Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:45

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona
 czy patriotyzm = faszyzm? 
Autor Wiadomość

Post Re: czy patriotyzm = faszyzm?
maly_kwiatek napisał(a):
Wczoraj, gdy Polaków Niemcy bili na ulicach Warszawy,

Ani kibice Legii, ani członkowie i członkinie oraz sympatycy ONR i MW generalnie Niemcami nie są. W każdym razie, co na własne uszy słyszałem krzyczeli w całkowicie polskim języku, z doskonałym polskim akcentem. W dodatku z polskimi flagami.

So lis 12, 2011 15:20
oleksa57 napisał(a):
Margaret_ka napisał(a):
oj kwiatku kwiatku..... beda zakazywac manifestacji - dla Ciebei to tragedia. Wczoraj nie zakazali - jeszcze gorzej.

Z jakich medió ty bierzesz te swoje "wydumane" historyjki o stanie finansow, upadajacych bankach itp?
Wyciagasz angielskosc Rostowskiego, jak niektórzy cudzą żydowskość.

Powiedz: gdzie ty czytasz takie rzeczy? Skoro to jest prawda, to podziel się nią z nami. My też chcemy prawdy. Skąd ją bierzesz?

Nowy troll?

no tak, jak się kończą argumenty to zaczyna się obrażanie to łatwiejsze niż odpowiedzi na merytoryczne pytania.

Aż tak się wstydzicie co czytacie i oglądacie?

So lis 12, 2011 15:23
zbanowany na stałe

Piotr1 napisał(a):
Ani kibice Legii, ani członkowie i członkinie oraz sympatycy ONR i MW generalnie Niemcami nie są.

Nie rozumiem tego obrażania Niemców.
Polacy powinni na kolanach klękać i niemieckie nóżki całować za pracę, za niemieckie firmy i inwestycje. Bo gdziezby pracowali? Gdziezby zarabiali?
Bo przecież nie w polskim przemysle, bo takowego nie ma. :D

Ostatnio edytowano So lis 12, 2011 15:31 przez fokus, łącznie edytowano 1 raz

So lis 12, 2011 15:30
Margaret_ka napisał(a):
odpowiedzi na merytoryczne pytania.

Dobry dowcip, ale mało śmieszny.

So lis 12, 2011 15:31
oleksa i kwiatek nie chcą powiedziec, co i kto kształtuje ich światopogląd. Czyżby się wstydziły?

So lis 12, 2011 15:39
Moderator

oleksa57 napisał(a):
Panowie zaprzeczają sami sobie, albo nie doceniają zdrowego rozsądku Polaków.
Stany Zjednoczone, Francja, Niemcy - mają wzrost na poziomie 0%
Potęga gospodarcza, jaką jest Polska - ma wzrost na poziomie 4%
Po co takie absurdalne porównania? Przecież to żenujące. 10 lat temu mieliśmy wyższy wzrost niż te kraje, tak samo 5 lat temu i - uwaga - tak samo dziś! Doprawdy szokujące.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gospodarki_wschodzące

~ Pink Floyd, "Hey you"

So lis 12, 2011 15:39
Cytuj:
Nowy troll?

no tak, jak się kończą argumenty to zaczyna się obrażanie to łatwiejsze niż odpowiedzi na merytoryczne pytania.

Aż tak się wstydzicie co czytacie i oglądacie?

Witaj w rodzinie troli ;) ....wbijających zęby w każdy post
viewtopic.php?f=9&t=29847

So lis 12, 2011 15:42

Piotr1 napisał(a):
Byłem i widziałem.

Ja też.

Cytuj:
Wystarczyło popatrzeć wieczorem na trasę przemarszu Marszu Niepodległości zorganizowanego przez ONR i MW: zdemolowane przystanki, spalone samochody, powyrywane chodniki, pobici przechodnie.

Wystarczyło popatrzeć jeszcze przed Marszem na okolicę "kolorowej niepodległej". W zasadzie mniej więcej to samo co piszesz, no może bez spalonych samochodów.

Cytuj:
Marsz organizowały faszystowskie organizacje: Obóz Narodowo Radykalny i Młodzież Wszechpolska.

Młodzież Wszechpolska nie jest organizacją faszystowską, ONR już bardziej, chociaż jest jeszcze dyskusyjna kwestia tego co rozumiemy przez "faszyzm". Poza tym w marszu brali udział także członkowie i sympatycy Prawicy Rzeczypospolitej, Kongresu Nowej Prawicy, Solidarnych 2010 i innych organizacji o niekiedy bardzo różnych preferencjach politycznych, od narodowego radykalizmu do konserwatywnego liberalizmu. Generalnie ideologię Marszu określiłbym jako narodowo-patriotyczną, prawicową i co bardzo istotne, przeciwną obecnym elitom politycznym. Gadki o faszyzmie są są tu co najwyżej śmieszne.

Cytuj:
Którzy, gdzie, kto zaprosił? Warszawę demolowali całkiem polscy zadymiarze, tak jak piszę byłem i widziałem i słyszałem kto demolował.

Tak, ja też, tak jak napisałem powyżej. Kamienie, butelki i puszki z farbą leciały gęsto w zza "antyfaszystowskich" transparentów. Żeby było śmieszniej, leciały one wcale nie w kierunku Placu Konstytucji, gdzie miał się zacząć Marsz, tylko w przeciwnym, w kierunku policji, przypadkowych przechodniów i ludzi którzy chcieli dojść na Plac Konstytucji dołączyć do Marszu.

Nie da się zaprzeczyć, że po stronie Marszu również była grupa ludzi agresywnych, i nastawionych na zadymę, którzy tej zadymy szukali i znaleźli. Oburzający jest jednak fakt, że zarówno media, jak i tacy jak Piotr1, usiłują przekonywać że Marsz składał się głównie z takich ludzi, a ci po drugiej stronie byli bogu ducha winnymi, bezbronnymi owieczkami.

Cytuj:
Jak na razie władza skazuje tych, którzy nie chcą dopuścić by po Warszawie, która tyle wycierpiała od faszystowskich najeźdźców, dziś naziści chodzili sobie z biało czerwonymi flagami, urządzając polowanie na wszystkich, którzy im nie odpowiadają.

Po stronie Marszu Niepodległości jedyna rzecz jaką można było skojarzyć z nazizmem, to transparent z przekreśloną swastyką. Większość uczestników Marszu to byli zupełnie normalni ludzie, nie wyłączając rodzin z dziećmi, tyle w tym temacie.

Obrazek

So lis 12, 2011 15:43
zbanowany na stałe

Z trollami to jest tak, że to troll obraża dyskutujących przez nieustanne wtrącanie zdań bez kontekstu, lub kompletnie nie na temat. Jeszcze nie słyszałem, by ktoś obraził trolla.
No bo przecież obrażony powinien wycofać się z dyskusji, nie ?

Trollowanie jest próbą zaistnienia za wszelka cenę w dyskusji, w której nie ma się nic do powiedzenia na temat. Staram się trolle ignorować.
Jednak nie pozwolę, by w mojej obecności obrażać ludzi, przez obrazy osobiste. Zgłaszam odpowiednie posty do moderacji.

Piotr1,
skąd u licha znalazło się wczoraj w policyjnych sukach prawie 100 obywateli niemieckich?
Tak bowiem podają media zbliżone do władzy.
Wyszły spod ziemi zmaterializowane duchy hitlerowców, czy jak?

Moim zdaniem, masz klasyczny syndrom jednostkowego widzenia wydarzeń, w których na sporym terenie brało udział kilkadziesiąt tysięcy osób. Z tego, co się zorientowałem, nie byleś w rejonie Nowego Światu, a tam właśnie zaatakowali Niemcy i to jeszcze przed rozpoczęciem marszu, tj. ok. godz. 14.00.

So lis 12, 2011 15:49
Soul33 napisał(a):
oleksa57 napisał(a):
Panowie zaprzeczają sami sobie, albo nie doceniają zdrowego rozsądku Polaków.
Stany Zjednoczone, Francja, Niemcy - mają wzrost na poziomie 0%
Potęga gospodarcza, jaką jest Polska - ma wzrost na poziomie 4%
Po co takie absurdalne porównania? Przecież to żenujące. 10 lat temu mieliśmy wyższy wzrost niż te kraje, tak samo 5 lat temu i - uwaga - tak samo dziś! Doprawdy szokujące.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gospodarki_wschodzące

Zestaw to, co piszesz, z tym, co w temacie mówi minister Rostowski.
We własnym zakresie, bo we mnie żadna dyskusja nie podniesie wiary w "zieloną wyspę" i w gospodarczy cud Tuska.
Dawałam już ten link, ale najwyraźniej przeoczyłeś :
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rostows ... 35654.html

Klejnoty rodzinne się pokończyły.
Kryterium uliczne?

So lis 12, 2011 16:01
zbanowany na stałe

Jakby tam nie patrzył, czas baśni o cukrowych różowych konikach, na których zabierze nas na zielone, bajkowe wyspy nasz ukochany czarnoksiężnik z krainy Oz i w ten sposób wyratuje nas przed kryzysem, bezpowrotnie minął.
Teraz coraz częściej będą w akcji zwarcia uliczne.
I twarde egzekucje coraz bardziej bezwzględnego, okrutnego prawa.

Jedno mnie zastanawia w tym wszystkim.
Co to był za pomysł z tym sprowadzaniem Niemców by bili Polaków.
Czy to aby nie był jakiś rekonesans, by sprawdzić reakcje Polaków?

No więc moja reakcja jest określona i jednoznaczna odkąd zrozumiałem, co to znaczy Polska.
Obcej ingerencji w Polsce - Polskie NIE!

http://www.youtube.com/watch?v=_vZGweQ2Sxk
http://www.youtube.com/watch?v=mZaAUr15 ... re=related

So lis 12, 2011 16:14
Moderator

oleksa57 napisał(a):
Ale co z tego wynika? Sądzę, że wzrost w Polsce i tak będzie wyższy niż w USA, Francji, czy Niemczech.

oleksa57 napisał(a):
...gospodarczy cud Tuska.
Oczywiście nie jest to żaden cud, ani tym bardziej zasługa tego, poprzedniego, czy jeszcze wcześniejszego rządu.

Ba, śmiem twierdzić, że prawdopodobnie nie ma nawet żadnego Tuska. No bo... właściwie kim jest człowiek bez osobowości? :|
(no dobrze, może prywatnie jakąś tam ma, tego całkowicie nie wykluczam).

~ Pink Floyd, "Hey you"

So lis 12, 2011 16:23
zbanowany na stałe

maly_kwiatek napisał(a):
Co to był za pomysł z tym sprowadzaniem Niemców by bili Polaków.

To zapewne jakies połączone działanie polskiej i niemieckiej Loży Masońskiej.

Swoja drogą
czy polacy to miernoty jakieś, obronic sie nie potrafią. Tylko płakać i szlochać są w stanie.

mamo, mamo Niemcy mnie biją...zrób coś

So lis 12, 2011 16:26

Kto nienawidzi naszej niepodległości Jan Pietrzak
http://www.youtube.com/watch?v=GCm_k6pr3zA

So lis 12, 2011 16:34
Soul33 napisał(a):
oleksa57 napisał(a):
Ale co z tego wynika? Sądzę, że wzrost w Polsce i tak będzie wyższy niż w USA, Francji, czy Niemczech.

Sprawa jest poważna i nie chodzi w niej o to, co my sądzimy na ten temat.
Proponuję Ci jeden z wielu komentarzy:

Cytuj:
Rostowski zakłada zapaść gospodarczą w przyszłym roku .

Rostowski zakłada , że jednym z bardzo prawdopodobnych scenariuszy na przyszły rok jest zapaść gospodarcza. Przewiduje ,że może dojść do jednoprocentowej recesji . Bardzo interesująca jest rozpiętość szacunków Rostowskiego . Od 3.2 wzrostu gospodarczego do jedno procentowej recesji. To daje 4.2 puntu procentowego PKB . Są to oczywiście bajki propagandowe Rostowskiego , bo Rybiński zakłada że może to być 1.8 procent . Ta rozpiętość może mieć związek z polityką „ żebraczo proszalną „ Tuska, czyli skala zapaści zależy od tego co Tuskowi uda się wyżebrać u Merkel.

Rostowski zapowiada kontynuowanie polityki wyzysku podatkowego Polaków. Rząd Tuska działa jak okupant, którego jedynym celem jest eksploatacja ekonomiczna podbitego społeczeństwa.

Piotr Kuczyński o nowych pomysłach okradzenia Polaków Rostowskiego i Tuska „To dobrze, że minister finansów przyjął w przyszłorocznym budżecie trzy warianty, jeśli chodzi o wzrost gospodarczy - mówił w TVN24 Piotr Kuczyński, ekonomista z firmy Xelion - Doradcy Finansowi. Według niego, gdyby spełnił się drugi wariant, czyli wzrost PKB wyniósłby 2,5 proc., to rząd podniósłby składkę rentową po stronie pracodawcy. Gdyby doszło za kolei do spadku PKB o 1 proc. - jak zakłada trzeci wariant - to trzeba byłoby wrócić do wyższych stawek PIT. „...( źródło )

Ale jak widać to nie wszystko .Pozbawienie rolników KRUS, podatek katastralny, podwyżka VAT , podniesienie wieku emerytalnego . Rozpoczęła się nowa , cyniczna odsłona propagandy sukcesu . Rząd Tuska nie rządzi , faktycznie jest tylko poborcą podatkowym coraz wyższych bandyckich podatków.

Załamanie gospodarcze w przyszłym roku jaki przewiduje Rostowski może być początkiem praktycznie nieodwracalnego załamania się polskiego społeczeństwa . A warto przypomnieć , że dotychczasowy wzrost gospodarczy ma chore podstawy , które muszą wcześniej czy później wywrócić Polskę.

Całość tutaj:
http://mojsiewicz.salon24.pl/362360,ros ... szlym-roku

So lis 12, 2011 16:44
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona