Re: Marsz "OBUDŹ SIĘ POLSKO" 29.09.2012
humalog napisał(a):
Ujadacze radiomaryjni ujadaja i nie widzą, ze RM to także wiele odejść z Koscioła spowodowanych polityka prowadzona przez Rydzyka. To rodzenie sie niechęci do Koscioła postrzeganego przez pryzmat jednego mnicha.
Jaką polityką

Obroną wartości chrześcijańskich, 5%tami audycji o Polsce i sytuacji gospodarczej, czy 95% ewangelizacji. Jeżeli ktoś odchodzi od wiary to napewno nie z powodu RM, gdzie 95% to Słowo Boze i ewangelizacja.
humalog napisał(a):
Owszem w RM jest wiele wartościuowych audycji, ale....jedna łyżka dziegciu psuje cała beczke miodu, a niestety w radiomaryjnej "beczce" dziegciu wiecej niż tylko łyżka.
Nie, nie wiele, a zdecydowana większość to wartościowe audycje, słowo Boże i modlitwa czego partyjni katolicy udają że nie widzą jakby to się dla nich nie liczyło. Czasami są zapraszani ciekawi goście gdzie jest rozmowa o sytuacji gospodarczej i ekonomicznej Polski, gdzie goście mówią co chcą i co myślą, ale to jest tylko malutki procent tego dzieła ewangelizacyjnego, który tak bardzo przeszkadza partyjnym katolikom dla których to dzieło ewangelizacyjne i te nawrócenia wielu ludzi się nie liczą.
humalog napisał(a):
Rydzyk kreuje sie na ostatnia ostoje prawdziwego Kosciołą i patriotyzmu....dla niego nawet radio Watykan to podejrzani o kolaboracje osobnicy.
Zwykłe kłamstwo i pomówienie często stosowne przez partyjnych katolików dla których polityka jest ważniejsza od głoszenia Słowa Bożego, modlitwy i zjednoczenia w tym wielu ludzi dla których to jest radością. Nie jestem osobą która nie zna audycji RM i nie jestem żadnym dziadkiem czy babcią dewotką jak media sugerują, jestem młodym człowiekiem. Dlatego mogę powiedzieć że to zwykłe kłamstwo kogoś kto podaje się za katolika, ani Rydzyk ani RM w swoich audycjach nie podaje się za ostatnią ostoje prawdziwego KOścioła i patriotyzmu, nie słyszałem też tam krytki Watykanu ani cokolwiek z nią związanego. Typowe kłamstwa ludzi podających się za katolików, nie akceptujących że jest to prawdziwe żródło ewangelizacji i nawróceń wielu ludzi z jednego prostego powodu, gdzie w malutkiej częsci wszystkich audycji padają słowa krytykujące władzę. Podkreślam w malutkiej częsci, bo jest to dzieło prawdziwie ewangelizujące i jedynie to jest jego prawdziwym wizerunkiem i sensem. Dla partyjnych katolików liczy się tylko polityka im samym niewygodna a nie prawdziwy sens RM i to co jest jego prawdziwym sensem na ktrórym to medium zostało zbudowane, czyli na głoszeniu Słowa Bożego.