Kolejne polskie miasto finansuje in vitro
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Kolejne polskie miasto finansuje invitro
kropeczka_ns napisał(a): Cytuj: Ja naprawdę jestem ciekawy co taki abp Hoser powiedzialby kobiecie, która by w trakcie spowiedzi wyznała że jest w ciąży z in vitro. Czy doradzałby jej aborcję? oczywiście że nie. Tu stanowisko Kościoła jest jasne, ja nie mam w tej chwili cytatu (i czasu szukać) ale są wypowiedzi biskupów na ten temat. Dziecko z IVF jest tak samo traktowane jak każde inne dziecko i ma prawo do życia, miłości - także wtedy kiedy jest to dziecko chore (!)W podanym przeze mnie linku zawarte jest stanowisko Kościoła.
|
So lip 19, 2014 8:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): Ja naprawdę jestem ciekawy co taki abp Hoser powiedzialby kobiecie, która by w trakcie spowiedzi wyznała że jest w ciąży z in vitro. Czy doradzałby jej aborcję? A co powiedzialby dziecku, które się tak urodziło? Że jego istnieniem jest rezultatem zbrodni, jego rodzice to zbrodniarze, a ono samo najlepiej by było, gdyby się w ogóle nie urodziło?  To jakie jest podejście do życia z invitro widać na przykładzie nagonki na Chazana, który nie zabił dziecka z invitro. Antykatolicka Platforma która wprowadziła program invitro, bliskie jej i lewicy środowiska itd., którzy sprzyjają bezbożnemu invitro, w sytuacji kiedy tą metodą wyprodukowano upośledzone dziecko, podnieśli krzyk że nie sprzątnięto, nie zamordowano dziecka skrzywdzonego przez invitro które sami popierają, promują i narzucają. Widać jak ci którzy są za invitro, oburzają się że nie zamordowano dziecka z tej bezbożnej metody. Oni chcą produkować zdrowe, wyselekcjonowane egzemplarze, bo takie podejście do życia jest związane z invitro, a ''potworki'' jak można usłyszeć z ust sympatyków invitro, należy mordować. I to oni podnoszą krzyk że Chazan nie zamordował dziecka z metody którą promują. To Kościół stanął w obronie życia dziecka z ivitro, kiedy sympatycy tej bezbożnej metody chcą zabijania takich dzieci z invitro i pogardliwie je nazywają. To pokazuje jak bezbożna jest ta metoda, że nawet jej zwolennicy gardzą dziecmi z invitro i chcą je zabijać. To pokazuje obłudę Platformy, która wprowadza program invitro i prześladuje ze niezamordowanie dzieci z tej metody.
|
So lip 19, 2014 11:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może dla odmiany miast wrzucania jednobrzmiącego systematycznie tekstu, napisz co uczyniłeś w celu ratowania oczka Kubusia.
|
So lip 19, 2014 11:59 |
|
|
|
 |
pilaster
|
kropeczka_ns napisał(a): Cytuj: Ja naprawdę jestem ciekawy co taki abp Hoser powiedzialby kobiecie, która by w trakcie spowiedzi wyznała że jest w ciąży z in vitro. Czy doradzałby jej aborcję? oczywiście że nie. A dlaczego nie? Przecież in vitro to zło. Co prawda aborcja to też zło, ale być może jednak mniejsze? Cytuj: Dziecko z IVF jest tak samo traktowane jak każde inne dziecko i ma prawo do życia, miłości - także wtedy kiedy jest to dziecko chore (!) A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn lip 21, 2014 10:48 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): A dlaczego nie? Przecież in vitro to zło. Co prawda aborcja to też zło, ale być może jednak mniejsze? Nie. Cytuj: A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię? Nie. Starczy, czy nadal zamierza pilaster wypisywać te piramidalne brednie? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lip 21, 2014 10:57 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Dlaczego nie? Cytuj: czy nadal zamierza pilaster wypisywać te piramidalne brednie? Znaczy sie, czy nadal nie bedzie kochać PIS? Nadal nie będzie. 
|
Pn lip 21, 2014 11:05 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Dlaczego nie? Bo mimo wszystko celem in vitro jest powstanie dziecka, a nie jego zabicie. Cytuj: Znaczy sie, czy nadal nie bedzie kochać PIS? Nadal nie będzie.  Co ma tu PiS do rzeczy?  Obsesja 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lip 21, 2014 11:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): Przecież in vitro to zło. Co prawda aborcja to też zło, ale być może jednak mniejsze? Jasne, że mniejsze. Aborcja jest wszak zabójstwem, a zabijanie wchodzi w kompetencje człowieka, obojętne, czy jest grzechem, czy Bóg nakazał. Natomiast stwarzanie pozostaje prerogatywą boską. Ergo in vitro jest to zbrodnia polityczna.
|
Pn lip 21, 2014 11:17 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Co ma tu PiS do rzeczy? | Wywołał całą awanturę wokół in vitro i aborcji licząc na rozpad PO wzdłuż szwów "ideologicznych" Trochę mu się udało. Ale tylko trochę.. 
|
Pn lip 21, 2014 11:51 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Wywołał całą awanturę wokół in vitro i aborcji licząc na rozpad PO wzdłuż szwów "ideologicznych" Trochę mu się udało. Ale tylko trochę..  I co z tego? Jaki to ma związek z idiotycznym twierdzeniem: A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię? 
|
Pn lip 21, 2014 12:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): pilaster napisał(a): Wywołał całą awanturę wokół in vitro i aborcji licząc na rozpad PO wzdłuż szwów "ideologicznych" Trochę mu się udało. Ale tylko trochę..  I co z tego? Jaki to ma związek z idiotycznym twierdzeniem: A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię?  A ciekawe jak koledzy z PIS traktują dwu synów ich partyjnego kolegi śp senatora Mazurkiewicza....może szukają u nich bruzdy na czołach.
|
Pn lip 21, 2014 12:03 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Jaki to ma związek z idiotycznym twierdzeniem: A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię?  Dlaczego idiotycznym? Czy gdyby Johnny99 uratował swoje życie kosztem jakiejś zbrodni to nie odczuwałby wyrzutów sumienia? Dajmy na to, gdyby miał przeszczep nerek, a po fakcie się dowiedział, że dawca owych nerek został zamordowany, aby zapewnić swoje nerki Johnnowi99? Zresztą to przecież nie kto inny, jak PIS domagał się, aby stworzyć centralny rejestr osób urodzonych z in vitro. Pewnie po to, zeby wysyłać im kwiaty na urodziny. 
|
Pn lip 21, 2014 12:04 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Dlaczego idiotycznym? Czy gdyby Johnny99 uratował swoje życie kosztem jakiejś zbrodni to nie odczuwałby wyrzutów sumienia? Dajmy na to, gdyby miał przeszczep nerek, a po fakcie się dowiedział, że dawca owych nerek został zamordowany, aby zapewnić swoje nerki Johnnowi99? Dobrze by się z tym nie czuł, ale trudno odczuwać wyrzuty sumienia z powodu cudzego czynu. Cytuj: Zresztą to przecież nie kto inny, jak PIS domagał się, aby stworzyć centralny rejestr osób urodzonych z in vitro. Pewnie po to, zeby wysyłać im kwiaty na urodziny.  ? Przecież Rejestr Medycznie Wspomaganej Prokreacji stworzyła PO http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/slajd?ma=032145
|
Pn lip 21, 2014 12:23 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Zresztą to przecież nie kto inny, jak PIS domagał się, aby stworzyć centralny rejestr osób urodzonych z in vitro. Pewnie po to, zeby wysyłać im kwiaty na urodziny.  ? Przecież Rejestr Medycznie Wspomaganej Prokreacji stworzyła PO http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/slajd?ma=032145To nie jest rejestr osób urodzonych dziei in vitro. Tylko rejestr usług in vitro finansowanych przez państwo.
|
Pn lip 21, 2014 12:29 |
|
 |
Johnny99
|
Oczywiście że jest:
W rejestrze przetwarzane są następujące dane:
q) informacja o dacie narodzin dziecka urodzonego w wyniku przeprowadzonej w ramach programu procedury medycznie wspomaganej prokreacji, r) informacja o płci i stanie zdrowia do zakończenia okresu noworodkowego dziecka urodzonego w wyniku przeprowadzonej w ramach programu procedury medycznie wspomaganej prokreacji.
|
Pn lip 21, 2014 12:31 |
|
|
|