Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 17:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
 Marsz "OBUDŹ SIĘ POLSKO" 29.09.2012 
Autor Wiadomość
Post Re: Marsz "OBUDŹ SIĘ POLSKO" 29.09.2012
humalog napisał(a):
Ujadacze radiomaryjni ujadaja i nie widzą, ze RM to także wiele odejść z Koscioła spowodowanych polityka prowadzona przez Rydzyka. To rodzenie sie niechęci do Koscioła postrzeganego przez pryzmat jednego mnicha.

Jaką polityką ?? Obroną wartości chrześcijańskich, 5%tami audycji o Polsce i sytuacji gospodarczej, czy 95% ewangelizacji. Jeżeli ktoś odchodzi od wiary to napewno nie z powodu RM, gdzie 95% to Słowo Boze i ewangelizacja.
humalog napisał(a):
Owszem w RM jest wiele wartościuowych audycji, ale....jedna łyżka dziegciu psuje cała beczke miodu, a niestety w radiomaryjnej "beczce" dziegciu wiecej niż tylko łyżka.

Nie, nie wiele, a zdecydowana większość to wartościowe audycje, słowo Boże i modlitwa czego partyjni katolicy udają że nie widzą jakby to się dla nich nie liczyło. Czasami są zapraszani ciekawi goście gdzie jest rozmowa o sytuacji gospodarczej i ekonomicznej Polski, gdzie goście mówią co chcą i co myślą, ale to jest tylko malutki procent tego dzieła ewangelizacyjnego, który tak bardzo przeszkadza partyjnym katolikom dla których to dzieło ewangelizacyjne i te nawrócenia wielu ludzi się nie liczą.
humalog napisał(a):
Rydzyk kreuje sie na ostatnia ostoje prawdziwego Kosciołą i patriotyzmu....dla niego nawet radio Watykan to podejrzani o kolaboracje osobnicy.

Zwykłe kłamstwo i pomówienie często stosowne przez partyjnych katolików dla których polityka jest ważniejsza od głoszenia Słowa Bożego, modlitwy i zjednoczenia w tym wielu ludzi dla których to jest radością. Nie jestem osobą która nie zna audycji RM i nie jestem żadnym dziadkiem czy babcią dewotką jak media sugerują, jestem młodym człowiekiem. Dlatego mogę powiedzieć że to zwykłe kłamstwo kogoś kto podaje się za katolika, ani Rydzyk ani RM w swoich audycjach nie podaje się za ostatnią ostoje prawdziwego KOścioła i patriotyzmu, nie słyszałem też tam krytki Watykanu ani cokolwiek z nią związanego. Typowe kłamstwa ludzi podających się za katolików, nie akceptujących że jest to prawdziwe żródło ewangelizacji i nawróceń wielu ludzi z jednego prostego powodu, gdzie w malutkiej częsci wszystkich audycji padają słowa krytykujące władzę. Podkreślam w malutkiej częsci, bo jest to dzieło prawdziwie ewangelizujące i jedynie to jest jego prawdziwym wizerunkiem i sensem. Dla partyjnych katolików liczy się tylko polityka im samym niewygodna a nie prawdziwy sens RM i to co jest jego prawdziwym sensem na ktrórym to medium zostało zbudowane, czyli na głoszeniu Słowa Bożego.

Cz paź 18, 2012 18:31
Cytuj:
Jaką polityką

Polityka dzielenia Polaków na tych co sa za RM (prawdziwych Polaków katolików) i tych co sa przeciw (tzw. polskojezycznych, zaprzedanych obcym itp.)

Cytuj:
Czasami są zapraszani ciekawi goście gdzie jest rozmowa o sytuacji gospodarczej i ekonomicznej Polski, gdzie goście mówią co chcą i co myślą

Pod warunkiem, że sa to goscie z jedynej słusznej opcji, którzy "pija sobie z dziubków" i wszystko co wymysla sami jest "cacy", a co wymyśli ktos inny jest "be".
Te rozmowy to zwykła farsa.

Cytuj:
Zwykłe kłamstwo i pomówienie często stosowne przez partyjnych katolików dla których polityka jest ważniejsza od głoszenia Słowa Bożego, modlitwy i zjednoczenia w tym wielu ludzi dla których to jest radością. Nie jestem osobą która nie zna audycji RM i...

Jest już temat o RM i Rydzyku....mam ci go tutaj kopiować?
Zachowanie słuchaczy i wielbicieli RM na wszelkich spędach też samo za siebie mówi.

Cz paź 18, 2012 18:53
humalog napisał(a):
Polityka dzielenia Polaków na tych co sa za RM (prawdziwych Polaków katolików) i tych co sa przeciw (tzw. polskojezycznych, zaprzedanych obcym itp.)

Zwykłe kłastwo. Nigdy nie słyszałem takich bzdur, mimo że RM nie jest mi obce.
humalog napisał(a):
Pod warunkiem, że sa to goscie z jedynej słusznej opcji, którzy "pija sobie z dziubków" i wszystko co wymysla sami jest "cacy", a co wymyśli ktos inny jest "be".
Te rozmowy to zwykła farsa.

To jest jedynie problem ludzi podających się za katolików i ludzi dla których polityka jest ważniejsza. Ludzi dla których nie liczą się nawrócenia wielu ludzi i Słowo Boże, modlitwa, co jest prawdziwym sensem RM. Dla nich ważne jest że nie zaprasza się tam Palikota i jego ludzi, czy SLD, czy Tuska głoszącego żeby POlacy przestali klękać przed kapłanami, bo ludzie nie wiedzą że Bóg jest najważniejszy. Niech się lepiej wypowiada w swoim imieniu,a dla RM to raczej pulus. Ale tak naprawdę to się nie liczy, liczy się tylko Słowo Boże tam głoszone i ewangelizacja, prawdziwa podstawa RM. Wiele nawróceń dzieci bożych, dla partyjych katolików i nie tylko jest mniej ważne od tego że RM nie zaprosiło Tuska czy Palikota.
humalog napisał(a):
Jest już temat o RM i Rydzyku....mam ci go tutaj kopiować?
Zachowanie słuchaczy i wielbicieli RM na wszelkich spędach też samo za siebie mówi.

Jakich słuchaczy ?? NIe kłam że wszyscy albo większosć się zle zachowuje. Nie udawaj też że nie widzisz jak silne są starania mediów i rządu aby sporowkować dla rozgłosu medialnego poszczególnych ludzi. Tak jak częsć ludzi się żle zachowuje, tak samo są ludzie którzy na ten cel działają, aby wszystkich w złym świetle przedstawić. Więc nie siej kłamst że wszyscy słuchacze RM się żle zachowują. Oczywiście jako katolik nie powiesz że są ludzie którym zależy na prowokacji i medialnym rozgłaszaniu tego, którym zależy na tym aby za wszelką cenę przedstawiać ludzi wierzących w złym świetle. Ważniejsza jest polityka.

Cz paź 18, 2012 19:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12