Wojna w Libanie - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA ! ! !
Autor |
Wiadomość |
filippiarz
|
Chaota napisał(a): Uważasz, że niczym się nie różnią esesmanów? Budują obozy koncentracyjne, przeprowadzają eksperymenty na ludziach, wykorzystują jeńców do pracy niewolniczej i dążą do zdominowania całej rasy, z którą walczą?
Nawet wtedy powinieneś kochać. Ponieważ Bóg kocha.
Złe uczynki są obrzydliwe - dla Ciebie, dla mnie, dla Boga...
Ale Bóg, nawet tych najgorszych, nadal kocha i my powinniśmy się starać, próbować dorównać Bogu - inaczej nic się nie zmieni...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Pt sie 04, 2006 15:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
filippiarzu, małe nieporozumienie. Wykazałem jedynie, że wcale nie są tacy sami jak esesmani. Ale przeczytaj początek tamtego posta, który cytujesz i masz odpowiedź na pytanie czy ich miłuję 
|
Pt sie 04, 2006 18:00 |
|
 |
PaganCraft
|
aga - agness napisał(a): Modlę się za te niewinne ofiary. Pan Bóg je przyjmie. Nie chce nawet o tym mysleć co czeka ich oprawców - żydów.
Co za bzdura.
Pół świata woła o modlitwę zamiast przeciwdziałać.
|
So sie 12, 2006 10:52 |
|
|
|
 |
marcin_jarzębski
|
Izrael łamie rezolucje ONZ i nadal atakuje Liban!
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
So sie 12, 2006 17:10 |
|
 |
Incognito
|
Co Izraelowi po ONZ, skoro kurek dopływu kasy z Ameryki nadal jest odkręcony  Żadne z zachodnich państw nie zaatakuje Izraela z powodu jego zachowania, a embargo ze strony jakichkolwiek państw innych niż Ameryka spłynie po Izraelu jak deszcz po dachówkach.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
So sie 12, 2006 17:17 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
Link do filmu
Nie mam telewizora i radia, a i po portalach statnio nie chadzam, więc się tak zapytuję: Czy polskie media podały już coś o fakcie, że masakra w Kanie była najprawdopodobniej mistyfikacją?
Na samej górze link do filmu opisującego medialne zwieńczenie zagadki tajemniczego "zielonego hełmu" - jakoby ratownika z Kany...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
|
N sie 13, 2006 2:00 |
|
 |
Mieszek
|
filipiarz to jest po prostu obrzydliwe co robia reporterzy
a na wojnach wyrobili sobie opinie takich co nie strzelają do ludzi a tylko filmują
te "tylko" właśnie widać...
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N sie 13, 2006 15:31 |
|
 |
marcin_jarzębski
|
masakra w Kanie mistyfiakcją, a moze jakies dowody.
Nie wiem czy pisałem na tym forum czy innym ale podobna masakra także w Kanie wydarzyła się w kwietniu w 1996, zgnieło wtedy ponad 100 osób i co wazne było to schronisko ONZ-u! Izrael także tłumaczył się że były tam rakiety Hezbollahu ale przeciez to był obóz ONZ, wiec nie wierze aby tym razem była to prowokacja Hezbollahu!
wiekszość maronitów w Libanie jest prosyryjskich czytaj opierają Hezbollah! Jedynie Hezbollah głosno domaga sie od Izraela aby "zabrał" Palestyńskich uchodzców!
W Libanie główna ośc podziału to być albo prosunitą czyli popierac Arabie Saudyjską albo drugi obóz prosyryjskim. W Syrii rzadzi dynastia alawicka ( nota bene alawici to szyici i stanowią raptem 10% ludjosci Syrii ) prezydent Syrii Baszar al-Assad jest człowiekiem zachodu, studiował w londynie, Syria pod jego rzadami sie zmienia, prywatyzacja gospodarki, sam Assad wykonał pamietny gest podczas pogrzebu papieza, podał reke w czasie znaku pokoju premierowi Izraela Kacawowi. O tym kim sa alawici nie musze chyba pisać, to chyba najbardziej umiarkowane i prochrzescijansakie skrzydło islamu, sunici uwazaja ich za kufr! Alawi to ci którzy wspierali chrzescijan! Maronici dobrze wiedza że tylko z nimi mozna współistniej i wbijanie klina miedzy maronitów czy szerzej chrzesicjan miedzy szyitów (alawi zlaicza się do shi'a) to wpychanie chrześcijan w konflikt ze wszystkimi bo Izrael także nie dazy sympatią chrzescijan!
To dla tych którzy ulegaja propagandzie o tej strasznej Syrii! W Syrii około 9% to chrzescijanie
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
N sie 13, 2006 20:42 |
|
 |
Mieszek
|
marcin_jarzębski Cytuj: Izrael także tłumaczył się że były tam rakiety Hezbollahu ale przeciez to był obóz ONZ, wiec nie wierze aby tym razem była to prowokacja Hezbollahu!
ogólnie to jest tak, ze dowódca kryje poczynania swoich żołdaków
wtedy jest nazywany przez nich "wielkim"
bo pozwala na wszystko i broni ich przed innymi politycznie
jest to jednak zdemoralizowane wojsko według naszych pojęć
gdyż u nas oraz jak wiadomo w armiach Angików czy Francuzów wprowadzano karność i surowe kary za takie niecne wystepki
często gwałty karane były smiercią przynajmniej domyslnie nawet w Rosji
z czasem to się łożyło to na gwałty wobec swoich za wyjątkiem obcych itp.
jednak warto o tym myślę wspomnieć jeszcze raz, że im dłużej trwa wojna tym więcej ludzi się deprawuje
więcej ciągnie do łupów i łatwego "szybkiego" zycia "na całego"
dziei temu mamy do czynienia z politykami którzy mają idee i je ciągną póki jeszcze zyją i nie zgiinęli w zamachach oraz z żołdakami zdemoralizowanymi którzy sa ciągle "do czasu" kryci
gdy mamy do czynienia z kłamstwem politycznym mamy równoczesnie do czynienia z jakąś odmienną cywilizacją
tą która dziś kłamie w mediach przeważnie jest bizantyńska i próbuje wywrzeć swój nacisk w kierunku pewnym zgodnym z jej ideami [z górnej pólki]
trzeba dodać, że sami bizantyńczycy nie traktują tego jak kłamstwa ale jako taktykę
jak bardzo wlazła nam w Europie i w Stanach Zjednoczonych Ameryki Pn za skóre ta taktyka... widzimy sami
można by rzec "po trupach do celu"
zaczynam się bać co jest ich celem...
i dlaczego kogoś kryją  a innego upokarzają...
|
Pn sie 14, 2006 10:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie muszę walczyć bronią,bo nie jestem żołnierzem i nie zamierzam nim być.To żołnierze są winni tego co dzieje się w Libanie.Cywile po obu stronach tylko niewinnie cierpią,bo żołnierzom zachciało się wojny.
|
Pn sie 14, 2006 10:59 |
|
 |
Mieszek
|
zauważ Haunebu, ze i cywile w momencie gdy rabują coraz więcej i coraz beszczeniej obie strony i ile się da"bo oni nas krzywdza" lub "bo inni tez tak robią" to rezultat jest prosty w konsekwencji
niewiele osób nie będzie się potem bronic przed "żołnierzami rabusiami" strzelając do nich
rezultat jest taki, ze idee czy tez ideologie ida do piachu wraz z politykami
jedyne osoby na placu boju czyli tubylcy nie chcą juz wojny po czasie i żadają opuszczenia ich ziem przez kazde wojska, kazde partyzantki [własne]
nie "tak sobie" powiedziano kiedys mądre słowa
politycy wszczynają konflikt
żołnierze go prowadzą
a cywile kończą
tak się dzieje z kazdą wojenną jatką
... dopóki jedna ze stron nie ma na tyle żywotnej metody ustroju życia zbiorowego [cywilizacji] by nie wszcząćponownie wojny
często jednak wszystko całe lata grzęźnie w jakieś mieszance cywilizacyjnej w stanie acywilizacyjnym wręcz dopóki nie przyjada "nowi" i nie zrobią porządku po swojemu...
wiele ziem zostało tak przejętych właśnie i dlatego np Prusy tak na dobrą sprawę klucza ciągle pomiędzy Rosja, Polską a Niemcami...
dlatego Ormian nie ma tam gdzie powinni być, a zajmują naprawde w stosunku do tego co by mogli mieć [gdyby nie było tylu czystek robionych przez Turków i Rosjan] bardzo niewielką część...
|
Pn sie 14, 2006 11:23 |
|
 |
Trawy
|
Mark Zubek napisał(a): Czy sądzisz że żołnierze AK w Powstaniu Warszawskim byli terrorystami? Czy takimi też byli powstańcy, w historii zaborów naszego kraju? Hmm - zestawienie Powstania Warszawskiego z np. Listopadopwym dowodzi dość sporej naiwności w kwestii obu powstań. Uważaj z takimi porównaniami Mark Zubek napisał(a): ZA WOLNOŚĆ NASZĄ I WASZĄ. To hasło wykute bohaterską krwią, TY "Trawy" dewalujesz jednym swoim słowem. Ja przepraszam - ale za jaką wolność zginęło 220 000 ludzi w czasie Powstania Warszawskiego? Piszesz jak zaślepiony jakąś chorą propagandą - nie wiesz że to był pusty gest? Że broń zrzucano przed powstaniem oddziałom partyzanckim a nie zaopatrywano przyszłych powstańców? Że od początku było wiadomo że pomocy Sowietów NIE BĘDZIE? Mark Zubek napisał(a): Musisz zrozumieć -Ty, Izrael, prez.Bush i inni "globaliści", że świat nie da się dzielić jak tort, gdzie silniejszy dostaje smakowitszy kąsek. To "dzielenie" o czy mówisz - to polityka kolonialna sprzed c.a. 150 lat - głęboko się mylisz - nawet próbując urazić mnie jako ponoć globalistę /globaGLISTĘ  ?/ Nie wiem dlaczego stawiasz mnie w rzędzie z Izraelam /to jakis kolektywny umysł? o pojedynczych ludziach nie słyszałeś? O Gusz Katif? O Etgarze Kerecie?/ i z G.W Bushem. Byc może tobie wydaje się że lansując "antyglobalistyczne" bzdurki zaczerpięte z Marksa uratujesz świat - ale to tylko lanse lanse Marku. Mark Zubek napisał(a): DZISIAJ OFIARAMI SĄ MUZUŁMANIE, JUTRO - CHRZEŚCIJANIE.
Ofiarami czego? Żydowskiego najazdu?
Daj spokój - prędzej zobaczysz siły KRLD lądujące w Los Angeles...
|
Pn sie 14, 2006 16:15 |
|
 |
filippiarz
|
Dobry komentarz do ostatnich wydarzeń...
Co do Kany to faktycznie spaliłem - nie ma absolutnie żadnych dowodów na manipulację faktami, na razie chodzi o propagandowe inscenizacje i manipulację mediami... Pierwsze głowy już poleciały, między innymi fotograf który robił zdjęcia w Kanie został zwolniony w trybie natychmiastowym (ale za inne zdjęcia) i Reuters skasował ze swoich zasobów ponad 900 zdjęć autorstwa tego pana (Adnan Hajj)...
Tutaj jest trochę po polsku o tym panu: http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3537265.html
a tu o podejrzeniach prawdziwości masakry: http://forum.wprost.pl/ar/?P=1&O=566096 - wypowiedź prywatna, ale zbliżona do zastrzeżeń stawianych za granicą (na razie nieoficjalnie - poszlakowo na podstawie dokumentacji zdjęciowej). Niestety siedzę na serwisach i blogach anglojęzycznych - nie dam rady tego przetłumaczyć....
Zresztą o czym tu dywagować - jest prowadzone śledztwo i będą oficjalne wyniki 
|
Śr sie 16, 2006 23:13 |
|
 |
Mieszek
|
dobrze komentujący poczynania obu państw obrazek
niezapominajmy jednak o tym, że wielu z tych cywili raczej by sę cieszyło ze względu na religię, że tak w imie obrony swego kraju...
ja dlatego właśnie, że konflikty zbrojne nic w zasadzie nie daja dobrego a jedynie nienawiść na wiele pokoleń jestem za tym by robić tak jak Koneczny zaproponował
miasta graniczne mają prawo raz na np 5 lat zmienić przynależność swoja do państwa
te które przestałoby w wyniku tego być granicznym prawo te traci
kwestia byłaby pokojowo załatwiona na cacy
wygrywałby zawsze lepszy, znaczy ten który ma lepszą ekspansję gospodarczą np i inne czynniki jak przyrost naturalny z emigracją itp
po 300 latach jak nic albo by przestały istnieć całkiem bandyckie państwa albo musiałyby walczyć z dość sporych rozmiarów federacją czy jak kto woli Unią takich państw które sa związane ze sobą umowami o nieagresji w imie takiego rozwiązywania swych problemów
kwestia jedna ważna to taka, że to musiałoby się odbywać na zasadzie wyboru według pojęć jednej cywilizacji
to ludzie w powszechnym wyborze w przygranicznym mieście wybraliby swoją przyszłość z takim państwem które im odpowiada historycznie i gospodarczo
|
Pt sie 18, 2006 0:20 |
|
 |
Mark Zubek
|
Trawy;
Piszę tak dla tego że żal mi czasu minionego, który odchodzi w zapomnienie.
Żal buntu młodych ludzi szukających prawdy i ich młodzieńczej naiwności że świat można jeszcze zmienić, tego buntu który też idzie w zapomnienie.
Marks i antyglobalizm ?
Coś nie tak,Trawy.
To właśnie globalizm jest ziszczeniem Marksistowskich ideałów i pragnień.
Jest to fuzja feudalizmu, socjalizmu i demokracji.
Skutki są już widoczne nawet w Polsce, choć przyznam że dość
jeszcze słabo.
KRLD lądujące w Los Angeles, Hmm.
Na razie "made in china" ale jutro kto wie.
Myślę że wojny, bunty, rewolty, powstania, rewolucje to wszystko jeszcze przed nami.
|
Pt sie 18, 2006 4:27 |
|
|
|