Autor |
Wiadomość |
Witold
|
 Re: Polski dzień codzienny
gita napisał(a): To przestań nareszcie dyskutować i chociaz raz dotrzymaj słowo, gdyz do tej pory słowo, dla ciebie tyle ważne co dla twojej zakłamanej partii. Kolejny raz Twojej czyli której? Bo ja głosowałem na Nową Prawicę...
|
Śr sty 11, 2012 21:00 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Witold napisał(a): Cytuj: To zrywaj sobie boki, gdyz nic innego ci nie pozostało, gdy król jest nagi i widzi to coraz większa część społeczeństwa. I pewnie dlatego PiS przegrał już 6 wyborów z rzędu. Cierpliwość to cecha wytrawnego stratega.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr sty 11, 2012 21:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Cierpliwość to cecha wytrawnego stratega. O ile strateg dysponuje odpowiednią rezerwą czasową.
|
Śr sty 11, 2012 22:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Zjazd rodzinny odbył się w ostatnią sobotę lipca, a wybory na początku października, a więc dopiero na kolejny zjazd będą dodatkowe powody mniejszej ilości uczestników zjazdu:postępująca bieda, choroby ze względu na chorą służbę zdrowia oraz odmienne poglądy polityczne. Dzięki Bogu, tych ostatnich mozna policzyć na palcach jednej ręki. Zapomniałaś, że grzech jest ciężkim grzechem?..... A ja wam powiadam: Każdy kto się gniewa na swego brata, podlega sądowi (Mt 5,22)....gniew na bratową lub innych członków rodziny też jest grzechem.
|
Śr sty 11, 2012 22:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus! Zjazd rodzinny odbył się w ostatnią sobotę lipca, a wybory na początku października, a więc dopiero na kolejny zjazd będą dodatkowe powody mniejszej ilości uczestników zjazdu:postępująca bieda, choroby ze względu na chorą służbę zdrowia oraz odmienne poglądy polityczne. Dzięki Bogu, tych ostatnich mozna policzyć na palcach jednej ręki. Zapomniałaś, że grzech jest ciężkim grzechem?..... A ja wam powiadam: Każdy kto się gniewa na swego brata, podlega sądowi (Mt 5,22)....gniew na bratową lub innych członków rodziny też jest grzechem. Rozgrzesza mnie to, że wybaczam Ci Twój fanatyzm w stosunku do zakłamanej rzadzącej partii.
|
Cz sty 12, 2012 9:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus! Zjazd rodzinny odbył się w ostatnią sobotę lipca, a wybory na początku października, a więc dopiero na kolejny zjazd będą dodatkowe powody mniejszej ilości uczestników zjazdu:postępująca bieda, choroby ze względu na chorą służbę zdrowia oraz odmienne poglądy polityczne. Dzięki Bogu, tych ostatnich mozna policzyć na palcach jednej ręki. Zapomniałaś, że grzech jest ciężkim grzechem?..... A ja wam powiadam: Każdy kto się gniewa na swego brata, podlega sądowi (Mt 5,22)....gniew na bratową lub innych członków rodziny też jest grzechem. Rozgrzesza mnie to, że wybaczam Ci Twój fanatyzm w stosunku do zakłamanej rzadzącej partii. Łudzisz się - grzech, rozgrzeszenie to zawsze sprawa indywidualna - nie nauczyły Cię jeszcze tego media o. Rydzyka?  Członkowie mojej rodziny - mąż, dzieci - głosują na różne partie, kuzyni także, tak jest od lat i nigdy nikt z nikim nie gniewał się za dokonane wybory. W ostatnim głosowaniu tylko RPP nie dostała poparcia od członków mojej rodziny. Życie jest zbyt krótkie i skomplkowane, aby dodatkowo komplikować je gniewami o wybory polityczne .....totalny nonsens.
|
Cz sty 12, 2012 10:41 |
|
 |
mareta
|
Prawda. My się pogniewamy na siebie a politycy i tak zrobią swoje. Co konia obchodzi, że się wóz przewraca?
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Cz sty 12, 2012 11:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! widzę, że jesteś "ekspertem" w temacie grzechu i rozgrzeszenia, a więc załóż wątek, ale oczywiście w innym działe, jeśli będę miała czas i ochotę podyskutuję. Na razie walczę z jakimś przeziębieniem, czy grypą. Do lekarza nie idę, gdyż nie chcę pogłębiać chaosu stworzonego przez przedstawicieli Twego rządu:Kopacz i Arłukowicza.
|
Cz sty 12, 2012 12:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Na razie walczę z jakimś przeziębieniem, czy grypą. Do lekarza nie idę, gdyż nie chcę pogłębiać chaosu stworzonego przez przedstawicieli Twego rządu:Kopacz i Arłukowicza.
No tak! Po co do lekarza, skoro ma się swoje chore teorie i lubi się kreować na męczennika.....tylko jak myślisz kobieto? Kto bedzie opłacał Twoje leczenie jak ci sie przyplątaja powikłania pogrypowe?????? Aaaaaa juz wiem! Twój idol kryptokomunista Kaczyński!!!
|
Cz sty 12, 2012 14:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): Cytuj: Na razie walczę z jakimś przeziębieniem, czy grypą. Do lekarza nie idę, gdyż nie chcę pogłębiać chaosu stworzonego przez przedstawicieli Twego rządu:Kopacz i Arłukowicza.
No tak! Po co do lekarza, skoro ma się swoje chore teorie i lubi się kreować na męczennika.....tylko jak myślisz kobieto? Kto bedzie opłacał Twoje leczenie jak ci sie przyplątaja powikłania pogrypowe?????? Aaaaaa juz wiem! Twój idol kryptokomunista Kaczyński!!! Oczywiście, że ty będziesz opłacał. Zadbam o to, abyś podwójnie opłacał i w dodatku będziesz to robił z wielką radością.
|
Cz sty 12, 2012 14:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Na razie walczę z jakimś przeziębieniem, czy grypą. Do lekarza nie idę, gdyż nie chcę pogłębiać chaosu stworzonego przez przedstawicieli Twego rządu:Kopacz i Arłukowicza. Jeśli w Twojej przychodni panuje chaos, to masz do d***y lekarzy. W poniedziałek zaniosłam kartkę do wypisu leków, w środę odebrałam - żadnego chaosu, ludzie przyjmowani beż żadnych utrudnień, apteki sprzedają leki refundowane - normalka. Ale jeśli wolisz na złość babce odmrozić sobie uszy - wolna wola 
|
Cz sty 12, 2012 14:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): humalog napisał(a): Cytuj: Na razie walczę z jakimś przeziębieniem, czy grypą. Do lekarza nie idę, gdyż nie chcę pogłębiać chaosu stworzonego przez przedstawicieli Twego rządu:Kopacz i Arłukowicza.
No tak! Po co do lekarza, skoro ma się swoje chore teorie i lubi się kreować na męczennika.....tylko jak myślisz kobieto? Kto bedzie opłacał Twoje leczenie jak ci sie przyplątaja powikłania pogrypowe?????? Aaaaaa juz wiem! Twój idol kryptokomunista Kaczyński!!! Oczywiście, że ty będziesz opłacał. Zadbam o to, abyś podwójnie opłacał i w dodatku będziesz to robił z wielką radością. Zadbałabyś lepiej o siebie....mną się nie zamartwiaj. Ja psychicznie jestem zdrowy 
|
Cz sty 12, 2012 14:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Humalog!, jak zmądzrejesz to pogadamy. Ile ci na to trzeba, rok dwa, a może więcej?. Ponieważ sam się nie domyslisz o co chodzi wyjaśnię: nie zamartwiam sie o ciebie, napisałam, że będziesz opłacał z wielka radością, więc gdzie tu zmartwienie?
|
Cz sty 12, 2012 14:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Właśnie wróciłam od laryngologa, a po drodze wstąpiłam do apteki po leki. W grudniu za leki od laryngologa zapłaciłam około 62zł. Dzisiaj pani magister zaśpiewała mi ponad 98zł. Z jednego z trzech przypisanych mi leków zrezygnowałam i zapłaciłam "tylko" 76,48zł, leki które wystarczą na miesiąc. Nie licząc leków na astmę, gdyż astma z przypadłościami laryngologicznymi idzie w parze.
Jednym słowem, albo się leczyc, albo jeść. Taki sposób na eutanazję serwuje nam obecny rząd. Ponieważ moja bratowa, też emerytowana n-lka, która głosowała na Platformę, nie może mnie przyjąć na garnuszek gdyż jest za biedna, bedę musiała się zgłosić np do fanki tej partii-Alus, myślę, że Platforma daje nie tylko jej nieźle żyć, ale równiez pomagać biedniejszym.
P.S.Swoją drogą, takim bogatym jak Alus nie dziwię się, że głosowali na Platformę, ale takim głupolom, których emerytura wynosi mniej niz 1 tysiąc, to się mocno dziwię.
|
Wt lut 14, 2012 11:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Właśnie wróciłam od laryngologa, a po drodze wstąpiłam do apteki po leki. W grudniu za leki od laryngologa zapłaciłam około 62zł. Dzisiaj pani magister zaśpiewała mi ponad 98zł. Z jednego z trzech przypisanych mi leków zrezygnowałam i zapłaciłam "tylko" 76,48zł, leki które wystarczą na miesiąc. Nie licząc leków na astmę, gdyż astma z przypadłościami laryngologicznymi idzie w parze.
Jednym słowem, albo się leczyc, albo jeść. Taki sposób na eutanazję serwuje nam obecny rząd. Ponieważ moja bratowa, też emerytowana n-lka, która głosowała na Platformę, nie może mnie przyjąć na garnuszek gdyż jest za biedna, bedę musiała się zgłosić np do fanki tej partii-Alus, myślę, że Platforma daje nie tylko jej nieźle żyć, ale równiez pomagać biedniejszym.
P.S.Swoją drogą, takim bogatym jak Alus nie dziwię się, że głosowali na Platformę, ale takim głupolom, których emerytura wynosi mniej niz 1 tysiąc, to się mocno dziwię. Trzeba wiedzieć na kogo głosować  - bo ja za moją dawkę leków na 2 miesiące, zapłaciłam o 20 zł mniej. Jako, że nie jestem fanką obrońcy RM prof Wolniewicza gorliwego działacza na rzecz legalizacji eutanazji, najwidoczniej nie dostąpię zaszczytu skorzystania z sacrum eutanazji.
|
Wt lut 14, 2012 12:29 |
|
|
|