Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 1:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość

Post Re: Po wyborach
a ja powiem tak... pewnie co poniektorym to sie nie spodoba... ale kazy ma prawo do wlasnego zdania... Ja Palikota... cenie jako czlowieka... on jedyny ma swojhe zdanie w sejmie i nie boi sie o nim mowic otwarcie... Co do sciagania krzyza... nie chce sciagnac krzyza... tylko obok niego powiesic symbole religijne,innych wyznawcow, a to chyba nie przestepstwo? Polska to wolny kraj i kazdy ma prawo wierzyc w to co chce... Jestem katoliczka, wierzaca i praktykujaca... ale sporo czytalam, o innych religiach i nie ma zlych wyznan... zly jest fanatyzm...!!!! Co do in- vitro hmm... pewnie mnie tutaj teraz znokaltujecie, ale nie jestem ani za ani przeciw, kazdy ma prawo do wlasnego wyboru... nie wiadomo jakbysmy sie zachowali w sytuackji kiedy okazuje sie ze jedynya mozliwoscia zeby zdobyc najcenniejszy skarb, jakim jest dziecko jest wlasnie ta metoda... cóz to cięzkie sprawy... ale moze warto spojrzec na nie w inny sposob...:) poza tym ja glosowalam na platforme, nie popieram wszystkich dzialan palikota... ale gdybym miala wybierac miedzy nim a Kaczynskim... na pewno bylby to Palikot... Kaczynski jest nie przewidywalny... - zupelnie inny niz jego brat... POZDRAWIAM WSZYSTKICH I Z GORY PRZEPRASZAM... za szczerosc:)

Śr paź 12, 2011 20:33
Sami krzyża nie będziemy ściągać, ale zwrócimy się do marszałka Grzegorza Schetyny o to, by szanował konstytucję - powiedział w TVN24 Palikot. Zapowiedział, że będzie walczył o świeckie państwo, gdyż będzie dotrzymywał obietnic - inaczej niż robi to Donald Tusk. - Jeśli Sejm nie zgodzi się na to, by ściągnąć krzyż ze ściany w sejmowej sali obrad, to sprawa trafi do Trybunału Konstytucyjnego - zapowiedział Palikot.

Śr paź 12, 2011 20:38
Alus napisał(a):
Poważny polityk nie zaczyna od ściągania krzyża.

Alus nie bagatelizuj sprawy bo jest ona bardzo poważna, a Palikot nie mówił tego na żarty tylko bardzo na serio. Palikot przedewszystkim jest lojalny i robi to do czego został wykreowany przez Tuska i Platforme, czyli walczy z katolikami i Kościołem Jezusa.

Śr paź 12, 2011 20:39
A jaki znak powieszą sobie panowie z APPRacja i "Nie" Urbana?
mareta - Palikot nie wyrzuci religi ze szkół - jest za cienki.....głośny, ale nieefektywny.....klapa "przyjaznego państwa" tego dowodzi.
Jedyne co w tej dziedzinie dokonał to pokazowe wchodzenie na sterty papierów.
Cytuj:
Alus nie bagatelizuj sprawy bo jest ona bardzo poważna, a Palikot nie mówił tego na żarty tylko bardzo na serio.

Na serio to już napisałam - "przyjazne państwo"

Cytuj:
Palikot przedewszystkim jest lojalny i robi to do czego został wykreowany przez Tuska i Platforme, czyli walczy z katolikami i Kościołem Jezusa.

Demagogia PiSowsko-RadioMaryjna.

Śr paź 12, 2011 20:45

wybaczcie ale Polska jest wolnym krajem... ma prawo do tego by zostala uznane za panstwo swieckie... ludzie bez przesady... wiara wiara... a wybory wyborami... kierujmy sie troche zdrowym rozsadkiem... nie mieszajmy tego... i nikt sprawy nie bagatelizuje... pomyslmy troche o nas, o ludziach... my tutaj mieszkamy i my tutaj zyjemy... to nasze panstwo i od nas bedzie zalezec jakie ono bedzie w przyszlosci... Religia w szkolach,,, kto chce niech chodzi, kto nie wierzy od tego ma etyke... proste i klarowne... Inne symbole religijne w sejmi dlaczego nie??? Na prawde uwazacie ze to taka zbrodnia? szanujmy inne wyznania a beda szanowac nas katolikow...

Śr paź 12, 2011 20:56
asienka0 napisał(a):
Inne symbole religijne w sejmi dlaczego nie??? Na prawde uwazacie ze to taka zbrodnia? szanujmy inne wyznania a beda szanowac nas katolikow...

Palikot nie mówi o innych symbolach, tylko o zdejmowaniu krzyża.

Śr paź 12, 2011 20:58
Alus napisał(a):
Palikot nie wyrzuci religi ze szkół - jest za cienki.....głośny, ale nieefektywny.....klapa "przyjaznego państwa" tego dowodzi.Jedyne co w tej dziedzinie dokonał to pokazowe wchodzenie na sterty papierów.

Zobaczymy co będziesz pisała jako ktoliczka kiedy Tusk z Palikotem dalej będą dzielić Polaków, szydzić z katolików i krzyża, wprowadzać cywilzacje śmierci, niszczyć wiarę, historię i tadycję Polaków, tworzyć Polskę na kłamstwie. Po wyborach ciąg dalszy jest już pewnikiem i zobaczymy jak sprawy będą nabierać rozpędu, jak jako katoliczka będziesz to dalej popierała i udawała że wszystko jest ok i że nic nie widzisz.
Alus napisał(a):
Cytuj: quas - ,,Palikot przedewszystkim jest lojalny i robi to do czego został wykreowany przez Tuska i Platforme, czyli walczy z katolikami i Kościołem Jezusa''.

A ja myślę że prawda kole w oczy że jako katoliczka to wszystko popierasz. To Tusk i Platforma stworzyli Palikota i już z ramienia PO walczył z Kościołem i katolikami, co wspierał Tusk, premier Polski.

Śr paź 12, 2011 21:05
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Palikot nie wyrzuci religi ze szkół - jest za cienki.....głośny, ale nieefektywny.....klapa "przyjaznego państwa" tego dowodzi.Jedyne co w tej dziedzinie dokonał to pokazowe wchodzenie na sterty papierów.

Zobaczymy co będziesz pisała jako ktoliczka kiedy Tusk z Palikotem dalej będą dzielić Polaków, szydzić z katolików i krzyża, wprowadzać cywilzacje śmierci, niszczyć wiarę, historię i tadycję Polaków, tworzyć Polskę na kłamstwie. Po wyborach ciąg dalszy jest już pewnikiem i zobaczymy jak sprawy będą nabierać rozpędu, jak jako katoliczka będziesz to dalej popierała i udawała że wszystko jest ok i że nic nie widzisz.
Alus napisał(a):
Cytuj: quas - ,,Palikot przedewszystkim jest lojalny i robi to do czego został wykreowany przez Tuska i Platforme, czyli walczy z katolikami i Kościołem Jezusa''.

A ja myślę że prawda kole w oczy że jako katoliczka to wszystko popierasz. To Tusk i Platforma stworzyli Palikota i już z ramienia PO walczył z Kościołem i katolikami, co wspierał Tusk, premier Polski.

Nie dość, że demagogia, to najeżona kłamstwami - szkoda czasu, jak radziła Gita, na polemikę w takim stylu.

Śr paź 12, 2011 21:09
Moderator

quas napisał(a):
tworzyć Polskę na kłamstwie

Zastanawia mnie w takim razie, co z chrztem przyjętym przez Mieszka I?

Tak mi jakoś przyszło na myśl. Nie, żeby był jakiś problem.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Ostatnio edytowano Śr paź 12, 2011 21:14 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

Śr paź 12, 2011 21:12

oj ... nie rozumiem waszego postepowania... tak po prostu spalcie mnie na stosie... jak czarownice... kaczynski na pewno by tego dokonal... ludzie zyjemy w wolnym kraju kazdsy ma prawo robic co chce i wierzyc w co chce... jest 98 katolikow i co ? ilu z nich chodzi do ksciola? ilu z nich tak na prawde czyni dobrze ...? tzn ze co...? ze tylko katoliucy sa swieci? Ze ateisci to zli ludzie? dlaczego? bo nie wierza w Boga? a co do Palikota jeszcze... Palikot nie chce sciagac krzyza... tylko obok niego wieszac inne symbole religijne... telewizja jak zwykle ropbi kolo tego szum... zreszta sprawa ta zostala juz wyjasniona...!!!!

Śr paź 12, 2011 21:13
asienka0 gdzie sprawa została wyjaśniona?

Pan poseł Palikot zmienił zdanie?
Cytuj:
Sami krzyża nie będziemy ściągać, ale zwrócimy się do marszałka Grzegorza Schetyny o to, by szanował konstytucję - powiedział w TVN24 Palikot. Zapowiedział, że będzie walczył o świeckie państwo, gdyż będzie dotrzymywał obietnic - inaczej niż robi to Donald Tusk. - Jeśli Sejm nie zgodzi się na to, by ściągnąć krzyż ze ściany w sejmowej sali obrad, to sprawa trafi do Trybunału Konstytucyjnego - zapowiedział Palikot.

Śr paź 12, 2011 21:15

hehehe tutaj Soul33 zaczyna sie nowy watek...:) Panstwo chce zeby kosciol nie mieszal sie w sparwy polityki tak??? hehehe od poczatku dziejow koscioł byl obecny w Polityce i tak juz zostanie... mnie to nie przeszkadza... i niech tak zostanie... od zarajana dziejow ksieza i biskupi uczestniczyli np w koronacji krola... t

Śr paź 12, 2011 21:17

Janusz Palikot chce, by na sali plenarnej sejmu obok krzyża pojawiły się symbole innych religii, gwiazda Dawida i krzyż prawosławny. Co myślą o tej inicjatywie posłowie? Janusz Palikot znalazł kolejny sposób, żeby zwrócić na siebie uwagę, tym razem chwyta się symboli religijnych, ale na szczęście jest już poza parlamentem - mówi Jadwiga Wiśniewska (PiS). Ryszard Kalisz (SLD) wolałby, żeby w ogóle nie było symboli religijnych w przestrzeni publicznej. - To jest niepotrzebna rywalizacja religijna, to czysta polityka - mówi.
no wiec chyba... juz jest jasne...?

Śr paź 12, 2011 21:20
asienka0, ale to co Ty piszesz, to wiadomości z początku tego roku.
To co ci podałem to rozmowa z panem posłem kilka dni temu.

Śr paź 12, 2011 21:22
Alus napisał(a):
Nie dość, że demagogia, to najeżona kłamstwami - szkoda czasu, jak radziła Gita, na polemikę w takim stylu.

Alus, z kłamstwami to skończ Ty i tym udawanym zaślepieniem na jawną i już oczywistą walkę Platformy i Palikota z Kościołem i katolikami. Udawaniem że wszystko jest ok i już pustymi kłamstwami rzeczywistości nie zmienisz. Czekam na kolejne ruchy Tuska i Palikota w zwalczaniu wiary Polaków i Twoje coraz bardziej kompromitujące Cię kłamstwa w obronie PO. Albo Kościoła się broni albo wspiera walkę z nim i nie próbuj już znaleść miejsca dla siebie jako katoliczki gdzieś pomiędzy, bo takiego nie ma. Pierwsze godziny po wyborach i już mamy debatę o wyrzuceniu krzyża z sejmu, zobaczymy następne posunięcia Tuska i Palikota i Twoje zenujące usprawiedliwienia jako katoliczki, albo dalsze udawanie że wszystko jest ok i nic się nie dzieje.

Śr paź 12, 2011 21:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Następna strona