Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 7:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna strona
 Kolejne polskie miasto finansuje in vitro 
Autor Wiadomość
Post Re: Kolejne polskie miasto finansuje invitro
kropeczka_ns napisał(a):
Cytuj:
Ja naprawdę jestem ciekawy co taki abp Hoser powiedzialby kobiecie, która by w trakcie spowiedzi wyznała że jest w ciąży z in vitro. Czy doradzałby jej aborcję?

oczywiście że nie. Tu stanowisko Kościoła jest jasne, ja nie mam w tej chwili cytatu (i czasu szukać) ale są wypowiedzi biskupów na ten temat. Dziecko z IVF jest tak samo traktowane jak każde inne dziecko i ma prawo do życia, miłości - także wtedy kiedy jest to dziecko chore (!)

W podanym przeze mnie linku zawarte jest stanowisko Kościoła.

So lip 19, 2014 8:41
pilaster napisał(a):
Ja naprawdę jestem ciekawy co taki abp Hoser powiedzialby kobiecie, która by w trakcie spowiedzi wyznała że jest w ciąży z in vitro. Czy doradzałby jej aborcję?

A co powiedzialby dziecku, które się tak urodziło? Że jego istnieniem jest rezultatem zbrodni, jego rodzice to zbrodniarze, a ono samo najlepiej by było, gdyby się w ogóle nie urodziło? :evil:

To jakie jest podejście do życia z invitro widać na przykładzie nagonki na Chazana, który nie zabił dziecka z invitro. Antykatolicka Platforma która wprowadziła program invitro, bliskie jej i lewicy środowiska itd., którzy sprzyjają bezbożnemu invitro, w sytuacji kiedy tą metodą wyprodukowano upośledzone dziecko, podnieśli krzyk że nie sprzątnięto, nie zamordowano dziecka skrzywdzonego przez invitro które sami popierają, promują i narzucają.

Widać jak ci którzy są za invitro, oburzają się że nie zamordowano dziecka z tej bezbożnej metody. Oni chcą produkować zdrowe, wyselekcjonowane egzemplarze, bo takie podejście do życia jest związane z invitro, a ''potworki'' jak można usłyszeć z ust sympatyków invitro, należy mordować. I to oni podnoszą krzyk że Chazan nie zamordował dziecka z metody którą promują.

To Kościół stanął w obronie życia dziecka z ivitro, kiedy sympatycy tej bezbożnej metody chcą zabijania takich dzieci z invitro i pogardliwie je nazywają.

To pokazuje jak bezbożna jest ta metoda, że nawet jej zwolennicy gardzą dziecmi z invitro i chcą je zabijać. To pokazuje obłudę Platformy, która wprowadza program invitro i prześladuje ze niezamordowanie dzieci z tej metody.

So lip 19, 2014 11:19
Może dla odmiany miast wrzucania jednobrzmiącego systematycznie tekstu, napisz co uczyniłeś w celu ratowania oczka Kubusia.

So lip 19, 2014 11:59

kropeczka_ns napisał(a):
Cytuj:

oczywiście że nie.

A dlaczego nie? Przecież in vitro to zło. Co prawda aborcja to też zło, ale być może jednak mniejsze?

Cytuj:
Dziecko z IVF jest tak samo traktowane jak każde inne dziecko i ma prawo do życia, miłości - także wtedy kiedy jest to dziecko chore (!)

A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn lip 21, 2014 10:48

pilaster napisał(a):
A dlaczego nie? Przecież in vitro to zło. Co prawda aborcja to też zło, ale być może jednak mniejsze?

Nie.

Cytuj:
A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię?

Nie.

Starczy, czy nadal zamierza pilaster wypisywać te piramidalne brednie? :shock:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 21, 2014 10:57

Johnny99 napisał(a):
Nie.

Dlaczego nie?

Cytuj:
czy nadal zamierza pilaster wypisywać te piramidalne brednie?

Znaczy sie, czy nadal nie bedzie kochać PIS? Nadal nie będzie. :(

Pn lip 21, 2014 11:05

pilaster napisał(a):
Dlaczego nie?

Bo mimo wszystko celem in vitro jest powstanie dziecka, a nie jego zabicie.

Cytuj:
Znaczy sie, czy nadal nie bedzie kochać PIS? Nadal nie będzie. :(

Co ma tu PiS do rzeczy? :shock: Obsesja :|

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 21, 2014 11:07
pilaster napisał(a):
Przecież in vitro to zło. Co prawda aborcja to też zło, ale być może jednak mniejsze?

Jasne, że mniejsze. Aborcja jest wszak zabójstwem, a zabijanie wchodzi w kompetencje człowieka, obojętne, czy jest grzechem, czy Bóg nakazał. Natomiast stwarzanie pozostaje prerogatywą boską. Ergo in vitro jest to zbrodnia polityczna.

Pn lip 21, 2014 11:17

Johnny99 napisał(a):
Co ma tu PiS do rzeczy? |

Wywołał całą awanturę wokół in vitro i aborcji licząc na rozpad PO wzdłuż szwów "ideologicznych" Trochę mu się udało. Ale tylko trochę.. :)

Pn lip 21, 2014 11:51

pilaster napisał(a):
Wywołał całą awanturę wokół in vitro i aborcji licząc na rozpad PO wzdłuż szwów "ideologicznych" Trochę mu się udało. Ale tylko trochę.. :)

I co z tego? Jaki to ma związek z idiotycznym twierdzeniem: A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię? :shock:

Pn lip 21, 2014 12:00
Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):

I co z tego? Jaki to ma związek z idiotycznym twierdzeniem: A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię? :shock:

A ciekawe jak koledzy z PIS traktują dwu synów ich partyjnego kolegi śp senatora Mazurkiewicza....może szukają u nich bruzdy na czołach.

Pn lip 21, 2014 12:03

Johnny99 napisał(a):
Jaki to ma związek z idiotycznym twierdzeniem: A kiedy jest zdrowe? Powinno odczuwać wyrzuty sumienia i przepraszać za to ze żyje? Czy powinno wymierzyć sobie sprawiedliwość za tę bezbrzeżną zbrodnię? :shock:

Dlaczego idiotycznym? Czy gdyby Johnny99 uratował swoje życie kosztem jakiejś zbrodni to nie odczuwałby wyrzutów sumienia? Dajmy na to, gdyby miał przeszczep nerek, a po fakcie się dowiedział, że dawca owych nerek został zamordowany, aby zapewnić swoje nerki Johnnowi99?

Zresztą to przecież nie kto inny, jak PIS domagał się, aby stworzyć centralny rejestr osób urodzonych z in vitro. Pewnie po to, zeby wysyłać im kwiaty na urodziny. :(

Pn lip 21, 2014 12:04

pilaster napisał(a):
Dlaczego idiotycznym? Czy gdyby Johnny99 uratował swoje życie kosztem jakiejś zbrodni to nie odczuwałby wyrzutów sumienia? Dajmy na to, gdyby miał przeszczep nerek, a po fakcie się dowiedział, że dawca owych nerek został zamordowany, aby zapewnić swoje nerki Johnnowi99?

Dobrze by się z tym nie czuł, ale trudno odczuwać wyrzuty sumienia z powodu cudzego czynu.

Cytuj:
Zresztą to przecież nie kto inny, jak PIS domagał się, aby stworzyć centralny rejestr osób urodzonych z in vitro. Pewnie po to, zeby wysyłać im kwiaty na urodziny. :(

? Przecież Rejestr Medycznie Wspomaganej Prokreacji stworzyła PO :D http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/slajd?ma=032145

Pn lip 21, 2014 12:23

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

? Przecież Rejestr Medycznie Wspomaganej Prokreacji stworzyła PO :D http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/slajd?ma=032145

To nie jest rejestr osób urodzonych dziei in vitro. Tylko rejestr usług in vitro finansowanych przez państwo.

Pn lip 21, 2014 12:29

Oczywiście że jest:

W rejestrze przetwarzane są następujące dane:

q) informacja o dacie narodzin dziecka urodzonego w wyniku przeprowadzonej w ramach programu procedury medycznie wspomaganej prokreacji,
r) informacja o płci i stanie zdrowia do zakończenia okresu noworodkowego dziecka urodzonego w wyniku przeprowadzonej w ramach programu procedury medycznie wspomaganej prokreacji.

Pn lip 21, 2014 12:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna strona