;) po pierwsze: nie mówiłem nic o zniesieniu demokracji. jest to dość głupkowaty ustrój, ale trudno. można by go ulepszyć w pewien sposób, np. wprowadzić odpłatność za głos tak żeby głosowali tylko ci, którym zależy, albo wprowadzić prawo, że każdy obywatel ma jeden głos w ciągu życia w określonym przedziale wieku. może to by spowodowało zmianę podejścia do polityki.
a i oczywiście gdyby JKM został królem to byłoby świetnie, ale jestem realistą ;)

Cytuj:
Aby zacząć dyskusję, należałoby zebrać odpowiednie dane. Jeśli masz takowe, to zapodaj aby inni mogli się zaznajomić.

zapodaję:
http://www.rybinski.eu/?p=1950&lang=pl
http://forsal.pl/artykuly/469803,rybins ... epcow.html
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Krotkot ... 59833.html (pomyśleć jakby mogło być dobrze gdyby uwolniono siłę wolnego rynku!)
http://www.tvncnbc.pl/bilans-3-lat-rzad ... klip.html#
http://forsal.pl/artykuly/373871,dlug_p ... c_pkb.html
http://starszy.blox.pl/2010/10/Krajowy- ... ogowy.html
http://www.dlugpubliczny.org.pl/pl/abc-dlugu

później poszukam więcej jak trzeba będzie.
Chodzi mi o to, że za mało uwagi poświęca się w publicznej debacie na sprawy ważne tpyu dług, deficyt, dalekowzroczne plany, a nie tylko "od wyborów do wyborów". tego nie ma w mediach, bo wypierane jest przez smoleńsk, dopalacze, po vs pis itp. Miała być liberalna gospodarka. Wszyscy wyborcy PO zostali bezczelnie oszukani i nabici w butelkę. Z tego też powodu dziwię się, że platforma ma tak wysokie poparcie.

Cytuj:
Najlepiej zapytać JKM-a, on na każde pytanie ma jedynie słuszną odpowiedź. Tylko głupi motłoch nie potrafi docenić jego geniuszu

a żeś się uczepiła tego korwina ;)

So gru 18, 2010 20:35
Cytuj:
Z tego też powodu dziwię się, że platforma ma tak wysokie poparcie.

A ja sie przestałem dziwić.
Dopóki potrafią wzniecić nienawiść do Kaczyńskiego i PiS-u i ją ciągle podsycać i podtrzymywać, dopóty będą przy władzy nie zależnie od tego jak beznadziejnie będą rządzić.
Nienawiść ponad rozumem. To działa - jak na razie.

N gru 19, 2010 16:00
Cytuj:
A ja sie przestałem dziwić.
Dopóki potrafią wzniecić nienawiść do Kaczyńskiego i PiS-u i ją ciągle podsycać i podtrzymywać, dopóty będą przy władzy nie zależnie od tego jak beznadziejnie będą rządzić.
Nienawiść ponad rozumem. To działa - jak na razie.

Nic nie dzieje się samo z siebie.....dopóki J. Kaczyński będzie dokładał paliwa do ognie swymi wypowiedziamy, dopóty PO będzie "podsycało nienawiść"..
Brudziński przeprosił tych, którzy poczuli się urażeni określeniem kraju "dziadowskie".
Nie przeprosił Tuska - ale niech sobie panowie dają po szczękach, byle swoje uczucia nie przekładali na społeczeństwo.
A Kaczyński tego nie rozumie....kwestionuje wybór Komorowskiego, bo dokonali tego "otumanieni, ogłupiali" wyborcy.
Póki nie zrozumie, że ludzie w demokracji posiadają luksus wolnych swoich wyborów, będzie odrzucany i służył bedzie innym politykom jako straszak.

N gru 19, 2010 18:50

prawda jest taka, że PO te wszystkie kłótnie są bardzo na rękę, więc po co mają cokolwiek łagodzić? w ten sposób odciąga się uwagę od ważnym spraw i skupia się na głupotach. szkoda tylko, że pis jako opozycja wdaje się wplątać w tą grę, zamiast być prawdziwą opozycją (chociaż szczerze mówiąc na to też nigdy nie liczyłem)

N gru 19, 2010 19:35
Przychodzi znów taki moment że ludzie rozsierdzeni ciągłymi przepychankami zagłosują na SLD lub Kluzik.
Już raz coś takiego mieliśmy a historia lub się powtarzać.
Lewica przejmie władzę a prawica się zjednoczy i ........................... i ciąg dalszy znacie.
Najlepsze jest to że cały czas władza jest ciągle w tych samych rękach.

N gru 19, 2010 20:12

Więcej nie trzeba, może być nawet mniej i jakiś własny komentarz. Proponuję też przenieść się do wątku Upadek reform społecznych, fatalny stan finansów Państwa, bo odeszliśmy dość daleko od wyborów samorządowych. W tamtym wątku odniosę się do ciekawej rozmowy, którą znalazłem w podanych przez Ciebie linkach.

Spragniony napisał(a):
Chodzi mi o to, że za mało uwagi poświęca się w publicznej debacie na sprawy ważne tpyu dług, deficyt, dalekowzroczne plany, a nie tylko "od wyborów do wyborów". tego nie ma w mediach, bo wypierane jest przez smoleńsk, dopalacze, po vs pis itp. Miała być liberalna gospodarka. Wszyscy wyborcy PO zostali bezczelnie oszukani i nabici w butelkę. Z tego też powodu dziwię się, że platforma ma tak wysokie poparcie.

Tu się zgodzę, a PO ma wysokie poparcie w dużej mierze dzięki szaleństwu opozycji.

Spragniony napisał(a):
Cytuj:
Najlepiej zapytać JKM-a, on na każde pytanie ma jedynie słuszną odpowiedź. Tylko głupi motłoch nie potrafi docenić jego geniuszu

a żeś się uczepiła tego korwina ;)

Młodzieńcza, zawiedziona miłość polityczna. Takich zawodów się nie zapomina ;)

Pn gru 20, 2010 12:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12