Autor |
Wiadomość |
asienka0
|
 Re: Po wyborach
a ja powiem tak... pewnie co poniektorym to sie nie spodoba... ale kazy ma prawo do wlasnego zdania... Ja Palikota... cenie jako czlowieka... on jedyny ma swojhe zdanie w sejmie i nie boi sie o nim mowic otwarcie... Co do sciagania krzyza... nie chce sciagnac krzyza... tylko obok niego powiesic symbole religijne,innych wyznawcow, a to chyba nie przestepstwo? Polska to wolny kraj i kazdy ma prawo wierzyc w to co chce... Jestem katoliczka, wierzaca i praktykujaca... ale sporo czytalam, o innych religiach i nie ma zlych wyznan... zly jest fanatyzm...  !! Co do in- vitro hmm... pewnie mnie tutaj teraz znokaltujecie, ale nie jestem ani za ani przeciw, kazdy ma prawo do wlasnego wyboru... nie wiadomo jakbysmy sie zachowali w sytuackji kiedy okazuje sie ze jedynya mozliwoscia zeby zdobyc najcenniejszy skarb, jakim jest dziecko jest wlasnie ta metoda... cóz to cięzkie sprawy... ale moze warto spojrzec na nie w inny sposob...  poza tym ja glosowalam na platforme, nie popieram wszystkich dzialan palikota... ale gdybym miala wybierac miedzy nim a Kaczynskim... na pewno bylby to Palikot... Kaczynski jest nie przewidywalny... - zupelnie inny niz jego brat... POZDRAWIAM WSZYSTKICH I Z GORY PRZEPRASZAM... za szczerosc:)
|
Śr paź 12, 2011 20:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sami krzyża nie będziemy ściągać, ale zwrócimy się do marszałka Grzegorza Schetyny o to, by szanował konstytucję - powiedział w TVN24 Palikot. Zapowiedział, że będzie walczył o świeckie państwo, gdyż będzie dotrzymywał obietnic - inaczej niż robi to Donald Tusk. - Jeśli Sejm nie zgodzi się na to, by ściągnąć krzyż ze ściany w sejmowej sali obrad, to sprawa trafi do Trybunału Konstytucyjnego - zapowiedział Palikot.
|
Śr paź 12, 2011 20:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Poważny polityk nie zaczyna od ściągania krzyża. Alus nie bagatelizuj sprawy bo jest ona bardzo poważna, a Palikot nie mówił tego na żarty tylko bardzo na serio. Palikot przedewszystkim jest lojalny i robi to do czego został wykreowany przez Tuska i Platforme, czyli walczy z katolikami i Kościołem Jezusa.
|
Śr paź 12, 2011 20:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jaki znak powieszą sobie panowie z APPRacja i "Nie" Urbana? mareta - Palikot nie wyrzuci religi ze szkół - jest za cienki.....głośny, ale nieefektywny.....klapa "przyjaznego państwa" tego dowodzi. Jedyne co w tej dziedzinie dokonał to pokazowe wchodzenie na sterty papierów. Cytuj: Alus nie bagatelizuj sprawy bo jest ona bardzo poważna, a Palikot nie mówił tego na żarty tylko bardzo na serio. Na serio to już napisałam - "przyjazne państwo" Cytuj: Palikot przedewszystkim jest lojalny i robi to do czego został wykreowany przez Tuska i Platforme, czyli walczy z katolikami i Kościołem Jezusa. Demagogia PiSowsko-RadioMaryjna.
|
Śr paź 12, 2011 20:45 |
|
 |
asienka0
|
wybaczcie ale Polska jest wolnym krajem... ma prawo do tego by zostala uznane za panstwo swieckie... ludzie bez przesady... wiara wiara... a wybory wyborami... kierujmy sie troche zdrowym rozsadkiem... nie mieszajmy tego... i nikt sprawy nie bagatelizuje... pomyslmy troche o nas, o ludziach... my tutaj mieszkamy i my tutaj zyjemy... to nasze panstwo i od nas bedzie zalezec jakie ono bedzie w przyszlosci... Religia w szkolach,,, kto chce niech chodzi, kto nie wierzy od tego ma etyke... proste i klarowne... Inne symbole religijne w sejmi dlaczego nie??? Na prawde uwazacie ze to taka zbrodnia? szanujmy inne wyznania a beda szanowac nas katolikow...
|
Śr paź 12, 2011 20:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
asienka0 napisał(a): Inne symbole religijne w sejmi dlaczego nie??? Na prawde uwazacie ze to taka zbrodnia? szanujmy inne wyznania a beda szanowac nas katolikow... Palikot nie mówi o innych symbolach, tylko o zdejmowaniu krzyża.
|
Śr paź 12, 2011 20:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Palikot nie wyrzuci religi ze szkół - jest za cienki.....głośny, ale nieefektywny.....klapa "przyjaznego państwa" tego dowodzi.Jedyne co w tej dziedzinie dokonał to pokazowe wchodzenie na sterty papierów. Zobaczymy co będziesz pisała jako ktoliczka kiedy Tusk z Palikotem dalej będą dzielić Polaków, szydzić z katolików i krzyża, wprowadzać cywilzacje śmierci, niszczyć wiarę, historię i tadycję Polaków, tworzyć Polskę na kłamstwie. Po wyborach ciąg dalszy jest już pewnikiem i zobaczymy jak sprawy będą nabierać rozpędu, jak jako katoliczka będziesz to dalej popierała i udawała że wszystko jest ok i że nic nie widzisz. Alus napisał(a): Cytuj: quas - ,,Palikot przedewszystkim jest lojalny i robi to do czego został wykreowany przez Tuska i Platforme, czyli walczy z katolikami i Kościołem Jezusa''.
Demagogia PiSowsko-RadioMaryjna. A ja myślę że prawda kole w oczy że jako katoliczka to wszystko popierasz. To Tusk i Platforma stworzyli Palikota i już z ramienia PO walczył z Kościołem i katolikami, co wspierał Tusk, premier Polski.
|
Śr paź 12, 2011 21:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Palikot nie wyrzuci religi ze szkół - jest za cienki.....głośny, ale nieefektywny.....klapa "przyjaznego państwa" tego dowodzi.Jedyne co w tej dziedzinie dokonał to pokazowe wchodzenie na sterty papierów. Zobaczymy co będziesz pisała jako ktoliczka kiedy Tusk z Palikotem dalej będą dzielić Polaków, szydzić z katolików i krzyża, wprowadzać cywilzacje śmierci, niszczyć wiarę, historię i tadycję Polaków, tworzyć Polskę na kłamstwie. Po wyborach ciąg dalszy jest już pewnikiem i zobaczymy jak sprawy będą nabierać rozpędu, jak jako katoliczka będziesz to dalej popierała i udawała że wszystko jest ok i że nic nie widzisz. Alus napisał(a): Cytuj: quas - ,,Palikot przedewszystkim jest lojalny i robi to do czego został wykreowany przez Tuska i Platforme, czyli walczy z katolikami i Kościołem Jezusa''.
Demagogia PiSowsko-RadioMaryjna. A ja myślę że prawda kole w oczy że jako katoliczka to wszystko popierasz. To Tusk i Platforma stworzyli Palikota i już z ramienia PO walczył z Kościołem i katolikami, co wspierał Tusk, premier Polski. Nie dość, że demagogia, to najeżona kłamstwami - szkoda czasu, jak radziła Gita, na polemikę w takim stylu.
|
Śr paź 12, 2011 21:09 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
quas napisał(a): tworzyć Polskę na kłamstwie Zastanawia mnie w takim razie, co z chrztem przyjętym przez Mieszka I? Tak mi jakoś przyszło na myśl. Nie, żeby był jakiś problem.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
Ostatnio edytowano Śr paź 12, 2011 21:14 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr paź 12, 2011 21:12 |
|
 |
asienka0
|
oj ... nie rozumiem waszego postepowania... tak po prostu spalcie mnie na stosie... jak czarownice... kaczynski na pewno by tego dokonal... ludzie zyjemy w wolnym kraju kazdsy ma prawo robic co chce i wierzyc w co chce... jest 98 katolikow i co ? ilu z nich chodzi do ksciola? ilu z nich tak na prawde czyni dobrze ...? tzn ze co...? ze tylko katoliucy sa swieci? Ze ateisci to zli ludzie? dlaczego? bo nie wierza w Boga? a co do Palikota jeszcze... Palikot nie chce sciagac krzyza... tylko obok niego wieszac inne symbole religijne... telewizja jak zwykle ropbi kolo tego szum... zreszta sprawa ta zostala juz wyjasniona...  !!
|
Śr paź 12, 2011 21:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
asienka0 gdzie sprawa została wyjaśniona? Pan poseł Palikot zmienił zdanie? Cytuj: Sami krzyża nie będziemy ściągać, ale zwrócimy się do marszałka Grzegorza Schetyny o to, by szanował konstytucję - powiedział w TVN24 Palikot. Zapowiedział, że będzie walczył o świeckie państwo, gdyż będzie dotrzymywał obietnic - inaczej niż robi to Donald Tusk. - Jeśli Sejm nie zgodzi się na to, by ściągnąć krzyż ze ściany w sejmowej sali obrad, to sprawa trafi do Trybunału Konstytucyjnego - zapowiedział Palikot.
|
Śr paź 12, 2011 21:15 |
|
 |
asienka0
|
hehehe tutaj Soul33 zaczyna sie nowy watek...  Panstwo chce zeby kosciol nie mieszal sie w sparwy polityki tak??? hehehe od poczatku dziejow koscioł byl obecny w Polityce i tak juz zostanie... mnie to nie przeszkadza... i niech tak zostanie... od zarajana dziejow ksieza i biskupi uczestniczyli np w koronacji krola... t
|
Śr paź 12, 2011 21:17 |
|
 |
asienka0
|
Janusz Palikot chce, by na sali plenarnej sejmu obok krzyża pojawiły się symbole innych religii, gwiazda Dawida i krzyż prawosławny. Co myślą o tej inicjatywie posłowie? Janusz Palikot znalazł kolejny sposób, żeby zwrócić na siebie uwagę, tym razem chwyta się symboli religijnych, ale na szczęście jest już poza parlamentem - mówi Jadwiga Wiśniewska (PiS). Ryszard Kalisz (SLD) wolałby, żeby w ogóle nie było symboli religijnych w przestrzeni publicznej. - To jest niepotrzebna rywalizacja religijna, to czysta polityka - mówi. no wiec chyba... juz jest jasne...?
|
Śr paź 12, 2011 21:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
asienka0, ale to co Ty piszesz, to wiadomości z początku tego roku. To co ci podałem to rozmowa z panem posłem kilka dni temu.
|
Śr paź 12, 2011 21:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Nie dość, że demagogia, to najeżona kłamstwami - szkoda czasu, jak radziła Gita, na polemikę w takim stylu. Alus, z kłamstwami to skończ Ty i tym udawanym zaślepieniem na jawną i już oczywistą walkę Platformy i Palikota z Kościołem i katolikami. Udawaniem że wszystko jest ok i już pustymi kłamstwami rzeczywistości nie zmienisz. Czekam na kolejne ruchy Tuska i Palikota w zwalczaniu wiary Polaków i Twoje coraz bardziej kompromitujące Cię kłamstwa w obronie PO. Albo Kościoła się broni albo wspiera walkę z nim i nie próbuj już znaleść miejsca dla siebie jako katoliczki gdzieś pomiędzy, bo takiego nie ma. Pierwsze godziny po wyborach i już mamy debatę o wyrzuceniu krzyża z sejmu, zobaczymy następne posunięcia Tuska i Palikota i Twoje zenujące usprawiedliwienia jako katoliczki, albo dalsze udawanie że wszystko jest ok i nic się nie dzieje.
|
Śr paź 12, 2011 21:34 |
|
|
|