Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt gru 16, 2025 19:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 994  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Dariusz-555 napisał(a):
na 7 maja " Ewa i przyjaciele " zwoluja wyjscie na barykady tych , ktorzy tesknia za " irlandzkimi cudami gospodarczymi " Donalda Tuska . to informacja m. in . dla fanow " TV - Bodo " .

Może tęsknią nie za cudami a za demokracją. Jakoś umknęło Twojej uwadze to, co zrobił dzisiaj pan prezes (o jego zachowaniu w katedrze gnieźnieńskiej nie wspomnę)? Widziałeś kiedykolwiek, aby przywódca jakiejkolwiek partii rządzącej stawiał się ponad premiera i prezydenta? A Kaczyński się dzisiaj postawił. To nie była jego rola. Odebrał ja prezydentowi. Dziś jawnie pokazał kto tak na prawdę rządzi, a kto jest marionetką. Hańba.

Pn maja 02, 2016 20:56

a moze tesknia za " zielona wyspa " jaka obiecywal obecny " Krol Europy " .

Pn maja 02, 2016 21:33
Ważne i prawdziwe słowa abpa Gądeckiego:
"Dzisiaj - w roku 1050. rocznicy Chrztu Polski - wypada nam wrócić do tamtego millenijnego Aktu z 1966 r. i ponowić nasze całkowite oddanie się Maryi, bo zmieniła się zasadniczo nasza sytuacja społeczna i polityczna, i powstał w międzyczasie poważny problem z naszą wolnością" - powiedział metropolita poznański, zwracają uwagę na "wypaczone pojęcie wolności".[...]...podstawowym problemem, z jakim dzisiaj musimy się zmierzyć, to problem odpowiedzialnego korzystania z wolności, zarówno w wymiarze osobistym, jak społecznym" - podkreślił przewodniczący KEP wskazując, iż "oderwana od prawdy o człowieku wolność wyradza się w życiu indywidualnym w samowolę, a w życiu politycznym w przemoc silniejszego i w arogancję władzy".[...]"Autentyczny patriotyzm nie zna nienawiści do nikogo. Autentyczny patriotyzm oznacza umiłowanie tego, co ojczyste: umiłowanie historii, tradycji, języka czy samego krajobrazu ojczystego. Jest to miłość, która obejmuje również dzieła rodaków i owoce ich geniuszu. Próbą dla tego umiłowania staje się każde zagrożenie tego dobra, jakim jest ojczyzna" - powiedział abp Gądecki, przytaczając myśl Jana Pawła II. Przestrzegał przed nacjonalizmem, do którego może prowadzić błędnie rozumiany patriotyzm.
http://www.deon.pl/religia/kosciol-i-sw ... maryi.html
Ciekawe czy dotrą do pana prezesa (tu mi jedzie czołg?), ale może wreszcie zauważone będzie, że Kościół nie włazi władzy w cztery litery.

Wt maja 03, 2016 16:32
We wtorek, 3 maja, o godz 16.12 zmarł w szpitalu w Gdańsku, po ciężkiej chorobie abp Tadeusz Gocłowski, emerytowany metropolita gdański.
http://www.deon.pl/religia/kosciol-i-sw ... owski.html
Pokój jego duszy.

Wt maja 03, 2016 16:53

a w sobote szykuje sie spartakiada w Wawie czyli po jednej stronie barykady PO i KOD , po drugiej PiS .
czy Komisja Wenecka juz jedzie do Wawy ?

Wt maja 03, 2016 17:57
To jest przegląd prasy i aktualności, a nie tablica ogłoszeń Dariusza-555.

Wt maja 03, 2016 18:02

przeciez wyjscie na ulice w najblizsza sobote na barykady oglosili kilka dni temu " Ewa i przyjaciele " .
w TV-Bodo nie bylo o tym ale w innych mediach owszem .

Wt maja 03, 2016 18:10
No cóż, widzę, że trzeba łopatologicznie: podając jakiekolwiek informacje należy podać źródło dla tych, którzy ewentualnie nie znają danego faktu, a niekoniecznie muszą wierzyć Dariuszowi-555. Nie chodziło tu absolutnie o mnie, bo wyobraź sobie, że internet jest szybszy od jakiejkolwiek telewizji i z informacjami jestem na bieżąco. I tak np. o śmierci abpa Gocłowskiego jeszcze nie informowała żadna narodowa TV, a DEON i Niezalezna i owszem.

Wt maja 03, 2016 18:14
Alez skad, Helenko. Dariusz555 nie uznaje linkow. Chyba ze do wlasnej tfurczosci...

Wt maja 03, 2016 18:27
Helenka napisał(a):
We wtorek, 3 maja, o godz 16.12 zmarł w szpitalu w Gdańsku, po ciężkiej chorobie abp Tadeusz Gocłowski, emerytowany metropolita gdański.
http://www.deon.pl/religia/kosciol-i-sw ... owski.html
Pokój jego duszy.

Mądry, wspaniały kapłan....Pokój jego duszy....

Wt maja 03, 2016 21:02
Zmarł Abp Tadeusz Gocłowski, wieloletni Biskup moje diecezji. Dzisiaj dotarła do mnie informacja, że pogrzeb odbędzie się w piątek 6 maja.
Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie......

Śr maja 04, 2016 7:35
Święto 3 Maja obchodzone było uroczyście w wielu miejscowościach Polski.
Wzięłam udział w uroczystościach NMP Królowej Polski i Konstytucji 3 Maja w mojej parafii NMP Wspomożenia Wiernych w Rumi.
W uroczystości wziął udział burmistrz Michał Piaseczny z Platformy. Pozytywnie mnie zaskoczył swoim super krótkim wystąpieniem na zakończenie uroczystości. Były to dwa zdania zakończone : w zgodzie siła
http://www.telewizjattm.pl/dzien/2016-0 ... ml?play=on

Śr maja 04, 2016 8:43
Ja na uroczystej mszy w intencji Ojczyzny w sanktuarium na Świętym Krzyżu....dzięki Bogu bez udziału polityków.
A po mszy miałam możliwość obejrzenia całej masy wypasionych motocykli
http://www.swietykrzyz.pl/aktualnosci/1165

Śr maja 04, 2016 11:09
Alus:"...dzięki Bogu bez udziału polityków.."
Czy mam rozumieć, że Honorowych Patronów nie było???

P.S.Mój zięć zaraził się tą motocyklowa modą i kupił motocykl, po południu wybiorę się,aby zobaczyć czy wypasiony.

Śr maja 04, 2016 11:36
gita napisał(a):
Alus:"...dzięki Bogu bez udziału polityków.."
Czy mam rozumieć, że Honorowych Patronów nie było???

P.S.Mój zięć zaraził się tą motocyklowa modą i kupił motocykl, po południu wybiorę się,aby zobaczyć czy wypasiony.

Wypasiony to taki w cenie od 50 tys zł do 150 tys zł.
Byli samorządowcy lokalni, ale nie prezentowali się publicznie.

Śr maja 04, 2016 17:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 994  Następna strona