Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 17:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
stylowa-karolina napisał(a):
tragedia, tragedią ale PIS rozmawia o tym stale i wszędzie i robi wielki szum obwiniając Tuska i jego rząd. trochę pokory by się im przydało, jednocześnie tak im smutno i źłe ale siły na walkę to mają, więc jak to jest??

Jest tak, że w tej sprawie jedynym zwycięzca jest Rosja. A rząd Tuska walnie się do tego przyczynił. Jeśliby nawet odrzucić wszystkie spiskowe teorie to i tak główny winowajca zaistniałej sytuacji to rząd Tuska.

Oddając (bez jednego zająknięcia się) śledztwo w ręce Rosjan strzelił Polakom w kolano. Oddał wszystkie asy. Teraz to Rosjanie rozgrywają. Podrzucają ochłapy ze śledztwa takie jak chcą i kiedy chcą. Patrzą tylko radośnie jak skaczemy sobie do gardeł - i takie "ich prawo", bo z ofermy i bezwolnego słabeusza wszyscy się śmieją a władze rosyjskie do tego pierwsze.

Wt lis 06, 2012 15:56
Qwerty2011 napisał(a):
tragedia, tragedią ale PIS rozmawia o tym stale i wszędzie i robi wielki szum obwiniając Tuska i jego rząd. trochę pokory by się im przydało, jednocześnie tak im smutno i źłe ale siły na walkę to mają, więc jak to jest??

Jest tak, że w tej sprawie jedynym zwycięzca jest Rosja. A rząd Tuska walnie się do tego przyczynił. Jeśliby nawet odrzucić wszystkie spiskowe teorie to i tak główny winowajca zaistniałej sytuacji to rząd Tuska.

Oddając (bez jednego zająknięcia się) śledztwo w ręce Rosjan strzelił Polakom w kolano. Oddał wszystkie asy. Teraz to Rosjanie rozgrywają. Podrzucają ochłapy ze śledztwa takie jak chcą i kiedy chcą. Patrzą tylko radośnie jak skaczemy sobie do gardeł - i takie "ich prawo", bo z ofermy i bezwolnego słabeusza wszyscy się śmieją a władze rosyjskie do tego pierwsze.

Qwerty2011 napisał(a):

Gdyby zaczął się jakać, to jak myślisz kto z polityków spoza kraju zgłosiłby się do badania katastrofy?
Rosja choć osłabiona, nadal jest mocarstwem wpływającym na gospodarkę świata, nikt zatem nie wszedłby w otwarty konflikt tracąc ekonomicznie.
O polityce w świecie decyduje ekonomia.

Wt lis 06, 2012 16:01
zbanowana na stałe

Czy to prawda, że Ciało Prezydenta Kaczorowskiego pomylono z ciałem kobiety?

Wiecie coś bliższego na ten temat?

Wt lis 06, 2012 17:05
frater napisał(a):
Czy to prawda, że Ciało Prezydenta Kaczorowskiego pomylono z ciałem kobiety?

Wiecie coś bliższego na ten temat?

Taaaaa z jedną ze stewardes pewnie.

Wczoraj syn Komorowskiego (tego który zginął, a nie tego co rządzi), powiedział madre zdanie. Mianowicie stwierdził, ze jeżeli Polska zwróci sie o międzynarodowa komisję to bedzie postrzegana jako kraj, który nie potrafi rozwiązywac własnych spraw.
No ale przecież o to tym chorym ludziom z PiS-u chodzi.

Ja mam swoja własna teorie spiskowa. To Jarosław Kaczyński był tym który odpalił lont na pokładzie Tutka....a potem odleciał na miotle. W końcu to dzieki tej katastrofie ten facet jeszcze istnieje jako polityk.
To moja prywatna teoria...a co? Skoro Macierewicze i inne takie moga mieć swoje mgły, bomby próżniowe...to ja moge mieć Kaczke na miotle.

Wt lis 06, 2012 17:15
Miedzynarodowa komisja - gdy my szarpaliśmy się z Rosjanami o ujawnienie prawdy o Katyniu, Ostaszkowie, Starbielsku i jeszcze nieznamym miescu zbiorowej zbrodni na oficerach wojska Polskiego, Amerykanie spokojnie, bezproblemowo trzymali w swoich archiwach dokumentacje tych zbrodni na tysiącach .
I ktoś sądzi, że aktualnie poświęcą swoje interesy dla 96 ofiar katastrofy - totalna utopia.
Moze Anglicy, którzy utajnili na kolejne 25 akta katastrofy nad Gibraltarem.
Albo Niemcy, którzy dogadali sie ponad naszymi głowami i dnem Bałtyku puścili do siebie rurę z gazem.
Francja - już w 1939r pokazali jak traktują sojusze.
Moża sobie tak kolejno wyliczać....pozostanie może Turcja, która jako jedyna nie uznała rozbiorów Polski.

Wt lis 06, 2012 18:19
zbanowana na stałe

Taką informację słyszałem - o ile dobrze słyszałem i pamiętam – z Polsat News z ust redaktora zaproszonego bruneta W. . I nie została ona zdementowana.

A Komisja międzynarodowa i tak będzie. Główny powód to skrajna nieodpowiedzialność PO. Formuł na jej stworzenie jest wiele. I w interesie także PO jest jej powstanie, bo inaczej PO nie przekroczy w wyborach Parlamentarnych moim zdaniem progu wyborczego. A o zaniechania podejrzewam tu PO, ale nie o tak daleko idące hipotezy czarnych teorii. Więc to jest dla niej (PO) jedyna sensowna `brzytwa ratunku`, bo `deski – Komisji Millera` nie wykorzystała tylko się zbłaźniła.

I nie ma większej kompromitacji jak pomylenie ciał. A wiemy już dziś, że będą ustalone kolejne pomyłki. To sprowadza Rządzących do poziomu piaskownicy. Chciało, by się powiedzieć na to wszystko `rzucam ręcznik`.

W moim osobistym odczuciu ktoś sobie z Polaków robi żarty w sposób świadomy - w nieświadomości (moim zdaniem) PO, które jest skrajnie tchórzliwe i nieodpowiedzialne.

Niewykluczone, że Rosjanie teraz rżą ze śmiechu i nie zdziwię się jak co najmniej 1/3 ciał jest zamienionych. Jak tak będzie to w omyłki nie uwierzę. Sugerowałoby to świadomą robotę Rosjan, bo PO nie podejrzewam o montaż własnej szubienicy.

PO zresztą jako partia będzie jak spadający kamień się zachowywała nawet w tych naciąganych liberalnych sondażach.

Ps
Zemsta za Gruzję to może dotyczyć hipotezy zamachu, ale nie Ciał zmarłych – tu już bardziej wchodziłby `dziki rechot` Rosjan co jest tym bardziej smutne. Nie rozumiem po co Premier Tusk bierze tu winę na siebie Czy w kolejnych pomyłkach ciał każe obciążać się winą kolejnym swoim członkom administracji?

Jeżeli potwierdzi się moja wiedza co do pomyłki Ciała Prezydenta Kaczorowskiego z kobietą to w jakim stanie ktoś patrzył na te Ciała, o ile w ogóle patrzył - przy założeniu, że nie było tu świadomej destrukcyjnej roboty?

Wt lis 06, 2012 18:38

humalog napisał(a):
Mianowicie stwierdził, ze jeżeli Polska zwróci sie o międzynarodowa komisję to bedzie postrzegana jako kraj, który nie potrafi rozwiązywac własnych spraw.

Znowu charakterystyczny leitmotiv "chorych ludzi z PO": "PO = Polska". To, że Platfusy czegoś nie potrafią, to oznacza automatycznie, że w ogóle cała Polska tego nie potrafi, bo żadnej Polski poza Platfusami nie ma. To, że Polska jest rządzona przez ludzi, którzy nie powinni rządzić nawet warzywniakiem, to jeszcze nie znaczy, że sobie z tym nie poradzi. Do tego zresztą wszystko zmierza.

Zresztą w ogóle nie rozumiem, o co Komorowskiemu chodzi. Już sam fakt, że do katastrofy doszło na terenie obcego państwa oznacza, że nie jest to tylko nasza sprawa. Czyż to nie oczywiste? Pomijając już w ogóle to, że jesteśmy poza tym członkiem jakichś UE i NATO chyba, co nie? A przebieg śledztwa doskonale pokazuje, jak wspaniale rząd PO potrafi rozwiązywać tego rodzaju "własne sprawy". Czy ludziom się wydaje, że zagranicą tego nie widzą? I że fakt, iż "Polska" (dajmy na to) nie potrafi nawet pochować prezydenta na uchodźstwie tak, by nie pomylić go z kim innym, nie wpływa na to, jak owa "Polska" jest postrzegana?

Jedyną winą "Polski" w tym wszystkim jest to, że pozwala takim ludziom, jak Tusk czy Komorowski, sprawować nad sobą władzę. Do czasu jednak.

Żyjcie sobie dalej w tych oparach absurdu. Jest was coraz mniej.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 06, 2012 19:28
Cytuj:
I nie ma większej kompromitacji niz pomylenie ciał

Pytanie ile tam w ogóle było ciał.

Wt lis 06, 2012 19:46

frater napisał(a):
Nie rozumiem po co Premier Tusk bierze tu winę na siebie

Po to, żeby nikt istotny nie był winny. Za każdym razem, kiedy premier "bierze pełną odpowiedzialność" za coś, nic dalej z tego nie wynika. Po prostu - słowa, słowa, słowa. Równie dobrze mógłby zaśmiać się wszystkim w twarz i powiedzieć: "no i co mi zrobicie, zagłosujecie na Kaczora?". Fani PO dalej będą mówić, że deszcz pada.

Cytuj:
Niewykluczone, że Rosjanie teraz rżą ze śmiechu i nie zdziwię się jak co najmniej 1/3 ciał jest zamienionych.

Owszem, do mainstreamu coraz silniej przebija się wiadomość, że w związku z tym, iż ruska dokumentacja jest prawdopodobnie całkowicie niewiarygodna, a co najmniej nieprzydatna, co do właściwie żadnego z ciał ofiar katastrofy nie można mieć 100% pewności, że jest ono właśnie tej osoby, która figuruje na nagrobku, nie wyłączając nawet pary prezydenckiej (Jarosław Kaczyński mówił już, że rozpoznał brata w Rosji, ale w kraju już nie). Tak, jak wcześniej obśmiewano i szydzono z ekshumacji (Torańska: "wykopki"), tak teraz już jakoś nikomu nie jest do śmiechu. Podobnie jak z wieloma innymi sprawami.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 06, 2012 20:06
zbanowana na stałe

Ja na samym początku w pierwszych godzinach po katastrofie tupolewa byłem skłonny uznać normalny wypadek lotniczy. Ale `czerwone światło zapaliło mi się w umyśle` kiedy Putin z własnej nieprzymuszonej woli `zezwolił` na puszczenie filmu w rosyjskiej TV filmu „Katyń” w reżyserii Andrzeja Wajdy. Nigdy później, ani wcześniej nie był taki wylewny.

Zacząłem się zastanawiać po co on się Premierowi Tuskowi tak podlizuje skoro traktował Go wcześniej jak parobka. Wzniecenie sztucznej mgły przez Rosjan wydawało mi się oczywiste na bazie zapisków forumowych Rosjan i prognoz pogody.

Ale skali tych matactw (PO) poza 100% prawdopodobnym motywem zbrodni - Gruzja - (ale nie samej zbrodni) nawet nie podejrzewałem.

Teraz należę do tych co uznają tą hipotezę za wybitnie prawdopodobną, ale nie jedyną. Stąd Komisja jest tu nieunikniona bo nie jest to śmierć Sikorskiego, czy Kenned`ego, ale osób, które dzielą scenę polityczną i na 100% temat będzie drążony, aż do skutku bez względu na skutki (gdyż politycy PiS i SP nie boją się Rosjan nawet odrobinę) .

Stąd jak widziałem wywiad z prezesem jednej z Fundacji (której w moim odczuciu działalność związana jest z Ekskomuniką) to sprawiał on wrażenie jakby mu się cały `domek z kart` zawalił po wyjściu na `światło dzienne` pewnych spraw. Był załamany do tego stopnia, że wyczuwałem żydowski akcent jak z żydowskich kawałów – pierwszy raz coś takiego widziałem.

A jak odczuwam to jest dopiero początek huraganu. Na razie `wieje średni wietrzyk z porywami silniejszego` (fałszerstwo opinii pirotechnicznej Rosjan) `burzy tropikalnej`, więc do fazy huraganu się musi nieco jeszcze rozpędzić. ;)

ps
Swoją droga to mi się w głowie nie mieści, że jakikolwiek Katolik może mieć zapędy platformerskie. Czy jakikolwiek Katolik nie czytał nigdy co to jest liberalizm, jaki jest jego stosunek do każdego Kościoła. Jak brak jest tu umiejętności do selekcjonowania wiedzy to było się posłużyć propagandową wiki. Nawet i tu się nie kryją.

Teraz to już są (`owoce` np. aborcja) więc oportuniści i tak muszą odfrunąć z popierania PO chyba że są ślepi i trzeba będzie Ich trochę doedukować.

Ostatnio edytowano Wt lis 06, 2012 22:07 przez frater, łącznie edytowano 2 razy

Wt lis 06, 2012 21:51
frater napisał(a):
A Komisja międzynarodowa i tak będzie. Główny powód to skrajna nieodpowiedzialność PO. Formuł na jej stworzenie jest wiele. I w interesie także PO jest jej powstanie

Ależ oczywiście nie jest. Afera z trotylem pokazała, że również PO może sporo ugrać na Smoleńsku. PiS krzyczący o „niesłychanej zbrodni”, wzywający NATO na pomoc to najwygodniejszy przeciwnik dla Tuska. Polacy jeśli będą musieli wybrać to prędzej wybiorą harówkę do 67 roku życia, niż wojnę z Rosją.

Tak na marginesie to nie wiem dlaczego tak się wszyscy czepiają tego biednego Gmyza ;) . Przecież ten człowiek w pojedynkę (no może z lekką pomocą innych ;) ) zatrzymał przy pomocy trotylu i nitrogliceryny jesienną ofensywę PiS-u. Kto w ogóle pamięta o słynnej debacie ekonomicznej? Kto zastanawia się nad propozycjami walki z kryzysem? Dzisiaj PiS żyje „niesłychaną zbrodnią” i jak zauważył niedoszły premier, prof. Gliński „ to burzy jakby nasz pomysł na merytorykę w polityce”. Tusk znowu może odetchnąć.

Wt lis 06, 2012 21:59

Czy Wy naprawdę wierzycie, że tam nie znaleziono żadnych śladów materiałów wybuchowych?

Wt lis 06, 2012 22:01
bma napisał(a):
Czy Wy naprawdę wierzycie, że tam nie znaleziono żadnych śladów materiałów wybuchowych?

Nie liczy się wiara, istotne będą dowody, czyli wyniki badań.

Wt lis 06, 2012 22:08

Ale na chwilę obecną - na podstawie dostępnych informacji - wierzycie, że tam nie znaleziono żadnych śladów materiałów wybuchowych? Tzn. polscy eksperci siedzieli miesiąc w Rosji i przez miesiąc pobrali kilkaset próbek wraku i każda z tych próbek niefortunnie wskazała wynik fałszywie dodatni?

Czy raczej wierzycie, że C. Gmyzowi ktoś bajki naopowiadał (w takim razie dlaczego nie było zdecydowanego dementi) ?

Jak właściwie tłumaczycie sobie obecną sytuację?

Wt lis 06, 2012 22:22
zbanowana na stałe

Dokładnie tak. Więc na bazie faktów żaden Katolik nigdy nie powinien głosować na żadną Partię liberalną typu PO, czy skrajnie niebezpieczną typu Ruch … , że nie wspomnę o Partiach lewicowych.

Zresztą założę tu osobny wątek edukacyjny, bo z wiedzą wielu tu jest `na bakier`.

W zasadzie nie wiem gdzie powinienem go założyć bo wiedza ta dotyczy także dwóch Sądów po śmierci ciała ziemskiego każdego z nas. Dotyczy tez masonerii dla laików wyborczych. I o skutkach swego postępowania. Niewiedza jest tu czynnikiem łagodzącym, dlatego zamierzam niektórych do edukować, by na Sądzie Ostatecznym Im poprzeczka wzrosła.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Rosjanie sfałszowali opinię pirotechniczną ws. Tu-154M

http://media.wp.pl/kat,1022943,opage,6, ... caid=1f7af

Na "Gazetę Polską Codziennie" zbyt wiele osób wchodzi teraz - więc pewno się Wam strona nie wyświetli, ale wp.pl ma szersze łącze.

Wt lis 06, 2012 22:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 142  Następna strona