Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 10:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona
 Lipiński i Beger 
Autor Wiadomość

To będzie ważny test.
Pokaże, kto jest błaznem.

Ano. Mam nadzieję, że te kilka dni nie będzie trwało tak długo, jak w przypadku Delegata.

micked napisał(a):
Więc zaraz po wyborach mogli mieć połowę ministerstw i marszałka Sejmu (po podpisaniu umowy koalicyjnej, niestety PO uparła się, zeby mieć marszałka przed utworzeniem koalicji i postawić PiS pod ścianą) To było więcej niż spodziewal sie PiS po zwycięstwie PO. Marcinkiewicz dołożył jeszcze do tej oferty ministra administracji (obsadę wojewodów, czyli władzę w terenie). To mało?
Poza tym w czasie kampanii wyborczej wydawało się, że PO kładzie główny akcent na program gospodarczy i podatki, a PiS na wymiar sprawiedliwości i resorty siłowe. Po wyborach okazało się, że PO nie pali się tak do "swoich" ministerstw (tłumacząc, że są one mało "medialne"), ale koniecznie musi mieć MSWiA i narzucić swój kształt ministerstwu sprawiedliwości. Było to dość niezrozumiałe.

Z tego, co pamiętam, to problemem w przyadku marszałka nie było "przed" czy "po", ale żadanie PiSu, że marszałek może być z PO pod warunkiem, że to my go wskażemy (nieco przejaskrawiając, chodziło o ot, że nie może być Komorowski).
Po drugie, też o ile pamiętam, PO domagało się MSWiA albo swojego kształtu ministerstwa sprawiedliwości i np. stanowiska prokuratora generalnego.
Ale z jednym się zgodzę: było to dość niezrozumiałe. Ze strony PiS, ale także ze strony PO.

micked napisał(a):
Cytuj:
Zresztą, PO i bez takiej kolacji aktywnie wspiera program PiSu, np. proponując pisowskie stawki podatkowe. To się dopiero nazywa czystość intencji ;-)
No tak i jeszcze becikowe. Teraz to Ty żartujesz :D

Jak już mamy cyrk, to wypada trochę pożartować :-)

Alus napisał(a):
Gimlas - będzie egzotyczna koalicja warchołów i chamów :D

Alus uważaj, bo stajesz w jednej linii z zomowcami. Może lepiej powiedzieć, że będzie koalicja ludzi chonoru i ludzi z harakterem ;-)

Pt paź 06, 2006 22:31
"Jeśli będzie zgoda opozycji, parlament będzie mógł to uchwalić w kilka dni. Zobaczymy, jak opozycja zagłosuje; to będzie test na to, jak oceniać ich publiczne nawoływania o odtajnienie raportu - powiedział szef Kancelarii Prezydenta Aleksander Szczygło."

Jeżeli ktos uważa, ze w celu utrzymania władzy nalezy odtajniac wszystko co jest "ścisle tajne" na całym świecie w kazdym normalnym państwie. To naprawde nadaje sie bardziej do kabaretu niźli na stanowisko prezydenta.

Jednak Wałesa ma racje, Kaczyńscy to urodzeni destruktorzy, którzy sa w stanie poswiecic WSZYSTKO, byleby tylko nie stracic koryta.

Dziekujmy Bogu, ze to tylko bliźniacy, a nie np. czworaczki. Wtedy Polske spotkałoby nieszczęscie do potegi czwartej.

Mój wujek chował kiedys swinie i widziałem jak te stworzenia potrafia tratowac sie wzajemnie lecąc do żarcia. Dziwnym trafem wielu polityków jest podobnych do tych jakże pozytecznych, acz bezrozumnych zwierząt.
Przepraszam, swinie tratuja sie by przybywac na wadze i być szczególnie uzytecznym dla własciciela. Politycy robia to zupełnie bezmyslnie i szkodliwie dla całego społeczeństwa.
Jest więc ogromna róznica pomiedzy swinią, a politykiem...

Pt paź 06, 2006 22:51

Po raz kolejny proszę o unikanie przepychanek.

Polemizować można jedynie z argumentami. W momencie ogłoszenia opinii bez argumentów można tylko stwierdzić: "Aha, TY tak uważasz. Ja uważam inaczej. Jeśli chcesz, możemy o tym podyskutować, ale na poziomie argumentów nie epitetów. Nic więcej nie ma sensu... Przynajmniej moim zdaniem.

So paź 07, 2006 8:33
Epitety "warchoły" i "chamy", to dzieło miłościwie nam rządzących (21.09.2006r) - ja tylko przypomniałam :)

So paź 07, 2006 9:32

Z naczelnym błaznem IVRP Ojcem Dyrektorem

Acha. TY tak uważasz. Jest to pogląd interesujący i zasługujący na szacunek. Zapomniałeś rozwinąć swoją myśl. Być może wtedy zgodzilibyśmy się z nią wszyscy. Jeśli chcesz, możemy o tym porozmawiać. Twoje dotychczasowe opinie były zawsze wzorem taktu, kultury i dobrego wychowania, dlatego nie wierzę w to, że napisałeś coś tylko dlatego, żeby zamanifestoiwać swoją pogardę dla innych. Dlatego proszę Cię o rozwinięcie swojej cennej myśli, aby można było się z nią zgodzić, nie zgodzić, albo dłużej nad nią zastanowić. Z góry dziękuję za kolejną miłą odpowiedź :)

So paź 07, 2006 19:51

Epitety "warchoły" i "chamy", to dzieło miłościwie nam rządzących (21.09.2006r) - ja tylko przypomniałam :)

zapomniałes dodać ulubiony cyta Pana Prezydenta RP..
Cytuje prezydenta RP ( wtedy prezydent stolicy ) na paradzie równościi w Warszawiwe !!
Cytat Pana Prezydenta stolicy !! S P I E R D A L A J ------------- D Z i A D U -------->>>
Pozdro

So paź 07, 2006 19:53
Dlatego proszę Cię o rozwinięcie swojej cennej myśli, aby można było się z nią zgodzić, nie zgodzić, albo dłużej nad nią zastanowić. Z góry dziękuję za kolejną miłą odpowiedź

Alez bardzo prosze, chetnie rozxiwne swoja tezę o "bucowatości" Pana ydzyka :)

Oto jak sie dzisiaj w nocy popisał swoja inteligentna i prawdziwie chrzescijańska miłościa

Cytuj:
W czwartek w nocy o. Rydzyk ostrzegał z kolei przed manifestacją PO. - Słyszałem, że pewne ugrupowanie postanowiło przywieźć do Warszawy 500 autobusów, w tym przeróżnych ludzi. Anarchiści, homoseksualiści i inni też się podobno wybierają - mówił. - Czy są werbowani, sprawdźcie państwo sami. Byłoby niedobrze, gdyby dochodziło do jakichś konfrontacji. Tu jest rzeczywiście bardzo mocne działanie szatana.

Pan Rydzyk ma chyba jakieś konszachty z szatanem, skoro tak łatwo rozpoznaje jego dzieła :)
Szkoda tylko, ze wzorem szatana tak oszukuje swoich słuchaczy.

So paź 07, 2006 20:02

Pozwolę sobie zacytować w tym miejscu kazanie wygłoszone kiedyś, bodajże przez ks. Malińskiego, zacytuję je w całości:

"Chamiejemy"
koniec cytatu

So paź 07, 2006 20:22

Alez bardzo prosze, chetnie rozxiwne swoja tezę o "bucowatości" Pana ydzyka :)

Zapomniałeś wyjaśnić swoją poprzednią myśl. Dopiero co mówiłeś o "największym błaźnie". Jeszcze raz proszę o rozwinięcie tej myśli. Może widziałeś go podczas występów cyrkowych? Może wydało Ci się, że ma 3 metry wzrostu? Może wydało Ci się cokolwiek innego co tłumaczyłoby Twoje interesujące i pełne chcrześcijańskiej miłości określenie.

tolkien napisał(a):
Oto jak sie dzisiaj w nocy popisał swoja inteligentna i prawdziwie chrzescijańska miłościa

Miej wyrozumiałość. Nie każdy jest doskonały. Nie każdy potrafi tak jak Ty kierować się tylko chrześcijańską miłością.

tolkien napisał(a):
Szkoda tylko, ze wzorem szatana tak oszukuje swoich słuchaczy.

Nie zginiemy. Twoja, wzorowana na anielskiej, działalność uchroni nas przed zakusami złego. Dziękuję w imieniu wszystkich forumowiczów.
Dużo zdrowia życzę.

So paź 07, 2006 20:23

Chamiejemy

Brak odpowiedzialności za słowa prowadzi właśnie do tego.
Dwa główne problemy ludzkości to podobno chamstwo i głupota. Z jednym najskuteczniej walczy policja, a z drugim edukacja.
Pozdrawiam.

So paź 07, 2006 20:27

Cytat

Cytat sfałszowany nie jest cytatem...

So paź 07, 2006 20:30
Miej wyrozumiałość. Nie każdy jest doskonały. Nie każdy potrafi tak jak Ty kierować się tylko chrześcijańską miłością.

Alez Szachisto. Ja sie nie kreuje na Zbawcę Ojczyzny, ja nie nosze sutanny i nie jestem włascicielem Medialnego Imperium.
Jestem tylko zwykłym szarym obywatelem, po którego nikt nie pośle rządowej limuzyny w razie awarii samochodu :)

Pan Rydzyk to inna kategoria i powinien ograniczac swoje chamstwo z wieksza starannoscia.

So paź 07, 2006 20:32
SweedChild - nie dosyć, że w szergu ZOMO, to dziś usłyszałam...."Nasz program jest programem wszystkich uczciwych Polaków"...konkluzja - jestem "nieuczciwą Polką" :(

So paź 07, 2006 21:43

Radio Maryja jest radiem katolickim i jego najwazniejsza rola powinno byc rozmodlenie sluchaczy...a nie buntowanie ich przeciw liberalom, homoseksualistom itp !

Jezeli chodzi o audycje Radia Maryja to trzeba szczerze i otwarcie powiedziec iz sa na poziomie zerowym.

Jezeli chodzi o samego Ojca Dyrektora... nie wiem po co tak maci... ale mam nadzieje ze [...]... bo gdyby byl [...]... i swiadomy ile zla czyni to bylby klopot...
Jak jest naprawde tego nie wiem. Szkoda tylko ze polowa koscioloa polskiego popiera tego czlowieka... ale coz..polski kosciol nie jest idealny.

[...] - tego typu stwierdzenia powszechnie uważa się za obraźliwe - jo_tka

So paź 07, 2006 23:41

Czy ten wątek nie dotyczy przypadkiem Lipińskiego i Beger? (a nie marszów i RM)

N paź 08, 2006 9:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona