Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, uciekasz od sedna sprawy.
Poglądy - faktycznie - każdy może mieć odmienne, tylko, że rzeczywistość skrzeczy i trzeba to zauważać, a nie twierdzić, iż wszystko jest w porządku, bo nie jest.
Zarzuciłaś mi, że podaje ofiary przemocy w tysiącach bez żadnych podstaw (z kapelusza)
Jak widzisz, jest to przerażająca - codzienna - rzeczywistość, a nie moje imaginacje.
TVN dawkowała nam tą przemoc ponad miarę przez ostatnie dni specjalnie pod wystąpienie Tuska, a to się dzieje tu i teraz codziennie.
Jeśli podzielisz dziesiątki tysięcy tych zdarzeń w ciągu roku przez 365 dni, to jaki wynik wyjdzie Ci na jeden dzień?
TVN24 nie podaje codziennie tych danych, tylko epatowała nas tymi danym przez ten okres przed ostatnią konferencją, aby podgrzać emocje widzów.
Tragedia posłużyła do naprawy wizerunku naszego słoneczka.
Obrzydliwe to.
Do tego się odnieś, a nie do jakowyś różnorodnych poglądów, które służą Ci do rozmydlania tematu.
|
So maja 31, 2008 9:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris - nie epatuj "przerażająca - codzienną - rzeczywistością".....mieszkam w skupisku kilku wieżowców i przez lata nie widziałam, nie słyszałam, o przypadku skatowanego dziecka...to co żyję w wirtualnym świecie??
TVN nam dawkowała...Polsat, TV publiczna też codzień "epatuje" (Interwencja, Na celowniku, S.O.S. dla dzieci", debaty - vide wczoraj w TV3 z udziałem Gowina, Bery, jarugi Nowackiej.
Argumenty, że tragedia dzieci miła posłużyć poprawie wizerunku Tuska są tak absurdalne, że nawet nie godne polemiki 
|
So maja 31, 2008 11:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, widzę że w obronie Tuska jesteś zdolna zaprzeczyć faktom aktów przemocy w ilości dziesiątek tysięcy rocznie w skali roku?
Przecież te dane wynikają ze statystyk policji, a nie są li tylko moim wymysłem.
To, że w Twoim kręgu nic się nie dzieje ma być dowodem na to, że jest dobrze, a policja i ja kłamiemy?
Czy Ty się dobrze czujesz?
Pomyśl nad tym co piszesz, bo teraz zaczynasz pisać ewidentne bzdury żeby uratować twarz Twego rudego idola.
Cytuj: to co żyję w wirtualnym świecie??
Jeżeli na świecie wojna, a ma wieś spokojna, to znaczy, że wszyscy kłamią i na świecie nie ma wojen?
Chyba rzeczywiście żyjesz w świecie urojonym jeśli postrzegasz cały świat, czy też nasz kraj przez pryzmat tego co dzieje się tylko na Twoim podwórku.
Przykro mi o tym pisać , ale w tym momencie zsuwasz się na poziom Grubego, który w swej zajadłości jest w stanie zaprzeczyć swemu istnieniu (gdyby miało to w czymś pomóc) byleby tylko udowodnić swoje racje.
Jeszcze raz więc Ciebie zapytam, czy policyjne statystyki kłamią?
TVN24 bawi się tymi statystykami na potrzeby kreacji Tuska ot co.
Ciekawe czy teraz z taką skrupulatnością będą informować dalej o tragediach w polskich rodzinach, bo nawet jeśli na Twoim podwórku nic się nie dzieje to w skali kraju na jeden dzień roku przypada średnio 123 akty przemocy.
Możemy razem śledzić TVN24, czy teraz coś napiszą na ten temat?
Prawdopodobnie dzień dziecka przeminie i temat przyschnie, bo u nas w kraju tylko odświętnie i hasłowo zajmują się media i politycy żywotnymi problemami kraju i obywateli, na tyle, na ile danym politykom jest to na rękę.
|
So maja 31, 2008 14:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tusk dostał wreszcie pierwszego pstyczka w nos.
Nareszcie ludzie zaczeli używać mózgu i wyśmiali pomysł - durnowaty - Tuska i jego kolesiów.
70% było na NIE dla idiotycznego pomysłu rudego liska, naszego słoneczka.
Tu wyniki ankiety:
http://www.tvn24.pl/0,2130695,0,0,1,1,0,galeriamax.html
Jest więc nadzieja, że Polacy otrząsną się z zauroczenia i zobaczą, iż król jest nagi.
|
So maja 31, 2008 17:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na bezrybiu i rak ryba
Zaczynasz mówic słowami sekretarzy PZPR..."otumaniony bezmózgowy naród"...wg komunistów byli to "burzuje wrogowie narodu" wg Ciebie TVN i PO.
Na tego typu "dyskusję" szkoda czasu i atłasu.
|
So maja 31, 2008 18:13 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Zaczynasz mówic słowami sekretarzy PZPR..."otumaniony bezmózgowy naród"...wg komunistów byli to "burzuje wrogowie narodu" wg Ciebie TVN i PO.
Zaczyna? Chyba nieuważnie czytasz, Alus 
|
So maja 31, 2008 20:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, cała Twoja wypowiedź była nie na temat.
Widać zabrakło Ci kontrargumentów.
Dalej oczekuję na konkretna, merytoryczna wypowiedź, a nie pustosłowie.
Podałem informację ze statystyk, gdzie Ty wyśmiałaś mnie, że to imaginacje i w sumie kłamstwa.
Nie odniosłaś się w żaden sposób do tego co wcześniej napisałem oprócz wyszydzania mnie i wyzywania od sekretarzy. (tfu, na psa urok)
Widac zatkało Was po tym co napisałem.
Tusk i TVN żongluje informacjami wg własnego upodobania i dla własnych potrzeb.
A teraz z innej beczki.
Porypało się ministrowi skarbu i chce wysłać kuratora z Sądu Rodzinnego do radia publicznego.
Śmiech na sali.
Kogo Tusk zatrudnił w tych ministerstwach?
I oni mają zarządzać naszymi dobrami i pieniędzmi jak nie wiedzą jaki nadzór i kto ma sprawować nad mediami publicznymi?
Kurator z sądu opiekuńczego ma niańczyć radio publiczne. Ale beka.
|
So maja 31, 2008 21:42 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Widac zatkało Was po tym co napisałem.
Zatkał, zamurowało, ja do dziś jestem w szoku i nie mogę się odnaleźć w tej nowej rzeczywistości. Przebudzenie z Matrixa musi być mniej wstrząsające 
|
So maja 31, 2008 22:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zaczynasz mówic słowami sekretarzy PZPR..."otumaniony bezmózgowy naród".
Albo T. Mazowieckiego: "Naród nie dorósł do demokracji" 
|
So maja 31, 2008 22:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild, wiadomo, że na tym forum mało kogo cokolwiek zaskoczy, więc o zatkaniu nie ma mowy.
Widać jednak jak na dłoni, że Alus nie potrafi się odnieść w żaden sposób do tego co napisałem oprócz "inwektyw" (mowa o sekretarzach PZPR)
Nie wiem dlaczego z taką lubością dajecie się manipulować przez media, bo uważam, iż poddawanie się tym zabiegom świadczy o małej świadomości i braku kontaktu z rzeczywistością, o co Was nie posądzam.
Chyba jednak świadomie wybraliście MATRIXA, bo to przyjemniejsze doznania, niż nurzać się w odchodach życia publicznego i politycznego.
Czekają nas ciężkie czasy, bo czarne chmury nasuwają się nie tylko nad Polskę, ale całą gospodarkę UNI, a może i świata.
Jeżeli u sterów naszego państwa będą - w tym czasie - stali sami nieudacznicy, nuworysze, skorumpowani politycy, cwaniacy, karierowicze to tym bardziej i boleśniej odczujemy tą recesję.
Czy zawsze to powiedzenie musi być aktualne „Polak mądry po szkodzie”?
Mnie g........... obchodzi jak postrzegali nas sąsiedzi w poprzednich latach, bo nasz kraj się rozwijał i rozkwitał, a teraz zaczynamy się zsuwać w dół, mimo lepszych notowań na zachodzie.
Co nam z fałszywej przychylności dyplomacji unii, skoro nie przełoży się to na nasz dobrobyt.
Jaką pigułkę wziąść - niebieską, czy czerwoną - to już Wasz wybór. 
|
N cze 01, 2008 7:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): (...) TVN dawkowała nam tą przemoc ponad miarę przez ostatnie dni specjalnie pod wystąpienie Tuska, a to się dzieje tu i teraz codziennie. Jeśli podzielisz dziesiątki tysięcy tych zdarzeń w ciągu roku przez 365 dni, to jaki wynik wyjdzie Ci na jeden dzień? TVN24 nie podaje codziennie tych danych, tylko epatowała nas tymi danym przez ten okres przed ostatnią konferencją, aby podgrzać emocje widzów. Tragedia posłużyła do naprawy wizerunku naszego słoneczka. Obrzydliwe to. [b]Do tego się odnieś, a nie do jakowyś różnorodnych poglądów, które służą Ci do rozmydlania tematu.
Odnoszę sie, chociaż nie mnie o to prosiłeś. Jeżeli naprawdę uważasz, że TVN24 użyła tej tragedii do poprawy wizerunku premiera Tuska, to powinieneś rozzejrzeć sie wokół i sprawdzić , czy wokół Twojej chaty nie chodza białe niedźwiedzie
TVN24 niestety staje sie coraz bardziej tabloidalna i niemal bez przerwy epatuje kochana publisie jak nie jakąś zbrodnią lub tragedia, to idiotyzmem w rodzaju wycieczki na Machu Picchu lub czapeczki ktora otrzymał premier Tusk a prawie dokładnie 20 lat wcześniej inny znany Polak - Jan Paweł II
TVN24 ma głeboko gdzieś wizerunek premiera, papieża prezydenta. Ich interesuje tylko ogladalność i dla ogladalności zrobi wszystko, walnie przyczyniając się do dalszego kretynienia ludu Qrskiego
Służę przykładami takich poczynań TVN24 i moimi do nich komentarzami
[url=http://www.tvn24.pl/1,251,24,37944602,103021706,2119702,0,forum.html]
<List otwarty DO REDAKTORA DYREKTORA GRZEGORZA MIECUGOWA - kto popiera?>[/url]
<Dziennikarze>
<Dziennikarze jeszcze raz>
<Machu Picchu>
[url]<Co sie dzialo w austriackiej piwnicy?>
.[/url]
|
N cze 01, 2008 7:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
N cze 01, 2008 7:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gruby zaczynasz pisać do rzeczy.
Oglądalność, oglądalnością, a przychylność przychylnością.
Jedno drugiemu nie przeszkadza.
A to, że TVN24 zaczyna być tabloidem, nie przeczę. 
|
N cze 01, 2008 8:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus potrafi  ...ale ile można mleć wkoło ten sam temat???
Ks. Marek Gancarczyk w ostatnim GN napisał:
- "Gdyby na olimpiadzie w Pekinie były rozgrywane zawody w narzekaniu, Polacy mieliby ogromną szansę zająć trzy pierwsze miejsca".
A wiesz który najpopularniejszy polityk otrzymał wczoraj Viktora?
Maria Kaczyńska dostała superviktora.
I zobacz nie pogryźli się oboje o rangę i prestiż nagrody 
|
N cze 01, 2008 9:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, ja nie o narzekaniu tylko o manipulacji prawię.
Dalej odkręcasz kota ogonem, ale jak widać nie ma sensu dłużej wymuszać na Tobie czegokolwiek, bo i tak nie dostanę interesującej mnie odpowiedzi, ani merytorycznej wypowiedzi.
Z każdym swoim postem wymyślasz zastępcze tematy, aby nie odnieść się do meritum sprawy, czyli do kreowania wizerunku Tuska na bazie tragedii dzieci.
Niestety, ale to nie koniec popisów ulubionego przez Ciebie rudzielca nazwanego na gali Wiktorów blondynem. (a może to nie pomyłka, tylko odniesienie do blondynki?)
Festiwal Tuska dalej trwa na bazie święta dzieci.
Ni z gruszki, ni z pietruszki Tusk pojawił się na zapyziałej wiosce, gdzie udało się agentom ABW wytropić ukończenie boiska dla mas.
Niby przypadkiem, nagle zjawia się tam nasze rudawe słoneczko i ogłasza zwycięstwo jego planu „Boisko w każdej gminie”
Wykorzystuje do ostatniej kropli dzień dziecka, aby podkreślić swoje sukcesy i podwyższyć swoje notowania.
Zostanie odnotowana też w annałach jego wypowiedź o meczu i piwie po meczu oraz „Zwracam się jako ojciec do wszystkich ojców - prawdziwi Polacy uczą swoich synów i córki grać w piłkę.”
Wynika z tego, że intelektualiści, którzy mają w d....... sport i piłkę nożną, są niegodni miana prawdziwego Polaka.
Konstatacja Tuska jest tak głęboka, jak jego inteligencja.
|
N cze 01, 2008 10:48 |
|
|
|