Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 13, 2025 2:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 395 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Następna strona
 MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA - DOBRA CZY ZŁA ? 
Autor Wiadomość
Jestem tylko człowiekiem a organizacja jest organizacją.Organizacja tak jak i człowiek jest tworem dynamicznym,zmiennym. Człowiek nie jest doskonały,więc żadna organizacja,którą założy nie jest tworem doskonałym.Dziękuję.

Cz cze 22, 2006 10:13

Wiesz, to głupie. (To chyba do Haunebu ? dop. SA)
Nikt Ci nie każe być z założenia na "nie" wobec MW - ale pewne zarzuty wobec tej organizacji mają podstawy.

A któż jest doskonały, bez zarzutu ? (Może tylko żony cezarów bywały :D ).
Ale czy to normalne gdy PEWNE przesłaniają RESZTĘ ?

Cz cze 22, 2006 11:15
Zobacz profil WWW

Ale skoro PEWIEN fakt, niezależny od człowieka, ot choćby urodzenie się czarnym, może być powodem do bycia podczłowiekiem skazanym przez niektóre środowiska na eksterminację. Taki już jest świat- zaufanie ciężko zodbyć a łatwo stracić.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz cze 22, 2006 13:31
Bronię MW a tym bardziej lubelskiej MW. Mi nie zależy na oczernianiu MW tylko na poprawie wizerunku tej organizacji. Dla mnie wartością jest między innymi wszechpolskość.

Cz cze 22, 2006 14:13

Super. A który raz już piszesz to i ile razy jeszcze to powtórzysz zanim dojdziesz do wniosku, że zaczyna to być nudne?

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz cze 22, 2006 14:18

ToMu napisał(a):
Wiesz, to głupie. (To chyba do Haunebu ? dop. SA)
Nikt Ci nie każe być z założenia na "nie" wobec MW - ale pewne zarzuty wobec tej organizacji mają podstawy.

A któż jest doskonały, bez zarzutu ? (Może tylko żony cezarów bywały :D ).
Ale czy to normalne gdy PEWNE przesłaniają RESZTĘ ?

1. Tak, Stasiu, to było do Haunebu. To chyba jest oczywiste.

2. Ja mówię o zarzutach wobec MW, które uważam za słuszne - nie zarzucam MW odpowiedzialności za wszystkie zło świata i udziału w doprowadzaniu do wszystkiego co złe (co chyba chcesz sugerować :?).

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz cze 22, 2006 15:42
Zobacz profil WWW

2. Ja mówię o zarzutach wobec MW, które uważam za słuszne - nie zarzucam MW odpowiedzialności za wszystkie zło świata i udziału w doprowadzaniu do wszystkiego co złe (co chyba chcesz sugerować :?).

To odczułem wielką ulgę. Bo już myślałem, że Młodzież Wszechpolska ma być kozłem ofiarnym na ołtarzu Wolności, Równości i Homoseksji.

Pt cze 23, 2006 21:16
Zobacz profil WWW

Nie wiem, czemu ta ironia miała służyć.

Kiedyś coś pisałeś o nabijaniu postów?

Pt cze 23, 2006 23:13
Zobacz profil WWW

To źle myślałeś.
Nie wiem, czemu ta ironia miała służyć.
Kiedyś coś pisałeś o nabijaniu postów?

Kolejny raz mam objaśniać to co jasne ?

Zgadza się. Pisałem o nabijaniu postów. I dalej to aktualne.
Co do mnie to się kontroluję :) To, że nie wszyscy dostrzegają pewne 'sensy' w tym co piszę ? Trudno. Taki jest los wielkich ludzi :D
Zwykle po śmierci są doceniani :(

So cze 24, 2006 3:04
Zobacz profil WWW

Pisałem o nabijaniu postów. I dalej to aktualne.
Co do mnie to się kontroluję :) To, że nie wszyscy dostrzegają pewne 'sensy' w tym co piszę ? Trudno. Taki jest los wielkich ludzi :D
Zwykle po śmierci są doceniani :(

Weźcie to powycinajcie... Chyba, że temat zmienił się na "Stanisław Adam - jaki jestem wielki i wspaniały"...
"wielkich ludzi" - skromność :o niesamowita...

So cze 24, 2006 7:46
Zobacz profil WWW

Proszę o zakończenie przepychanek i powrót do tematu.

So cze 24, 2006 7:54

Dalszy przebieg kariery politycznej, gdy już stał się pełnoletni:

Wiceprezes TVP pisał też dla 'Szczerbca'

Tym razem mamy też próbki twórczości własnej wiceprezesa, nie tylko nazwisko użyczone kolegom:

Cytuj:
Nie można zmusić idioty, by stał się geniuszem; podobnie z demokracji nie można uczynić obrońcy interesów Narodu. Kłamstwo w demokratycznej maszynce do prania mózgów jest doraźnym instrumentem politycznym oraz celem o dalekosiężnych skutkach. Kłamstwa mniej istotne lub celowe prowokacje ujawnia się za pomocą mediów. W ten sposób wyrabia się w Narodzie poczucie zaufania do środków masowej informacji. Jednocześnie ukrywa się fakty, które mogłyby zagrozić istnieniu Systemu. Co oczywiście byłoby wielce niepożądane dla wszystkich prostytutek; mieniących się dziennikarzami - są oni przecież Systemu istotnym elementem

Z pewnością dobre zadatki dla pełnienia najwyższych funkcji w mediach publicznych IV RP ;-)

Pn cze 26, 2006 13:34

Z pewnością dobre zadatki dla pełnienia najwyższych funkcji w mediach publicznych IV RP ;-)

Pomijając fakt kto to napisał, gdzie napisał i czy rzeczywiście to on - zapewne czas to nam wyjaśni - to obiektywnie i na chłodno trzeba przyznać że jest w tym cytacie parę złotych myśli i trafnych obserwacji.

Np. czy można się niezgodzić z tezą że "Nie można zmusić idioty, by stał się geniuszem". Jeśli można, to poproszę o przykład.

Albo: "Kłamstwa mniej istotne lub celowe prowokacje ujawnia się za pomocą mediów. W ten sposób wyrabia się w Narodzie poczucie zaufania do środków masowej informacji. Jednocześnie ukrywa się fakty, które mogłyby zagrozić istnieniu Systemu."
Toż to fotografia naszej rzeczywistości od co najmniej 1939 r. (za niemieckiej okupacji taką taktykę stosowały 'gadzinówki', potem różne 'czerwone sztandary', a ostatnio wolne media).

Pn cze 26, 2006 14:53
Zobacz profil WWW

Np. czy można się niezgodzić z tezą że "Nie można zmusić idioty, by stał się geniuszem". Jeśli można, to poproszę o przykład.

Na tym polega cała konstrukcja stylistyczna, że na początku podaje się tezę, z którą nie mozna się nie zgodzić. A potem sugeruje się, że nasza teza jest równie oczywista.

Stanisław Adam napisał(a):
Albo: "Kłamstwa mniej istotne lub celowe prowokacje ujawnia się za pomocą mediów. W ten sposób wyrabia się w Narodzie poczucie zaufania do środków masowej informacji. Jednocześnie ukrywa się fakty, które mogłyby zagrozić istnieniu Systemu."
Toż to fotografia naszej rzeczywistości od co najmniej 1939 r. (za niemieckiej okupacji taką taktykę stosowały 'gadzinówki', potem różne 'czerwone sztandary', a ostatnio wolne media).

Dlatego pisałem, że to "dobre zadatki dla pełnienia najwyższych funkcji w mediach publicznych IV RP". Jego poglądy są zgodne ze stanowiskiem prezesa Kaczyńskiego, wielu czołowych osobistości rządzącej koalicji i, last but not least, Twoim ;-)

Pn cze 26, 2006 15:38

Dlatego pisałem, że to "dobre zadatki dla pełnienia najwyższych funkcji w mediach publicznych IV RP". Jego poglądy są zgodne ze stanowiskiem prezesa Kaczyńskiego, wielu czołowych osobistości rządzącej koalicji i, last but not least, Twoim ;-)

Wniosek, też mam zadatki (na karierę w IV RP) ;)

Znowu mnie obsztorcują za beztreściowe wpisy :oops:

Pn cze 26, 2006 17:21
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 395 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Następna strona